R
4,1K
robson1416
Forum VIP
Mamrot jako trener ma sukcesy 3 ligowe, 2 ligowe w 1 lidze wygląda to średnio. Śląsk nie ma pieniędzy na Polaków, bo statystyczny pan piłkarz z Polski chce zarabiać dwa razy tyle co gościu z Hiszpanii cyz nawet Słowacji i dlatego też znowu zobaczymy w Śląsku zaciąg takich piłkarzy + Skandynawia, piłkarze bez kontraktów.A kim dla nich będzie Wdowczyk Ojrzyński czy Urban?
Dla nich liczy się tylko kasa i to jest smutna prawda.
Tekst z października ale dalej aktualny.
http://dolfutbol.pl/2016/10/05/mamrot-trenerem-slaska-oto-5-powodow-ze-to-swietny-pomysl/
Mamrot ma to do siebie, że potrafi otoczyć się zawodnikami ( niekoniecznie drogimi ) którzy w przeciwieństwie do gwiazdeczek będą mieli szacunek. Pokazał to wcześniej w niższych ligach czy jak teraz w Głogowie. Mimo dużo słabszej kadry niż przed rokiem, osiąga zadowalające wyniki.
Jestem przekonany, że stawiałby więcej na młodzież i wychowanków.
No ale to zarząd będzie decydować.
Mnie to najbardziej denerwuje w naszej Ekstraklasie. Rotacja tych samych trenerów. Potem okazuje się, że trzeci raz obejmuje ten sam klub. Dwa razy się nie udało... a nóż za trzecim się uda.
Gdzie wielu młodych, utalentowanych, błąka się po niższych ligach.
Samymi wychowankami Śląsk się nie utrzyma.
Byłby za Mamrotem, gdyby to był start sezonu, jak coś pojdzie nie tak wymieniamy go w połowie ewentualnie szybciej i poprawiamy coś. A tutaj już Śląsk jest głęboko w tyle, nie ma miejsca na eksperymenty w mojej opinii. Oczywiście jak trenerem zostanie Mamrot i wyciągnie Śląsk do TOP 8 lub spokojnie utrzyma, to chętnie odszczekam swoje słowa, póki co nie jest różowo.
A po drugie, piłkarze nie grają, bo od 2 miechów nie mają płacone , to tyle i aż tyle.