@Qovalsky6 - nie ma co się denerwować pora przemyśleć jak tutaj odzyskać to bo buk zabrał... ja ruszam z takimi typami - łącznie za 2 1/4 stawki:
Wellington Phoenix - Melbourne City
Zdecydowanie najtrudniejszy mecz do typowania. Z jednej strony Phoenix u siebie reprezentuje jakiś poziom... ale ostatnie mecze z Roar czy WSW temu przeczą. Z drugiej strony - City - które jeszcze miesiąc temu by było murowanym faworytem. Ale potem przyszło 5 meczy City - 1-1-3.
I jeszcze jeden argument Phoenix musi wygrać, żeby nie uciekło miejsce dające prawo gry w playoffach. City może wygrać, może zremisować, może przegrać, dużo nie spadnie, a i tak będzie jeszcze w miarę miało wysokie miejsce w lidze. Dlatego spodziewam się tutaj raczej nudnego spotkania - obym się mylił
za ćwierć stawki - x HT - @2,37
WSW - Sydney
po pół stawki:
un2,5 - @1,95
2+un2,5 - @4,75
Boję się, że będzie to samo co w ostatnim meczu tych drużyn - czyli lekka padaka. Sydney to cały czas najlepsza obrona ligi. WSW cały czas walczy o miejsce nr 6 (z 3 innymi zespołami). I teraz pytania czy Sydney pozwoli wygrać WSW, czy WSW jest w stanie wygrać z Sydney - myślę 2x nie...
Perth Glory - Brisbane Roar
za pół stawki:
1 - @2,5
1+ov2,5 - @3,4
Powiem szczerze - ten pomysł przyszedł pierwszy. Roar za 3 dni gra w
LM, jest na 3 pozycji.. i nawet porażka to nie koniec świata - zwłaszcza, że kalendarz mają ok - przed nimi mecze z Phoenix (dom), wyjazd do Newcastle i wyjazd do Adelaidy - wszystko bez jakiegoś napiętego kalendarza. Dlatego nawet jak przegrają, to potem mogą zaliczyć serię 3 zwycięstw.
Perth, natomiast ma 2 pkty starty do Roar, gra u siebie i ma przed sobą mecz z WSW, wyjazd do Nowej Zelandii i wyjazd z Victory. Czyli jak by nie było - cięższy terminarz. Plusem Perth jest to, że nie grają w
LM. Liczę na wygraną Perth głównie ze względu na kalendarz obu zespołów, a statystyki bramkowe Perth (36:35 - ogółem, oraz 19:16 - w domu) powinny zagwarantować over.
Jedyne ryzyko - Roar może znowu zagrać antyfootball i wybić z głowy chęć gry gospodarzą.
pzdr.