>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Dyskusje o Ekstraklasie w sezonie 2016/2017 - newsy, ciekawostki, transfery

Status
Zamknięty.
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Nowy nabytek Legii Warszawa, Dominik Nagy, zagrał raz w reprezentacji swego kraju w meczu ze szwedami i co ciekawe wszedł za gracza znanego z boisk Ekstraklasy Gergo Lovrencica w 78 minucie. Mecz ten Madziarzy przegrali 0-2 a mialo miejsce to w połowie listopada ubiegłego roku. W Ferencvarosie najczęściej grywał na lewej flance.

G 0

gigantu

Użytkownik
Mówią, że Daniel Mikołajewski przejdzie do Lechii. Defensywny pomocnik, członek kadry U-18. Raczej to transfer z myślą o przyszłości.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Vrdoljak odejdzie z Wisły Płock

Ivica Vrdoljak liczył, że w Wiśle Płock uda mu się wrócić do gry, ale problemy zdrowotne zawodnika są na tyle poważne, że raczej nic z tego nie będzie.

Nafciarze zatrudnili Chorwata w połowie września ubiegłego roku, mając świadomość jego poważnych kłopotów z kolanem. - Byliśmy świadomi ryzyka, jakie podejmujemy, ale chcieliśmy dać mu szansę, bo to dobry piłkarz i porządny człowiek. Nie narażaliśmy się też na zbyt duże koszty, bo kontrakt Ivicy jest dość skromny - wyjaśnił w rozmowie z WP SportoweFakty prezes beniaminka Lotto Ekstraklasy, Jacek Kruszewski.

Jesienią w Płocku cierpliwie czekano aż Chorwat wróci do pełni sił. - Po cichu liczyliśmy, że może już w końcówce roku będzie w stanie nam pomóc. Niestety to się nie udało aż do teraz - dodał sternik.

Prezes Wisły Płock: Nie ma możliwości, by zimą doszło do jakichkolwiek osłabień
Złą wiadomością dla Ivicy Vrdoljaka jest sygnał, jaki otrzymał od trenera Marcina Kaczmarka, który nie wiąże z nim już planów na przyszłość. - Trener faktycznie zakomunikował piłkarzowi, że bardzo trudno mu będzie zaistnieć w drużynie, ale nie można się temu dziwić. Czeka nas intensywna runda, tymczasem Vrdoljak nie jest w stanie przepracować żadnego z dwóch obozów, jakie mamy w planach. W takiej sytuacji ciężko oczekiwać, że później wywalczyłby miejsce w składzie - przyznał Kruszewski.
Decyzja co do przyszłości Vrdoljaka należy wyłącznie do klubu. Kontrakt Chorwata obowiązuje do końca sezonu, jednak Wisła może go rozwiązać już teraz. - Zawarliśmy w nim odpowiednią klauzulę, ale nie tylko ona ma tu znaczenie. Już wcześniej mieliśmy z Ivicą dżentelmeńską umowę i on w pełni rozumie sytuację. My też liczyliśmy się z każdym rozwiązaniem, bo zatrudniając go kilka miesięcy temu, zdecydowaliśmy się na swego rodzaju eksperyment - zaznaczył prezes.

sportowefakty.wp

- Zdaję sobie sprawę, że Wisła Kraków to klub z wielkimi tradycjami - mówi Ivan Gonzalez, nowy obrońca &quot;Białej gwiazdy&quot;.
Ivan Gonzalez, który wczoraj podpisał półtoraroczny kontrakt z Wisłą Kraków, został dziś zaprezentowany jako nowy piłkarz &quot;Białej gwiazdy&quot;. Hiszpan na konferencji prasowej podkreślał, że zdaje sobie sprawę z tego, do jakiego klubu trafił. - Nie wiedziałem o ekstraklasie zbyt wiele, bo liga polska nie jest w Hiszpanii mocno śledzona, ale zdaję sobie sprawę, że Wisła to klub z wielkimi tradycjami, historią. Marki takie jak Wisła są w Hiszpanii znane - zapewnił. Nie ukrywał jednak, że dopytywał Pawła Golańskiego, którego poznał w ASA Targu Mures, o to, co zastanie w Polsce. - Rozmawialiśmy o klubie, mieście i mówił, że nie ma sensu zastanawiać się nawet chwili nad tą ofertą - przyznał.
28-latek zamierza teraz lepiej poznać klub i drużynę. - Czytałem w internecie m.in. o Pawle Brożku, który grał w lidze hiszpańskiej. Nadejdzie czas, by zaprzyjaźnić się z zespołem. Jestem w wielkiej drużynie i nie chcę wracać do przeszłości. Temperatury w Polsce nie są dla mnie problemem, bo grałem w Rumunii i w Niemczech, gdzie też bywało zimno. W Polsce będzie mi towarzyszyć dziewczyna, więc nie będę sam - zaznaczył. Wytłumaczył też dlaczego będzie grał z numerem 32. - To był mój pierwszy numer w Maladze i wiąże się to z wieloma wspomnieniami - przyznał.
Zdaniem Manuela Junca, wiceprezesa Wisły ds. sportowych, znaczenie przy transferze miała też osoba trenera Kika Ramireza. - Ivan pytał Alvara Rey&#39;a, swojego kolegę z Alcorcon, który wcześniej pracował z Ramirezem, o opinię na temat szkoleniowca. Powiedział mu, żeby nie wahał się ani chwili - stwierdził. - Ivan to dobry, doświadczony stoper. W tym okienku miał oferty z Hiszpanii i Rumunii, ale podjął decyzję, że będzie występował w barwach Wisły. Pozycję środkowego obrońcy chcieliśmy wzmocnić od dawna. Gdy odszedł Richard Guzmics, zaczęliśmy się mocno starać, by znaleźć jego następcę. Z Gonzalezem rozmawialiśmy od połowy grudnia. Dziś już uczestniczył w treningu - zakończył Junco.

Zródło Przegląd Sportowy

R 36

rafal919

Użytkownik
Zwrot akcji w sprawie Semira Stilica.
Był już jedna noga w Szczecinie, dziennikarze łączyli Go z Górnikiem Leczna tymczasem Semir przechodzi testy medyczne w Krakowie.
Stilic ponownie w Krakowie.

Ciekawie się robi w Wiśle.

Odchodzą podstawowe obrońcy Guzmics i Jovic.
W ich miejsce przychodzi wyżej wspomniany Hiszpan, do tego z GKS Katowice Czerwiński, który też już jedna noga był w innym klubie(Jagiellonia).
Młody zawodnik Progresu Kraków - Słomka(wyróżniający sie gracz CLJ)
Fajnie, w dobra stronę to zmierza

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Pich w Śląsku na 1.5 roku.
Kolejny do Śląska ma dotrzeć Aleksandar Kovacevic, ale jest problem z limitem graczy z poza UE.
Morioka, Dvali, ale mówi się , że Gruzin odejdzie.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
@Robson1416
Co sądzisz o tym, co pisze PS na temat Jodłowca? Ponoć Urban bardzo go chce, tylko pytanie czy Śląsk będzie miał takie argumenty, żeby przekonać go do transferu (głównie finansowe). W Legii nie widzę na tą chwile dla niego przyszłości w pierwszej 11, Legia Magiery to ewidentnie nie jego bajka i bardzo ciężko mu będzie się załapać.

Co do innych transferów, Piątkowski wraca do e-klasy, a konkretniej do Płocka. W sumie może się okazać dla nich transferem na plus. Potrzebowali takiego napastnika, który może wybitny nie jest, ale co ma strzelić to strzeli. Piszę to tylko i wyłącznie na podstawie jego gry z Jagiellonii, nie widziałem jego popisów w lidze cypryjskiej. Transfer jak najbardziej in plus, bo ile się można oszukiwać że Kante zapewni przynajmniej 6-7 goli w rundzie.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
@Robson1416

Co sądzisz o tym, co pisze PS na temat Jodłowca? Ponoć Urban bardzo go chce, tylko pytanie czy Śląsk będzie miał takie argumenty, żeby przekonać go do transferu (głównie finansowe). W Legii nie widzę na tą chwile dla niego przyszłości w pierwszej 11, Legia Magiery to ewidentnie nie jego bajka i bardzo ciężko mu będzie się załapać.
Na temat Jodłowca mam jak najgorsze zdanie, nie chce go tu widzieć powiem tak ;).

Ale tematu nie ma, bo chce zarabiać ponad 80 tys. Śląsk płaci max 50 tys.Także bez szans, dodatkowo ma kontrakt do czerwca 2018, także Boguś go od tak nie puści ;). Jedyna opcja to wypożyczenie. Ale też nie sądzę, Magiera stwierdził, że go odbuduje to raczej zostanie.

Jeśli chodzi o Śląsk to przewijają się takie nazwiska jak:
A. Kovacevic, A. Mójta, M. Chrapek.

I jest na rzeczy odejście Celebana, może nie do Betisu jak to się mówi głośno, ale w grę wchodzi Rumunii i okolice.

psychol32 483,5K

psychol32

Użytkownik
reprezentant Litwy Arvydasa Novikovasa bliski kontraktu z JAgą, ciekawe czy zatrzymają Vasilieva
Vasiliev odejdzie ale prawdopodobnie latem. Dostał propozycję kontraktu 2+1 plus zapewnienie możliwości pracy w klubie po zakończeniu kariery. Finansowo podobno nie najgorzej. Sęk w tym że on chcę od razu kontrakt na 3 lata na co klub się nie godzi.
Trwają rozmowy z Pospisilem z Jabłońca i Cabrerą. Pierwszy niemal na 100% zasili klub. Drugi ma wygórowane żądania finansowe.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Z Wisły Kraków odchodzi Jovic do Tureckiego Bursasporu, powoli mówi się o odejściu Mójty czy Chrapka. Robi się na prawdę nie ciekawie pod Wawelem.

R 36

rafal919

Użytkownik
Z Wisły Kraków odchodzi Jovic do Tureckiego Bursasporu, powoli mówi się o odejściu Mójty czy Chrapka. Robi się na prawdę nie ciekawie pod Wawelem.
O ile odejście Jovica to będzie problem, o tyle krzyż na drogę dla Mojty bo gość jest dramatyczny w obronie.

A Chrapka w Krakowie to już trochę nie ma ????

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Chrapek gra w Lechii od 1,5 roku, Mójta do Wisły niczego specjalnego nie wnosił, zresztą grzał często ławę.
Przemeblowanie w defensywie to fakt, no ale nie ma nad czym rozpaczać, Guzmics i Jovic nie są niezastąpieni do defensywy łatwiej dokooptować niż pomoc czy atak, ważne że puki co nie odchodzą gracze którzy coś znaczą w pozostałych formacjach.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Chrapek gra w Lechii od 1,5 roku, Mójta do Wisły niczego specjalnego nie wnosił, zresztą grzał często ławę.
Przemeblowanie w defensywie to fakt, no ale nie ma nad czym rozpaczać, Guzmics i Jovic nie są niezastąpieni do defensywy łatwiej dokooptować niż pomoc czy atak, ważne że puki co nie odchodzą gracze którzy coś znaczą w pozostałych formacjach.
Zgadzam się, aczkolwiek defensywa to formacja którą najciężej zgrać ze sobą. A zmiany będą spore, dlatego podejrzewam, że zanim to nastąpi Wisła będzie za to płaciła w postaci straconych bramek. No ale z przodu mają czym straszyć, dlatego aż tak źle to nie powinno wyglądać.

Ciekawe ruchy w Legii. Prijovic blisko podpisania z PAOKiem, ale wiadomo jak to jest z Grekami - dopóki nie ma podpisu na papierze nic nie jest pewne.
Jednak nie to jest najciekawszym ruchem. Podpisali kontrakt z Vamarem Sanogo z Zagłębia Sosnowiec. Zastanawiałem się właśnie, czemu kluby e-klasy nie wyłapią takiego gościa, który w tym Zagłębiu robi dobrą robotę a w dodatku jest młody - 21 lat. Podobno bardzo chciał go Lech, ale chyba przy powiązaniach Legia - Zagłębie i osobie trenera Magiery, z którym Sanogo pracował, nie miał na ściągnięcie go szans. Francuz do końca sezonu zostanie w Zagłębiu, zastosowano podobny wariant co z Dominikiem Nagy.
Fajnie to wygląda jeśli chodzi o przyszły sezon. Wróci Niezgoda po sezonie rozegranym w Ruchu, przyjdzie Sanogo, w kadrze jest jeszcze Kulenovic, który ma być powoli ogrywany w pierwszej drużynie. Jakieś perspektywy na przyszłość są, a są to bardzo młodzi zawodnicy i taka polityka klubu wygląda naprawdę fajnie.
Problem natomiast z tym co teraz. Legia jak narazie została z Danielem Chukwu Chima, którego tak naprawdę nie wiemy na co stać. Potrzebny jest ktoś na teraz, bo mam nadzieję że ten pomysł z Kucharczykiem na szpicy nie zostanie wcielony w życie :p

Otrzymane punkty reputacji: +17
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Dwa transfery w jeden dzień. W sobotę, Arka najpierw poinformowała o zakontraktowaniu Saibou Keity, a wieczorem o podpisaniu 2,5-letniej umowy z młodzieżowym reprezentantem Gruzji, Luką Zarandią.
Kibice Arki z niecierpliwością nasłuchiwali wieści z Olimpijskiej. Było sporo przymiarek do zespołu Grzegorz Nicińskiego, wiele rozmów, ale klub z Gdyni żadnego oficjalnego komunikatu w tych sprawach nie wydawał. W sobotę za to gdynianie ogłosili transfery dwóch piłkarzy. O Saibou Keicie pisaliśmy już wcześniej. Umowę z beniaminkiem ekstraklasy podpisał także inny młody piłkarz, Luka Zarandia, młodzieżowy reprezentant Gruzji. Kontrakt obowiązuje do 30 czerwca 2019 roku.
20-latek jest wychowankiem Lokomotivi Tbilisi. Na koncie ma występy w drużynach narodowych od U-16 do U-21. W pierwszym zespole Lokomotiwu zadebiutował w 2012 roku, mając 16 lat. W barwach tej drużyny rozegrał 10 meczów i strzelił dwa gole. W 2014 roku za 800 tys. euro wykupił go belgijski Genk. Przez dwa lata pobytu w Belgii nie doczekał się jednak debiutu. Latem wrócił do macierzystego klubu. Wystąpił w 10 meczach i ani razu nie wpisał się na listę strzelców.

Zródło Przegląd Sportowy

krysteeek 962

krysteeek

Użytkownik
Czytałem ostatnio o jakimś returnie do Wisły. Obcokrajowiec, który już dwa razy grał w Wiśle, nazwisko mi tylko umknęło, gdyż nie jestem kibicem Wisły. Pamiętam, że był spoko. No to ciekawe jakie są cele drużyny na kolejną rundę. Myślałem, że powędrują nawet do górnej połówki, no ale zobaczymy.

edit:
nie doczytałem postu wyżej (bo był na zielono) &quot;Stilic oficjalnie w Wiśle&quot;

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom