Jak oceniasz związki PiS z Radiem Maryja?
Co z obietnicami wyborczymi z 2005? Skupmy się, powiedzmy, na tych 3 głównych.
Jak oceniasz zachowanie PiS związane z utworzeniem koalicji z LPR i Samoobroną, a następnie podsłuchiwanie i szkalowanie swoich koalicjantów? Jakie były przesłanki stworzenia takiej koalicji poza korytowym utrzymaniem się przy władzy?
Ad1)Związki PIS z R.M no cóż, ja nie słucham stacji radiowej Ojca T.R. fakt faktem skupili się żeby współpraca między PIS a RM była dobra, i często niestety komentowali różne sprawy, czy udzielali wywiadów. Szczerze powiem, że wolałem wtedy by PIS był obecny w mediach, nawet takich niż totalne z nich wykluczony, bo 4 władza ma niestety bardzo silny wpływ na manipulowanie odczuciami i preferencjami wyborczymi.
Ad2)Co do zachowania PIS z koalicjantami: Nie, twierdzę że to była łatwa koalicja, ale tak : PO absolutnie nie, PSL kręcili nosem to coś tam im nie pasi, no to z kim musieli stworzyć koalicję ....... z LPR+Samoobrona niestety. Przedterminowe
wybory nie wchodziły w grę bo nagle PO zademonstrowało politykę miłości i zaczęło opluwać i krytykować zanim coś oni zrobili i rosło im poparcie (PO).
Co do podsłuchów i szkalowań, dla mnie normalnym jest czy minister, poseł czy ktoś z rządu zajmuje się sprawami związanymi z resortem/komisją etc czy kręceniem lodów i nabijaniem własnej kieszeni.
Przykład:
Czy jak idziesz np jako żołnierz zawodowy i deklarujesz pełnię zdrowia, przechodzisz testy sprawnościowe jest ok. Ale np zrobili Ci testy medyczne (np spirometria płuc) i wyszło że jest źle to tak samo było tutaj.
I nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale gdy PIS znalazł czarne owce wśród swoich natychmiast je odstrzelił, Kaczmarek + Lipiec; to samo z aferą gruntową, ktoś chciał dorobić na boku, wpadł w prowokację pokazał, dał się skusić bywa za błędy się płaci cenę najwyższą.
Nie nazwał bym tego koalicją korytową. Zobacz PO też można zarzucić że poszła na układ z partią która się zawsze sprzedaje :?: PSL-SLD pamiętasz :?:
Zobacz wybuchła afera i to poważna to nie zamiatali pod dywan lecz dosłownie jak chirurg co musi amputować nogę, wywalili koalicjanta , potem czystki zrobili u siebie z Kaczmarkiem Lipcem i zgodzili się na przedterminowe
wybory. Także to nie była wg mnie koalicja korytowa, bo jak nie można z nikim stworzyć koalicji to
wybory, a jak się da to się ma koalicje =większość.
Czy uważasz że przy obecnym obrocie spraw, ludzie nie powinni się wkurzyć i dać do zrozumienia że ślizganie się po sondażach się skończyło :?:
Bo dla mnie oczywistą sprawę jest że:
politycy partii rządzącej są niekompetentni, kłamliwi i same negatywne skojarzenia we mnie budzą
(Donald nie wie jakie może dać upoważnienia i jakie dał :?:
Przed wylotem Donka do Peru mówiło się że Donek jedzie podpisać ważną umowę handlową, pytano Ministra Gospodarki jaką umowę handlową :
odpowiedź : yyyy eee yyyy
zapytano Schetnynę : to ten tylko głupi uśmiech i zawinął się ????
Sprawa inwestorów z Kataru :?: Afera hazardowa :?: Wstrząsający raport Pitery, że politycy PIS wydali 8,70zł na puszkę sardynek w oliwie :?:
Czy nie widać jak to partia rządząca robi podporządkowanie każdych służb sobie :?: Odwołanie Kamińskiego można wymieniać i wymieniać.
To już powinno dać do myślenia ludziom, co oni robią w rządzie
/Jak Daniec mawia co chcą
Dla mnie potknięcia PIS-u, przy tym co robi obecnie PO to jest dosłownie porównanie małego kutra do Titanica. Tylko wtedy każde potknięcie PIS zaraz rozdmuchiwali do olbrzymich rozmiarów, a dziś wierutne kłamstwa i obietnice są na porządku dziennym, dmuchajmy dalej w balonik propagandy ale ten balonik kiedyś pęknie.
Co do wyborów prezydenckich, wolę Kaczyńskiego jako prezydenta, nawet jak popełnia gafy, niż zataczającego się Kwaśniewskiego, który jest wieziony w bagażniku i pokazywała to BBC, albo dającego wykład na Ukrainie będąc całkowicie zalanym, a nie daj Boże złotoustego CudoTwrócę, którego język angielski C. Rise skwitowała ubliżającym D.Tuskowi śmiechem.
Ciekaw jestem czy Cejrowski by kandydował
P.S Wciąż czekam na odpowiedź sprzed wielu wielu wielu postów:
PROSZĘ WYMIENIĆ MI SUKCESY RZĄDU DONALDA TUSKA :?: