>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Hah, tak najlepiej by zrobili gdyby od razu wyrzucili ich wszystkich, bo rozmawiali przez telefon i opozycja krzyczy! To jest polityka PiSu wobec kogoś na kim im politycznie nie zależy. Zdecydowana większość z nazwisk, które przeplatają się w tej aferze została zdegradowana politycznie w partii, a Chlebowski politycznie jest skończony. Nie wiem czy masz pojęcie o doborze składu komisji. Sprawdź w internecie jak to działa i wtedy krzycz, dlaczego PO ma tylu członków i dlaczego chcieli wywalić Kempę i Wassermana którzy działali przy ustawie za rządów PiSu.

Jeśli wg ciebie każdy rząd podczas kryzysu, lub problemów powinien się odnosić do honoru, czyli wartości nieznanej obecnie w polityce i podawać do dymisji to ok. Państwo będzie stało w czasie i przestrzeni, żadna ustawa nie wejdzie w życie i jeszcze jedno. Ciekawe skąd weźmiesz pieniążki na te wybory... ? :|

Szczekasz głośno, ale często nie wiesz o czym i na kogo...

diegoray 33

diegoray

Użytkownik
Wasza dysputa nie ma sensu.
W polskiej polityce, a przede wszystkim w tym jak odbiera politykę społeczeństwo ukształtował się dość oryginalny zwyczaj.
Platformie przysługuje domniemanie niewinności. I nic z tym nie zrobimy dopóki konstytucyjny Naród nie pojmie, że ten przywilej został nadany Tuskowi niesłusznie, a wręcz mylnie.

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Eee chociażby kiedy asystentka Giertycha bawiła się na ich spotkaniu pokrzykując sobie Sieg Heil. Albo gdy pan Farfał pisał swoje mądrości w gazecie &#39;Front&#39; chyba się nazywa/ła. Nie wiem czy to wykosili, oby...

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Skoro uważasz, że niesłusznie to trzeba uswiadamiać naród, żeby szybciej pojęli, że został on nadany mylnie ????
Moim zdaniem większosć wyborców PO wybiera ich dlatego, żeby odsunąć od władzy tych złych, &quot;Kaczorów&quot; którzy skazują nas na arenie międzynarodowej na posmiewisko, wybierając tzw. mniejsze zło ... A kto głosuje na PiS zaraz zostanie wyzwany od PiSiorów, moherów i &quot;dzieci ojca dyrektora&quot; ...

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Jeśli wg ciebie każdy rząd podczas kryzysu, lub problemów powinien się odnosić do honoru, czyli wartości nieznanej obecnie w polityce i podawać do dymisji to ok. Państwo będzie stało w czasie i przestrzeni, żadna ustawa nie wejdzie w życie i jeszcze jedno. Ciekawe skąd weźmiesz pieniążki na te wybory... ? :|
Co do krzyczenia to jak PO była w opozycji to nie powiem jak pianę toczył Niesiołowki, Paligłup, Tusk. To teraz skoro jest gigantyczne potknięcie partii przy władzy to nie rozumiem zdziwienia że opozycja krzyczy, ma do tego prawo i powinni to robić.
Dla mnie to nie jest kryzys, to jest anihilacja, poniżenie pokazanie prawdziwej twarzy polityków.
Dlaczego tak krzyczeli politycy PO o standardach europejskich a tego nie robią :?: Premier Szwecji i Politycy przyjeżdżają na posiedzenia sejmu metrem, komunikacją miejską itp. , w metrze centralnie można do gościa podejść uścisnąć dłoń i pogadać.
Pieniążki to są na takie cele, wystarczy by Zbychu załatwił i będzie gitara co nie :?:
Wrócą nasi z Irlandii, przywiozą walizki pieniążków oddadzą cudotwórcy a on je rozmnoży i wszyscy będą happy - polityka miłości :?: (a ten wytrzeszcz oczu i zawiść w oczach i gestach ???? )

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Tak chodzi mi o MW i jej działalność
Fajnie się dowiedziec, że przez pewien czas byłem członkiem neonazistowskiej organizacji.????

Konstytucja RP zakazuje działalności organizacji czy partii politycznych, które w jakikolwiek sposób odwołują się do ideologii totalitarnych, w tym nazizm. MW czy nawet ONR są organizacjami działającymi zupełnie legalnie, czyli nie mają żadnego związku z nazizmem. No chyba, że dla Ciebie odwoływanie się do dorobku Narodowej Demokracji równa się neonazizm.????

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
To w takim razie ta anihilacja trwa od długiego czasu. Rząd PiSu i PO cały czas jadą na osiągnięciach SLD. Te jak to krzyczycie &#39;komuchy&#39; sprawiły, że poszliśmy do przodu i oderwaliśmy się od bloku. Nie byli świętym rządem, ale od ich czasów w zasadzie stoimy w miejscu i trwa walka o koryto...

I błagam nie porównuj nas pod żadnym względem do Szwecji - ośmieszasz się w ten sposób na całej linii.

Skrewdriver. Ok &quot;Młodzież Wszechpolska jest w porządku. Tylko jej członkowie mają zapędy zabronione w Konstytucji.&quot; Tak powinno być napisane. Bo przecież to zgodne z prawdą nie?

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Eee chociażby kiedy asystentka Giertycha bawiła się na ich spotkaniu pokrzykując sobie Sieg Heil. Albo gdy pan Farfał pisał swoje mądrości w gazecie &#39;Front&#39; chyba się nazywa/ła. Nie wiem czy to wykosili, oby...
Po pierwsze asystentka Macieja Giertycha, a nie Romana, którego zdjęcie zamieściłeś. Po drugie, Giertych kiedy się dowiedziała o tym incydencie od razu ją zwolnił. Po trzecie, co mają poglądy Farfała wypowiadane jeszcze w młodości do R. Giertycha? A w ogóle wiesz co Farfał pisał na łamach &quot;Frontu&quot;?

diegoray 33

diegoray

Użytkownik
legionista666.
ja ostatnio glosowalem na pis.
i przytocze ci pewną anegdote:
pewnego dnia przy soczku wieczorem nawiązala sie dyskusja na tematy politycznoprawne. Grząski grunt pytania &quot;na kogo głosowałeś&quot; itp. Kiedy powiedziałem ze na PIS wyskoczylo nagle 5 krzykaczy twierdzących że jestem chyba &quot;*****a*y&quot; zapytałem prosto? &quot;dlaczego?&quot;
Dobiegły mnie krzyki &quot; na kaczke?no kur*a przecież to kaczka&quot;. niestety był to argument ostateczny w ich wykonaniu.
Ta anegdota wg mnie obrazuje swiadomosc polityczną 80% elektorów Platformy.

choderek 11

choderek

Użytkownik
@ Xavy

Na początku zaznaczam, że nie jestem zwolennikiem PO. Głosowałem na nich, żeby odsunąć od władzy PiS.

PiS cudowny nie był, był tragicznie okropny. Jak najkrócej.

Walka z korupcją? - Tak walczyli, że sami brali. Minister Lipiec... Poza łapówą którą wziął niech świadczy o nim fakt, że po dojściu do władzy zemścił się na sędziach, którzy na zawodach uznali, że nie &#39;idzie&#39; tylko biegnie ich uwalił. Godny przedstawiciel rządu.

PO ma szczęście z koalicjantem? PO nie jest tak głupie i bezczelne jak PiS, żeby wchodzić w koalicję z dwiema partiami, których liderzy mają braki w elementarnym wykształceniu lub powiązania neonazistowskie. Dodać tylko można, że PiS chciał pozbyć się WŁASNEGO koalicjanta z czerwoną twarzą szykując &#39;megaaferę&#39; z przeciekiem w ministerstwie rolnictwa i byli tak nieudolni, że nawet tego nie zrobili dobrze i m.in. Endrju ich odstawił od koryta. Nie mieli jak siedzieć przy korycie, bo zostali sami przy władzy i jako mniejszościowy rząd by nic nie zrobili...?

Ziobro - ułatwiał prawnikom, a przy okazji dopieprzał każdemu komu popadnie. Doktorowi G., dziennikarzom, opozycji. Komu się dało zakładał podsłuchy, albo podkładał świnie. Praworządny...

lepiej samym swoim - peron we włoszczowej, sexafera, rajdy na meleksach, oczyszczalnia ścieków i pan Putra, można jechać dalej...

stosunki międzynarodowe - postawa kaczorów wobec rosji to czysto socjotechniczny zabieg w walce o elektorat. Większość starych ludzi głosuje na PiS i będzie głosować do śmierci. &quot;Bo przecież nie na komuchów!!&quot; To jak o nich walczyć? Stawiać się ruskim, taak niech nam dają embargo na żarcie, wyrzucają amasadorów. Nie mamy szans z Ruskimi, dlatego polityka powinna być w głównej mierze oparta na kompromisie - tego PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ nie uznaje. Lepiej drzeć te jadowite japy, że klęczymy przed ruskimi i niemcami, kiedy to z nimi prowadzimy zdecydowaną część handlu i gospodarki...

Ręce opadają jak się czyta podobne rzeczy. Po prostu. Niestety w demokracji każdy może zabierać głos.

diegoray 33

diegoray

Użytkownik
niestety choderku, niestety.
Mikke ostatnio napisal o tym ze chce być królem ???? może w tym metoda? ????

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
To w takim razie ta anihilacja trwa od długiego czasu. Rząd PiSu i PO cały czas jadą na osiągnięciach SLD. Te jak to krzyczycie &#39;komuchy&#39; sprawiły, że poszliśmy do przodu i oderwaliśmy się od bloku. Nie byli świętym rządem, ale od ich czasów w zasadzie stoimy w miejscu i trwa walka o koryto...

I błagam nie porównuj nas pod żadnym względem do Szwecji - ośmieszasz się w ten sposób na całej linii.
Kolego rządy SLD były ok, ale każdy ma ryskę na swojej powierzchni, lub większą ryskę albo mega ryskę.
Skoro tak Donek krzyczał, że zagrożona jest demokracja w Polsce, że nie ma standardów politycznych europejskich to czemu sam do tych standardów nie dąży :?: Czemu jego polityka polega na ślizganiu się po sondażach, zabiegach by zamydlić oczy i odwrócić uwagę od tego co istotne :?: Mam akurat koleżankę w PO i ona właśnie pracuje w dziale PR, to jest sztab ludzi którzy myślą jak zrobić coś by odwrócić uwagę ludzi, by im zamydlić oczy, codziennie ślęczą i szukają jakiejś mega sensacji która zrobi medialne show - to przepraszam bardzo tak ma wyglądać polityka :?:
No weź się zastanów Kowboj, wymień mi osiągnięcia tego rządu, bo ja dam Ci linka (nie tworzył jej zwolennik PIS, gdzie gość czarno na białym pokazuje szyderczą twarz farbowanej AWS+ UW i innych
http://markd.pl/?p=18)
Jeżeli do Ciebie nie dociera że robią Cię w bambuko no to sorki:
- stocznie - gdzie jest inwestor :?:
- afera hazardowa - honor im nie pozwala zdymisjonować Zbycha i wywalić z Partii :?:
- gdzie Ci super zarabiający lekarze (chyba prywatnie i bez kasy fiskalnej)
- gdzie Ci super zarabiający/policjanci i inni.
- zobacz na wyniki EUROSTATU, Polska jest najbiedniejszym krajem UE :!:
Statystycznego Polaka, nie stać na wyjazd chociaż raz w 1 roku na wakacje.
Ludzie dali się omamić tanim chwytom i obietnicom a w zamian mają marchewkę.
Nie przypomina wam się sytuacja jak pewien gość obiecywał nam drugą Japonię :?: Dla mnie cała polityka jest brudna, ale polecam pooglądać poglądy W.Cejrowskiego o komuniźmie, postkomuniźmie, politykach z tamtego okresu
Filmik
http://www.youtube.com/watch?v=4W7F4S4MDbQ&amp;amp;feature=related

Tylko oczywiście w kontrolowanych mediach i prasie pojawia się że Kaczor to be, bo stary brzydki zagrożenie dla demokracji, a Donek to cacy bo przystojny piękny dobrze mówi i mamy efekt.

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Krzysztof ale zrozum ja nie jestem poplecznikiem PO! Nie mówię, że nasze państwo za ich rządu to kraina miodem i mlekiem płynąca. Nie zrobili wiele i dryfują, ale nie rozumiem poprostu jak można mówić, że za czasów PiSu było lepiej. Zacznijmy od tego, że oszukali własnych wyborców wchodząc w koalicję z Samoobroną. Nie wiem jak Ty, ale mi wcale się nie podoba, że takie tłumoki mają rządzić krajem w którym żyję.

Skrewdriver - No i się zbłaźnili zdrowo ????

Daj Bóg żeby pojawiła się niedługo jakaś normalna alternatywa...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom