>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Finał - Manchester United - FC Barcelona 28 maja 2011 [sobota] - Wembley

Status
Zamknięty.
groven 2,2K

groven

Forum VIP

Do której drużyny powędruje najcenniejsze trofeum w rozgrywkach klubowych na Starym Kontynencie? Kto strzeli więcej bramek w finale: Messi czy Rooney? Czy w swoim ostatnim występie dla „Czerwonych Diabłów” Edvin van der Sar, a może Xavi zostanie wybrany najlepszym zawodnikiem meczu wg UEFA? Nikt jak do tej pory nie zwrócił zdecydowanej uwagi, że ten finał odbędzie się w Anglii. Z Manchesteru do Londynu jedzie się podobno niecałe 2 godziny. Z Hiszpanii do Londynu hmm... Manchester United będzie się czuł jakby grał u siebie. To Barcelona jest w tym meczu gościem. Kibice angielscy stworzą znakomitą atmosferę na finale i spodziewam się, że doping Katalończyków będzie znikomy. 627 minut w Lidze Mistrzów na angielskich boiskach spędził Leo Messi. Argentyńczyk nie strzelił jeszcze gola na Wyspach. To nie napawa go optymizmem przed spotkaniem z czerwonymi diabłami. Wiele już zostało powiedziane przed tym meczem i jeszcze zapewne wiele zostanie powiedziane. Ja podaje dwa typy od siebie.
Typ: Lionel Messi lub Wayne Rooney strzeli 1. bramkę
Kurs: 3.60

Typ: Zakład bez remisu - Manchester United
Kurs: 2.75

L 125

lemrak29

Użytkownik
Cześć. Co sądzicie o typie DW 0:0 (1st Half) po kursie 2,5 w Bet365? Jakby nie było jest to mecz finałowy elitarnej LM, a więc zarówno Barca jak i United nie będą się specjalnie odkrywać. Moim zdaniem jeżeli w ogóle do 90 min. mają paść bramki, to raczej padną one w drugiej połowie.

B 30

betclic_expert

Użytkownik
DOWIEMY SIĘ KTO BĘDZIE NAJLEPSZY

W sobotni wieczór w Londynie na Wembley Barcelona, z racji losowania gospodarz, podejmie Manchester United w finale Ligi Mistrzów. Zagrają zatem dwie najlepsze europejskie drużyny. Z przebiegu całego sezonu właśnie Manchester United i Barcelona zasłużyły na Puchar Europy. Manchester zachwycał od pierwszego dnia sezonu. Barcelona z kolei, nieustępliwym, efektownym futbolem rozjeżdżała rywali i w kraju i w Europie. Dla przypomnienia obie drużyny już miały okazję zagrać ze sobą również w finałowym meczu, który miał miejsce 2 lata temu i wtedy zwycięsko z tej batalii wyszła FC Barcelona pokonując Manchester United 2:0.
Faktem jest, że w porównaniu do finału z roku 2009 w obu zespołach trzon stanowią ci sami zawodnicy. Z ekipy Czerwonych Diabłów od tamtego czasu odszedł Cristiano Ronaldo, a z Blaugrany Samuel Eto. Kto tym razem narzuci rywalowi swoje warunki? Kto okaże się skuteczniejszy? Barcelona reprezentuje wszystko, co najlepsze i dąży do jak najdłuższego posiadania piłki. Podopieczni Pepa Guardioli wymieniają między sobą setki szybkich podań w środku boiska, czekając cierpliwie, aż w obronie rywala powstanie jakaś luka, by posłać tam piłkę. Następnie przeważnie przechwyca ją Lionel Messi i jest gol. W BetClic, rzecz jasna, możecie postawić na bramkę Messiego w finale Ligi Mistrzów. Kurs na to zdarzenie wynosi 1,90.
Jednak Czerwonym Diabłom z Manchesteru także nie brakuje zmysłu do gry kombinacyjnej, czy umiejętności technicznych. Manchester stara się jednak dążyć do celu prostszą drogą. Akcje tej drużyny są krótsze, częściej prowadzone skrzydłami boiska, bardziej dynamiczne. Na pewno zobaczymy rajdy przy liniach bocznych, szybkie kontry i groźne dośrodkowania. Gwiazdy angielskiego zespołu do boju poprowadzi Wayne Rooney. Mam przeczucie graniczące z pewnością, iż ManU „ukłuje” również Barcę. Wniosek z tego jest taki, że oba zespoły strzelą przynajmniej po jednym golu w regulaminowym czasie. Kurs w BetClic na taki scenariusz równy jest 1,85.
Z pewnością możemy liczyć na niezwykle interesujące i widowiskowe spotkanie. Zarówno Barcelona, jak i Manchester United mają w swojej kolekcji po trzy trofea najlepszej europejskiej drużyny. Do sobotniego wieczoru nie będziemy wiedzieć, do kogo trafi w tym roku Puchar Europy. Osobiście stawiam, mimo wielu atutów Wyspiarzy, na ponowną wygraną ekipy z Katalonii już po 90 minutach gry. BetClic proponuje Wam w swojej specjalnie poszerzonej ofercie kurs 2,00 na zwycięstwo Barcelony, 3,50 na remis i 3,60 na triumf Manchesteru United. A dla odważnych graczy, lub dla tych, którzy podobnie jak ja przewidują 2:1 dla Dumy Katalonii kurs 9,00 w BetClic jest nie lada gratką.
&lt;iframe src=&quot;http://ww392.smartadserver.com/call/adif/124733/1121119/forum.bukmacherskie_PL.betclic/120x600/[timestamp]/no?[countgo]&quot; marginwidth=&quot;0&quot; marginheight=&quot;0&quot; hspace=&quot;0&quot; vspace=&quot;0&quot; scrolling=&quot;no&quot; width=&quot;120&quot; frameborder=&quot;0&quot; height=&quot;600&quot;&gt;&lt;/iframe&gt;​

S 42

szuwi1

Użytkownik
miki3453, to jest kurs ze mecz zdecyduje sie w dogrywce. Polskie tlumaczenie faktycznie, W meczu dojdzie do dogryki, przelacz na angielski a bedziesz mial The match to be decided in extra time, a to roznica cwaniaczki ????

dlord 5

dlord

Użytkownik
Kursy na Barcę są zdecydowanie zbyt niskie, chociaż jest to faworyt, to kurs na Manchester w okolicach 4.0 to jest jakaś parodia. Przecież to jest finał LM, tutaj wszystko się może zdarzyć. 2 lata temu wygrała Barcelona, wydaje mi się że w tym momencie Manchester jest mocniejszy niż był 2 lata temu, a co do Barcelony to nie wiem, ale oni osiągnęli już wysoki poziom. Jeśli bramka padnie szybko to drugi zespół za bardzo się otworzy i wynik może być 2-3:0, ale pewnie mecz będzie bardzo wyrównany, i bramka padnie bardzo późno albo w ogóle w 90 minut bramki nie zobaczymy.
Dla mnie:
Barcelona - Manchester United 2 DNB@2,70
poniżej 2.5 bramki @1,60
Goście trafiają TAK@1,53
Pierwsza połowa X@1,95
+ For Fun: X/2 @7,65
Samemu będę prawdopodobnie stawiał tylko na 2DNB + under 2.5

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik

Liga Mistrzów
Barcelona - Manchester United
Afellay rozegra co najmniej minutę
(2,40)

Ibrahim Afellay, mimo że zwyczajowo jest tylko rezerwowym w zespole Barcelony, rozegrał w lidze aż 16 na 20 możliwych spotkań (od momentu transferu w zimie). Piłkarz w mniej ważnych meczach często otrzymuje szansę na pokazanie się od pierwszej minuty, jednak zwykle wchodzi na murawę z ławki rezerwowych, grając nawet poniżej 10 minut. Myślę, że Pep Guardiola deleguje go na boisko w drugiej połowie, niezależnie od wyniku. Holender może wejść na boisko zarówno przy prowadzeniu Barcelony (w takich okolicznościach gra najczęściej), przy remisie (szkoleniowiec Katalończyków wpuścił go na boisko w pierwszym meczu z Realem w Lidze Mistrzów i jego pojawienie się okazało się kluczowe, bo to właśnie on po świetnym rajdzie asystował przy golu dającym Barcelonie prowadzenie) lub wówczas, gdy będzie trzeba odrabiać straty i zmienić coś w ataku (zdjęcie Pedro lub Davida Villi). Jednego z tych dwóch ostatnich graczy Holender powinien zastąpić w spotkaniu z Manchesterem United. Spodziewam się, że kolejnymi zmianami będzie wejście Seydou Keity i kogoś w miejsce Carlesa Puyola (tylko w razie prowadzenia Barcelony kilka lub kilkanaście minut przed końcem).
___

Liga Mistrzów
Van Der Sar nie rzuci kibicom swoich rękawic
(1,40)

___
Liga Mistrzów
Piqué nie będzie tańczył waka-waka po finale Ligi Mistrzów
(1,14)

Otrzymane punkty reputacji: +7
? 9

___

Użytkownik
&quot;Węgier Viktor Kassai będzie sędzią finałowego pojedynku Ligi Mistrzów pomiędzy Manchesterem United a FC Barceloną. Decyzję podjął w czwartek Komitet Sędziowski UEFA.&quot;

suti 16

suti

Użytkownik
gdzie masz taki kurs? u jakiego buka? bo sam tym moim zdaniem prawdopodobny...
No w Tobet : Barcelona win Penalty shoot out - 11.50 ????
A jak by ktoś miał kurs w buku naziemnym niech pisze ;)

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Stawiacie na Messiego i Rooneya ze strzelą bramki ?? Ja bym taki pewny tego nie był w meczach o dużą stawkę zwylke kluczowi zawodnicy zostają w cieniu i pełnią inną role zwylke kluczowe akcje odgrywają inni piłkarze nie zdziwie sie jesli będzie i tak w tym spotkaniu wystarczy spojrzec na finał z 2006 roku Barcelona:Arsenal-&gt;Kluczowe akcje meczu pdałem łupem Campella i Larssona. Campell strzelił bramke gdy Arsenal grał w 10 a Larsson miał udział przy dwóch bramkach Barcelony,ja bym tak chura nie stawiał na tych piłkarzy że oni strzelą,jesli będzie zakład to proponuje postawic na Ville z Barcelony i Hernandeza z Manchesteru. :cool:

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Ciekawie wygląda typ na brak rzuconych rękawic przez Van Der Sara. Pewnie tego typu zakładów będzie masa a my możemy na nich zarobić. Z tym Pique to trochę bezsensu zakład 1,14 kurs jeszcze do tego. Za chwile dają czy Rooney się ogoli na mecz. Albo ile będzie kochanek Giggsa na trybunach ???? . Ja skupiłbym się może na tym że właśnie Pique dostanie żółtą kartkę bądź inny obrońca Barcy. Bo przypuszczam że zaczną polowanie na Rooneya.

Otrzymane punkty reputacji: +4
cala 37

cala

Użytkownik
Real nie pokonal Barcy to zaden zespol tego nie zrobi, a juz napewno Manchester ktory nie potrafi grac poza Old Trafford.
Wąsaty meksykanin sam nic nie ugra,Rooney bez formy,Vidic i Da Sillva znowu dostana czerwone kartki i Manchester wroci do domu z bagazem 2-3 goli. MAn Utd nie ma na ta chwile argumentow zeby postraszyc Barce.
Bezpiecznie proponuje handi -1(azjan) na hiszpanow po niezlym kursie 3.0 do tego smialo over 2.5 kartek dla anglikow po kursie 1.95

A 220

andrzej78

Użytkownik
Ośmiornica Iker wskazała Manchester jako zwycięzce, z tymże ta ośmiornica nie ma takiego uznania jak ta od MŚ ????
A co do finału to myślę że dobrym typem jest- brak bramki do 30min, 1gol po 28min itp. Zespoły się znają dobrze,ale to nie zmienia faktu że początek meczu to będą szachy i badanie przeciwnika

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Real nie pokonal Barcy to zaden zespol tego nie zrobi, a juz napewno Manchester ktory nie potrafi grac poza Old Trafford.
Wąsaty meksykanin sam nic nie ugra,Rooney bez formy,Vidic i Da Sillva znowu dostana czerwone kartki i Manchester wroci do domu z bagazem 2-3 goli. MAn Utd nie ma na ta chwile argumentow zeby postraszyc Barce.
Bezpiecznie proponuje handi -1(azjan) na hiszpanow po niezlym kursie 3.0 do tego smialo over 2.5 kartek dla anglikow po kursie 1.95
Swoje bzdury czymś sensownym poparłeś ? Grają poza Old Trafford ale grają &quot; u siebie &quot; więc + dla United.
Hernandez nigdy sam nic nie ugrywa ... wystarczy jedno podanie magiczne giggsa a chicharito będzie wiedział już co z tym zrobić , roo bez formy ? Chyba meczów nie oglądasz ... Złapał formę pod koniec sezonu . Vidic głupiej czerwonej nie wyłapie a Rafael zacznie mecz z ławki . Ciekawe jak to United nie ma argumentów hmm jeszcze do finału awansowali fartownie ? Jedna z najlepszych linii defensywnych na świecie o ile nie najlepsza , bramkarz lepszy od Valdesa , genialny giggs , świetnie skrzydła no i atak marzeń coś jeszcze ? Charyzmatyczny trener ????

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Od lat kibice nie moga sie doczekac sukcesu Barcelony bez pomocy sedziow. Co roku przepychaja Katalonczykow dalej w roznych rozgrywkach, szczegolnie LM. Zakladajac, ze teraz sedzia bedize obiektywny to szanse sa mniej wiecej 50 na 50 z tym, że chyba Manchesterowi będzie latwiej. Solidne kontry przy przecietnej obronie i bramkarzowi ktory gra tam tylko dlatego, ze sie urodzil w Katalonii. To zawsze latwiejsze niz ciagle prowadzenie gry. Wylaczajac final FC Bayern - Inter to nie moge cos trafic Manchesteru. Z Chelsea mialam na The Blues a zawalil wszystko John Terry. Z Barcelona w Rzymie mialam lekko MU ale to byl fatalny mecz w wykonaniu Czeownych Diablow. Nie przepadam za tymi klubami ale United cenie i szanuje, Barcelone nie i mam nadzieje, ze przegraja. Teatralne upadki, gesty w co drugiej akcji przeciwko druzynie z Anglii to moze sie nie udac, oby tylko sedzia widzial to co oni wyrabiaja. Filmiki w necie pokazuja jednoznacznie oszustwa Barcy, mam nadzieje, ze sedzia bedzie na to wyczulony a wtedy powinno byc ok.

2 3,75 1/10

wygrana LM 2,55 3/10

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
A ja sobie postawię taki typ:

Ilość bramek: 0-1 @3.1 ⛔

Dlaczego? Wybierając ten typ miałem przed oczami wyobraźni mecz finału LE, Porto - Braga. Wydaje mi się że przebieg sobotniego finału będzie niemal taki sam. Jeśli jedna druzyna strzeli jedną bramkę to cofnie się i będzie murowała bramkę, czy to będzie Barcelona czy Manchester. Myśle że kurs warty zagrania.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Manchester United w tej edycji LM - wyjazdy!
Valencia 0-1 85&#39; Hernandez
Bursaspor 0-3 Fletcher 48&#39;, Obertan 73&#39;, Bebe 77&#39;
Rangers 0-1 87&#39; Rooney
OM 0-0
CFC 0-1 24&#39; Ronney
Schalke 0-2 Giggs 67&#39;, Rooney 69&#39;
Powiedz mi gdzie Ty tu widzisz nie umiejętność gry na wyjazdach? United w tym sezonie na wyjeździe nie straciło bramki!
Moim zdaniem warto zagrać,że Messi nie strzeli! Nie strzelił nigdy w Anglii i jutro tego ciąg dalszy.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Znamy już prawdopodobny skład Barcelony na mecz finałowy:
Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Abidal/Puyol - Busquets, Xavi, Iniesta - Pedro, Villa, Messi.
Podobno jedyna niewiadoma to obsada lewej strony defensywy, gdyż ani Puyol ani Abidal nie są gotowi na rozegranie 90 minut. W sprawie Francuza ostatnie mecze sezonu zostały wykorzystane na odbudowanie kondycji. Podczas gdy koledzy z pierwszej jedenastki odpoczywali, on grywał w tych meczach, aczkolwiek nie zagrał żadnego pełnego spotkania. Co do Puyola to ma on po finale przejść zabieg kolana.
Skład Barcelony jest dla wszystkich kibiców bardzo łatwy do przewidzenia, gdzyż Duma Katalonii ma bardzo krótką ławkę rezerwowych, która byłaby w stanie unieść ciężar finału Ligi Mistrzów. Co innego drużyna sir Alexa, który to prawdopodobnie wystawi taki skład:
Van der Sar - Evra, Ferdinand, Vidić, Rafael - Park, Carrick, Giggs, Valencia – Hernandez, Rooney.
Tu pole manewru jest znacznie szersze, gdyż w odwodzie zostają tacy piłkarze jak Berbatow, Nani, Scholes. Co do miejsca spotkania to Wembley będzie z pewnością okolicznością sprzyjającą Czerwonym Diabłom ale ja bym nie utożsamiał tego ze stwierdzeniem, że &quot;Manchester gra u siebie&quot;, gdyż mimo woli porównuje się atmosferę Old Trafford do klimatu, jaki będzie w sobotę w Londynie. Moim zdaniem jest to trochę na wyrost.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Value po stronie Manchesteru. Wystawiać kurs ponad 4,00 w finale ligi mistrzów na United ? Na pewno prezent od buka. Grzechem byłoby nie zagrać, z tej racji iż w tym roku na prawdę grają solidną piłkę.
Umiejętności piłkarskie na pewno po stronie Barcy. Nie oszukujmy się, ale Barca zarówno taktycznie jak i piłkarsko jest lepsza od drużyny z Anglii. Założę się, że mecz będzie toczył się pod dyktando Barcelony. Manchester widziałem kilka razy w tym sezonie i okropnie mają mocną linię defensywną, dlatego upatrywałbym się HT 0:0. Barca zagra swoje czyli milion podań i powolne budowanie ataku pozycyjnego.
Wembley na pewno na korzyść Manchesteru. W końcu to prawie jak gra u siebie. Jeszcze myślę, że Manchester dostanie więcej kartek niż Barcelona.
Tak szczerze to według mnie typowy no bet. Więcej tutaj będzie się kierowało sympatią do danych drużyn niż obiektywnym spojrzeniem na mecz.
A i obie drużyny na przestrzeni całego sezonu najbardziej zapracowały sobie na ten finał. W pełni sprawiedliwie, że zagra jutro Barcelona i Manchester United.

sopel 0

sopel

Użytkownik
Gole zawodnika - Nani @ 4.35
To taki mój typ na wyczucie.Myślę że podobnie jak w finale z Chelsea , portugalczyk zdobedzie gola.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Nie oszukujmy się, ale Barca zarówno taktycznie jak i piłkarsko jest lepsza od drużyny z Anglii.
Jeśli chodzi o umiejętności taktyczne to Ferguson bije na głowę Guardiole , i jeśli chodzi o taktykę to jestem pewien , że MU będzie miało lepszą tylko pytanie jak ją zrealizuje. Każdy wie jak zagra Barcelona , nikt nie wie jak zagra Manchester - tu jest haczyk.
Myślę że podobnie jak w finale z Chelsea , portugalczyk zdobedzie gola.
W finale z Chelsea fakt - Portugalczyk zdobył gola , ale Cristiano Ronaldo który dla MU już nie gra. ;)
a w półfinale bramki zdobywali Rooney , Park i Hernandez. Więc chyba coś pomyliłeś ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom