macio106
Znawca - MMA
No constestCzy ktoś wie jak zakończył się pojedynek Pascala z Bolontim?
No constestCzy ktoś wie jak zakończył się pojedynek Pascala z Bolontim?
dokładniej mówiąc, cios po komendzie Stop.No constest
ogólnie dziwna sytuacja... cios Pascala nie wyglądał na taki mocny i trafiony w puntk żeby na noszach i pod tlenem musiał Bolonti z ringu wyjeżdżać, a na początku rundy już był liczony więc chyba wykorzystał szansę od sędziego jak kiedyś Michalczewski żeby obyło się bez porażki...dokładniej mówiąc, cios po komendzie Stop.
to chyba inne walki oglądaliśmy...a pierwsze 4 rundy? Jakby miał jebnięcie to by było K.O a ze tak owego nie posiada to na terytorium rywala się przegrywa walki na pkt.Sęk walkę wygrał, ale jak zwykle w Niemczech sędziowie widzieli to inaczej
A wziales pod uwage takie fakty jak:Guillermo Rigondeaux - Hisashi Amagasa, 31.12.
Guillermo Rigondeaux KO, TKO, DQ - 1.4 bet365
Kubańczyk (19-0) to top P4P, podwójny mistrz olimpijski, z bogatą przeszłością amatorską, w wieku 34 lat dalej jest w wyśmienitej formie. Walczy z Japończykiem (28-4-2), który nie ma swoim rozkładzie wybitnych pięściarzy w przeciwieństwie do Rigondeaux, który w 2013 rozjechał świetnego Nonito Donaire.
Walka będzie pewnie do jednej bramki na co wskazują zresztą kursy (1.012 - 17). Pytanie czy wygrana Rigondeaux będzie na punkty czy KO/TKO....
Stawiam na wygraną przed czasem. Kubańczyk już przed walką z Kokietgymem zapowiadał agresywną i efektowną walkę (wygrał w 1. rundzie, choć pomógł mu trochę sędzia). Myślę że tutaj też będzie nastawiał się na nokaut. Jest sfrustrowany brakiem walk z zawodnikami z topu, krytykowany za nudny styl i efektowna wygrana na pewno mu tylko pomoże w karierze. Poza tym walczą w Japonii, więc jak tylko nadarzy się okazja to ją wykorzysta, żeby nie zostawiać decyzji sędziom...
Analiza umiejętności Szakala
http://www.badlefthook.com/2014/12/30/7452241/guillermo-rigondeaux-amagasa-donaire-kings-of-combat-boxing-technique-lineal-champion-analysis-gif
Tak, wziąłem to pod uwagę, ale nie napisałem o tym.A wziales pod uwage takie fakty jak:
Japonczyk wczesniej walczyl w wyzszej kategori wagowej,
Ma znacznie lepsze warunki fiziczne,
Zasieg ramion
For Amagasa the weight may have been a serious issue and he is a career Featherweight fighting as a Super Bantamweight for the first time in his career. If Amagasa was capable of making the weight and packing the pounds back on over-night we suspect he'll look huge tomorrow, if he's not managed to do the weight well then we expect this one to be over very quickly, with Amagasa broken down easily.
Fakt, ale zakładam że nigdy też nikt nie przetestował jego szczęki tak jak zrobi to Rigo.Nigdy nie byl na deskach
Tak, pisałem o tym. Jak dla mnie to dodatkowa motywacja dla Kubańczyka, żeby skończyć to przed czasem i nie zostawiać decyzji sędziom. Jest mocno sfrustrowany brakiem agresywnych walk, duże stacje są średnio zainteresowane jego promowaniem i zapowiadał zmianę stylu na bardziej agresywny/efektowny.No i walczy u siebie.
Faktycznie było blisko... Różnica warunków fizycznych dała o sobie znać i chyba głównie stąd te problemy Rigo. Na szczęście się pozbierał ????Ah ten gong w 7 rundzie :<