xavi90
Znawca - Boks
Jeden typ na noc, często używam stwierdzenia 'życzeniowo' to tym razem postaram się pokazać dlaczego. Jakiś czas temu, ponad półtora roku podałem taki typ. Wówczas okazał się całkiem dobry- Michell Banquez był wówczas mocno niedoceniany ale dziś role się odwracaja i myśle że wystawione kursy przeceniają go. Co się zmieniło od tamtego czasu- wygrał jedną walkę a dwie przegrał (z przeciętnym Baldorem, chociaż wielu Argentyńczyków niezaleznie od rekordów prezentują bardzo podobny solidny poziom) a ostatnią to wręcz został zmieciony z ringu przez Riku Masuda, wprawdzie to bardzo mocny zawodnik- typowy 'killer' ale rzadko się zdarza aż tak mocny nokaut, pojedynczym ciosem (w tak niskiej kategorii wagowej). Polecam zobaczyć- TUTAJ. Oczywiście była to bardzo trudna wyjazdowa walka, gdzie często zawodnicy 'oszczędzają zdrowie' ale jak widać w tym przypadku tak nie było. Zazwyczaj po tego typu nokautach robi się dłuższa przerwę po której dostaje się stosunkowo łatwego rywala a tymczasem Banquez wraca po pół roku przerwy i z miejsca dostaje przeciwnika niepokonanego- Maximiliano Maidane z rekordem 13-0. Nie jest on spokrewniony ze słynnym Marcosem Maidaną ale warto podkreślić że ten wspiera Maximiliano. Ogólnie rzecz biorąc Maidana ma tutaj opinie całkiem solidnego prospekta, ale tak jak wspomniałem- w Argentynie w niemal każdej kategorii wagowej jest kilkunastu pięściarzy na podobnym poziomie. Rzeczywistość jest jednak taka że na moje tutaj Banquez faworytem nie jest, nie po takiej porażce gdzie często się mówi że taki nokaut 'odbiera dusze boksera', zwłaszcza że Michell toczył w ringu już wiele ciężkich bojów. Najprawdopodobniej walka zakończy się na punkty ale tak jak wspomniałem na początku- że wprawdzie życzeniowo ale z jakąś tam podstawą myślę że Banquez może tutaj przegrać przed czasem (chociaż kategoria wagowa niska, Maidana to nie puncher, no ale czasami wystarczy po prostu zasypanie gradem ciosów).
M.Banquez- M.M.Maidana 2 @2,00 STS
M.M.Maidana przez KO/TKO @6,00 STS
świetny występ Maidana (faktycznie prospekt), wygrał wszystkie rundy zdecydowanie z jednym liczeniem ale brakło siły ciosu.
M.Banquez- M.M.Maidana 2 @2,00 STS
M.M.Maidana przez KO/TKO @6,00 STS
świetny występ Maidana (faktycznie prospekt), wygrał wszystkie rundy zdecydowanie z jednym liczeniem ale brakło siły ciosu.
Ostatnia edycja: