>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Nie zrobili wiele i dryfują, ale nie rozumiem poprostu jak można mówić, że za czasów PiSu było lepiej.
Co zrobili dobrego dla kraju :?: Proszę o konkrety :?:
OK to z kim miał PIS wejść w koalicję skoro PO to oczywiście inteligenci i nie chcieli:?:

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
To w takim razie ta anihilacja trwa od długiego czasu. Rząd PiSu i PO cały czas jadą na osiągnięciach SLD. Te jak to krzyczycie &#39;komuchy&#39; sprawiły, że poszliśmy do przodu i oderwaliśmy się od bloku. Nie byli świętym rządem, ale od ich czasów w zasadzie stoimy w miejscu i trwa walka o koryto...
Proszę Cię... bezrobocie w Polsce w 2003 roku, czyli w samym środku rządów SLD wynosiło ponad 20%. To było twoim zdaniem oderwanie się od bloku?:-|

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Nie, ale dołączenie do NATO i Unii było i chociażby to drugie ma wpływ na spadek bezrobocie czyż nie?

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Proszę Cię... bezrobocie w Polsce w 2003 roku, czyli w samym środku rządów SLD wynosiło ponad 20%. To było twoim zdaniem oderwanie się od bloku?:-|
Czy to że w Polsce była bieda aż piszczy, i wyjechało tyle milionów ludzi za granicę to wina PIS-u :?: Jak wmawia propaganda PO :?:
Czy to że &quot;rozkradano&quot; nasz kraj przez 10 lat a potem gdy PIS wraz z koalicjantami doszedł do władzy młode pokolenie dało sobie wmówić że to wina PIS-u za tą emigrację :?: No helloł :?: (Liczmy głosy liczmy głosy, oraz Pawlak : a potem ja wchodzę i czyszczę UOP) - ktoś pamięta co to jest i czego dotyczyło :?:

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Nie, ale dołączenie do NATO i Unii było i chociażby to drugie ma wpływ na spadek bezrobocie czyż nie?

Do NATO weszliśmy w 1999 r. czyli w czasie rządów AWS-u.
Jeśli chodzi o Unię to wyjazd ponad miliona młodych Polaków za granicę niewątpliuwie miał wpływ na spadek bezrobocia.:razz:

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Czy to że w Polsce była bieda aż piszczy, i wyjechało tyle milionów ludzi za granicę to wina PIS-u :?: Jak wmawia propaganda PO :?:
Czy to że &quot;rozkradano&quot; nasz kraj przez 10 lat a potem gdy PIS wraz z koalicjantami doszedł do władzy młode pokolenie dało sobie wmówić że to wina PIS-u za tą emigrację :?: No helloł :?: (Liczmy głosy liczmy głosy, oraz Pawlak : a potem ja wchodzę i czyszczę UOP) - ktoś pamięta co to jest i czego dotyczyło :?:
Nocna zmiana, ale tu nie sądzę, żeby ktoś to kojarzył.

choderek 11

choderek

Użytkownik
Nocna zmiana. Absolutnie obowiązkowa pozycja jeśli ktoś chce cokolwiek mówić o polskiej polityce. Tam zawarta jest prawdziwa twarz &#39;kolesi&#39;, &#39;przestępców&#39; i ludzi, którzy dokonali najzwyczajniej w świecie zamachu stanu w tym Państwie.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
No ale co ja będę młodym tłumaczył, skoro za Polskę wspólnie sake w gardła lali ze sobą Wałęsa, Michnik, Kiszczak i inni w Magdalence.
Dla młodych liczy się medialne show i kręcenie lodów. A jeżeli ktoś z tego &quot;układu&quot; mówi ja nie kręcę lodów z wami, i chce ich pociągnąć do odpowiedzialności (rozliczyć za czyny) to zaraz go obsmarowują że nie dobry, że zły, że zagrożenie dla demokracji.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Akurat to, że jest taki zapis prawny i tak stanowi prawo nie oznacza, że to prawo jest dobre. Wydaje mi się, że to oczywiste. Logika i zwykła PRZYZWOITOŚĆ nakazuje żeby nie być sędzią we własnej sprawie. Proste.
Heh...
Widziałeś składy poprzednich komisji śledczych?
Skąd Wy się ludzie bierzecie... komisje śledcze to nie jest bezstronne, niezawisłe kolegium...
Przecież to jest cyrk ma kółkach.
Poprzednie komisje działały tak samo. Nie miały za wiele wyjaśniać a jedynie zrobić show.
Jaka przyzwoitość? Takiego czegoś w polityce nie ma.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Cała nasza &quot;demokracja&quot; jest guzik warta, 20 lat wolności zmarnowane, zaprzepaszczone :!: Skoro przy władzy od 20 lat są wciąż te same parszywe gęby, robią ustawy pod siebie, pod kolegów i pod elity, a zwykły szary człowiek ledwo wiąże koniec z końcem :;/: albo jak ktoś fajnie to ujął:
1 z nas robi na opłaty, 2 na życie.
Wiecie kiedy wg mnie był najlepszy dowód kłamstw :?:
Jak w 2005 zaczęli wypłacać te tak zwane stypendia unijne dla biednych dzieci, w moim województwie pomylili się z szacunkami bagatela o 300% (3 razy więcej było uprawnionych do pobierania, niż wynikało z wstępnego oszacowania).
Tyle w temacie władza do wymiany jak dla mnie, rozliczyć i to surowo każdą czarną owcę (wzór Czechy :! ????

Pozdrawiam a teraz pora wziąć pod lupę NBA
/EDIT: Ludzie ludziom zgotowali ten los ....
a ostatni niech zgasi światło na Wiejskiej

midel 189

midel

Użytkownik
Jestem z Politechniki Świętokrzyskiej kolego
byłem laureatem Olimpiady wiedzy ekonomicznej stopnia wojewódzkiego
oraz finalistą na szczeblu Polski Olimpiady wiedzy i umiejętności handlowo managerskich.
Co chcesz jeszcze wiedzieć :?:
No to zbyt wymagającej uczelni nie masz. Pięknie ujęte &quot;laureat stopnia wojewódzkiego&quot; - w rzeczywistości tylko drugi etap OWE - mega osiągnięciem nie jest(przynajmniej dla mnie). O drugiej olimpiadzie nawet nie słyszałem, chociaż &quot;siedzę&quot; w konkursach ekonomicznych.
Nie widzę powodów, żebyś się jakoś szczególnie mógł wywyższać.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
No to zbyt wymagającej uczelni nie masz. Pięknie ujęte &quot;laureat stopnia wojewódzkiego&quot; - w rzeczywistości tylko drugi etap OWE - mega osiągnięciem nie jest(przynajmniej dla mnie). O drugiej olimpiadzie nawet nie słyszałem, chociaż &quot;siedzę&quot; w konkursach ekonomicznych.
Nie widzę powodów, żebyś się jakoś szczególnie mógł wywyższać.
Midel to przytoczę Ci tylko ranking Neewsweeka:
w 2006 roku nasza uczelnia była na 3 miejscu wśród uczelni które gwarantowały szybkie znalezienie pracy (państwowe + prywatne),(znaczy się firmy, które chętnie zatrudniały absolwentów z tej uczelni) wyprzedzała nas tylko Politechnika Warszawska i jeszcze jakaś uczelnia, potem spadek chyba na 8 miejsce. Po 2007 nie śledziłem bo to dla mnie nie istotne
No to sorki bardzo na 1180 uczelni jak zrobili ranking to już być w 1-wszej 20 to jest chyba wyróżnienie co :?:
No to pochwal się swoją uczelnią i osiągnięciami (sorki za off topa)
Skoro sądzisz że nie mam świadomości polityczno-ekonomicznej to też jesteś w błędzie. A mój narodowy &quot;nacjonalizm&quot; jaki uznaję mylisz z ogólnym nacjonalizmem.
Czemu nikt nie zarzuca Francuzom, Niemcom i Włochom, że są &quot;nacjonalistyczne&quot; skoro promują i kupują swoje produkty :?:
Czy Japończycy którzy za punkt honoru biorą sobie by kupić ryż produkcji japońskiej przynajmniej 1-2 razy w tygodniu, który jest 5x droższy od ryżu koreańskiego czy chińskiego. Czy teraz rozumiesz o co mi chodzi :?:
Kupując to co Polskie dajesz pracę (wiem że nie wszystkie Polskie produkty są super jakości czy marki)

midel 189

midel

Użytkownik
Póki co jestem w klasie maturalnej, w tym roku osiągnąłem chociażby jak to pięknie nazwałeś &quot;laureata stopnia wojewódzkiego OWE&quot; i nie uważam tego za jakiś specjalny sukces. O poprzednich latach nie będę pisał, w tym mam jeszcze etap okręgowy Olimpiady Przedsiębiorczości w marcu + centralny Konkursu Bankowego oraz finalistę ogólnopolskiego konkursu &quot;Ad rem&quot;.
Twoja uczelnia jest na 51, miejscu w rankingu Perspektyw, więc powodów do dumy moim zdaniem nie ma.

midel 189

midel

Użytkownik
Kolego ogarnij się i nie praw ludziom regułek.
Narazie jesteś nastolatkiem i skończ szkołę średnią a potem wybij się wyżej niż kolega u góry. Troche szacunku się jakby nie patrzeć należy. Piszesz tak jakbys szukał każdej informacji w Internecie.
Koles jest od ciebie póki co bardziej wykształcony i rozumny więc nie musisz go pouczać ????
Z całym szacunkiem, ale uszanuj to co osiągnęli inni.
Z całym szacunkiem, ale po czym sądzisz, że kolega Krzysztof jest bardziej rozumny? Po jego nacjonalistycznych i skrajnie prawicowych poglądach? Czy może tylko dlatego, że jestem młodszy? Szanuję to co osiągnęli inni, ale akurat w tym wypadku Krzysztof wypowiada się jakby skończył naraz 3 uczelnie, zdobył doktorat i wygrał OWE, a tymczasem jego osiągnięcia są odwrotnie proporcjonalne do jego ego

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Z całym szacunkiem, ale po czym sądzisz, że kolega Krzysztof jest bardziej rozumny? Po jego nacjonalistycznych i skrajnie prawicowych poglądach? Czy może tylko dlatego, że jestem młodszy? Szanuję to co osiągnęli inni, ale akurat w tym wypadku Krzysztof wypowiada się jakby skończył naraz 3 uczelnie i wygrał OWE, a jego osiągnięcia są odwrotnie proporcjonalne do jego ego
Yankess to mały &quot;przerywnik&quot; ze strony jednego multikontowca, któremu nie podoba się forum ale jednak ciągle wraca i się napina.
To jego konta:
Airborne Anarky Damianczyk LeoKung Motorhead

Ja nadal apeluję o więcej dystansu do tego co piszecie... A zwłaszcza więcej szacunku i mnie agresji wobec dyskutantów.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Póki co jestem w klasie maturalnej, w tym roku osiągnąłem chociażby jak to pięknie nazwałeś &quot;laureata stopnia wojewódzkiego OWE&quot; i nie uważam tego za jakiś specjalny sukces. O poprzednich latach nie będę pisał, w tym mam jeszcze etap okręgowy Olimpiady Przedsiębiorczości w marcu + centralny Konkursu Bankowego oraz finalistę ogólnopolskiego konkursu &quot;Ad rem&quot;.
Twoja uczelnia jest na 51, miejscu w rankingu Perspektyw, więc powodów do dumy moim zdaniem nie ma.
Nie obraź się Midelku ale młody szczawik jesteś, co jeszcze nie zaznał brutalnych reguł gry jakie rządzą światem, polityką i biznesem.
Dla mnie w tej chwili to mało istotne, ale przynajmniej w czołówce, ciekaw jestem do jakiej Ty się dostaniesz. Czy wybierzesz może prywatne płatne studia, które polegają na tym że płacisz i masz (sorki jeżeli kogoś obrażam, ale byłem pisać egzaminy za 3 osoby w prywatnych szkołach wyższych- ich poziom nauczania i wiedzy no comment)

Poczytaj sobie co pisał Vader, on jest chyba starszy nawet ode mnie.
Pisał o dostępie do zawodu prawnika. Nawet nie wiesz pewnie o co biega w tym, więc z łaski swojej oszczędź sobie, bo kiedy Ty przychodziłeś na świat to ja już oglądałem sobie posiedzenia sejmowe na TVP2. I widziałem kilkudziesięciu aktorów z tamtej sceny politycznej, którzy zniknęli na chwilkę założyli nową &quot;skórę&quot; i są znów przy korycie.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Nie obraź się Midelku ale młody szczawik jesteś, co jeszcze nie zaznał brutalnych reguł gry jakie rządzą światem, polityką i biznesem.

Ale Krzysztof co z tego, że jest młodszy.

Ja czasami zastanawiam jak niektóre starsze osoby od Nas [ jestem w tej samej sytuacji do Midel ] są tak zaściankowe i przy braku merytorycznych argumentów zasłaniają się wiekiem.

Krzysztof czytając Twoje posty można uznać Cię za inteligentną osobę, ale pisząc takie &#39;&#39;kawałki&#39;&#39; wystawiasz o sobie świadectwo.

Tyle moim OT.

Skończcie się kłócić na sukcesy, wracajcie do meritum bo to jest ciekawsze.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Krzysztof1985 tak łączę fakty sobie... cyferki w nicku to Twoja data urodzin? Bo jeśli tak to łącząc to co napisałeś, ze 1992 roku oglądałeś już w TV na bieżąco politykę... miałeś wtedy 7 lat. Wcześniej zaczynałeś :]
A co do tych olimpiad. To też się bawiłem w szkole średniej. Fajne doświadczenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom