>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie w sezonie 2015/2016 - newsy, ciekawostki, transfery

Status
Zamknięty.
samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Z tego co wiemy to jest zamrożona więc jutro nie liczę na rewelację w meczu z Bazyleą.
Coś słyszałem, że jeśli wszystko jest zapisane w kontrakcie, to nikt nie może zabierać premii/wynagrodzeń gdyż klub za nie wywiązanie się z umowy moze stracic zawodnika. Ale to tylko pogłoski

ricardio 42

ricardio

Użytkownik
W Legii będzie zmiana, a w Lechu stawiają twardo by Skorża został. No cóż może się obudzą ze snu jesiennego w przerwie na reprezentację - w co oczywiście wątpię. Mówienie, że Ruch będzie dobrą ekipą na przełamanie, to robienie ludzi po raz kolejny w balona. Stowarzyszenie Lecha zawiesiło doping jak coś nie ulegnie zmianie. Czekam na jakieś drgnięcie, bo tak być nie może by drużyna mistrza Polski po tylu meczach zajmowała ostatnią lokatę????

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Gra Lecha przypomina mi czasem grę zespołu z IV Ligi na prawdę po tym mistrzostwie siedli, słysząc słowa Prezes odpuszczamy puchar na rzecz ligi to ręce opadają, gdyby każdy inny zespół otrzymał taką szansę nie odpuszczał by ale Lech.... woli i od tego czasu nic się nie zmieniło

ricardio 42

ricardio

Użytkownik
Tam trzeba trenera z pierd...., który ustawi wszystkie gwiazdki w szeregu (Tak jak będzie to miało miejsce w Legii). Zawodnikom wydaje się, że mogą cały czas zgarniać hajs nie dając nic od siebie. Według mnie żaden polski trener (no może Nawałka) nie ma twardej ręki. Większość to filozofowie, którzy podglądają nowe trendy i chcą ją przenieść na rodzimą ligę, a tak się nie da.
Staszek Czerczesow oficjalnie trenerem ;)
http://legia.com/aktualnosci/stanislaw-czerczesow-trenerem-legii-warszawa-48533

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Jedna sprawa jest taka, że trzeba było pierd... pięścią w stół bo u Berga to już chyba tylko chciał grać Nikolic. Skłócony ze wszystkimi, bez wyników. To wszystko rozumiem, ale żeby zaraz brać ruskiego trenera ? I to żeby gościa chociaż CV broniło... Do najlepszego polskiego klubu, przychodzi łysol z Moskwy z opcją zbawienia świata. Boguś Leśnodorski oszalał :razz:. Generalnie wali mnie to, bo to nie moje podwórko i za L nie przepadam, ale pierd... płynące ze stolicy, że jesteście gotowi na CL można już śmiało zawiesić. Do tego ruski ma ciężką łapę i podejrzewam, że niektórym żelowcom na rękę to nie będzie. Za jakieś miesiąc dwa prawdopodobnie na Żylecie będzie już ostry protest, bo ja nie osobiście nie widzę opcji by tu coś szło ku lepszemu. Swoją frogą, czy my serio nie mamy w Polsce trenera, który ogarnął by Legię ? No nie chce mi się wierzyć....

W Lechu też ciekawie. Za łeb wzięto Gostomskiego, jakby on cokolwiek zawinił.. Ot słabszy mecz i tyle - Kędziora np. to niby jak zagrał ?? Totalnie bezsensowna decyzja zarządu. Ok, Skorża dostał kolejną szansę, to coś nowego na naszym rynku i nawet mnie to cieszy, ale w kolejce do rezrw to tam stoi jeszcze z 4-5 piłkarek.

Na koniec powodzenia jednym i drugim. Dwie kibicowskie ekipy, które dodają kolorytu i w kraju i w Europie. Wolę oglądać fajne oprawy i ciekawe wyjazdy niż strajki rodem ze stoczni.

ricardio 42

ricardio

Użytkownik
Jedyny wolny trener z jako tako ogarniętą filozofią jaki mi przychodzi do głowy w ty momencie, to Orest Lenczyk może ma gość niewyparzony język, ale mówi jak jest, a nie pierdzieli, że remis ze słabszą ekipą to sukces...

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
6 grudnia 1995 Stanisław Czerczesow wystąpił w barwach Spartaka Moskwa w meczu przeciw Legii, który był ostatnim dotychczasowym występem warszawskiego klubu w Lidze Mistrzów edycji 1995/1996
https://www.youtube.com/watch?v=KfrXGhTWaVA
.....................
Info o zawodniczej i trenerskiej karierze Stanisława Czerczesowa, nowego trenera Legii Wwa:
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B2,_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2_%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87
i po polsku:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Czerczesow
...............
A tu jego oficjalna strona:
http://www.cherchesov.com/coach/index.asp?lang=eng
gdzie jest treść wywiadu dla Sovsport.ru. -
http://www.sovsport.ru/news/text-item/847524
w tym pytanie, czy objęcie posady w Legii to jest dla niego krok w tył...

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Mi się wybór Czerczesowa na trenera Legii bardzo podoba. Drużyny, w których ostatnio pracował notowały spory progres vide Terek, czy Amkar notowały pod jego wodzą najlepsze wyniki w ostatnich latach. Widać, że gość lubi trzymać zespół mocno za twarz. Kiedyś podobnie narzekano na Dana Petrescu w Wiśle i choć początkowo Rumuna nie broniły wyniki, to praca jaką wykonał z zespołem procentowała przez następny okres nawet po jego odejściu. Mam nadzieję, że Czerczesow dostanie więcej czasu by udowodnić swój warsztat.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Jedna sprawa jest taka, że trzeba było pierd... pięścią w stół bo u Berga to już chyba tylko chciał grać Nikolic. Skłócony ze wszystkimi, bez wyników. To wszystko rozumiem, ale żeby zaraz brać ruskiego trenera ? I to żeby gościa chociaż CV broniło... Do najlepszego polskiego klubu, przychodzi łysol z Moskwy z opcją zbawienia świata. Boguś Leśnodorski oszalał :razz:. Generalnie wali mnie to, bo to nie moje podwórko i za L nie przepadam, ale pierd... płynące ze stolicy, że jesteście gotowi na CL można już śmiało zawiesić. Do tego ruski ma ciężką łapę i podejrzewam, że niektórym żelowcom na rękę to nie będzie. Za jakieś miesiąc dwa prawdopodobnie na Żylecie będzie już ostry protest, bo ja nie osobiście nie widzę opcji by tu coś szło ku lepszemu. Swoją frogą, czy my serio nie mamy w Polsce trenera, który ogarnął by Legię ? No nie chce mi się wierzyć....

W Lechu też ciekawie. Za łeb wzięto Gostomskiego, jakby on cokolwiek zawinił.. Ot słabszy mecz i tyle - Kędziora np. to niby jak zagrał ?? Totalnie bezsensowna decyzja zarządu. Ok, Skorża dostał kolejną szansę, to coś nowego na naszym rynku i nawet mnie to cieszy, ale w kolejce do rezrw to tam stoi jeszcze z 4-5 piłkarek.

Na koniec powodzenia jednym i drugim. Dwie kibicowskie ekipy, które dodają kolorytu i w kraju i w Europie. Wolę oglądać fajne oprawy i ciekawe wyjazdy niż strajki rodem ze stoczni.
Właśnie do najlepszego klubu w Polsce tylko że czymże jest ta Polska?
Przecież to 4 liga Europy a Ty piszesz jakby Legii to się Dick Advocaat należał...

Podaj nazwisko chociaż jednego trenera z Polski który by ogarnął Legię?
Tak się składa kolego ale wszyscy którzy są czołówką(o ile w Polsce któryś trener się wyróżnia w ogóle)to już w Legii byli ale żeby to wiedzieć to trzeba mieć wiedzę ????

Mi podoba się ten Rusek wszystko jest lepsze od tego polskiego szrotu...
Był Berg teraz jest Rusek i kolejny niech też będzie z zagranicy niech już nie wracają do polskiej myśli szkoleniowej bo ona się nie nadaje.

Otrzymane punkty reputacji: +3
domell 454

domell

Użytkownik
Właśnie do najlepszego klubu w Polsce tylko że czymże jest ta Polska?
Przecież to 4 liga Europy a Ty piszesz jakby Legii to się Dick Advocaat należał...
Podaj nazwisko chociaż jednego trenera z Polski który by ogarnął Legię?
Tak się składa kolego ale wszyscy którzy są czołówką(o ile w Polsce któryś trener się wyróżnia w ogóle)to już w Legii byli ale żeby to wiedzieć to trzeba mieć wiedzę ????
Mi podoba się ten Rusek wszystko jest lepsze od tego polskiego szrotu...
Był Berg teraz jest Rusek i kolejny niech też będzie z zagranicy niech już nie wracają do polskiej myśli szkoleniowej bo ona się nie nadaje.
Proszę Cię, nie wypisuj takich głupot bo aż razi w oczy! Nie wiem czy rzeczywiście nie znasz problemów naszej piłki czy po prostu hejtujesz dla hejtu.
Trenerów w naszym kraju mamy wielu, piszę tu o dobrych trenerach, niestety za trenerami nie idzie reszta spraw.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Jan Urban uzgodnił już warunki umowy z Lechem Poznań, jak dowiedzieliśmy się z dobrze poinformowanego źródła związanego z Kolejorzem. Nowy szkoleniowiec zostanie przedstawiony w poniedziałek, podczas konferencji prasowej na Bułgarskiej.
Już prawie pewne. Mówi się, że Maciej Skorża wyląduje w Wiśle. Cóż karuzela ruszyła ;)

W 2

wykrywacz

Użytkownik
Może Urban chwyci te piłkarzęta za orzeszki i zagoni do solidnej harówy a nie pozoranctwa. Dużo mówi się, że największym problemem Lecha był doradca Skorży ds. przygotowania fizycznego (Terrazotti) gdzie się pojawiał tam, druzyny Skorży były zajechane. Jeśli faktycznie Urban przyjdzie to niech Skorża zabiera swego Włocha i jeszcze Dudkę w prezencie.

ricardio 42

ricardio

Użytkownik
Na pewno ciężko, żeby gorzej było. Zmiana była potrzebna, ale czy Urban jest odpowiednim wyżej człowiekiem na to miejsce. Jak wyżej jest wspomniane potrzebny jest osoba, która chwyci tych ludzi za jaja i będą wiedzieli za co mają płacone. Kolejorza na ten moment ratuje podział punktów przy play-offach. Czekam aż Robak, Thomalla zaczną się spłacać, o ile zaczną, bo póki co strasznie mizernie wygląda.

nowoczesny 8

nowoczesny

Użytkownik
Weszl ozaczelo juz kampanie przeciwko Urbanowi. Fakt trenerem jest miernym I posady dostaje po znajomosci ale Lech potrzebuje rozpaczliwie jakiejkolwiek zmiany.

Tylko terminarz w tym roku maja juz bardzo ciezki

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom