Z powodu kontuzji zabraknie m. in. Theo Walcotta.
Angielski selekcjoner Roy Hodgson zapewnił, że nie spodziewa się przyjemnego spotkania na warszawskim Stadionie Narodowym. Mecz z Polakami dziś wieczorem.
Mecz Polski z Anglią odbędzie się dzisiaj o 21:00. Stawka na Polskę w wyścigu do pierwszego rzutu rożnego wynosi
2,10, a na Anglię
1,66. Stawka na strzelene gola tylko przez Polaków wynosi
6,00, a tylko przez Anglików
3,20. Stawka na remis 2:2 wynosi
15,00.
Hodgson nie ukrwa, że w kontekście walki o kwalifikację do Mistrzostw Świata 2014 wygrana z Polakami byłaby dla jego zespołu bardzo korzystna. Nie liczy jednak, że Polacy tak po prostu dadzą jego podopiecznym wygraną.
Jestem przekonany, że kibice zobaczą we wtorek fajne spotkanie.
Roy Hodgson
„Spodziewamy się bardzo ciężkiego meczu, na dodatek polskich piłkarzy będą wspierać liczni i głośni kibice,” zauważył, dodając także, że angielska reprezentacja będzie musiała sobie poradzić bez licznie kontuzjowanych zawodników.
„Niestety, nie możemy skorzystać z Franka Lamparda, Ryana Bertranda i Theo Walcotta. Mam jednak nadzieję, że mój zespół stanie na wysokości zadania. Liczę na doświadczenie moich piłkarzy, ale ważne jest też, że zasililiśmy zespół młodą krwią,” dodał.
Trener Hodgson podkreślił, jak cenna byłaby wygrana z Polską. Anglikom dałoby to duże fory w walce o wygraną w grupie eliminacyjnej H. Jeden z ich najgroźniejszych rywali, Ukraina, spisuje się raczej grubo poniżej oczekiwań.
„Gdybyśmy wygrali, byłaby to gigantyczna zaliczka na dalszą część eliminacji. Ale to na razie tylko słowa. Musimy wybiec na boisko i próbować realizować swój cel,” powiedział.
Hodgson odniósł się również do najgroźniejszej ofensywnej broni Polaków, Roberta Lewandowskiego. Przed snajperem Borussii Dortmund
bramki będzie bronił Joe Hart, ale, jak zaznacza Hodgson, zadanie to będzie także spoczywało na całym zespole.
„Wiemy, że [Lewandowski] jest wspaniałym zawodnikiem. Nie tylko nasz bramkarz Joe Hart będzie starał się go zatrzymać, ale cały zespół. Jestem przekonany, że kibice zobaczą we wtorek fajne spotkanie,” prorokuje trener reprezentacji Trzech Lwów.
Spotkanie odbędzie się dziś o 21:00. Ostatecznie okazało się, że
w meczu weźmie udział Eugen Polanski, który parę dni temu opuścił zgrupowanie z powodów osobistych.
Remis 0:0? Nic nie szkodzi. Zapoznaj się z fantastyczną ofertą bet365.
Nie ma bramek? Zwrot!
Zobacz wszystkie zakłady -
Piłka nożna
Zobacz nasze promocje:
MEGA Promocja w Bet365: Bonus 100% do 200zł + wygraj Ipad 3, Samsung Galaxy SIII i...
Promocja w Bet365- wygraj Podwojenie depozytu do 100PLN lub/i zwrot stawki do 100PLN!