>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
midel 189

midel

Użytkownik
Nie obraź się Midelku ale młody szczawik jesteś, co jeszcze nie zaznał brutalnych reguł gry jakie rządzą światem, polityką i biznesem.
Dla mnie w tej chwili to mało istotne, ale przynajmniej w czołówce, ciekaw jestem do jakiej Ty się dostaniesz. Czy wybierzesz może prywatne płatne studia, które polegają na tym że płacisz i masz (sorki jeżeli kogoś obrażam, ale byłem pisać egzaminy za 3 osoby w prywatnych szkołach wyższych- ich poziom nauczania i wiedzy no comment)
Nie grozi ????
Z zawodem prawnika znowu się mylisz ???? Mam w najbliższej rodzinie dwóch prawników, więc temat ten również nie jest mi obcy. Z Twoimi poglądami i tak się nie zgodzę, więc przynajmniej mnie nie obrażaj. Szczawikiem to możesz sobie nazywać młodszego brata lub kolegę z bloku, jeśli Ci na to pozwoli.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Każdy użytkownik ma obowiązek zapoznać się z regulaminem forum oraz regulaminem odpowiednich działów.

1. Użytkownicy forum powinni wypowiadać się w sposób kulturalny oraz przestrzegać podstawowych zasad pisowni języka polskiego. Nie tolerujemy żadnych bluzg i kłótni na forum, obojętnie kto jaki ma status jeżeli ktoś ma jakieś &quot;ale&quot; do innego Użytkownika od tego są wszelakie komunikatory, maile oraz PW . Prywatne pogaduszki na forum, oraz posty nie na zakładany temat będą kasowane.
2. Do każdego użytkownika forum należy podchodzić z odpowiednim szacunkiem.
Regulamin forum-&gt; http://forum.bukmacherskie.com/f16/regulamin-forum-bukmacherskiego-7142.html#post110263
BTW. Krzysztof na pewno jestem starszy. Ja jeszcze pamiętam komunizm, kolejki itp. ;)

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Dobra wyluzujmy, ale poważnie od małego to było tak że oglądałem TV i to dużo, w zimę w ferie skoki, polityka, sport i inne. Możecie się śmiać lub nie ale tak było.
Midel chodzi mi tylko o to, że nasi przy korycie nie mogą zadbać o nasz wspólny interes ---&gt; POLSKA, jako argument przytoczę zwrot 40 ton złota jakie zagrabili okupanci, to złoto po tylu latach wciąż jest do &quot;odebrania&quot;.
1 uncja złota (ok 28 g kosztuje mogę się mylić 1000$)
To policz sobie co się stanie jak nagle 40 ton kruszca masz do dyspozycji.
Policz sobie jak sprzedasz chociaż 200kg złota ile $ uzyskasz :?:
Przytoczę Ci też to że Francja na tak zwanym systemie z Bretton-Woods, po kontrakcie dolary-złoto, do dzisiaj ma gigantyczne rezerwy złota po tej transakcji i niedawno sprzedali ułamek nieco tego bogactwa bo im brakowało pieniążków.
Mnie krew zalewa jak pokolenie takie jak Twoje &gt; 1990 jest mamione i ogłupiane poprzez przefarbowanych lisów, obiecywaniem złotych gór, a potem gdy przyjdzie co do czego to mina jak głupka i powiedzenia no co przecież nic się nie stało.

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Teraz ja może zapytam o cos innego ???? :
Na kogo zamierzasz głosować w najbliższych wyborach prezydenckich? Uzasadnij wypowiedź ????

midel 189

midel

Użytkownik
Dobra wyluzujmy, ale poważnie od małego to było tak że oglądałem TV i to dużo, w zimę w ferie skoki, polityka, sport i inne. Możecie się śmiać lub nie ale tak było.
Midel chodzi mi tylko o to, że nasi przy korycie nie mogą zadbać o nasz wspólny interes ---&gt; POLSKA, jako argument przytoczę zwrot 40 ton złota jakie zagrabili okupanci, to złoto po tylu latach wciąż jest do &quot;odebrania&quot;.
1 uncja złota (ok 28 g kosztuje mogę się mylić 1000$)
To policz sobie co się stanie jak nagle 40 ton kruszca masz do dyspozycji.
Policz sobie jak sprzedasz chociaż 200kg złota ile $ uzyskasz :?:
Przytoczę Ci też to że Francja na tak zwanym systemie z Bretton-Woods, po kontrakcie dolary-złoto, do dzisiaj ma gigantyczne rezerwy złota po tej transakcji i niedawno sprzedali ułamek nieco tego bogactwa bo im brakowało pieniążków.
Mnie krew zalewa jak pokolenie takie jak Twoje &gt; 1990 jest mamione i ogłupiane poprzez przefarbowanych lisów, obiecywaniem złotych gór, a potem gdy przyjdzie co do czego to mina jak głupka i powiedzenia no co przecież nic się nie stało.
Nigdzie nie pisałem, że się z Tobą nie zgadzam na temat poziomu polskich polityków i sprawowania przez nich włądzy. Tylko dlaczego przekonujesz, że rządy pis były lepsze niż po? Nawet sobie koalicjanta nie potrafili znaleźć (nie rozwijam tego tematu po raz kolejny). Póki co nie ma partii w Polsce, na którą bym zagłosował z pełnym przekonaniem. W wyborach prezydenckich kandydatem, który dostanie ode mnie pełne poparcie (a nie -byle nie kaczor) jest jedynie Sikorski, dlatego również cieszę się, że nie kandyduje Tusk, za którym specjalnie nie przepadam. Póki co dla mnie mniejszym złem jest PO. Mam nadzieję, że za 10-15 lat, gdy nasze pokolenie (Twoje i moje) tj. urodzeni po 80, dojdzie do władzy to będzie ją sprawować na Europejskim poziomie, dbając o interesy kraju, a nie własną michę. Patrząc jednak na nasz naród są to chyba tylko i wyłącznie moje pobożne życzenia

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Uważam że rządy PIS były lepsze gdyż:
- robiono ustawy dla ludzi
- podział dochodu narodowego wydawał się sprawiedliwszy, rosły ceny ale rosły i zarobki
- z pracą nie było problemów
- widać było ogólne ożywienie i wzrost gospodarczy
- ktoś próbował rozliczyć przekręty
- mieli bardzo trudną sytuację jeżeli chodzi o koalicjanta
- MIELI HONOR (czytaj czemu, dymisja Lipca, afera gruntowa, koniec koalicji oddajemy władzę)
Dlatego uważam, że są dużo lepszą ekipą rządzącą niż obecne PO.
Dlatego też zapytam się Ciebie MIDEL, wymień mi osiągnięcia rządu PO, mija 2 lata, czyli tyle co PIS był u władzy, czym się wsławili :?:
Powiedz mi też czy jeżeli jesteś człowiekiem uczciwym, postępujesz wg zasad nikomu nie wadzisz, a ktoś rzuca na Ciebie podejrzenia o np pranie brudnych pieniędzy (co wiesz że jest kłamstwem)- to masz czego się obawiać :?: Np nalotu CBŚ :?:
Dla mnie poczucie honoru i to że władza nie jest tylko po to by być przy korycie powoduje, że mam zaufanie do polityków którzy coś robią i nie robią dla grubych ryb ale dla zwykłego obywatela.
EDIT/ Radosław Sikorski - ciekaw jestem skąd się wziął jego pokaźny majątek ;) fakt dar oratorstwa ma, ale mojego głosu nie kupi, czekam na prawdziwego kandydata, jak wystartuje Korwin Mikke na 90% ma mój głos
Majątek Radzia wg gazetki --&gt; http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4692427.html

midel 189

midel

Użytkownik
- podział dochodu narodowego wydawał się sprawiedliwszy, rosły ceny ale rosły i zarobki
- MIELI HONOR (czytaj czemu, dymisja Lipca, afera gruntowa, koniec koalicji oddajemy władzę)
Dlatego uważam, że są dużo lepszą ekipą rządzącą niż obecne PO.
Dlatego też zapytam się Ciebie MIDEL, wymień mi osiągnięcia rządu PO, mija 2 lata, czyli tyle co PIS był u władzy, czym się wsławili :?:
Powiedz mi też czy jeżeli jesteś człowiekiem uczciwym, postępujesz wg zasad nikomu nie wadzisz, a ktoś rzuca na Ciebie podejrzenia o np pranie brudnych pieniędzy (co wiesz że jest kłamstwem)- to masz czego się obawiać :?: Np nalotu CBŚ :?:
Dla mnie poczucie honoru i to że władza nie jest tylko po to by być przy korycie powoduje, że mam zaufanie do polityków którzy coś robią i nie robią dla grubych ryb ale dla zwykłego obywatela.
EDIT/ Radosław Sikorski - ciekaw jestem skąd się wziął jego pokaźny majątek ;) fakt dar oratorstwa ma, ale mojego głosu nie kupi, czekam na prawdziwego kandydata, jak wystartuje Korwin Mikke na 90% ma mój głos
O poczuciu honoru możesz sobie porozmawiać ze Zbigniewem Z. , który bezpodstawnie rzucał na kogo popadło oskarżenia, po czym, gdy przegrywał sprawy w sądzie nie miał nawet ochoty przepraszać. PO ma trudniejszą sytuację, ponieważ jest taka persona, która za dużo od ziemi nie odrosła i opanowała do perfekcji słowo &quot;veto&quot;. Reforma emerytur, gdyby przeszła w pierwotnej wersji, ustawa Gowina, która miała na celu uporządkowanie kwestii dotyczących aborcji czy eutanazji, też nie spotkała się z aprobatą, próba reformy mediów publicznych zablokowana przez koalicję Twoich największych wrogów &quot;komuchów&quot; z Twoimi przyjaciółmi z pis. W rządzie pis nie było mniejszych afer - paliwowa, przecieki w MR, spotkania w hotelu Marriot czy spotkania Beger w pokoju hotelowym, do tego gruntowa, niewyjaśniona kwestia śmierci B. Blidy, korupcja w Ministerstwie Sportu itd.
Nie wiem skąd ma majątek Sikorski i mnie to nie obchodzi, nie zwykłem nikomu zaglądać do portfela.

vader 2,8K

vader

Forum VIP

- robiono ustawy dla ludzi? Np. jakie? Robi taki sam szajs jak PO teraz.
- ten podział wydawał się sprawiedliwszy może dlatego, że była trochę inna koniunktura w gospodarce nieprawdaż?
- ktoś próbował zrobić manie na układy i walkę z układami. &quot;Tam jest ZOMO&quot;. Ludzie już dość mieli tych maniakalnych wizji układów kreowanych przez PIS,
- no faktycznie jedynie tutaj masz rację... PSL to jedyna partia baranów co zawsze ładnie się potrafi zaprzedać byle być przy korycie,
- Jaki honor??? Przecież PIS nie był w stanie sam rządzić. Nie mieli wyjścia jak przedterminowe wybory :!:
Dodatkowo spadało im popracie. Późniejsze wybory dla nich mogłoby się skończyć jak dla AWSu- nie wejściem do parlamentu. Gdyby jeszcze tak lewica się zjednoczyła. A jakby weszli to z marnym poparciem...
Ale teraz już wiemy jakie masz poglądy... Mikke Ci się podoba... Głos zmarnowany.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
O poczuciu honoru możesz sobie porozmawiać ze Zbigniewem Z. , który bezpodstawnie rzucał na kogo popadło oskarżenia, po czym, gdy przegrywał sprawy w sądzie nie miał nawet ochoty przepraszać. PO ma trudniejszą sytuację, ponieważ jest taka persona, która za dużo od ziemi nie odrosła i opanowała do perfekcji słowo &quot;veto&quot;. Reforma emerytur, gdyby przeszła w pierwotnej wersji, ustawa Gowina, która miała na celu uporządkowanie kwestii dotyczących aborcji czy eutanazji, też nie spotkała się z aprobatą, próba reformy mediów publicznych zablokowana przez koalicję Twoich największych wrogów &quot;komuchów&quot; z Twoimi przyjaciółmi z pis. W rządzie pis nie było mniejszych afer - paliwowa, przecieki w MR, spotkania w hotelu Marriot czy spotkania Beger w pokoju hotelowym, do tego gruntowa, niewyjaśniona kwestia śmierci B. Blidy, korupcja w Ministerstwie Sportu itd.
Nie wiem skąd ma majątek Sikorski i mnie to nie obchodzi, nie zwykłem nikomu zaglądać do portfela.
Dobrze, przyjmuję to co napisałeś, ale odpowiedz mi na pytanie
SUKCESY RZĄDU DONKA GDZIE SĄ:?:
Śmierć Barbary Blidy - no sorki bardzo skoro robiła wałki i to niesamowite, jak to wyszło na jaw i targnęła się na życie to tak to jest. Czy myślisz że człowiek o czystym sumieniu zrobił by coś takiego :?: Przecież przy prywatyzacji Elektrowni (chyba Opole) poszły gigantyczne pieniądze, w tym pod stołem dla B.Blidy.
spotkania w hotelu Marriot czy spotkania Beger w pokoju hotelowym
I widzisz sam wpadłeś. Mówiłem o honorze co zrobiło PIS z Kaczmarkiem, wypad i tyle✅ Przepraszam bardzo do jakiej partii należała w ówczesnej koalicji pani Beger :?: Do PIS-u :?:
Odpowiedz mi na pytania
Z jakiej partii są zamieszani ludzie w aferę hazardową :?:
Wymień mi sukcesy rządu Donka poparte argumentami i faktami (tylko nie to że kryzysu u nas nie ma)
:?:
EDIT/ DO Vadera :
Wolę by zrobiono to co zrobiono w Czechach (rozliczyć i wypad), to jest jak niestety amputowanie zgangrenowanej nogi ale ktoś kto musi zrobić.
P.S Nigdy nie głosowałem na Mikkego, wiem że ma dziwne poglądy ale nie ma alternatywy, jak zagłosuję na PIS to zaraz że na mohery, kaczory itp,
jak na zdrajców PO to chyba bym się powiesił.
Aha no i nie mów mi o układzie bo ten układ jest: Nocna zmiana + Michnik w GW jako wpływająca na opinię w społeczeństwie za pomocą mediów

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
co sądzicie o decyzji Juszczenki który Bandere gloryfikował jako bohatera narodowego? Prezydent ostatnio wypowiedział się na ten temat i moim zdaniem bardzo dobrze zrobił, potępiając Juszczenkę. A co Wy sądzicie o tym?

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
co sądzicie o decyzji Juszczenki który Bandere gloryfikował jako bohatera narodowego? Prezydent ostatnio wypowiedział się na ten temat i moim zdaniem bardzo dobrze zrobił, potępiając Juszczenkę. A co Wy sądzicie o tym?
Poważnie Kaczyński potępił Juszczenkę? Bo do tej pory gloryfikowanie Bandery przez Juszczenkę mu nie przeszkadzało. A co do Juszczenki to różnica między nim a Janukowyczem jest taka, że on chce Ukrainę zbliżac do Unii Europejskiej a Janukowycz do Rosji. innych większych różnic między nimi nie dostrzegam.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Cała ta komisja ds. afery hazardowej to jedna wielka kpina. Kpina z demokracji. Za nasze pieniądze MAFIA bawi się w najlepsze, bierze za to grube pieniądze. Przecież to jest absurd. Przyjeżdża jakiś (p)oseł) z drugiego krańca Polski, a Sekuła, czy Arłukowicz się go pyta jak długo jechał do Wa-wy... Kabaret na żenującym poziomie.

vdv 66

vdv

Użytkownik
Jednak to całe zamieszanie wokół Tuska i ogółem PO przyniosło Platformie wzrost poparcia.
&quot;Gdyby w najbliższą niedzielę odbyły się wybory do Sejmu, Platforma Obywatelska zdobyłaby 57 proc. głosów – wynika z sondażu przeprowadzonego przez TNS OBOP dla programu &quot;Forum&quot;. Mimo &quot;afery hazardowej&quot; Platforma Obywatelska notuje znaczny wzrost poparcia. W porównaniu z poprzednim sondażem, słupki PO wzrosły o 7 punktów procentowych. Tak wysokie poparcie oznacza, że PO miałaby 300 mandatów w Sejmie. Po przeliczeniu głosów na mandaty partia Donalda Tuska uzyskałaby zatem nie tylko zdolność do samodzielnych rządów, zbliżyłaby się do większości umożliwiającej samodzielną zmianę Konstytucji.
Nieco gorzej wiedzie się opozycji. Gdyby wybory parlamentarne przeprowadzono teraz, na Prawo i Sprawiedliwość zagłosowałoby 24 proc. wyborców – czyli aż o 6 punktów procentowych mniej niż wynikało to z grudniowego badania. Poparcie na takim poziomie zagwarantowałoby PiS około 113 mandatów. Sojusz Lewicy Demokratycznej mógłby liczyć na 12 proc. głosów – co oznacza niewielki spadek poparcia w stosunku do października zeszłego roku (2 pkt. proc.).
PSL wciąż ociera się o próg wyborczy. Według najnowszego badania, Stronnictwo miałoby szanse na wejście do parlamentu z poparciem równym progowi wyborczemu – czyli 5 proc.
Badanie metodą wywiadu telefonicznego zrealizował na zlecenie programu &quot;Forum&quot; TVP Info ośrodek TNS OBOP. Sondaż przeprowadzono 4 lutego na reprezentatywnej próbie mieszkańców Polski w wieku 18 lat i więcej. Błąd statystyczny wynosi 3,1 proc.&quot;
A więc wzrost znaczny, zobaczymy jak to będzie po zakończeniu całej tej komisji ds. afery hazardowej. Tak jak mówi Jacekk kabaret na żenującym poziomie, żeby zadawać tak durne pytania to trzeba być trochę cofniętym. Komisja działa już całkiem spory czas, a jak na razie na dobrą sprawę nie ustalono nic i pewnie już nic nie ustalą...

sawas 27

sawas

Użytkownik
Krzysztof1985, zastanawia mnie, jak określiłbyś swoje poglądy polityczne. Trochę dziwi mnie, że gloryfikujesz PiS, a jednocześnie jesteś zdecydowany na Korwina-Mikke na fotelu prezydenta. Jest to, moim zdaniem, mieszanka wybuchowa. Bardzo interesuje mnie, jak widziałbyś współpracę rząd-prezydent po wyborach Twoich marzeń. Byłoby na pewno śmiesznie, ale tylko do czasu.
Czy nie uważasz, że radykalizm i populizm nie są dobrymi cechami w rozwijającej się demokracji?
Jeszcze co do zasług kolejnych rządów w III RP - prawie każdy osiągnął jakieś sukcesy i porażki. Skoro jednak jesteś zwolennikiem powrotu braci Kaczyńskich do pełni władzy, to chciałbym byś odpowiedział na kilka moich pytań.
Jak oceniasz związki PiS z Radiem Maryja?
Co z obietnicami wyborczymi z 2005? Skupmy się, powiedzmy, na tych 3 głównych.
Jak oceniasz zachowanie PiS związane z utworzeniem koalicji z LPR i Samoobroną, a następnie podsłuchiwanie i szkalowanie swoich koalicjantów? Jakie były przesłanki stworzenia takiej koalicji poza korytowym utrzymaniem się przy władzy?
Dotychczas bardzo pozytywnie oceniałem Twoją osobę, dlatego liczę na zadowalającą odpowiedź. Niepokoją mnie jednak niektóre Twoje słowa w poprzednich wypowiedziach, dlatego pozwolę sobie prosić, by odpowiedzi na moje pytania (o ile takie się pojawią) pozbawione były ataków na jakiekolwiek partie i ruchy polityczne w Polsce. Konkretniej - na PYTANIE &quot;Co z 3 milionami mieszkań&quot; (by PiS) nie chciałbym otrzymać PYTANIA &quot;Co z ekspresową budową autostrad&quot; (by PO), bo nie jestem zwolennikiem ani pierwszej, ani drugiej partii. Po prostu ciekawi mnie, jaka jest Twoja opinia o tych 3-4 pytaniach.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Powiedzcie mi, jak to może być, że wychodzi afera z udziałem partii rządzącej a ta odnosi wzrost poparcia ?!
Czwarta władza ma na to duży wpływ.

Polska polityka co raz bardziej skłania się do sytemu dwupartyjnego podobnie jak ma to miejsce na Wyspach. Czy to dobrze? Na pewno ma to plusy i minusy. Na dzisiejszej scenie politycznej PO i PiS, daleko za nimi Lewica i już na granicy progu wyborczego PSL. Sytuacja się klaruje w tym aspekcie.

diegoray 33

diegoray

Użytkownik
pewnie jest gdzies jakies 3 mln mieszkan, ale to pewnie nie o te chodzi ????
obietnica-kielbasa.
kto wierzyl w mieszkania, wierzy w autostrady.
ciekaw jestem jak dlugo polacy beda po prostu wierzyc.Tymczasem przede wszystkim potrzebne są nam radykalne reformy naprawiające kulejący ustrój a nie rzucanie mięsidłem raz tu raz tam.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Jak oceniasz związki PiS z Radiem Maryja?
Co z obietnicami wyborczymi z 2005? Skupmy się, powiedzmy, na tych 3 głównych.
Jak oceniasz zachowanie PiS związane z utworzeniem koalicji z LPR i Samoobroną, a następnie podsłuchiwanie i szkalowanie swoich koalicjantów? Jakie były przesłanki stworzenia takiej koalicji poza korytowym utrzymaniem się przy władzy?
Ad1)Związki PIS z R.M no cóż, ja nie słucham stacji radiowej Ojca T.R. fakt faktem skupili się żeby współpraca między PIS a RM była dobra, i często niestety komentowali różne sprawy, czy udzielali wywiadów. Szczerze powiem, że wolałem wtedy by PIS był obecny w mediach, nawet takich niż totalne z nich wykluczony, bo 4 władza ma niestety bardzo silny wpływ na manipulowanie odczuciami i preferencjami wyborczymi.
Ad2)Co do zachowania PIS z koalicjantami: Nie, twierdzę że to była łatwa koalicja, ale tak : PO absolutnie nie, PSL kręcili nosem to coś tam im nie pasi, no to z kim musieli stworzyć koalicję ....... z LPR+Samoobrona niestety. Przedterminowe wybory nie wchodziły w grę bo nagle PO zademonstrowało politykę miłości i zaczęło opluwać i krytykować zanim coś oni zrobili i rosło im poparcie (PO).

Co do podsłuchów i szkalowań, dla mnie normalnym jest czy minister, poseł czy ktoś z rządu zajmuje się sprawami związanymi z resortem/komisją etc czy kręceniem lodów i nabijaniem własnej kieszeni.
Przykład:
Czy jak idziesz np jako żołnierz zawodowy i deklarujesz pełnię zdrowia, przechodzisz testy sprawnościowe jest ok. Ale np zrobili Ci testy medyczne (np spirometria płuc) i wyszło że jest źle to tak samo było tutaj.
I nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale gdy PIS znalazł czarne owce wśród swoich natychmiast je odstrzelił, Kaczmarek + Lipiec; to samo z aferą gruntową, ktoś chciał dorobić na boku, wpadł w prowokację pokazał, dał się skusić bywa za błędy się płaci cenę najwyższą.
Nie nazwał bym tego koalicją korytową. Zobacz PO też można zarzucić że poszła na układ z partią która się zawsze sprzedaje :?: PSL-SLD pamiętasz :?:
Zobacz wybuchła afera i to poważna to nie zamiatali pod dywan lecz dosłownie jak chirurg co musi amputować nogę, wywalili koalicjanta , potem czystki zrobili u siebie z Kaczmarkiem Lipcem i zgodzili się na przedterminowe wybory. Także to nie była wg mnie koalicja korytowa, bo jak nie można z nikim stworzyć koalicji to wybory, a jak się da to się ma koalicje =większość.
Czy uważasz że przy obecnym obrocie spraw, ludzie nie powinni się wkurzyć i dać do zrozumienia że ślizganie się po sondażach się skończyło :?:
Bo dla mnie oczywistą sprawę jest że:
politycy partii rządzącej są niekompetentni, kłamliwi i same negatywne skojarzenia we mnie budzą
(Donald nie wie jakie może dać upoważnienia i jakie dał :?:
Przed wylotem Donka do Peru mówiło się że Donek jedzie podpisać ważną umowę handlową, pytano Ministra Gospodarki jaką umowę handlową :
odpowiedź : yyyy eee yyyy
zapytano Schetnynę : to ten tylko głupi uśmiech i zawinął się ????
Sprawa inwestorów z Kataru :?: Afera hazardowa :?: Wstrząsający raport Pitery, że politycy PIS wydali 8,70zł na puszkę sardynek w oliwie :?:
Czy nie widać jak to partia rządząca robi podporządkowanie każdych służb sobie :?: Odwołanie Kamińskiego można wymieniać i wymieniać.
To już powinno dać do myślenia ludziom, co oni robią w rządzie
/Jak Daniec mawia co chcą
Dla mnie potknięcia PIS-u, przy tym co robi obecnie PO to jest dosłownie porównanie małego kutra do Titanica. Tylko wtedy każde potknięcie PIS zaraz rozdmuchiwali do olbrzymich rozmiarów, a dziś wierutne kłamstwa i obietnice są na porządku dziennym, dmuchajmy dalej w balonik propagandy ale ten balonik kiedyś pęknie.

Co do wyborów prezydenckich, wolę Kaczyńskiego jako prezydenta, nawet jak popełnia gafy, niż zataczającego się Kwaśniewskiego, który jest wieziony w bagażniku i pokazywała to BBC, albo dającego wykład na Ukrainie będąc całkowicie zalanym, a nie daj Boże złotoustego CudoTwrócę, którego język angielski C. Rise skwitowała ubliżającym D.Tuskowi śmiechem.
Ciekaw jestem czy Cejrowski by kandydował ;)

P.S Wciąż czekam na odpowiedź sprzed wielu wielu wielu postów:
PROSZĘ WYMIENIĆ MI SUKCESY RZĄDU DONALDA TUSKA :?:

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Powiedzcie mi, jak to może być, że wychodzi afera z udziałem partii rządzącej a ta odnosi wzrost poparcia ?!
No ale przecież to tylko poparcie sondażowe, a sondaże mają to do siebie, że wyniki zależą od w dużej mierze od tego, kto przeprowadza i kto zleca wykonanie sondażu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom