>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Jednak to całe zamieszanie wokół Tuska i ogółem PO przyniosło Platformie wzrost poparcia.

A więc wzrost znaczny, zobaczymy jak to będzie po zakończeniu całej tej komisji ds. afery hazardowej. Tak jak mówi
Jacekk kabaret na żenującym poziomie, żeby zadawać tak durne pytania to trzeba być trochę cofniętym. Komisja działa
już całkiem spory czas, a jak na razie na dobrą sprawę nie ustalono nic i pewnie już nic nie ustalą...
To świadczy o głupocie naszego społeczeństwa (nie chcę tutaj nikogo obrażać)
Jako przykład dam coś takiego:
W XIXw. robiono badania statystyczne w USA na kogo by głosowali (chyba Abraham Lincoln vs John Cabell)
i wysyłali zapytanie w postaci listu, odpowiedziało ok 20% respondentów (wtedy bardzo drogie były usługi pocztowe)
wg tych badań wynikało że Cabell ma ponad 95% poparcia :!:

Przy urnach wyborczych 2 miesiące potem okazało się że miażdżącą przewagę miał Abraham Licoln ????
Dla mnie te badania są nie reprezentatywne bo:
Ludzi spotykanych na ulicy jak zapytać o preferencje wyborcze to przechodzą nie wzruszeni
Ludzie &gt; 40 roku życia nie chętnie wysyłają smsy odnośnie na kogo by głosowali, tak samo jak ankiety internetowe.
Dalszych wywodów sobie oszczędzę ;) bo różne media podają różne dane (TNS OBOP inne, GFK Polonia inne, TVN daje
TVP inne także wiesz &quot;pojęcie próba reprezentatywna&quot; w naszym społeczeństwie nie istnieje

Wiele ludzi nie ma czasu na śledzenie sceny politycznej i patrzenia politykom na ręce i rozliczania ich.
Głosują bo coś tam o nim pamiętali dobrego/złego, bo jest przystojny/brzydki itp itd.
Bardzo dobry przykład mieliśmy pare lat temu, wszelkie sondaże na ziemii i na niebie wskazywały Tuska na prezydenta
i co :?:
To masz odpowiedź na pytanie gdzie te sondaże można sobie .... użyć ????

PONAWIAM APEL do zwolenników PO
PROSZĘ MI WYMIENIĆ SUKCESY RZĄDU DONALDA TUSKA :?: czekam

sawas 27

sawas

Użytkownik
Krzysztof, poparcie dla PO nie bierze się znikąd. Nie można wszystkiego &quot;zganić&quot; na media. Owszem, kilka tytułów prasowych + TVN wyraźnie piszę pod Tuska, ale kilka innych + TVP są &quot;za PiS&quot; (no w każdym razie nie za PO). Logicznym jest więc, że coś się w tym PO ludziom podoba. Chcesz myśleć, że to Donald Tuska otumania swoich zwolenników? Proszę bardzo, może w jakimś procencie tak jest.
Ale jeśli spojrzymy na poparcie dla PiS, to ja jestem w stanie stwierdzić, że blisko połowa, a już na pewno 40% ludzi, którzy oddają głos na Kaczyńskich jest całkowicie lub częściowo ubezwłasnowolniona przez pewną rozgłośnię radiową, a udział takich osób w wyborach, wg ustawy o wyborach powszechnych, powinien być ograniczony.
Skoro jest 40/50% dla PO, to jest to ogromny znak, że coś się podoba. Skoro nikt nie potrafi wymienić sukcesów - ja skłaniałbym się ku tezie, że to poparcie to nie poparcie dla Tuska tylko antypoparcie dla Kaczyńskiego. I to chyba najpopularniejsza teoria dotycząca tego, co się dzieje na polskiej scenie politycznej.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Skoro jest 40/50% dla PO, to jest to ogromny znak, że coś się podoba. Skoro nikt nie potrafi wymienić sukcesów - ja skłaniałbym się ku tezie, że to poparcie to nie poparcie dla Tuska tylko antypoparcie dla Kaczyńskiego. I to chyba najpopularniejsza teoria dotycząca tego, co się dzieje na polskiej scenie politycznej.
Zgadzam się z Tobą Sawas, ale moja sympatia dla PIS bierze się stąd, że to nie banda kolesi którzy kręcą lody, ale ktoś kto chce w końcu rozliczyć komunistów i donosicieli, każdy chyba kraj byłego związku Radzieckiego (oprócz wiadomo Białorusi, Ukrainy) tak zrobił.
Co do ograniczenia ludziom prawa głosu, to ja identyczną ciętą ripostę mogę wystosować do tak zwanych pryszczoli, kobiet które głosują pod wpływem urody i daru oratorstwa, i czyż nie będę miał racji :?:
Jak może widzisz PO stara się wszelkimi zabiegami kosmetycznymi lub prawnymi zrobić tak by przy tych wyborach byli po prostu lepsi.
(np. ile to już razy słychać było pomysły PO nad zmianą konstytucji, albo zwiększeniem długu publicznego z 60% na wyższy)
albo wprowadzenie zmiany w głosowaniu chodzi mi o otwarcie lokali w godzinach 8-22, a wcześniej było 6-20(lub 22). A to tylko dlatego że jak określają inni mohery idąc do kościoła wstąpią rano i zagłosują. Czyż to nie jest podłe :?:

Dla mnie wystarczającym argumentem jest także to jak Donek+Geremek+Pawlak+Niesioł + Mazowiecki obalili rząd Olszewskiego i jeszcze barany dali się nagrać że zrobią czystkę w kartotekach.
Sawas może odpowiesz mi logicznie na pytanie - czemu tak nagle Wałęsie, Kuroniowi, Pawlakowi Tuskowi, i innym z początku lat 90 (konkretnie 92) tak nagle palił się grunt pod nogami gdy miały być ujawnione teczki o współpracownikach SB, a najbardziej panu Wałęsie :?: (Fakt wiem że część z nich była sfałszowana). Dlaczego ludzie tak nagle w 1992 po tym jak Wałęsa złożył wniosek do Sejmu o odwołanie Olszewskiego nagle tak odwrócili się od niego i zostali oszukani :?: Ta demonstracja antykomunistyczna którą zrobił Lechu, ludzie przecież tam obrzucali go obelgami :?:
Czy tak trudno jest przejrzeć na oczy i popatrzeć kto i ile razy był u władzy (Pawlak non stop od 90, Donek to samo KLD, UW, PO what next:? ????
Dlatego dla mnie ktoś kto 3 razy w ciągu 5 ostatnich wyborów do Sejmu był w partii która dzieliła i rządziła, a potem farbuje się gdy przegrywa i zakłada nową &quot;fryzjernię&quot; jest politycznym ścierwem.
Tyle w temacie

midel 189

midel

Użytkownik
Zgadzam się z Tobą Sawas, ale moja sympatia dla PIS bierze się stąd, że to nie banda kolesi którzy kręcą lody, ale ktoś kto chce w końcu rozliczyć komunistów i donosicieli, każdy chyba kraj byłego związku Radzieckiego (oprócz wiadomo Białorusi, Ukrainy) tak zrobił.
Dlatego też wprowadza ich do swojego rządu. Niestety bredzisz. Bardziej fałszywej partii od pisu nie ma. Ciekawe jakby wyglądało ich poparcie, gdyby nie pewne jakby nie patrzeć prywatne media, które wprost mówią, manipulując jakby nie patrzeć ludźmi, na kogo mają głosować i zapraszają do swoich &quot;audycji&quot; tylko jedną partię. TVN i reszta może i są stronnicze, ale nikomu nie zabraniają wyrażania swoich opinii.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Midel - tak samo stroniczy jest TVN i GW dla PIS, że ich nie dopuszcza tak samo media związane z Rydzykiem nie gadają z PO.
Midel jesteś młody odpowiedz mi na pytanie, skoro tak obserwujesz scenę polityczną.
Czego bali się politycy (Donek, Niesioł, Mazowiecki, Bielecki, Pawlak i inni) w 1992 r. gdy miało wyjść na jaw kto jest agentem :?:
Fałszywej ???? od PISu hahahahahahaha
Podaj mi ich fałszywość, podając argumenty to ja podam Ci argumenty świadczące, że PO niestety nie jest partią miłości
KLD- lider Donek w 1992r. obala legalny rząd T. Olszewskiego bo boi się że ktoś wyciągnie jego akta i chyba okaże się że był agentem
Następnie ten sam DONEK wpada na pomysł załóżmy partię UW, partia ta wygrywa wybory, obiecuje cuda na kiju w następnych wyborach ginie, nie dostaje się do parlamentu.
Sprytny i rządny władzy Donek zmienia UW bierze zlepek kolesi i tworzy PLATFORMĘ Obywatelską. Obiecuje 2 Irlandię, że uzdrowi służbę zdrowia i że wszytko będzie bueno.
To tylko wierzchołek góry lodowej
Czy nie widać, że historia zatacza okrąg :?: Znów ten rudowłosy przegra następne wybory bo ludzie się wnerwią cudami na kiju, założy znów jakąś bajkową partię miłości ma dojścia do mediów znów zmanipuluje sondażami, młodym pokoleniem i znów będzie przy władzy.
Midel a odnośnie mediów to bardziej stroniczej od TVN stacji nie ma ;) POparcie PO podawali ponad 65%, a dziwnym trafem GFK Polonia, i TNS Obop wskazywały że jest ono nie większe niż 51%. (wrzesień 2009) - weź się zastanów i odpowiedz sam przed sobą czemu służą te podrasowywane sondaże.
I nie mów mi o stroniczości mediów bo dla mnie fakty są czytelne i jasne:
- Wałęsa otrzymując Polskę od Komunistów, jako dowód wdzięczności i dobrego ubicia interesu (czytaj żeby było cicho, nie wyciągać akt kto był TW/SB) pił z nimi za zdrowie w Magdalence (radzę poczytać kto jeszcze wtedy uczestniczył)
-ktoś kto jest &quot;czysty&quot; nie ma robi żadnych &quot;ciemnych&quot; interesów na boku nie ma się czego bać (ujawnienia akt)
-jeżeli ktoś chciał ujawnić kto był SB, TW to go się gnoi odsuwa od władzy, w najbardziej opiniotwórczej wówczas gazecie (GW) obsmarowywuje, że oszaleli, są idiotami maluje się ich wizerunek że są bee.
To ja się pytam jak za kolejne 20 lat będzie wyglądać polityka :?: Znów włączę TV i obejrzę np Schetynę obiecującego mi II USA :?:
Zapytaj się mamy albo taty, że w tamtych czasach sąsiad na sąsiada donosił, ksiądz na ludzi, to potem by wykryć kto był tym złym trzeba zrobić ostre cięcie.
Pooglądaj sobie np Cejrowskiego posłuchaj jego poglądów i poczytaj jak z &quot;ludźmi z czasu komunizmu&quot; poradzili sobie Czesi (wzór dla mnie, sorki że się powtarzam) jak to zrobili Węgrzy.

Midel prosty dowód: pamiętasz jak D.Tusk krzyczał lamentował, żeby już już dziś, teraz, jutro wejść do strefy Euro:?:
Czy znasz wyniki Eurostatu :?: Bo chyba tego w TVN-ie nie mówią
Kraje UE będące poza Unią Monetarno-Walutową rozwijają się szybciej od tych które w niej są. (OD SAMEGO POCZĄTKU ISTNIENIA UMW :!: :!: :!: )
Zobacz na osiągnięcia Słowaków, już nie są tak super tanią siłą roboczą, czemu teraz oni nie mają tylu turystów z Polski, dlaczego jeżdżą na zakupy do nas. Czemu inwestorzy od nich uciekają.
Czemu ich gospodarka &quot;gnije&quot; :?:
Czesi są już w ERM II (więc nie wmówisz mi że są poza strefą Euro bo to dosłownie przedsionek) i też jakoś spada PKB.
Moja teoria na temat UE powoli schodzi, że będzie to II ZSRR.
(Plan Buzka by kupować energię dla całej Europy a później ją rozdysponować - czy to jest gospodarka centralnie planowana :?: )

Rób jak chcesz Midel, ale proszę Cię podpieraj swoje wypowiedzi argumentami, bo na razie to wg Twoich wypowiedzi wnioskuję, że dla Ciebie ktoś kto głosuje na PIS to od razu Moher, głosujący na kaczkę itp. Nie chcę nazywać po swojemu wyborców PO ????
I czy w końcu wymienisz mi sukces rządu c. D. Tuska :?:
EDIT/ Jesteś z Krakowa tak:?:
AFERA W KRAKOWIE
GŁOŚNY RAPORT PITERY
Co robi Donek gdy w Sejmie jest głosowanie nad wetem prezydenta ws. emerytur dla służb mundurowych
Czuma minister sprawiedliwości lepszy od Ziobry
Największe POparcie w zakładach karnych i teraz co
polityka miłości
Kręcenie lodów
Polityka zagraniczna (wpadka Miro Sikorskiego)
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74877,4967383.htmlPolityka miłości 2

Chlebowski genialny zarządca gminy

Midel miażdżę Cię argumentami pokazanymi czarno na białym

midel 189

midel

Użytkownik
Stronniczość mediów, wiesz o czym mówisz? To pis &quot;bojkotował&quot; TVN i nie przychodził, a nie TVN zabronił im udziału w programach. Natomiast, gdy Palikot chciał wziąć udział w dyskusji &quot;jedynej słusznej i katolickiej rozgłośni&quot; to osoby pokroju Sobeckiej zaczęły się burzyć, że jak tak można, w domyśle jak tak można w naszych mediach kogoś obcego, jeszcze coś powie źle albo będzie niewygodny. Jak tak bardzo prosisz o sukcesy to Orliki są sukcesem większym niż wszystkie pseudo-społeczne ustawy pisu (becikowe, mundurki). Gdyby nie Wałęsa to osoby, niektórzy nazywają ich historykami, mogłyby pisać sobie historie science-fiction i mieć nadzieję, że cenzura pozwoli je wydać. Teraz piszą bajki i są za to jeszcze nagradzani ???? Pewnie policję polityczną rządu Jarosława K. tzw. CBA również uważasz za sukces?

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Jak tak bardzo prosisz o sukcesy to Orliki są sukcesem większym niż wszystkie pseudo-społeczne ustawy pisu (becikowe, mundurki).
O ile mi wiadomo takich boisk powstaje jak na lekarstwo, bo genialni posłowie wpadli na pomysł, że lepiej jest sprzedać grunty pod boiska dla małych przedsiębiorców - zaraz Ci poszukam artykułu w Rzeczpospolitej o tym.
/W Anglii jakoś tam chodzą w mundurkach od XIV w i im to nie przeszkadza, mają demokrację, prawdziwy kapitalizm, to tutaj to jest po prostu pikuś - pan pikuś, wymysł Giertycha (nie oceniam go za to), ale nie powiesz mi, że wielu &quot;nieukom&quot; zafundował tak zwaną giertychówkę :grin:
Afera z orlikami
jakość boisk
Pewnie policję polityczną rządu Jarosława K. tzw. CBA również uważasz za sukces?
Ta policja polityczna wykryła więcej afer, przez 2 lata, niż wyszło na światło dzienne przez poprzednie 18 dzięki dziennikarzom.
Chyba nie powiesz mi że co co robią politycy (łapówkarstwo, kradzież majątku Skarbu Państwa, defraudacje) to wg Ciebie należy przemilczeć tak :?: Powinno być powszechnie akceptowalne :?:
To ciekaw jestem z jakim nastawieniem wychowasz swoje potomstwo.

Midel podaj mi fakty, bo na razie podajesz tylko jakieś swoje pzemyślenia,ja poproszę o linki, pliki, odnośniki itp

midel 189

midel

Użytkownik
O ile mi wiadomo takich boisk powstaje jak na lekarstwo, bo genialni posłowie wpadli na pomysł, że lepiej jest sprzedać grunty pod boiska dla małych przedsiębiorców - zaraz Ci poszukam artykułu w Rzeczpospolitej o tym.
/W Anglii jakoś tam chodzą w mundurkach od XIV w i im to nie przeszkadza, mają demokrację, prawdziwy kapitalizm, to tutaj to jest po prostu pikuś - pan pikuś, wymysł Giertycha (nie oceniam go za to), ale nie powiesz mi, że wielu &quot;nieukom&quot; zafundował tak zwaną giertychówkę :grin:
Afera z orlikami
jakość boisk
Ta policja polityczna wykryła więcej afer, przez 2 lata, niż wyszło na światło dzienne przez poprzednie 18 dzięki dziennikarzom.
Chyba nie powiesz mi że co co robią politycy (łapówkarstwo, kradzież majątku Skarbu Państwa, defraudacje) to wg Ciebie należy przemilczeć tak :?: Powinno być powszechnie akceptowalne :?:
To ciekaw jestem z jakim nastawieniem wychowasz swoje potomstwo.

Midel podaj mi fakty, bo na razie podajesz tylko jakieś swoje pzemyślenia,ja poproszę o linki, pliki, odnośniki itp
Nie obchodzą mnie afery związane z orlikami. WRESZCIE mam boisko z prawdziwego zdarzenia, można powiedzieć nawet kompleks blisko domu i za to jestem wdzięczny obecnemu rządowi. Natomiast bawi mnie jak to niektórzy politycy lokalni, jak np. burmistrz gminy Iwonicz Zdrój, niejaki Paweł P. startujący z list pis przypisuje sobie jako wielką, osobistą zasługę budowę orlika. Fakty są takie, że nawet nie kiwnął palcem w tej sprawie, a nawet w pewnej fazie gmina utrudniała (sprawa jest dosyć skomplikowana, mogę Ci to na PW opisać, jeśli zechcesz).
Szkoda tylko, że te afery były w większości prowokacjami, w jedną stronę. Pan Tomaszewski dla mnie jest zwykłym krzykaczem i błaznem, którego uwielbiają media i taki znalazł sobie sposób na życie i zarabianie pieniędzy. Jego teorie spiskowe nie bardzo mnie obchodzą. Co do afery, ma ona swoje podłoże w rządzie pisu, tego inwestora nie obchodzi jak widać układ rządzący, tylko brnie do celu.
Masz swoje wolne i nie manipulujące swoich odbiorców słuchaczy:
http://pl.wikinews.org/wiki/Anna_Sobecka:_Tusk_w_Radiu_Maryja_to_obraza_s%C5%82uchaczy
Ustosunkuj się do faktu, iż objawem walki pisu z komunistami jest wprowadzanie ich do rządu i odpowiedz na pytanie, czy nie jest to obłuda?

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Masz swoje wolne i nie manipulujące swoich odbiorców słuchaczy:
http://pl.wikinews.org/wiki/Anna_Sobecka:_Tusk_w_Radiu_Maryja_to_obraza_s%C5%82uchaczy
Ustosunkuj się do faktu, iż objawem walki pisu z komunistami jest wprowadzanie ich do rządu i odpowiedz na pytanie, czy nie jest to obłuda?
Słuchaj ja w hiperłączach zawarłem ok 10 afer. A tutaj 1 jaskółka wiosny nie czyni. Tam w postach wyżej pokazałem Ci że PO jest umoczona od góry do dołu. Wskaż mi na każdym szczeblu administracji (poseł, radny, wojewoda, itp) gdzie tyle afer miał PIS. Bo w tych linkach masz pokazane czarno na białym cudotwórców.
I nie zarzucisz mi, że to wyssane z palca opowiastki, bo wiele linków jest z Gazety.pl :razz:

midel 189

midel

Użytkownik
Słuchaj ja w hiperłączach zawarłem ok 10 afer. A tutaj 1 jaskółka wiosny nie czyni. Tam w postach wyżej pokazałem Ci że PO jest umoczona od góry do dołu. Wskaż mi na każdym szczeblu administracji (poseł, radny, wojewoda, itp) gdzie tyle afer miał PIS. Bo w tych linkach masz pokazane czarno na białym cudotwórców.
I nie zarzucisz mi, że to wyssane z palca opowiastki, bo wiele linków jest z Gazety.pl :razz:
Wcześniej pisałeś, że nie jest to dla ciebie wiarygodne źródło informacji i tylko manipuluje motłochem. Dałeś się zmanipulować, game over :grin:

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Wcześniej pisałeś, że nie jest to dla ciebie wiarygodne źródło informacji i tylko manipuluje motłochem. Dałeś się zmanipulować, game over :grin:
Nie tłumacz się jak dzieciak by nie powiedzieć jak ktoś kto inny.
Podałem z Rzeczpospolitej, Gazety.pl, bankier.pl i dzienników regionalnych, a także Gazety Polskiej
To skoro nawet tak przychylna PO, gazetka pana Michnika pisze o malwersacjach, kradzieży, układach itp rzeczach związanych z ludźmi z PO.
No to wybacz ale już powinno Ci się zapalić czerwone światełko i zacząć myśleć.

Nie będę prowadził dalej dyskusji z Tobą bo zachowujesz się jak smarkacz i masz głupie cięte odzywki, które nic nie wnoszą do dyskusji. Widziałeś by w tak dobrze opanowanej sztuce jaką jest konfrontacja ktoś zachowywał się jak dziecko z podstawówki :?:
W zwykłej dyskusji politycznej zmiażdżył bym Cie argumentami dotyczącymi świętości PO.

TYLE
THANK YOU FOR ATENTION

midel 189

midel

Użytkownik
No tak, bo jeśli sami na siebie źle piszą to ok, ale jak źle piszą na naszych to kłamią. Nie odpisałeś na moje pytanie, widocznie było niewygodne. Cieszę się, że jest w społeczeństwie max. 25% ludzi o podobnych poglądach jak Ty. Gdyby było więcej, bylibyśmy drugą Białorusią lub jadąc w drugą stronę Węgrami, które tak wychwalasz (zapewne podobają ci się ich afery, a może ich problemy gospodarcze, no cóż). Nie jestem zwolennikiem po, więc nie widzę powodów, dla których miałbyś mnie miażdżyć na ich temat. Dla mnie są, jak już to wcześniej podkreślałem mniejszym złem.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Polityka. Tego powinni zabronić. A zwłaszcza dyskusji o niej. Nie raz widziałem jak właśnie poglądy polityczne mogą poróżnić nawet największych przyjaciół. Dlatego z dystansem Panowie, z dystansem.
Nie będę odnosił się do dyskusji Poowców z Pisowcami, ew. z lewicą czy UPR-em. Poruszę tylko jedną kwestię. Zawsze uważałem, że skrajności są złe. Czy to lewica czy prawica. Tak samo jest z partiami. Obecnie w Polsce mamy wojne PO-PiS. Zwolennicy i jednej i drugiej partii głosują na nie, mimo że ani jedna ani druga partia nie zasługują na głosy. Jedni partaczyli, korumpowali i populizowali. Drudzy też. Te partie niczym się nie różnią. Podobnie jak SLD pokazali że tym ludziom nie można ufać i uważam że każdy kto zagłosuje na kogoś z tej trójki nie ma prawa potem narzekać na polityków. Próbuje nam się wmówić, że trzeba głosować na Pis, bo wygra Po i vice versa. Że nie ma alternatyw. A to guzik prawda. Są alternatywy tylko ich nie widać, bo pijarowcy i PO, PiS i w mniejszym stopniu SLD i media podsycają te wojenki, bo w Polsce lepiej wypaść notorycznie źle ale być w szklanym pudełku niż mówić z sensem ale raz na jakiś czas.
Ja apeluję do wszystkich by w najbliższych wyborach olali te trzy partie i zagłosowali na partie, które jeszcze nie były w parlamencie, ew. frakcje powstałe po podziałach tych trzech partii. Nie będę wskazywał jakie ale wierzcie mi, że są partie z ciekawymi ludźmi (może nie wszystkimi ale przynajmniej część jest warta głosu) które w sondażach mają mniej niż 5%. Do sejmu być może się nie dostaną, ale nawet takie 2 czy 3 % to wiele. Bo pokazują że jednak są ludzie o których głosy warto walczyć, a każdy % to też $, bez której ciężko potem przeżyć poza parlamentem. Nie od razu PO miało 50 %. Na początku też to wcale obiecująco nie wyglądało. A tak jak napisałem na wstępie, czy Pis czy PO będzie i tak to samo bagno i każdy kto napiszę inaczej jest dla mnie fanatykiem politycznym.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Odpowiadam: Do rządu &quot;wprowadzają&quot; polityków obywatele poprzez uczestnictwo i czynny udział w wyborach parlamentarnych a nie poprzez kolesiostwo.
Do MIDEL-a
Czytaj uważnie, nawet to co jest napisane w nawiasach, tam jest napisane, że w każdym kraju postkomunistycznym , władza została rozliczona.
Dla mnie wzorem są CZECHY :!: (też nie czytasz uważnie :! ????
Tyle w temacie więcej nie dyskutuję z Tobą Midel. Nie czytasz tego co się pisze, nie podpierasz swoich odpowiedzi sensownymi argumentami.
Z resztą chłopie co Ty w życiu widziałeś. Wyjedź na Zachód i popracuj tam (warunek znaj język) to zobaczysz różnicę w podstawowych aspektach życia codziennego takich jak podatki, służba zdrowia, podejście polityków do obywateli. Na razie to jesteś 17-18 letnim młodym mężczyzną, który nic poza Polską jeszcze nie widział. (czyli standardowe powiedzenie gdzie byłeś i co widziałeś)

Więc uważam, że dyskusja z Tobą Midel to jak dyskusja ze ślepym (od noworodka) o kolorach
I na miłość Boską Midel czytaj czytaj to co do Ciebie się pisze.
KONIEC

olo 2,4K

olo

Użytkownik

Tak sobie przeczytałem co tu piszecie. Jakoś wielkiego zainteresowania polityką nie wykazuję cóż.

Ale jedna rzeczy przykuła moją uwagę, mam nadzieję, że z tym, że zafundowanie komuś giertychówki jest jakąkolwiek zasługą to żartowałeś, bo to jest robienie ludziom krzywdy. A Giertych jako minister edukacji to jest wgl jedna wielka pomyłka, tak samo jak pani Hall, która nie wiem co sobie myśli o naszym systemie edukacji.

midel 189

midel

Użytkownik
Nie będę prowadził dalej dyskusji z Tobą
Brawo, wykazałeś się konsekwencją niczym pis przy walce z korupcją.
Niestety, ale to nie wyborcy wprowadzają do rządu polityków. Wyborcy wprowadzają ich tylko do parlamentu, natomiast rząd - rada ministrów jest tworzona z reguły przez ugrupowanie, które wygrywa wybory, więc nie naginaj kolejny raz prawdy. O Czechach się nie wypowiadam, natomiast o Węgrzech wspominałeś również wcześniej. Twoich argumentów również nie uważam za sensowne, przykro mi. O mój język się nie martw. Szkoda, że jak ktoś nie potrafi sensownie rozmawiać z kimś młodszym to wysuwa argument wieku - to jest dopiero dziecinada.

Prince de Belial 1,6M

Prince de Belial

Forum VIP
Nie ma mocnych na Cimoszewicza. Nowy sondaż prezydencki

Rezygnacja ze startu Donalda Tuska spowodowała, że bardzo wzrosły notowania Włodzimierza Cimoszewicza. Gdyby chciał kandydować, to z łatwością wygrałby I turę wyborów. W zależności od tego, kogo wystawi PO, do drugiej tury nie dostaje się Lech Kaczyński bądź... kandydat Platformy.

sam bym się zastanawiał nad jego kandydaturą gdyby startował... a lewica pewnie ostrzy sobie zęby na niego, tylko czy zdołają wykurzyć go ze swojego lasku ? ???? moim zdaniem &#39;no chance&#39;.

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Baqu

Cimoszewicz odciął się od obecnej lewicy, bo nie chce współpracować z tymi dwoma niedojdami jakimi są Olejniczak i Napieralski. Dlatego lewica wystawiła Szmajdzińskiego, który nie ma żadnych szans na prezydenturę i wiedzą, że nie przekonaliby Cimoszewicza.

Niestety nie wierzę, że zdecyduje się on na kandydowanie pod szyldem PO, a szkoda, bo to świetny kandydat z ogromnym doświadczeniem nie tylko w polityce zagranicznej. Chodzą też słuchy, iż Cimoszewicz miałby zostać ministrem spraw zagranicznych, a obecny, czyli Sikorski wrócić do MONu.

Prince de Belial 1,6M

Prince de Belial

Forum VIP
Baqu

Cimoszewicz odciął się od obecnej lewicy, bo nie chce współpracować z tymi dwoma niedojdami jakimi są Olejniczak i Napieralski. Dlatego lewica wystawiła Szmajdzińskiego, który nie ma żadnych szans na prezydenturę i wiedzą, że nie przekonaliby Cimoszewicza.

Niestety nie wierzę, że zdecyduje się on na kandydowanie pod szyldem PO, a szkoda, bo to świetny kandydat z ogromnym doświadczeniem nie tylko w polityce zagranicznej. Chodzą też słuchy, iż Cimoszewicz miałby zostać ministrem spraw zagranicznych, a obecny, czyli Sikorski wrócić do MONu.
1) tak wiem, ale mimo wszystko ma on poglady bliskie SLD, poza tym troszkę ludzi i osób z nim po częsci związanych tam zostało

2) tego nie wiedziałem, ciekawe rozwiązanie, aczkolwiek szczerze w nie wątpie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom