Mariok zgadza się podbieg pod morderrbakken był skrócony o czym jesli ogladałes transmisje komentator nie wiedział z benią , samego profilu z górkami ja nie znalazłem nigdzie można było sie opierać tylko na różnicy wzniesień na podstawie fis-ski i listy startowej , tam było widac to co podawał , ktos czyli różnice wzniesień , max climba i całą długośc podbiegów. Jak Cie rysowałem musze przyznac , ze byłem przed sprawdzeniem tego , wiedziałem tylko , ze górki no i pamietałem z poprzednich lat trase , było trochę mojej winy może w zbyt mocnym ataku , ale dobrze wiesz, ze nie looknałes trasy i nie pamiętałes jej z poprzednich lat bo inaczej podejżewam , ze wziałbyś to pod uwage. wyszło troche pół na pół bo co do hermann trafnie oceniłeś jej spadająca forme i sarasoja nie musiała nic sie wysilać zeby ja wyprzedzić natomiast Kertu mysle, że i Ty i ja wiemy , ze gdyby górki były choć o 20-30 metrów wyższe to nie utrzymałaby sie za weng na 90% ewentualnie doszła by tą dwójke jacobsen , paradoksalnie Ty moze wyciagniesz z tego mojego krytykanctwa najwięcej bo na przyszłośc na bank zapamiętasz trase na zakończenie sezonu ???? ) pozdro gratuluje wejscia typów , ale uważam , ze do Kertu naprawde więcje było szczescia niż przemyslanego typu ???? )