>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie w sezonie 2016/2017 - newsy, ciekawostki, transfery

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
A 0

anczos53

Użytkownik
Śląsk Wrocław porozumiał się z Janem Urbanem

http://www.90minut.pl/news/273/news2738678-Slask-porozumial-sie-z-Janem-Urbanem.html

Urban wraca na ławkę trenerską czy będzie w stanie odmienić grę Śląska

Zapraszam do dyskusji
Wedlug mnie bardzo dobre posuniecie Slaska. Urban jest trenerem ze sporym bagazem doswiadczen, pracowal w najwiekszych klubach w polsce i jak malo kto zna nasza Ekstraklase od podszewki :cool: oprocz tego Janek potrafi wprowadzac mlodych graczy i jesli tylko dostanie troche czasu i zaufania to mysle ze moze cos z tego byc ;)

E 147

ernestbugaj

Użytkownik
Wedlug mnie bardzo dobre posuniecie Slaska. Urban jest trenerem ze sporym bagazem doswiadczen, pracowal w najwiekszych klubach w polsce i jak malo kto zna nasza Ekstraklase od podszewki :cool: oprocz tego Janek potrafi wprowadzac mlodych graczy i jesli tylko dostanie troche czasu i zaufania to mysle ze moze cos z tego byc ;)
Dosłownie taki sam tekst słyszę za każdym razem jak gdzieś zatrudniają tego całego Urbana. A potem i tak wylatuje na zbity pysk. Ileż można zatrudniać tych samych trenerów. No chyba, że Urban jest taki elastyczny, że pasuje do każdego klubu. Nie ważne czy z dołu tabeli, czy walczący o puchary. Powim Wam jak to będzie wyglądać - parę meczów wygra. Parę przegra. I żadnych cudów z tego nie będzie.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Dosłownie taki sam tekst słyszę za każdym razem jak gdzieś zatrudniają tego całego Urbana. A potem i tak wylatuje na zbity pysk. Ileż można zatrudniać tych samych trenerów. No chyba, że Urban jest taki elastyczny, że pasuje do każdego klubu. Nie ważne czy z dołu tabeli, czy walczący o puchary. Powim Wam jak to będzie wyglądać - parę meczów wygra. Parę przegra. I żadnych cudów z tego nie będzie.
Taki tekst jest przy wszystkich tego typu trenerach można by wymieniać dalej, a jakoś nie jestem przekonany, jak to mówią po owocach ich poznacie, oby tylko Śląsk nie był jeszcze bardziej &quot;Hiszpański&quot;.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
19.12.2016
Aleksandar Prijović doznał kontuzji obojczyka. Minimum do końca stycznia napastnik Legii nie będzie zdolny, by trenować z pełnymi obciążeniami. Oznacza to, że może nie być w pełni formy na mecz z Ajaksem Amsterdam (16 lutego) w Lidze Europy. Na dodatek z warszawską drużyną żegna się Nemanja Nikolić, to oznacza, że w stołecznym zespole w najbliższym czasie może nie być żadnego zdrowego napastnika.
Prijović nabawił się kontuzji w czasie gry w siatkonogę podczas treningu. Legia nie ogłosiła jednak urazu napastnika, ale jego absencja w kadrze meczowej na niedzielne spotkanie z Górnikiem Łęczna (5:0) musiała być zastanawiająca. Teraz już wiemy, co się stało. Pęknięcie obojczyka, na szczęście bez przemieszczenia, sprawia, że zawodnik straci z tego powodu początek przygotowań do nowej rundy. Legioniści wznawiają przygotowania 9 stycznia. Od dziś do tego dnia mają zaś wolne.
Wstępne prognozy mówią, że 26-letni napastnik wróci do zajęć na pełnych obrotach (kontaktu z przeciwnikiem) pod koniec stycznia. W jego sprawie będą jeszcze prowadzone konsultacje. Pytanie, czy dojdzie do formy na dwumecz z Ajaksem. Pierwsze spotkanie w 1/16 finału Ligi Europy Legia rozegra z tym rywalem 16 lutego.
Moja misja w Legii jest już skończona. Powiem szczerze: myślami jestem już w Chinach - poinformował w środę Aleksandar Prijović.
Oferta, która wpłynęła do Legii za Aleksandara Prijovicia jest zbyt niska, by szefowie klubu chcieli sprzedać zawodnika. Tymczasem Prijović nie kryje fascynacji perspektywą wysokich zarobków w Chinach.

http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/oferta-chinczykow-nie-zadowolila-legii-prijovic-trafi-do-rezerw,11640150/

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Mam takie same odczucia. Wesoły Janek i klepanie po pleckach zadziała może na kilka meczów w sezonie. Natomiast gdy trzeba jakąś taktyke obrać to Janek się gubi i w sumie to nie ma o tym pojęcia, co pokazał w Lechu. Bjelica go wyjaśnił tym co zrobił i pokazał mu jakim jest trenerem. W Śląsku żeby z tych grajków wyciągnąć maxa trzeba trenera typu Lenczyk.
Ja to myślę, że wielki błąd zrobili i nie wzięli Waldemara z Ruchu. Wystarczyło troszkę posmarować i Fornalik spokojnie by przyszedł i ogarnął ten bałagan. Ale tak się nie stało i podejrzewam, że znowu będziemy oglądać Śląsk bez pomysłu, punktujący sporadycznie.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Moja misja w Legii jest już skończona. Powiem szczerze: myślami jestem już w Chinach - poinformował w środę Aleksandar Prijović.
Oferta, która wpłynęła do Legii za Aleksandara Prijovicia jest zbyt niska, by szefowie klubu chcieli sprzedać zawodnika. Tymczasem Prijović nie kryje fascynacji perspektywą wysokich zarobków w Chinach.

http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/oferta-chinczykow-nie-zadowolila-legii-prijovic-trafi-do-rezerw,11640150/
Coś mi się zdaje, że Legia go tak łatwo nie puści, a kontuzja sprawia, że jego cena nie podskoczy a wręcz spadnie, no ale jak widać fascynacja pieniądza jest większa niż piłki.

Z 2,5K

zajazdowicz

Użytkownik
Łęczna nie pasuje do Ekstraklasy? Może i nie pasuje na dłuzsza mete.
Tak jak kiedyś nie pasował Groclin, Amica, Podbeskidzie czy Bełchatów.
Dlatego ,że to małe miasto. Brukbet bardziej nie pasuje jeżeli by patrzeć pod tym kontem. Tymbardziej że Łęczna gra w Lublinie.
Wcześniej czy póżniej Łęczna spadnie , ale nie myśle że w tym sezonie.
Czuje że wybór Franca to dobry wybór. Tymbardziej że Franc zawsze lubiał trenować piłkarzy nietopowych. (Widzew 1996) Jeżeli zaimponuje chłopakom z Górnika, poczują sukces i jego doświadczenie to mogą się znaleść w pierwszej 8.
Mają 8 punktów straty. Z Legia i Lechią już grali dwa razy.Niedawno Korona była na ich miejscu. Przyjeli łysego teraz sa w pierwszej 8.
Taka jest nasza liga.
A co do Franca. To nie ma co go porównywać z Urbanami ,Rumakami czy innymi tego typu trenerami. Z niejednego pieca chleb jadł, a takie wyzwania uwielbia. Do tego co wklejam niżej dodam jeszcze utrzymanie Odry Wodzisław po barażach. Chyba tylko z Legią nic nie zdziałał. Ale piłkarze Łęcznej to nie Legia.
Widzew Łódź

Wisła Kraków

Lech Poznań

Zagłębie Lubin

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Łęczna nie pasuje do Ekstraklasy? Może i nie pasuje na dłuzsza mete.
Tak jak kiedyś nie pasował Groclin, Amica, Podbeskidzie czy Bełchatów.
Dlatego ,że to małe miasto. Brukbet bardziej nie pasuje jeżeli by patrzeć pod tym kontem. Tymbardziej że Łęczna gra w Lublinie.

Wcześniej czy póżniej Łęczna spadnie , ale nie myśle że w tym sezonie.
Czuje że wybór Franca to dobry wybór. Tymbardziej że Franc zawsze lubiał trenować piłkarzy nietopowych. (Widzew 1996) Jeżeli zaimponuje chłopakom z Górnika, poczują sukces i jego doświadczenie to mogą się znaleść w pierwszej 8.

Mają 8 punktów straty. Z Legia i Lechią już grali dwa razy.Niedawno Korona była na ich miejscu. Przyjeli łysego teraz sa w pierwszej 8.
Taka jest nasza liga.

A co do Franca. To nie ma co go porównywać z Urbanami ,Rumakami czy innymi tego typu trenerami. Z niejednego pieca chleb jadł, a takie wyzwania uwielbia. Do tego co wklejam niżej dodam jeszcze utrzymanie Odry Wodzisław po barażach. Chyba tylko z Legią nic nie zdziałał. Ale piłkarze Łęcznej to nie Legia.

Widzew Łódź

Wisła Kraków

Lech Poznań

Zagłębie Lubin

Może się czepiam, ale ostatni sukces to sezon 2008/2009 z Lechem, który był wtedy mocną ekipą.

Z 2,5K

zajazdowicz

Użytkownik
&quot;Może się czepiam, ale ostatni sukces to sezon 2008/2009 z Lechem, który był wtedy mocną ekipą&quot;
Biorąc pod uwagę eksraklase to po 2009 roku Smuda trenował tylko Wisłe Kraków
W sezonie 2013/14 zajał 5 miejsce w lidze. 3 oczek mu brakło do pucharów
W sezonie 2014/15 został zwolniony. W 4 meczach na wiosne zdobył punkt, ale mówiono wtedy że to nie była kwestia wyników tylko kibice go nie lubieli i zażądali jego zwolnienia.Wisła wtedy zajęła 6 miejsce.
Nie była to już wtedy Wisła bogata i pewnie takie miejsce teraz działacze i kibice Wisły wzieliby w ciemno.
W lidze niemieckiej w 2013 roku wział do trenowania zespół który zajmował ostatnie miejsce w lidze na kilka kolejek przed końcem i spuscił go poziom niżej. Nie uważam tego za porażke i nie była to polska ekstraklasa.
Wydaje mi się że nie umiał poradzić sobie z Niemcami. Nie był dla nich żadnym autorytetem.
2009-12 Porażka z kadrą. Tak jak pisałem wcześniej to nie jest trener do trenowania czy selekcjonowania gwiazd. On najlepiej jakby miał prostych chłopaków głodnych sukcesu , nie kalkulujących.
Nie myślących o kasie i o żelu na głowie tylko o treningu.
Oni mają zaorać dla niego boisko. Myśle że Łęczna przy paru wzomcnieniach sie nada.

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Nie wiem czy się śmiać czy płakać
Radosław Sobolewski nie będzie trenerem Wisły w rundzie wiosennej. Klub doszedł już do porozumienia z nowym szkoleniowcem. To Hiszpan, którego nazwisko zostanie podane do wiadomości publicznej w ciągu najbliższych dni.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
W dniu jutrzejszym kontrakt ze Śląskiem Wrocław rozwiąże Portugalski pomocnik Felipe Goncalves. Przyczyna to kłopoty rodzinne.

Obecnie Śląsk zostaje z jednym DP, czas kogoś znaleźć.

Gwiazda Łukasik odmówiła, liczy chyba na ofertę z Barcelony.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Może się czepiam, ale ostatni sukces to sezon 2008/2009 z Lechem, który był wtedy mocną ekipą.
Tak, ale to Smuda tą mocną ekipę zbudował. To dzięki niemu Lech zaliczył progres od oklepu od Mołdawian w Intertoto do wyjścia z trudnej grupy w LE. Fakt, kilku piłkarzy ponadprzeciętnych dostał do obróbki, ale właśnie tą obróbkę musiał zrobić.

2009-12 Porażka z kadrą. Tak jak pisałem wcześniej to nie jest trener do trenowania czy selekcjonowania gwiazd. On najlepiej jakby miał prostych chłopaków głodnych sukcesu , nie kalkulujących.
Smuda przejął drużynę w rozsypce. Drużyna się kompromitowała, atmosfera wokół fatalna. Mimo solidnych piłkarzy grała siermiężną piłkę a od oglądania meczów Polski bolały oczy. Za Smudy reprezentacja nabierała jakości, im bliżej do Euro tym ciekawsze były nasze mecze, wreszcie oglądaliśmy grę kombinacyjną, grę podaniami, nowoczesną grę pozycyjną. Na Euro brakło i dużo i niewiele. Z jednej strony i z Grecją i z Rosją można było zagrać odważniej i zaryzykować, a z drugiej strony z Czechami do przerwy powinno być 3:0 po naprawdę pięknych akcjach i wtedy nic by nie miało znaczenia. Stało się, nie awansowaliśmy, wrażenie średnie, ale żeby zaraz porażka? Trzeba spojrzeć co wniósł, po nim Fornalik i Nawałka mieli ułatwione zadanie bo było w czym rzeźbić.

Możecie nie lubić Smudy nie ma problemu. Ale oddajmy mu co jego – potrafi zmontować silną i efektownie grającą drużynę z niekoniecznie najlepszych piłkarzy. I szczerze wolę, żeby swoje archaiczne metody promował do późnej starości. Przynajmniej mogę odpalić filmiki jak Lech kozacko grał i tłumy ciągnęły na stadion. Nie licząc Legii, której sukcesy są efektem długofalowego działania, kogo dzieła mogę od tamtej pory pooglądać? Poza jednorazowym wypadem Wisły z 2011 roku nie mam co oglądać.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Nie wiem czy się śmiać czy płakać
Radosław Sobolewski nie będzie trenerem Wisły w rundzie wiosennej. Klub doszedł już do porozumienia z nowym szkoleniowcem. To Hiszpan, którego nazwisko zostanie podane do wiadomości publicznej w ciągu najbliższych dni.
Sobolewski zdaje się nie ma papierów trenerskich stąd duet z Kmiecikiem, na dłuższą metę to mało profesjonalne chociaż osobiście nie mam nic przeciwko.

Z 2,5K

zajazdowicz

Użytkownik
&quot;Możecie nie lubić Smudy nie ma problemu.&quot;
Daleki jestem od nielubienia Franca. Bardzo szanuje jego pracę i będę mu kibicował w Łęcznej.
&quot;Stało się, nie awansowaliśmy, wrażenie średnie, ale żeby zaraz porażka?&quot;

Co by nie mówić miał 2,5 roku na przygotowanie kadry pod 3 mecze u siebie z europejskimi średniakami. Nie wywiązał się z założeń. Myśle że takiej imprezy u nas nie będzie przez nastepne 50 lat. Mów co chcesz dla mnie to porażka.

Trener Lechii Gdańsk Piotr Nowak zdecydował o skróceniu wypożyczenia Michała Maka.
&lt;center&gt;
&lt;/center&gt;
Pomocnik ostatnie pół roku spędził w Arminii Bielefeld, grającej w 2. Bundeslidze. Przenosiny do niemieckiego klubu okazały się dla niego kompletnie nieudane - zagrał zaledwie w jednym meczu ligowym. Przed wypożyczeniem do &quot;Die Blauen&quot; Mak wraz ze swoim agentem Danielem Weberem negocjowali szczegóły transferu czasowego do Zagłębia Lubin, lecz ostatecznie wybrali ofertę z Zachodu.
- Wracam do Lechii z chęcią pomocy zespołowi w drodze po najwyższe cele w Lotto Ekstraklasie. Zamierzam podjąć rękawicę i powalczyć o miejsce o pierwszym składzie. Cieszę się, że koszulka z numerem 9 jest w Lechii wolna. Z miłą chęcią znów ją założę - powiedział skrzydłowy.
25-latek będzie rywalizował o grę w wyjściowej jedenastce z Flavio Paixao, Sławomirem Peszko, Bartłomiejem Pawłowskim i Lukasem Haraslinem.

Zródło transfery info

drixcez 14

drixcez

Użytkownik
,,Zainteresowane są nim bowiem Pogoń i Górnik Łęczna. Klub ze Szczecina ma wyższy budżet, ale w zespole z Lubelszczyzny jest trener, którego Stilić zna doskonale – Franciszek Smuda. – Ten temat przewija się już u nas od pół roku, wiadomo, że każdy chciałby go tu widzieć. Ale co z tego wyjdzie, nie potrafię powiedzieć. Spokojnie działamy, czekamy, bo wiadomo, że 1 stycznia wszyscy zawodnicy mają ogromne oczekiwania, a im więcej czasu mija, tym ich wymagania się zmniejszają – mówi członek sztabu szkoleniowego Górnika Veljko Nikitović.&#39;&#39;
Źródło : eurosport.onet.pl
To ciekawe co sądzicie?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom