dibetto
Użytkownik
PrawymDobrze zagrał Grosicki, lewym skrzydłem
Tego się spodziewałem. Brak Kuby nie wyszedł nam wcale na złe. Grosicki zagrał lepiej niż Kuba ostatnio w kadrze. A Anglicy bez ambicji
PrawymDobrze zagrał Grosicki, lewym skrzydłem
I znow, z obroncow Anglii tragicznie zagral tylko Jagielka, a co ma to ile goli wpuszcza City do obrony angielskiej? Tutaj tylko Lescott jest z City, tam caly blok defensywny gra sztywno, a Hart nie ma nic do gadania przy straconych golach, wiec niewiem skad porownaniu defensywy ManCity do reprezentacji Anglii. Defoe? Wystarczy zobaczyc chociazby mecz z QPR czy Reading, jak strzelal Defoe. A po drugie, czy Higuain sam sobie cos wypracowuje? Napastnik ma strzelac gole, a nie kreowac akcje. Jezeli mowisz, ze Defoe nie mija obroncow, no to smiem twierdzic, ze nie widziales w ogole meczow Tottenhamu w tym sezonie. Gerrard nie jest w formie, ale mimo slabszej dyspozycji to i tak porownywac naszych reprezentantow na jego pozycji do niego to gruba przesada. Anglia ma dobrych pilkarzy, ale slaba reprezentacje, to wiadomo od dawna, mimo wszystko widac bylo w tym meczu brak Terrego i Lamparda, ahh, gdyby ci 2 pilkarze byli na boisku ????I kolejny raz mówię i pytam się czy wy umiecie czytać?! Czy pisałem coś że Cole, albo Cahill są słabi? Właśnie ich najbardziej bym się obawiał w obronie. Jeżeli ktoś zobaczy ile City tracą bramek i kogo to jest wina to zrozumie moje słowa dotyczące obrońców z City. Nastepni przywołani przezemnie zawodnicy to Gerrard i Defoe. Pokaż mi akcję drogi kolego gdzie Defoe sam sobie cos wypracował,jakieś zwody minięcie obrońcy. Gdyby nie gra Lennona i Bale w KOGUTACH to gościu 2/3 bramek by nie trafił. A jak ktos mi powie że Gerrard jest w rormie to niech lepiej idzie do lekarza, najlepiej okulisty i psychologa jednocześnie. Ja myślę trzeźwo. Nie pisałem tu głupot typu POLSKA MA ROBERTA I WSZYSTKICH ROZJEDZIE...odwołałem się tylko do słów niektórych ludzi o tym jaka to Anglia nie jest silna...kiedy ostatnio synowie albionu coś osiągnęli?! I jeszcze środek bez Lamparda i obrona bez Terryego. Polska ma o niebo gorszą 11 ale nie o to mi się rozchodziło ludzie! Zacznijcie czytać ze zrozumieniem!
cytuję Embi -->
No nie chcesz mi chyba wmowic, ze to co gra Hart to jest tylko 1 mecz z Borussia? Ten czlowiek niejednokrotnie ratowal Manchester City przed porazka, dla mnie jest to pierwsza trojka bramkarzy na swiecie.
Jeżeli to dla Ciebie bramkarz z pierwszej 3 to gdzie dasz Ikera,Buffona, Cecha i chociażby Noyera?
Niestety nie miał jak pokazać przy Warzywniaku. Z prawej strony Groszek mógł więcej bo miał za sobą Piszczka, swoją drogą bardzo fajnie sie wymieniali pozycjami, rozumieli sie jakby grali razem od dłuższego czasu. Zawsze uważałem, że Grosicki jest bardzo niedocenianym zawodnikiem, w tamtym sezonie był kluczowym zawodnikiem w Sivassporze, 7 bramek w 40(!) meczach. Tak naprawdę ciężko znaleźć za granicą Polaka, który by rozegrał ponad 3tys minut na boisku. Strasznie boli mnie ta lewa strona, trzeba czym prędzej znaleźć zmiennika dla Wawrzyniaka, może by spróbować Lisowskiego? Nie rozumiem tego, że boimy się eksperymentować akurat tam, gdzie te eksperymenty są potrzebne...DiBetto przecież prawym skrzydłem praktycznie atakowaliśmy cały czas, tam gdzie grał Grosicki,
Wszołek dziś miał mało okazji na lewej stronie by pokazać co potrafi.
Co prawda Polska nie wygrała, ale z taką grą co zaprezentowali "Twoi" Anglicy możesz czuć się jakby przegrali.Mogę ci przysiądź że jak Polska wygra te spotkanie ewakuuje się z forum .
To był właśnie ich poziom. Anglicy mają gwiazdozbiór ale nie mają trenera. Hodsgon to stara myśl prymitywnego szkolenia, a brutalna liga Angielska odeszła już do lamusa. Spodziewałem sie równego meczu, ale nie sądziłem , że Polacy aż tak przycisną Anglików. Zgodzę się, że Smuda , a Formalik to całkiem inne osoby. Smuda został zjedzony przez media, potem brak konsekwentnych decyzji, wszystko co nie robił było obracane przeciwko niego czego efektem było Euro. Fornalik podobnie jak Smuda z początku, dostał wolną rękę i szybko sobie buduje poparcie kibiców. Dostał kadrę można powiedzieć w rozsypce, do której dolepił fajne ogniwa co może dobrze prognozować.Nasuwa mi się tylko takie pytanie co by było gdyby Angole grali na "swoim poziomie" bo dziś ich nie było?
Iker dla mnie od lat był TOP 1 bramkarzy. Przed przyjściem Jose to TYLKO dzięki niemu Real zajmował np 2 miejsce w tabeli. Bronił fenomenalnie i wyciągał niema w każdym spotkaniu strzały nie do wyciągnięcia.Jeżeli to dla Ciebie bramkarz z pierwszej 3 to gdzie dasz Ikera,Buffona, Cecha i chociażby Noyera?
Uważam, że Anglia ma najsłabszą drużynę od lat. Nie ma takich dobrych zawodników (chyba, że zestawimy ich z europejskimi średniakami). Porównując tych piłkarzy do reprezentacji Hiszpanii, Francji, Niemiec, Holandii widać, że nie są to najlepsi piłkarze na świecie. Taka Portugalia, Brazylia czy Argentyna na wielu pozycjach mają o niebo lepszych piłkarzy.Anglia ma dobrych pilkarzy, ale slaba reprezentacje
Anglicy mają taką taktykę, laga i do przodu... Lampard i Terry nie zmieniliby dużo. Zresztą Frank to już nie ten Frank co kiedys.mimo wszystko widac bylo w tym meczu brak Terrego i Lamparda, ahh, gdyby ci 2 pilkarze byli na boisku :smile: