Team Sprint stylem dowolnym
Norwegia - Finlandia // 1 --- 1.42 @ MarathonBet 4-3 Oestberg :dfdrgdf: przewrócić się na prostej trasie, nikogo nie mając obok siebie, to jest sztuka...
Myślę, że jeden z pewniejszych typów. Norweżki wystawiają dwie wypoczęte sprinterki: Oestberg i Falla. Szczególnie ta druga powinna mocno pociągnąć i tutaj jest po prostu szansa na złoto.
Finki wystawiają Sarasoje, która również 15km nie biegła, ale zmianę kończy Lahteenmaki, która dziś się zmęczyła i to wcale nie lekko.
Ponadto obydwie zmiany stawiam po prostu wyżej i może być nawet tak, że Finki nie przejdą półfinału...
Niemcy - Finlandia // 1 --- 2.08 @ MarathonBet 7-3
Tutaj kurs już wyższy, ale warto także zagrać. Finki opisane wyżej.
Niemki wystartują w kolejności: Kolb, Herrman. Obydwie wypoczęte. Myślę, że Sarasoja z Kolb powinny iść w miarę równo, jednak druga zmiana zrobi różnice, po prostu nie wydaje mi się, by Krista dziś była w stanie poszaleć (może gdyby to był klasyk...), a Herrman to solidna firma. Niemki na dowolnym w tym roku 2. i 4. i stać je na medal.
2.00 proponuje nam
Unibet z innych buków
Może jeszcze tak...
USA - Szwecja // 1 --- 1.75 @ MarathonBet 1-2
Amerykanki wyrosły na faworytki, choć podchodzę do tego trochę sceptycznie. Diggins musi się spisać, bo na królową sprinterskiej łyżwy raczej można liczyć (Randall).
Nie wiem czy Szwedki nie strzelają sobie w stopę, rozpoczynając z Kallą. Biegła sprint klasykiem, wymordowała się na 15km, widać że walczyła z sobą i po zmianie nart z Lahteenmaki. Dalej leci srebra medalistka sprzed paru dniu - Ingermarsdotter. Ida zrobiła formę na mistrzostwa i będzie bardzo groźna.
Podsumowując, pierwsze zmiany zagadkowe, ale to Diggins powinna być świeższa i jak przywiezie za sobą Kallę, to już potem powinno być spokojnie. Mimo, że na drugiej zmianie dwie świetne sprinterki, to Kikkan jednak kapkę lepsza. Ogółem przeczuwam, że Szwedki mogą dziś wyjść bez medalu.
W Betsafe mamy 1.64.