Wow w końcu ktoś chce podyskutować na temat naszej ligi xD
No to dodam od siebie też coś.
Jeżeli chodzi o najlepszy mecz kolejki, to szczerze mówiąc akurat w tej kolejce widziałem mało spotkań, ale z relacji, skrótów i tego co widziałem, to chyba faktycznie przyznam rację, że było to spotkanie Lecha, spodziewałem się że mecz Wisły z Jagą będzie takim spotkaniem, ale Jaga nie powalczyła tak jak się tego spodziewałem.
Co do bramki kolejki to faktycznie bramka Gamli piękna, trafienie Ławy też niezłe, ale mi najbardziej się podobało to co zrobił Gancarczyk. Co prawda to było na bank dośrodkowanie, bo akurat byłem jakieś 10 metrów od tego i widziałem, ale wyszło mu dośrodkowanie życia. Naprawdę nawet Bąk nie wiedział o co chodzi, a on zwykle jest bardzo czujny i trudno go zaskoczyć.
Co do niespodzianek, to moimi kandydatami przed tą kolejką byli Polonia Bytom i Jagiellonia. W przypadku Jagi było blisko, a w przypadku Polonii liczyłem na nieskuteczność Legii i jedną kontrę Polonii. No i nie dużo zabrakło. A tak, to kolejka raczej bez niespodzianek, wygranej Ruchu się spodziewałem, no ale może faktycznie tak słabej gry Warszawiaków nie.
Mnie na
zaskoczyła Arka Gdynia, bo nie sądziłem, że na wyjeździe tak sobie poradzą no i liczyłem na lepszą grę Lubinian. I zaskoczył mnie trochę GKS, może nie tyle co remisem, ale tym, że prowadzili z Lechem 2:0.
A na
mnie zaskoczyła niestety Lechia, bo mieli naprawdę dużo sytuacji, ale nie potrafili ich wykorzystać, tak 3 pkt, zostałyby w Gdańsku, ale muszą poprawić ewidentnie skuteczność. Trochę więcej też spodziewałem się po Zagłębiu i Jagiellonii.