Już jutro zaczynamy walkę o medale MŚ.Na początek sprinty kobiet i mężczyzn techniką klasyczną. Osobiście proponuję 2 typy:
Astri Jacobsen vs Anne Kylloenen 2 1,62 bet 365 16/26
Pojedynek skandynawski. Stawiam tutaj na Finkę,której bieg techniką klasyczną o wiele bardziej odpowiada niż Norweżce.
Jacobsen to mistrzyni świata ze Sapporo (2007) właśnie w sprincie tech.klasyczną,ale od tego czasu wiele się zmieniło i Astri nie jest już tak mocna jak w najlepszych latach kariery.
Świadczą o tym wyniki sprinterskie w tym roku:
30 w Kussamo,tech,klasyczna
13 w Val Muestair tech.dow
4 w Sochi tech dow
Jak widać tylko trzy starty i tylko raz w technice klasycznej. 4 miejsce w Sochi to też lekko naciągane ze względu na absencje kilku zawodniczek.
Z kolei Finka spisuję się znakomicie w tym sezonie w sprintach techniką klasyczną.
Odbyły się trzy takie sprinty i Anne wystartowała w dwóch. Najpierw na początku sezonu była 4 w Kuusamo i w sobotę 3 miejsce w sprincie w Davos.
Według mnie faworytką jest tutaj Finka,która prezentuje lepszą formę i może nawet powalczyć o jeden z medali(brązowy).
Drugi typ to zakład na TOP 3 w rywalizacji mężczyzn,a dokładnie:
Emil Joensson zakończy na podium 1,40 bet365 4 lokata
Według mnie jest dwóch głównych kandydatów do zwycięstwa: wspomniany Szwed oraz Rosjanin Nikita Krukov.
Powiedziałbym,że powyższy typ jest jak lokata,ale to są sprinty i jakaś wywrotka zawsze może się niestety zdarzyć.
Co tu dużo pisać. Emil spisuje się bardzo dobrze w tym sezonie. Jest zdecydowanym liderem w klasyfikacji sprintu. Wygrane w Kanadzie,2 lokata w Libercu i cała masa dobrych rezultatów. Ostatnio troszkę poniżej oczekiwań,ale na mistrzostwa globu na pewno się przygotował. Trasa także pod niego,bo jest kilka małych podbiegów i jego siła się zda na takich odcinkach.
Pobieram dubla w bet365. Aktualne ako 2,27 i stawiam za 100zł.
Edit: Co się stało z Finką to nie wiem. Źle nasmarowane narty? Może kryzys? Ciężko powiedzieć.
Joensson tuż za pudłem niestety,brakło sił na finiszu.