>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Finał - Manchester United - FC Barcelona 28 maja 2011 [sobota] - Wembley

Status
Zamknięty.
madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Faworytem wydaję się być Barcelona jednak ja stawiam na Czerwone Diabły. Manchester ma ten komfort że gra tak jakby u siebie w Anglii na stadionie Wembley. Wiadome jest jacy są angielscy kibice, jedni z najlepszych na świecie. Doświadczony trener jakim jest Sir Alex Fergusson, na pewno będzie dużym plusem po stronie MU. Barcelona w tym sezonie juz zaliczała pare wpadek jak remis w Kazaniu czy Kopenhadze, porazka w Londynie z Arsenalem. W dobrej formie jest Chicharito i myślę że z Rooneyem będzie tworzył zgrany duet i uda im się chociaz raz rozszyfrowac obronę Barcy, Stawiam na zwycięstwo Czerwonych Diabłów.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Jeśli chodzi o mnie to odpowiedź jest prosta - NO BET. Ten mecz jest tak nieprzewidywalny że strach postawić cokolwiek. Z jednej strony fenomenalna Barcelona naszpikowana gwiazdami, grająca efektowny i efektywny futbol, jednak z drugiej strony mamy solidny Manchester United z zabójczymi skrzydłami. Nie sądze by fakt rozgrywania meczu na Wembley miał znaczenie, może jedynie Manchester może mieć jakiś komfort psychologiczny.
Myśle że o zwycięstwie zdecyduje dyspozycja dnia, dlatego ja radze NO BET.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Stawianie na Barce nie ma sensu (chociaż kibucuję im od lat) z prostych względów - w ofercie znajdziemy wiele spotkań z podobnym albo nawet wyższym kursem, które uważam za pewniejsze, niż finał najważniejszych rozgrywek klubowych (bo klubowe mistrzostwa świata to są jakieś żarty moim zdaniem). Osobiście w meczu Barcy z ManU proponuję trochę pokombinować - liczba żółtych, czerwonych kartek, ilość rożnych, posiadanie piłki, liczba strzałów celnych, ilość spalonych i wiele, wiele innych wydarzeń, które BWIN zawsze przygotowuje na takie spotkania. Przy małej dawce szczęścia można trochę zarobić, i przy okazji powstrzymać się od wskazywani faworyta w takim spotkaniu. ;)

legia 122

legia

Użytkownik
Uważam ,że będzie dużo walki ,lecz faworyt jakim w tym przypadku jest Barca powinien wygrać różnicą 2-3 bramek.Na pewno moją opinią narażę sie co nie którym.lecz na dzień dzisiejszy to fakt:-|Nie jestem kibicem ani jednej ani drugiej ekipy .Pozdrawiam i życżę miłego oglądania :razz:
Siadaj dwója ????
Fakt w rozumieniu potocznym jest to wydarzenie, które miało miejsce w określonym miejscu i czasie. W tym sensie faktem nie może być zdarzenie, które nie miało jeszcze miejsca, można jednak mówić o przewidywaniu przyszłych faktów - czyli zdarzeń które najprawdopodobniej się wydarzą. Zdarzenia te jednak stają się faktami dopiero wtedy, gdy się już wydarzą.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fakt
Zdaję sobie sprawę że faworytem potyczki jest Barcelona ale ja gram dosyć mocno +0,5 na Diabły po 1,85. Faworyt nie zawsze wygrywa. a już zdecydowanie nie zawsze na obcej ziemi.

Otrzymane punkty reputacji: +1
bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
hehe będę uszczypliwy a kto nie dał się United oszczędzać w sumie od 2 meczy? sami ? Barca miała taką przewagę że już niczego nie musiała udowadniać ,Twoja pycha mnie przeraża ,ale nic kac może być najgorszy w Twoim wypadku 28 maja
To nie pycha a duma z klubu,któremu kibicuje a poza tym kto bronił United wystawić Amosa, Gilla, Keane, Bebe, Obertana w ostatnim meczu... ale to był mecz na OT, celebracja, ostatni mecz Edwina i podtrzymanie serii 17-1-0!
Kac? Będzie na bank ale na pewno nie moralny! Poza tym cieszy mnie,że United występuje tam w roli gościa bo jak chcesz to przeanalizuj sobie jak United grało na &quot;wyjazdach&quot; w LM ;)
W tak słabej jak hiszpańska lidze to United od połowy sezonu mogła by grać drugim jak nie trzecim składem, druga kwestia,ze Barcelona ma tylko 1 skład!

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
To nie pycha a duma z klubu,któremu kibicuje a poza tym kto bronił United wystawić Amosa, Gilla, Keane, Bebe, Obertana w ostatnim meczu... ale to był mecz na OT, celebracja, ostatni mecz Edwina i podtrzymanie serii 17-1-0!
Kac? Będzie na bank ale na pewno nie moralny! Poza tym cieszy mnie,że United występuje tam w roli gościa bo jak chcesz to przeanalizuj sobie jak United grało na &quot;wyjazdach&quot; w LM ;)
Tylko że to na papierze gra tam jako gość.Mecz w Anglii + na pewno w tym stopniu po stronie United.
Spoko poczekamy zobaczymy tylko żebyś jak coś nie tłumaczył później porażki tym że Barca się oszczędzała w 3 meczach ligowych.
U nie których widzę optymizmy jak przed meczem z Bayernem M. spotkają się dwa świetne kluby i tyle wygra lepszy.
A porównania typu że liga taka siaka itp. że ta słaba ta lepsza itp to schowaj w książki tu chodzi o te dwa kluby a nie o ligi ,pewny widzę jesteś strasznie i na każdym miejscu ujmujesz Barcelonie że to sędzia zły (popatrz na PL mało razy United było ratowane przez sędziego?),że odpoczywają od 3 meczy ...
edit
kolega na dole nie zrozumiał ironii jeszcze wiem co się na świecie dzieje.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
hehe nic nie wiadomo nie którzy to liczą że im się autobus posypie po drodze
Widzę,że naprawdę bardzo mało wiesz... otóż. Jak wiadomo erupcja islandzkiego wulkanu Grimsvotn sparaliżowała ruch lotniczy. Taka sytuacja miała miejsce rok temu,kiedy to Barcelona grała z Interem w Mediolanie. Porażka 3-1. Wtedy też jechali autobusem i narzekali,że to wina zmęczenia dała tak korzystny wynik ekipie Jose ;)
Blaugrana planowała polecieć do Anglii w czwartek (razem z 20 tysiącami kibiców), ale władze klubu, ze względu na ewentualne zamknięcie lotnisk, rozważają inne możliwości transportu. Prawdopodobna jest nawet podróż autobusem. Według TV3, ekipa z Katalonii zastanawia się również nad przejazdem do położonego w północno-wschodniej Francji miasta Calais i przeprawę stamtąd pociągiem Eurotunelem pod kanałem La Manche. Jeszcze inna opcja zakłada autokarową podróż do Paryża i następnie pociągiem Eurostar do Londynu.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Chelsea 2 - 1 Real 1971 CWC Final,
Liverpool 1 - 0 Real 1981 EC Final,
Man Utd 2 - 1 Barca 1991 CWC Final
Liverpool 5 - 4 Alaves 2001 UEFA Cup
Ciekawa statystyka pokazująca spotkania hiszpańskich drużyn z angielskimi w finałach które odbywały się w odstępach co 10 lat. Trzeba traktować tą statystykę z przymrużeniem oka, ale wrzuciłem to jako ciekawostkę.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
W 2007 Milan zrewanżował się Liverpoolowi za porażkę z Istambułu i jestem przekonany, że tym razem będzie podobnie. Trzeba pamiętać, że Sir Alex Ferguson to jeden z najlepszych szkoleniowców na świecie, który może pochwalić się największym doświadczeniem no szczerze zdziwiłbym się, jakby przegrała znowu z drużyną, która gra tak przewidywalny football jak Barcelona, ja dziś mogę powiedzieć jak będzie wyglądała gra Barcelony wiec co tu mówić o Fergusonie. Wiec Guardiola ma wolną rękę albom coś wymyśli i pokaże, że jest dobrym trenerem albo puści piłkarzom filmik na youtube o motywacji i ustawi ich tak jak do tej pory. Barcelona mimo wszystko to bardzo dobrze poukładany zespół, ale tym razem piłkarze muszą grać na całość, Messi pewnie sobie nie pogra bo tak jest zawsze w takich spotkaniach, no może poza meczem z Realem... Tak, że to jest finał, każdy błąd powoduje koniec marzeń, wiec myślę że MU wygra bo wierze, że Alex Ferguson ogarnie co trzeba ustawi jak trzeba i Barcelona będzie klepać ale na swojej połowie. Bliżej finału napisze trochę więcej, bo widzę że mało kto się na razie kwapi do analizy.

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Zdecydowany faworyt to Barcelona, jeżeli chodzi o nazwiska to bije United na głowę praktycznie na każdej pozycji, i nie mówi tego żaden kibic Barcelony ???? Piłkarsko Barcelona jest lepsza, United miał prostą drogę do finału dlatego powinni się cieszyć że tak daleko zaszli bo patrząc na ich potencjał to jest wiele innych drużyn w Europie które by mogły pokonać United bez problemu ( oczywiście jeżeli obie ekipy byłyby w najwyższej formie ) ( mam na myśli Real, Chelsea, Inter, Bayern ) Ale właśnie forma i chyba geniusz Fergusona to główne przyczyny dlaczego widzimy Czerwone Diabły w finale jednak Barcelona to według mnie zespół nie do przejścia, zwłaszcza z tego względu że ostatnio odpoczywali i nie mają kontuzji, daje sporą kasę na Barce czysto i troszkę mnie z -1 ????

waniak 179

waniak

Użytkownik
Moim zdaniem będzie bardzo ciekawy i zacięty mecz Barca która gra bardzo ładną szybką piłkę lecz czasem ta maszynka zawodzi.
Manchester to klasa sama w sobie mają takiego piłkarza jak Giggs i Van Der Sar-a którzy są doświadczeni i na pewno pociągną drużynę nawet jak stracą bramkę. Drugą sprawą jest, że mecz odbędzie się w Anglii co sprzyja Manchesterowi
mój typ na ten mecz Zwycięstwo Manchesteru po dogrywce

edyp 186

edyp

Użytkownik
jest wiele innych drużyn w Europie które by mogły pokonać United bez problemu ( oczywiście jeżeli obie ekipy byłyby w najwyższej formie ) ( mam na myśli Real, Chelsea, Inter, Bayern )
tak, zwłaszcza Chelsea na pewno by pokonała United pokazując to w ćwierćfinale gdzie przez 180 minut dwumeczu United miało pełna kontrolę nad wydarzeniami...
i Inter który przegrał z Schalke u siebie 2-5... a United rozbili Schalke 6-1 w dwumeczu...
Bayern jeszcze gorszy bo nawet z tym słabym Interem przegrał....
Nie ma co ukrywać w tej chwili Barca, United i Real to 3 najlepsze drużyny na świecie a za nimi jest długo długo długo długo długo nic. A kto jest najlepszy z tej 3? okaże się w sobotę ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
suti 16

suti

Użytkownik
Nie ma co ukrywać w tej chwili Barca, United i Real to 3 najlepsze drużyny na świecie a za nimi jest długo długo długo długo długo nic. A kto jest najlepszy z tej 3? okaże się w sobotę ????
Oj, tak ... Tutaj od Suti&#39;ego zarobiłeś PKT do reputacji ????
A Co do meczu, to o ile mnie pamięć nie myli to jeszcze w tej edycji LM dogrywki nie było ... Więc tu stawiam na remis a i pójdę dalej tym tropem - skorzystam chyba z kursu 11,0 i postawię na zwycięstwo w rzutach karnych któreś z drużyn. Będzie to chyba Barcelona. Dlaczego oba ? A no dlatego że ma piłkarzy którzy wg. mnie lepiej wykonują jedenastki. Messi, Xavi, Iniesta, Villa ---&gt; To myślę &#39;&#39;pewna&#39;&#39; czwórka w razie konkursu, i myślę również że się nie pomylą.

S 0

sprite

Użytkownik
OMD ja też nie jestem kibicem żadnej z drużyn, ale Barcelona napewno nie wygra 2-3 bramkami, to Jest Finał , więc nerwy będą robić swoje.I Czy Wogole Barcelona Wygra?Według Mnie MU wygra finał LM , Druzyny angielskie walczą do konca, żadnej pilki nie odpuszczają, Barcelona za bardzo nie poklepie piłką jeżeli MU Będzie kryło Blisko przeciwników, wszystko się okaże .

edyp 186

edyp

Użytkownik
skorzystam chyba z kursu 11,0 i postawię na zwycięstwo w rzutach karnych któreś z drużyn.
gdzie masz taki kurs? u jakiego buka? bo sam tym moim zdaniem prawdopodobny...
a co do samych ewentualnych karnych to nie zapominaj, że VDS jest lepszym specjalistą od bronienia karnych niż Valdes więc tu duża przewaga United... ale do karnych najpierw potrzebny remis po 120 minutach...
co do meczu moim zdaniem wszystko jest możliwe... wiele zależy od tego co wymyśli Ferguson... bo skład jak i taktykę Barcelony będzie przewidzieć bardzo łatwo... tak w United pewniacy są tylko 4 w obronie + bramkarz... no i Rooney w ataku... a pozostałych 5 zawodników to może być bardzo wiele kombinacji od 4-5-1 przez 4-4-2 do 4-3-3 z różnymi zawodnikami... ciężko mi dać jakiś typ dopóki nie zobaczę składów... jakbym miał coś typować to chyba United lub remis po kursach w okolicach 2 ????

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Barcelona - Manchester United
Ostatni finał ligi europejskiej , który odbył sie w Dublinie miał zdecydowanego faworyta - FC Porto. Jak mecz wyglądał wszyscy, którzy oglądają zapewne pamiętają. Porto po uzyskaniu prowadzenia zupełnie zaprzestało ataków i skupiło się na przyjmowaniu rywala na swojej połowie i od czasu do czasu na kontratakach. Mecz zakończył się wynikiem 1:0 pomimo tego, że finał miał zdecydowanego faworyta ,a wielu kibiców piłki nożnej przewidywało w tym meczu pogrom i co najmniej 3 bramki dla drużyny &quot;smoków&quot;. Nic z tego. Finał to finał. Po uzyskaniu prowadzenia przeważnie wygrywający zamyka się w defensywie i broni korzystnego rezultatu.
W sobotnim spotkaniu może być bardzo podobnie. Trzeba zaznaczyć , że ten finał nie ma już zdecydowanego faworyta jak miało to miejsce w finale ligi europejskiej. Trudno wytypować drużynę, która wygra po 90 minutach. Moim zdaniem większe szanse ma Manchester United. Ja jednak nie pokuszę się o wytypowanie zwycięzcy. Mecz będzie tak wyrównany, że najbardziej prawdopodobny wydaje się remis. Jeśli chodzi o bramki to under 2.5 również bardzo prawdopodobny. 3 ostatnie finały Ligi Mistrzów to wyniki: 2:0, 2:0, 1:1. Stawiam na ten mecz 2 zakłady:
Remis 3.50
Under 2.5 1.60

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Piłkarsko Barcelona jest lepsza, United miał prostą drogę do finału dlatego powinni się cieszyć że tak daleko zaszli bo patrząc na ich potencjał to jest wiele innych drużyn w Europie które by mogły pokonać United bez problemu ( oczywiście jeżeli obie ekipy byłyby w najwyższej formie ) ( mam na myśli Real, Chelsea, Inter, Bayern )
Barcelona przed półfinałem też nie miała ciężko, Arsenal to taka drużyna z którą w meczu na poważnie o stawkę wygrał by każdy klub o podobnej renomie, a przynajmniej większość.
tak, zwłaszcza Chelsea na pewno by pokonała United pokazując to w ćwierćfinale gdzie przez 180 minut dwumeczu United miało pełna kontrolę nad wydarzeniami...
i Inter który przegrał z Schalke u siebie 2-5... a United rozbili Schalke 6-1 w dwumeczu...
Bayern jeszcze gorszy bo nawet z tym słabym Interem przegra
Jakie to ma znaczenie kto z kim przegrał, niema sensu rozmawiać, jak by wyglądał jakiś mecz którego nie było.
Nie ma co ukrywać w tej chwili Barca, United i Real to 3 najlepsze drużyny na świecie a za nimi jest długo długo długo długo długo nic. A kto jest najlepszy z tej 3? okaże się w sobotę
Żaden z tych klubów nie odstaje, poziom piłki drastycznie wzrasta z sezonu na sezon i w tej chwili jest 3 najsilniejsze ligi w których każdy może rywalizować z każdym + La Liga w której pierwsza 10 jest mocna, ale i tak ustępuje Realowi I Barcelonie.

Obie ekipy miały dużo szczęścia w losowaniach, ale to wynika z tego, że dobrze grają i są rozstawione, obie pokazały, że na finał zasłużyły, bo tak naprawdę jest kilka klubów równorzędnych, ale w Interze trenerzy zawalili, Bayern bez porządnych obrońców i bramkarza, Milan nie dał rady Tottenhamowi, Arsenal gra dalej bez presji wyniku, Porto, MC, BVB nie grali w LM i z tego wszystkiego LM w tym sezonie była o wiele słabsza niż zwykle.

A finał to jeden mecz, zapominamy o tym co było pół roku temu bo to niema wpływu na sobotni finał.

9adrian2 37

9adrian2

Użytkownik
Porażka 3-1. Wtedy też jechali autobusem i narzekali,że to wina zmęczenia dała tak korzystny wynik ekipie Jose
Ekipa Jose odniosła przed rokiem tak korzystny wynik dzięki sędziemu :p A teraz Mourinho się ośmiesza żaląc się jacy to sędziowie są niesprawiedliwi.

Wielkość Barcelony polega na tym, że to trenerzy przeciwnych drużyn muszą głowić sie jakby to ustawić zespół czy jak znaleźć jakąś cudowną taktykę aby móc pomarzyć o zwycięstwie, podczas gdy ekipa Guardioli wychodzi na boisko i robi swoje nie zważając czy grają z Levante, czy z Arsenalem lub ktokolwiek innym.
Barca podobnie jak Reprezentacja Hiszpanii grając od mniej więcej trzech lat to samo bez większych zmian taktycznych potrafi pokonać każdego rywala mimo, że każdy chyba już trener na swiecie zna ich grę na pamięć to jednak żaden z nich potrafi znaleźć recepty na sukces w starciu przeciwko Barcelonie (najbliżej tego jest Mourinho).
Jednak uważam, że to United podniesie puchar w tym roku rewanżując się za finał 2009. O wyniku zadecydują drobne indywidualne błędy lub pomyłki sedziego, których miejmy nadzieję było jak najmniej, najlepiej wcale!
Typuję wynik 2:1 dla Manchesteru.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
żaden z nich potrafi znaleźć recepty na sukces w starciu przeciwko Barcelonie (najbliżej tego jest Mourinho).
Dlatego też Ferguson zgłosił się o pomoc do Jose w celu uzyskania kilku cennych wskazówek jak ograć Barcelonę. A , że Jose i SaF to przyjaciele to problemu nie powinno być.
O wyniku zadecydują drobne indywidualne błędy lub pomyłki sedziego, których miejmy nadzieję było jak najmniej, najlepiej wcale!
Z tym trzeba się zgodzić. To nie będzie jakiś łatwy mecz ani dla jednych ani dla drugich. Spotykają się dwie najlepsze ekipy ostatnich lat więc musi być ciekawie , i walka do samego końca.

M 17

miki3453

Użytkownik
na William Hillu jest fajny zakład że w meczu dojdzie do dogrywki. kurs 5.50 polecam jeśli ktoś miał zamiar grać na remis .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom