>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Największą porażką rządu jest ustawa hazardowa. Czy my aby na pewno żyjemy w demokratycznym kraju? Śmierdzi mi tutaj Koreą Północną, albo Chinami. To taki rodzaj cenzury, czy jak?
Co do wyborów: Na pewno pójdę, ale jak na razie ciekawych postaci nie zauważyłem, na których warto oddać głos. Sikorski chyba byłby mimo wszystko za młody na tak ważną funkcję. Kaczyński dawno się przejadł, Komorowski nie budzi we mnie zaufania, to samo Szmaja.

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Ustawa hazardowa ośmiesza bardziej polityków wplątanych w nią niż rząd, bo tak naprawdę nic z niej nie wynikło niekorzystnego dla państwa, czy obywatela, ale rychu, grzechu, zbychu i reszta powinna &#39;odpocząć&#39; od ekranów naszych tv i immunitetów.

Co do prezydentury to Sikorski jest ledwie 2 lata młodszy od Obamy i nie przekracza dyszki co do reszty europejskich potentatów, czyli Merkel, Sarkozy. Ma fantastyczne referencje i w sumie jeśli miałbym wybierać spośród Komorowskiego i jego to wybrałbym Radka (cały czas liczę, na Włodka C - jedną z niewielu postaci na którą oddałbym głos z prawdziwego przekonania do jego osoby, a nie wyboru pomiędzy cienizną, a &#39;bylejactwetm&#39;.).

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Ustawa hazardowa ośmiesza bardziej polityków wplątanych w nią niż rząd, bo tak naprawdę nic z niej nie wynikło niekorzystnego dla państwa, czy obywatela, ale rychu, grzechu, zbychu i reszta powinna &#39;odpocząć&#39; od ekranów naszych tv i immunitetów.

Co do prezydentury to Sikorski jest ledwie 2 lata młodszy od Obamy i nie przekracza dyszki co do reszty europejskich potentatów, czyli Merkel, Sarkozy. Ma fantastyczne referencje i w sumie jeśli miałbym wybierać spośród Komorowskiego i jego to wybrałbym Radka (cały czas liczę, na Włodka C - jedną z niewielu postaci na którą oddałbym głos z prawdziwego przekonania do jego osoby, a nie wyboru pomiędzy cienizną, a &#39;bylejactwetm&#39;.).
Chyba chciałeś napisac afera hazardowa, bo ustawa to już w 100% pomysł rządu, a dokładniej &quot;Słońca Peru&quot;, aby odwrócic uwagę właśnie od afery hazardowej. Chociaż w aferze hazardowej też brali udział byli członkowie rządu.

betheone 188

betheone

Użytkownik
Jak sobie przypomniałem to tym reportażu panią poseł &quot;potrafię cośtam cośtam&quot; to gęba mi się rozszerzyła na dobre dwie minuty. ????

A 0

astralproject

Użytkownik
Janusz Korwin - Mikke - Kandydat na prezydenta 2010
Temat zgodny z regulaminem ! ;P
http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news/najpierw-tylko-kradli,1454829,3439
cz. I - &quot;sylwetka&quot;: http://www.youtube.com/watch?v=lmQrqzdq4VQ
cz. II - &quot;dość PO-PiSów&quot;: http://www.youtube.com/watch?v=M6Kj-9VEv_A
cz. III - &quot;wolność gospodarcza&quot;: http://www.youtube.com/watch?v=ZdlSMrMicDA
cz. IV - &quot;praworządność&quot;: http://www.youtube.com/watch?v=8VZZlWdgZ6M

UWAGA: JEST TO JEDYNY KANDYDAT NA PREZYDENTA, BĘDĄCY ZA LEGALIZACJĄ POKERA I ZAKŁADÓW BUKMACHERSKICH W POLSCE, WOLNOŚĆ GOSPORADCZA JEST PRIORYTETEM, A TWOJA KASA JEST TWOIM DOBREM, Z KTÓRYM MOŻESZ ROBIĆ CO CHCESZ...
Jeśli zatem nie masz na kogo głosować, proponuje rozpatrzyć kandydaturę Mikke... ^^ ;P
Może wypowiadać się nie umie (wady wymowy), ale nie mlaska i zna angielski, niemiecki...w dodatku naprawdę inteligentny facet, który nie dąży by się nażreć jak świnia z koryta, ale do poprawy sytuacji w Polsce...
Może dlatego nie był nigdy wybrany...

&quot;Zmieniają się partie u władzy - ale koryto nadal jest pełne i wszystkie świnie tam się pchają. Obecnie mamy Bandę Czworga (PiS, PO, PSL i SLD) - i jest zupełnie wszystko jedno, czy u władzy jest PO z PSL, czy PiS z PSL, czy PiS z SLD, czy PO z PiSem... &quot;

sawas 27

sawas

Użytkownik
Sorry, ale żeby popierać tego człowieka, a tym bardziej mówić o nim jako o przyszłym prezydencie Polski, to naprawdę trzeba być trochę &quot;nie bardzo&quot;..

byq86 9

byq86

Użytkownik
Sorry, ale żeby popierać tego człowieka, a tym bardziej mówić o nim jako o przyszłym prezydencie Polski, to naprawdę trzeba być trochę &quot;nie bardzo&quot;..
no dobra super argumenty, ale jak juz pojechales go ze &quot;jest nie bardzo&quot; bo go popiera to rozwin mysl, chociazby dlaczego?

sawas 27

sawas

Użytkownik
no dobra super argumenty, ale jak juz pojechales go ze &quot;jest nie bardzo&quot; bo go popiera to rozwin mysl, chociazby dlaczego?
Ale na tym właśnie polegały moje poprzednie argumenty - nie ma ich, bo nie potrzeba ich. Pewnych rzeczy nie trzeba tłumaczyć. Ty mi możesz teraz wykładać, że Mikke gra w brydża, że jest za wolnym rynkiem, że ma jakieś tam wysokie IQ, że UPR ma super cele statutowe, ale ja wcale tego nie chcę słuchać, więc się nie wysilaj.
Zabrzmiało tak, jakbyś chciał żebym Cię przekonał do swojego zdania, ale oboje wiemy, że to niemożliwe. A ja nigdy nie mam ochoty na dyskusję, która prowadzi do niczego. Tak więc, jeśli pozwolisz, pozostańmy przy tym, że uważam go za &quot;nie bardzo&quot;, o ile rzeczywiście i poważnie popiera Mikke.

A 0

astralproject

Użytkownik
sawas...^^ żal mi Cie, nawet nie możesz znaleźć argumentów przeciw Mikke, a to, że SB kreowało go na świra, to już inna sprawa...
------------------
Jeśli już się wypowiadasz i obrażasz, że jestem &quot;nie bardzo&quot;, to rozwiń myśl, albo się zamknij...

sawas 27

sawas

Użytkownik
Kurczę, napiszę jednak :p A miałem się powstrzymać.
Zajrzyj na pierwszą lepszą stronę w Google dotyczącą krytyki Mikke. Tam znajdziesz wszystkie moje argumenty. Ale uważaj, bo to zajęcie na dłuugie godziny. Naprawdę nie ma sensu powtarzać tego, co już zostało powiedziane.
Bez odbioru. Jesteś &quot;bardzo&quot;. Pozostań w grupie under 2,5%, ew. włącz się w propagowanie poglądów swojego idola - może uda się dojść do 3%. Tak, tak - wiem, że napiszesz zaraz, że to, iż popiera go mało ludzi, to nie powód żebyś Ty tego nie robił. Masz oczywiście swoje oryginalne zdanie, szanuję to. No.. Staram się przynajmniej.
Bez odbioru.

midel 189

midel

Użytkownik
sawas...^^ żal mi Cie, nawet nie możesz znaleźć argumentów przeciw Mikke, a to, że SB kreowało go na świra, to już inna sprawa...
------------------
Jeśli już się wypowiadasz i obrażasz, że jestem &quot;nie bardzo&quot;, to rozwiń myśl, albo się zamknij...
Janusz Korwin Mikke &quot; Wiecie po co władza utrzymywała bezrobocie? Żeby było z czym walczyć&quot; i inne tego typu podobne bzduro-brednie nie raz i nie dwa słyszałem z ust tego polityka. Może jest osobą zdrową psychicznie, ale lepiej, żeby nie rządził krajem.

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Janusz Korwin Mikke &quot; Wiecie po co władza utrzymywała bezrobocie? Żeby było z czym walczyć&quot; i inne tego typu podobne bzduro-brednie nie raz i nie dwa słyszałem z ust tego polityka. Może jest osobą zdrową psychicznie, ale lepiej, żeby nie rządził krajem.
Po pierwsze prezydent nie rządzi krajem.
Po drugie co to za wyrażenie bzduro-brednie, jakaś nowomowa?
Po trzecie znasz jakąś partię, która w programie nie miałaby walki z bezrobociem, a bezrobocie jak 20 lat temu powstało, tak jest do dzisiaj, bo w czasach PRL-u bezrobocie to było science-fiction, no ale widocznie państwu bardziej opłaca się dawac ludziom zasiłki niż tworzyc nowe miejsca pracy. Może jest w tym jakaś gospodarcza logika.:roll:

byq86 9

byq86

Użytkownik
dla mnie juz raczej nie ma znaczenia kto bedzie prezydentem a kto bedzie mial wiekszosc w sejmie, kogo sie nie wybierze to i tak bagno i blazenada, wiec nic by juz chyba kraju nie zaszkodzilo, nawet kolejny blazen, a smiesznie by bylo przy okazji ;d

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom