>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Indian Wells, 06-16.03.2014

Status
Zamknięty.
thecopro 157

thecopro

Użytkownik
Jiri Vesely - Andy Murray Wynik: 7-6 4-6 4-6
Zapowiada się ciekawy mecz. Z jednej strony stoi młody Czech, który wydawałoby się jeszcze nieodpowiednio opierzony, złapał silny wiatr w żagle i prezentuje dobry tenis. Po drugiej stronie przeciwnik z najwyższej półki, ale póki co nie potrafi całkowicie rozwinąć skrzydeł. Nie jestem pewien czy Vesely jest już gotowy grać z zawodnikami z top 10, ale przy średniej dyspozycji Murray&#39;a można delikatnie spróbować pograć w jego stronę. Jiri ostatnio wygrywał z nie byle jakimi grajkami (Matosevic, Sijsling, Andujar) co wskazuje, że jest blisko swojej życiowej formy.
Pinnacle:
Vesely +6 gema - 1.93
Vesely +1.5 seta - 3.46

Otrzymane punkty reputacji: +33
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Monfils - Fognini 3.13 1/10 marathon✅
Fognini +1.5 seta 1.70 2/10 marathon✅

Co do glowy strzeli Gaelowi tego nikt nigdy nie wie, zapewne nawet on sam. Fajnie pokazał się w Dubaju, Australia baty od Rafy, solidny turniej w Motpellier i znow slabo w Rotterdamie. Mozna to rozumiec po wygranej we Francji jednak brakuje w grze Monfilsa regularnosci. Serwis jak dziala to wszystko jest ok, zamiast wykorzystac potencjal w ataku to sam spowalnia gre i bawi sie z rywalami. Z kims takim jak Fognini to bedzie niebezpieczna gierka. Panowie maja 2-2 bilans i ciekawa historie gier. Chyba wiekszosc z was pamieta jak to Gael prowokowal Wlocha w Paryzu na French Open. Swoje dodawal box Monfilsa i jego rodzinka, ktora zachowywala sie skandalicznie. Efekt byl taki, ze mecz zostal dokonczony w ciemnosciach bo pan Gael tak chcial. Sprawiedliwosc zwyciezyla a Fabio ogral prowokatora i cyrkowca 9-7 w 5 secie. Fognini odpoczal po turne na cegle i moze byc grozny w Mastersach.

Raonic - Falla 3.97 1/10 pinnacle⛔
Falla +1,5 seta 2.0 2/10 pinn i bah⛔

Dobry turniej Alejandro. Pokonal pewnie Delbonisa, potem wygral z nszym Janowiczem. Raonica opisalam ostatnio, nie ma sensu tego powtarzac. Forma Falli jest niezla w Kalifornii i przy odrobinie szczescia moze pokusic sie o wygrana. Przede wszystkim to Kanadyjczyk nie ma formy i rozgrywa bardzo slaby sezon. W pierwszej rundzie wielka meczarnia z Rogerem Vasselinem. Ostatecznie Milos wygral 7-6 4-6 7-6. Z Falla moze byc jeszcze trudniej tym bardziej, ze leworeczni to nie sa ulubieni rywale Kanadyjczyka. Panfil udowodnil to w Hopmanie.

Wawrinka - Seppi 7.25 0.5/10 pinnacle⛔
Seppi +1,5 seta 2.84 1.5/10 pinnacle⛔

Co to mnie u Stasia denerwuje to to, ze potrafi rozegrac super AO a potem zniknac na wiele tygodni. Potrafi zagrac dborego szlema, mastersa a potem olac nastepne turnieje i to tak dosc chamsko. Nie rozumiem postawy Szwajcara, wiele osob sie przejechalo juz na nim i kursach po 1.15 z jego udzialem. Stanislas ma wielkie przestoje w grze. Teoretycznie Masters 1000 powinien potraktowac serio ale obserwuje tego gracza od wielu lat i ciagle powtarza sie to samo. Seppi nie jest amatorem ani 15-latkiem z dzika karta aby wystawiac na niego 7.25, dodatkowo mozna sporobowac +1,5 seta 2.84 1/10

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Geal Monfils - Fabio Fognini @1,47⛔⛔ Pinnacle kabaret...
Dla Francuza ten sezon zapowiada się znakomicie, jedyne jego przegrane mecze to 2x z Nadalem oraz ostatnio w Rotterdamie z DelPotro. Monfils przeszedł metamorfoze, przestał pajacować na korcie i wreszcie zaczął grać bo predyspozycje ma ku temu znakomite. W jego grze rzuca się w oczy znakomity, mocny fh oraz obrony, które wyciąga świetnymi doślizgami.
Fabio cały luty, to tourne po Ameryce Południowej, na nawierzchni, na której czuje się najlepiej, czyli clayu. Po drodze zaliczył 2 finały z których jeden wygrał. Jego gra na pewno opiera się na wolniejszych nawierzchniach niż ta na Indial, minusowy bilans na hardzie mówi nam wszystko. W 1r już miał kłopoty z przeciętnym Harrisonem, co będzie dziś jeśli na przeciwko staje zawodnik w tym sezonie ułożony i o 2 klasy lepszy od młodego Amerykanina ?
Dla mnie szykuje się gładkie zwycięstwo Francuza.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Fabio Fognini +1,5s. @ 1,69 Pinnacle ✅
Trzecia runda turnieju rangi ATP1000 odbywającego się w Indian Wells, starcie dwóch, chyba najbardziej nieobliczalnych zawodników w tourze. Francuz, Gael Monfils będzie podejmować Włocha Fabio Fogniniego.
Gael Monfils ma ten sezon bardzo dobry, można powiedzieć, że zbliżył się najbardziej jak to było możliwe do ścisłej czołówki. Bardzo dobry start sezonu, finał turnieju w Doha, wygrana w Montpellier. Na kortach Indian Wells Tennis Park w pierwszej rundzie miał wolny los, w drugiej rundzie pokonał w dwóch setach Sergiya Stakhovskiego. Zawodnik nieobliczalny, potrafiący zagrać dobre kilka gemów aby za kilka chwil przegrać seta lub mecz na własne życzenie. Trzeba jednak zauważyć, że coraz bardziej oddala się od &quot;zachowań klauna&quot;, które towarzyszyły mu przez większość kariery.
Fabio Fognini podobnie jak Monfils od zeszłego sezonu zalicza spory awans w rankingu, jednak Włoch jest mniej uniwersalny, słabiej wygląda jego gra na twardych nawierzchniach, jednak nigdy go nie można skreślać. W tym sezonie wygrywał w Vina del Mar, grał w finale w Buenos Aires, ćwierćfinale turnieju w Rio de Janeiro. Mentalność podobna jak u Francuskiego kolegi, obaj są bardzo chimerycznymi zawodnikami, jednak Fabio nie dorósł jeszcze do tego aby to zmienić.
Jestem wielkim fanem Gaela Monfilsa, jednak wydaję mi się i mam przeczucie, że tak duże faworyzowanie jego osoby jest w tym meczu nieodpowiednie bo rywal z wielkim potencjałem. W tym meczu wynik może być każdy, jednak sądzę, że bardzo prawdopodobne jest wygranie chociażby seta przez reprezentanta Włoch.
Milos Raonić wygra @ 1,29 WilliamHill ✅
Trzecia runda turnieju z cyklu ATP Masters rozgrywanego w malowniczym Indian Wells. Starcie Milosa Raonicia z Alejandro Fallą, niespodziewanym pogromcom Jerzego Janowicza.
Milos Raonić w tym sezonie zasłynął z porażki z naszym rodakiem Grzegorzem Panfilem. Po Pucharze Hopmana grał tylko w Melbourne, gdzie w trzeciej rundzie uległ Grigorowi Dimitrov, który jest bardzo groźny w tym sezonie. Wiadomo tyle, że od połowy lutego Milos przygotowywał się do Indian Wells w Los Angeles, nie ma mowy o żadnej kontuzji, która pokrzyżowała jego starty, po prostu taki plan startowy. Milos broni w tym tygodniu punktów za zeszłoroczną najlepszą szesnastkę.
Kanadyjczyk w pierwszej rundzie wyeliminował groźnego Rogera-Vasselin, po trzech maksymalnie zaciętych meczach. Dyspozycja jest dosyć dobra, jestem pewien, że z meczu na mecz jego gra będzie wyglądać coraz to lepiej.
Alejandro Falla w pierwszej rundzie turnieju Indian Wells pokonał słabo grającego na twardych nawierzchniach Delbonisa, następnie jego rywalem był Jerzy Janowicz, który po fatalnym meczu przegrał z Kolumbijczykiem. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to Janowicz przegrał ten mecz a nie Falla wygrał, masa błędów Polaka, Falla czekał tylko na jego błąd, mądrze przebijał, słabo wyglądała jego dyspozycja serwisowa. Falla prezentuje mieszany styl, potrafi zaatakować, jednak również często cofa się do defensywy i próbuje właśnie oddać inicjatywę rywalowi i zmusić go do błędu.
Sądzę, że Raonić wraca do dyspozycji z zeszłego sezonu i Alejandro Falla będzie tylko przystankiem na jego drodze do osiągnięcia dobrego wyniku w Indian Wells. Kursy może nie są najatrakcyjniejsze, jednak wydaję mi się, że w tym wypadku warto .

Otrzymane punkty reputacji: +6
galacticer07 25

galacticer07

Użytkownik
Jedna osoba chyba mnie tutaj nie lubi, ale nie ważne, moim zadaniem jest pomaganie Wam i na tym się koncentruje. Dobrze że wczoraj nie grałem, bo było troche niespodzianek. Jak na razie w moich typach na tym forum 4/4, także nie jest źle. Moje prognozy na dziś:
???? S.Wawrinka - A.Seppi (6:0 6:2) ✅
S.Wawrinka @ 1.11

Ameryki nie odkryję jak napisze że Wawrinka wygra ten mecz, bo go wygra jeśli nie wymyśli czegoś nadzwyczajnego. Staszek uspokoił mnie swoim występem z Karloviciem, kiedy nie dał Chorwatowi żadnych argumentów. Seppi męczył się niemiłosiernie ze słabym Querreyem, który z mało kim wygrał w tym sezonie. Seppi teoretycznie 32 w rankingu, ale myślę że z biegiem czasu dłużej się na nim nie utrzyma. Gram Wawrinkę, bo nie wyobrażam sobie że Szwajcar po wygraniu AO przegra już w 1/16 finału. Zaznaczę jeszcze że H2H 4:1 dla Wawrinki.

???? K.Anderson - E.Donskoy (4:6 6:0 6:3) ✅
K.Anderson @ 1.18
Każdy kto cokolwiek interesuje się tenisem wie, że pewnego poziomu nie da się przeskoczyć. Tak tym razem będzie wg mnie w przypadku Rosjanina. Gracz typowo challengerowy. Nie wiem co się stało bo przegrał mecz z Grothem, a dalej grał w turnieju. Pewnie Australijczyk się wycofał, ale nieważne. Faworyt jest tylko jeden, a jest nim Anderson, który pokonał dobrego ciągle Hewitta. Myślę że zakończy się to w dwóch setach, bo Kevin to bardzo dobry zawodnik, szczególnie w ostatnim czasie, gdy przegrywał tylko ze świetnie dysponowanymi Ciliciem i Dimitrovem. Myślę, że zawodnik z RPA wygra spokojnie ten mecz.
???? M.Raonic - A.Falla (6:4 6:3) ✅
M.Raonic @ 1.35

No i moja dzisiejsza wisienka na torcie. Bardzo liczę na Kanadyjczyka, bo rywala nie ma jakiegoś wybitnego. Falla dobrze spisuje się w tym turnieju. Pokonał Delbonisa i Janowicza, jednak myślę, że Polak jest gorszym zawodnikiem niż Milos. Uważam również że Kanadyjczyk jest bardziej utalentowany. W pierwszej rundzie Raonic męczył się Rogerem-Vasselinem, ale Francuz to dobry, żeby nie powiedzieć bardzo dobry zawodnik i jeszcze nie raz sprawi jakąś niespodziankę. Cóż mogę powiedzieć, bardzo lubię Kolumbijczyka, ale myślę że młody Kanadyjczyk to już trochę za wysokie progi dla tego zawodnika. I tak zaszedł już trochę za daleko jak na typowego challengerowca. Zagrałem na Milosa i będę w niego wierzył do samego końca ????

Polecam osobiście jeszczę Monfilsa (1.40) w meczu z Fogninim, bo Francuz ostatnio w dobrej formie. Myślę, że powinien wygrać ten mecz, ale tego spotkania nie będę wliczał do swoich statystyk, bo równie Fognini może zwyciężyć

Jeśli pomogłem daj motywację do dalszej pracy ✅
[color=&quot;Red&quot;
Do Admina: BUK MILLENIUM ???? na takich kursach zagralem ????
Prosze o podanie bukmachera - rox [/color]

Otrzymane punkty reputacji: +8
B 94

bart7890

Użytkownik
Galacticer07 - według moich statystyk h2h wygląda 9-5 na korzyść Szwajcara, chyba że miałeś na myśli h2h na hardzie, ale wtedy prezentuje się 4-0 również na korzyść Stana. Seppi z kolei wygrał 4 pojedynki na mączce, także wychodziłoby, że faktycznie Wawrinka powinien wygrać bez problemu, ale po tym kursie chyba odpuszczę.

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Szybko bo meczyk zaraz.
Vesely-Murray over 19,5 1,90 Fortuna✅
Murray w tym sezonie to cień zawodnika z przed 2-3 sezonów, męczy się niemiłosiernie, serwis kiepsko funkcjonuje na dodatek zbyt pasywny w wymianach, młody czech w dosyć dobrej w formie w tym sezonie ostatnio pokonał Andujara więc musi coś grać, mysle że spotkanie będzie dosyć zacięte i Czech postawi się faworyzowanemu Szkotowi.

Nadal-Dolgopolov over 20,5 gema 1,91 Fortuna✅
Spotkanie na mączce w Rio było dosyć wyrównane na tej nawierzchni szanse Ukraińca rosną i myśle że spokojnie pokryje tą linie, bardzo dobre podanie i potrafi zaskoczyć w każdej niemal akcji, Nadal słabo serwuje i sądze że Ukrainiec zdobędzie dużo punktów z returnu, moim zdaniem będzie to zacięte spotkanie i over powinien wejść spokojnie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
M 56

mariusz201087

Użytkownik
Monfils G. - Fognini F.
1,47 - 3,01
W rankingu Fognini wyżej. H2h na remis . Forma ciut gorsza Fabio , ale oboje na 10 meczy 8 wygrali. Geal wygrywał w trochę lepszym stosunku gemowym. Z mojego prostego rachunku wynika , że kursy powinny być równe ( no może 55% na Monfilisa ). Ktos wyjasni kursy?

adrian0 374

adrian0

Użytkownik
▶ Nestor,Zimonjic - Mahut,Tsonga
Tenis - Indian Wells ATP hard-deble
| 1 | 1.55 | ⛔ 7-6(7), 6-7(5), 9-11
Milenium
Nestor/Zimonjic byli tutaj rok temu w finale, gdzie ulegli dopiero parze Marc Lopez/Rafael Nadal, wiec motywacje do gry raczej mają ???? Oczywiście nie ma mowy o jakimś odpuszczaniu, Francuzka para to nie jacyś nowicjusze jeśli chodzi o gre deblową ale dziś w nocy nie powinna mieć wiele do powiedzenia. Obaj Panwie z singlu delikatnie mówiąc nie poszaleli: Mahut przegrał po słabym meczu z Gruzinem Gabashvili, natomiast Tsonge odprawił w 2 setach kolega z reprezentacji Benneteau.
Na twardej nawierzchni Nestor/Zimonjic w tym sezonie grali juz 2 finały Sydney, Dubai), z czego wygrali ten pierwszy po drodze pokonując takie pary jak: Michael Llodra/Nicolas Mahut, Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski, Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin, Rohan Bopanna/Aisam Qureshi.

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Haas - Nishikori 2 1.44 8/10 bet365 slabo Japonczyk, slabooo ⛔
Haas dostaje Japończyka którego ciągle należy traktować bardzo poważnie w kontekście tego sezonu i nie tylko. Bardzo waleczny, świetnie wyszkolony technicznie zawodnik. Dla mnie po raz kolejny Nishikori faworytem, nawet z Haasem który wydaje się, że sezon zaczął solidnie, ale na takich zawodników nie wiem czy starczy mu konsekwencji, a jego forma nie powala na ten moment. Dalej jestem za Japończykiem i go widzę dalej.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Jak na razie w moich typach na tym forum 4/4, także nie jest źle. Moje prognozy na dziś:
S.Wawrinka @ 1.11

K.Anderson @ 1.18

M.Raonic @ 1.35
Proszę już nie róbmy z działu tenisowego, działu snookerowego gdzie sztuką jest podawać typy z kursami 1,10-1,20. Takie typy to każdy okoliczny żul potrafiłby wytypować z zamkniętymi oczami.
Jeszcze myślałem o meczu Dimitrova i Gulbisa, ale jednak odpuszczam, obaj są w genialnej formie, w tym roku spotykają się już po raz 3! Warto pomyśleć nad jakimś overem gemowy. A odnośnie turnieju to w końcu padła duża niespodzianka. Odpadł Nadal! Jak myślicie, czy da radę na Roland Garrosie na którym zjawi się MaciekLeo? ????
Mam nadzieję, że tym razem będzie tak:
???? Gasquet R. - Verdasco F.
Verdasco F. +1,5 seta ::: 1,88 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 8:6, a ich rywalizacja trwa już od 2004 roku czyli dobre 10 lat. Często ich mecze były skrajne wyrównane, a o urywaniu sobie setów w meczu chyba już nie muszę wspominać. Ciekawostką na pewno jest fakt, że spotkali się na tym turnieju w 2009 roku i górą był Verdasco. Uważam, że kursy są tutaj mocno przesadzone, 1,30 na Gasqueta? Nie polecam.
Po pierwszych meczach na turnieju, niewiele można powiedzieć. Verdasco wygrał w dwóch setach z Zeballosem, a Gasquet pokonał kontuzjowanego Gabashvili 6:0 2:0. Kto wygra? Trudno powiedzieć, ale moim zdaniem będzie to zacięty mecz.
Wynik: (5)6:7 1:6 ✅
???? Lu Y.H. - Isner J.
Lu Y.H. +1,5 seta ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 0:2 bez straty seta, ale uważam, że 1,30 na Isnera to zdecydowanie za mało. Lu jest w świetnej formie, Tobiasowi Kamke oddał 4 gemy, tak samo jak kolejnemu Niemcu &quot;Kolbie&quot;. Pokonał go 6:2 6:2. Te wyniki u mnie budzą podziw.
Isner w lutym był w mojej opinii w słabej formie, ale tutaj na Mastersie może zagrać z wiadomych przyczyn lepiej to jednak tak czy siak Lu ma duże szanse pokonać Amerykanina. Nie ma sensu pisać dłużej o tym meczu, bo z Isnerem się nie gra tylko czeka na tie-breaki. Ten mecz to może być mały rewanż za finał w Auckland.
Wynik: 4:6 3:6 ⛔
???? Lopez F. - Kukushkin M.
Lopez F. ::: 1,60 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 2:0, w tym raz spotkali się w tym roku na turnieju w Brisbane. Tak jak już wcześniej pisałem, jak Lopez przegrywa mecze to nie z takimi tuzami z pogranicza Challengera jak Kukushkin. Reprezentant Kazachstanu dotrwał do tej rudny bo miał łatwą drabinkę. W pierwszej rundzie rzeźnik z rekordowym serwisem Groth,, a później żenujący Pospisil który bez serwisu nie istnieje. Wynik? 6:0 6:2. Lopez jest zdecydowanie lepszy, bardziej doświadczony, a 1,60 mnie satysfakcjonuje w tym meczu.
Wynik: 1:6 6:3 6:4 ✅
???? Thiem D. - Benneteau J.
Benneteau J. ::: 1,79 ::: Pinnacle ::: 3/10
1,79 na gościa który pokonał Tsongę, przeciwko zawodnikowi z rocznika 1993? Wchodzę w to bez zastanowienia. Około 12 lat różnicy w tenisowym doświadczeniu. Francuz czasami potrafi odpalić taką formę, że dojdzie gdzieś np. do finału.
Thiem jest młody tak jak już wcześniej pisałem, uważam, że 4 runda Mastersa to dla niego za dużo jak na razie. Na pewno to wielki talent, ale to będzie dla niego już 5 mecz na tym turnieju. W pierwszej rundzie Kosakowski ze środowiska Challenger, a później Gilles Simon który moim zdaniem nie może się jeszcze odnaleźć w 2014 roku (ostatnio często zalicza wtopy).
Wynik: (4)6:7 3:6 ✅

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Lopez - Kukushkin 2.54 3/10 pinn⛔ dobry tylko pierwszy set, forma Feli nadal slabiutka...
Gra Lopeza jest w tym roku niesamowicie chaotyczna. Zawsze charakteryzował sie swietnym atakiem i fh, a gorsza obrona i bh ale teraz kiedy forma jest nie za wysoka to ratuje go wlasciwie tylko serwis. Kto widzial mecz z tragicznym Wardem ten wie o czym mowie. Anglik ma zerowe pojecie o grze w tenisa a robil co chcial z Hiszpanem w pierwszym secie i gdyby byl chociaz sredniakiem to Feli bylby poza turniejem. Od Memphis Lopez slabizna. 0-2 z Karlovicem, 0-2 z Johnsonem 0-2 z Ferrerem. 3-setowe meczarnie z Wardem, Querreyem i Mannarino. Kukushkin na otwartym hardzie czuje sie najlepiej i moze slabosc rywala wykorzstac. Lopez nie umiem sie bronic, bh jedynie podcinki. Idealny moment na przelamanie Kazacha bo rowniez ma ten sezon slaby ale jego gra jest troche bardziej zbalansowana i regularna.

thecopro 157

thecopro

Użytkownik
Yen-Hsun Lu - John Isner | Wynik: 4-6 3-6
Zdecydowane value po stronie tajwańskiego tenisisty. Łatwe zwycięstwo z solidnym Kohlschreiberem w drugiej rundzie jest doskonałym wskaźnikiem jego obecnej formy. Jeżeli utrzyma ten poziom gry z Isnerem to możemy być świadkami pierwszego zwycięstwa Lu z Amerykaninem (0-2 na korzyść Isnera). W meczu będzie trudno o przełamania, będą decydowały tie-breaki a jak widomo tu wszystko może się zdarzyć. Proponuje zagrać bezpieczniej na wygranie przynajmniej jednego seta przez Lu.
Pinnacle:
Yen-Hsun Lu +1.5 seta - 1.80

el_nino_bets 83

el_nino_bets

Użytkownik
John Isner 2:0 ✅
2.20 Pinnacle

Nie jestem zbytnim fanem Johna Isnera i bardziej przestrzegam przed graniem na Lu, Koszla to inny typ tenisisty od Big Johna który w ostatnim meczu miał pkt zdobytych z 1 podania na poziomie 95 % .Niemiec nie jest tak regularny na serwisie i ciekawe jak Lu poradzi sobie z przestojami i brakiem wymian między gemami. To potrafi wybić w szczególności takich tenisistów jak Lu. Jeśli tak będzie serwował i grał John to skończy się 7:6,7:6 zapewne. Amerykanin gra u siebie, ma głód dobrych wyników bo wcześniejsze wyniki słabiutkie, częściowo przyczyną była kontuzja więc tutaj mega mobilizacja.

Do tego Julien Benneteau J. 1,79, ✅
dobrze Shakal mówi, po takim wygranym spotkaniu jak z Jo- Wilfredem tutaj z młokosem nie wypada przegrać. Francuz gra teraz solidnie i powtarzalnie, Thiem to talent wielkiej marki ale jego czas w tym turnieju dobiegł chyba końca.

Na jutro jescze:
Milos Raonicz - Andy Murray

bet365 3.00 pograne już spadło do 2.75 choć nadal atrakcyjny kurs.

Murray kolejny turniej i męczy się z niemal każdym, Vasely miał już w 2 secie bardzo komfortowe spotkanie i ustawiony mecz. Wystarczyło utrzymywać swoje podanie.Niestety Vasely to nie Raonic więc tutaj powinno w końcu wejść.
Z formą Szkota nie jest dobrze, ból pleców??Niewiadomo, widać jednak po ostatnich wynikach, że serwisowo nie wygląda to dobrze, tak samo jak jego poruszanie się po korcie. No i te UE...

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Murray kolejny turniej i męczy się z niemal każdym
Sezon 2014, a w szczególności I kwartał to coś czego dawno nie było w tenisie. Murray po kontuzji nie może złapać formy, David Ferrer odkąd doszedł do finału szlema jego gra w mojej opinii bardzo się pogorszyła. Juan Martin Del Potro również ma ciągłe problemy zdrowotne i jego gra wygląda, nie oszukujmy się... słabo. Djokovic odkąd przejął go Becker, stracił w moich oczach ten swój zapał. Jego gra się pogorszyła. Nadal? Niby finał szlema, ale przegrany, do tego dochodzi masa problemów zdrowotnych. Jak to się odbije na jego dalszej karierze i pogoni za Federerem? Tsonga również wygląda bardzo słabo, jeżeli to ma być top 10 to lepiej to przemilczeć.
A skoro już mowa o Szwajcarze, to nie da się ukryć faktu, że wrócił stary dobry Federer. Jeżeli podtrzyma swoją formę, to może zgarnąć Wimbledon. Ja na razie najlepiej w tym roku wygląda Berdych, tylko ciekawe jak ta forma będzie wyglądała na przestrzeni całego roku. Jeszcze warto dodać wzmiankę o Wawrince, który wygrał turniej w Indiach, zgarnął Szlema i na razie tyle... Jestem bardzo ciekawy jak to potoczy się do turnieju w Londynie kończącym sezon.
W skrócie 2014:
Na ✅ Federer, Berdych, Wawrinka
Na ⛔ Nadal, Djokovic, Murray, Ferrer, Del Potro, Tsonga

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Na dzisiaj kilka przemyśleń z mojej strony:
Djokovic-Gonzalez under 17,5 gemów 1,72 Bet365 Djokovic dno pod wodzą nowego trenera????
W 1 rundzie Djokovic męki z Hanescu w 1 secie, w drugim zagrał już zdecydowanie lepiej, czyli dzisiaj powinna być miazga, nie widzę żadnego argumentu za Gonzalezem, może jedynie waleczność, samym przebijaniem nie da się za wiele ugrać z Serbem, na dodatek słabe podanie i masa błedów z 2bh, brak uderzenia kończącego, zapowiada się miazga

Dimitrov-Gulbis typ 2 2,00 Bet365✅ Dzisiaj było widać że im wolniej tym lepiej dla Gulbisa ale oczywiście pseudo znawcy wiedzą lepiej...
3 spotkanie między tymi zawodnikami w tym sezonie,pierwsze wygrane w hali przez Łotysza, w Acapulco rewanż Bułgara, czyli dzisiaj powinien wygrać Ernests, moim zdaniem dużo lepsze podanie co będzie kluczowym czynnikiem do wygrania meczu, Grigor poradził sobie z Haase ale ten koleś to totalna parówa i sam się przełamał, przebijanie na środek kortu, drugi serwis bardzo słaby, sporo błędów z 1bh, jeśli serwis Łotysza będzie funkcjonował dobrze i zagra agresywnie i będzie dużo kończył powinien spokojnie wygrać, nawierzchnia clayopodobna więc kolejny plus dla Gulbisa.
Lopez-Kukushkin typ 1 1,50 Bet365✅
Lopez raczej nie przegrywa z takimi zawodnikami jak Kazach,serwis po stronie Hiszpana, do tego dużo akcji serv &amp; volley będą wodą na młyn dla Kukushkina, fakt że zagrał słabe spotkanie z Wardem ale dzisiaj powinno być lepiej, co można powiedzieć o Kukushkinie, gracz z pogranicza challengerów i ATP, oglądałem go w tym sezonie 2 razy i wyglądał bardzo blado, słabe podanie dużo błędów z bh jak i strasznie pasywny, typ przebijaki choć czasem potrafi zaskoczyć, kolejnym argumentem za Lopezem jest słaba psychika Kazacha który dosyć szybko się podpala i sam oddaje podanie
Thiem-Benneteau Typ 1 2,10 Bet365
Przeczucie mi podpowiada żeby nie zagrać na Benneteau, niby wygrał z Tsongą w co uczciwie nie wierze ( nie oglądałem meczu), Wilfried mógł mu puścić mecz, w 1 rundzie męki z takim tenisowym tuzom jak Munoz-De La Nava, Thiem pokonał tutaj będącego w dobrej formie Kossakowskiego i zawsze groźnego Simona, którego styl gry nieznacznie się różni od Francuza, oglądałem Benneteau w starciu ze Struffem i Janowiczem i nie zachwycił swoją grą, przede wszystkim pasywny w wymianach, nie potrafi skończyć akcji dużo dużo prostych błędów, Thiem to młody gniewny który puka do bram ATP i w tym roku powinien znacznie awansować w rankingu, dobre podanie, przede wszystkim cierpliwy i bardziej regularny niż Francuz, można powiedzieć że Francuz bez formy w tym sezonie bo przegrywał ze takim dziadem jak Struff i Stachowsky, myśle że warto zaufać Austriakowi, który z byle kim nie przegrywa

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Na dzisiaj kilka przemyśleń z mojej strony:

Dimitrov-Gulbis typ 2 2,00 Bet365
3 spotkanie między tymi zawodnikami w tym sezonie,pierwsze wygrane w hali przez Łotysza, w Acapulco rewanż Bułgara, czyli dzisiaj powinien wygrać Ernests, moim zdaniem dużo lepsze podanie co będzie kluczowym czynnikiem do wygrania meczu, Grigor poradził sobie z Haase ale ten koleś to totalna parówa i sam się przełamał, przebijanie na środek kortu, drugi serwis bardzo słaby, sporo błędów z 1bh, jeśli serwis Łotysza będzie funkcjonował dobrze i zagra agresywnie i będzie dużo kończył powinien spokojnie wygrać, nawierzchnia clayopodobna więc kolejny plus dla Gulbisa.
Świetna analiza ???? Nawet nie wiem czy taka nawierzchnia tam jest, ale wszystko w stronę Claya to z pewnością nie jest atut ani dla jednego ani dla drugiego. Grigor to zdecydowanie bardziej ułożony zawodnik, dobrze serwujący i grający o wiele lepiej z głębi kortu.
Thiem-Benneteau Typ 1 2,10 Bet365
Thiem pokonał tutaj będącego w dobrej formie Kossakowskiego i zawsze groźnego Simona, którego styl gry nieznacznie się różni od Francuza, oglądałem Benneteau w starciu ze Struffem i Janowiczem i nie zachwycił swoją grą...
Nie neguję typu, bo nie widziałem żadnego meczu całego Thiema, ale Simon z pewnością nie gra tak jak Bentka ???? Co za bzdura. Bentka to serv and volley, świetnie grający przy siatce, dobrze serwujący. Simon to ściana grająca z głębi kortu, słabo serwujący.

U 0

Usunięty użytkownik 110919

Gość
Tommy Robredo vs Marin Cilic (-1.5 Sets) 1.917 Pinnacle 8/10 ✅

Cilic odzyskał formę, myślę nawet że jest lepszy niż przed przerwą. Ostatnio sporo zwycięstw, większość 2-0.

Milos Raonic vs Andy Murray (1) 2.820 Pinnacle 8/10 ✅

Raonic głądko pokonał Falle, natomiast Murray długo męczył sie z Vaselym w meczu który stał na marnym poziomie. Widać, że trapi go kontuzja stopy. Wiem, że kursy już opadły. Mimo to zachęcam nawet po 2,5 to wciąz duże value

Dominic Thiem vs Julien Benneteau (2) 1,8 Pinnacle 8/10 ✅

Thiem to zdolny młodzieniaszek, natomiast Benneteau ostatnio w formie i myślę, że powinien to zwyciężyć. :cool::cool::cool:

C 105

ceeferem

Użytkownik
Stan Wawrinka - Kevin Anderson
12.03.2014 19:00 IW

???? Wawrinka (- 1,5 seta) ---&gt; 1.65 (Unibet) w trakcie pisania spadło do 1.60

Obawiałem się dyspozycji Stana po sporej nieobecności od wygrania AO. W spotkaniach z Karloviciem i Seppim potwierdził wysoką formę i przede wszystkim głód gry i sukcesu. Można umniejszyć zwycięstwa bo przecież dr. Ivo już w sędziwym wieku, a Seppi formę gdzieś zostawił w zeszłym sezonie ale maksymalna koncentracja, pewność siebie i agresja w każdym uderzeniu bije od Stana i utwierdza mnie w przekonaniu, że w końcu ktoś inny będzie rozdawał karty w czołówce ATP. Co do Kevina to solidny start sporo gra i punktuje zwłaszcza w ostatnim czasie aczkolwiek wczoraj z Donskoyem wyglądał co najmniej na przemęczonego. Ze Stanem jedynie na pełnym baku i wysokim % 1-ego serwisu ma szanse powalczyć, a i tak może okazać się to za mało. Wg. mnie Szwajcar zakończy to w 2 setach, możliwe, że Kevin będzie bronił się serwisem ale jak z Ivo Stan poczeka na swoją szanse.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Feliciano Lopez wygra @ 1,55 Unibet ✅
Trzecia runda turnieju rangi ATP Masters, rozgrywanego na kortach Indian Wells Tennis Park. Starcie doświadczonego Feliciano Lopeza, którego rywalem będzie Mikhaił Kukushkin.
Feliciano Lopez nowy sezon raczej może uznać za udany, niezły występ w Melbourne, gdzie uległ w trzeciej rundzie Murrayowi, ćwierćfinał w Delray, druga runda w Acapulco i porażka z Davidem Ferrerem. W Indian Wells przeciętnie - najpierw łatwe zwycięstwo z Dudim Selą a następnie po małych kłopotach w pierwszym secie, ostateczna wygrana z Jamesem Wardem. Stylu gry Hiszpana przytaczać chyba nie muszę - bardzo charakterystyczny serwis u uderzenie slajsowane z bh.
Mikhaiła Kukushkina już kilka razy w tym sezonie opisywałem - zdania nie zmieniam. To nie jest zawodnik godny gry w turniejach rangi ATP, z całym szacunkiem dla jego osoby, brakuje umiejętności. Wyniki również podpierają moją tezę w tym roku bilans fatalny - trz zwycięstwa i siedem porażek, wygrywał tylko z Bemelmansem, Gabashvillim i przeciętnym Grothem. Zawodnik grający techniczny tenis, jednak dzisiaj będzie miał problem rozwinąć skrzydła w meczu z Pospisilem, który potrafi bardzo szybko gasić akcję.
Mikhaił bezproblemowo pokonał Vaska Pospisila, jednak trzeba dodać, że Kanadyjczyk nie grał normalnie, coś musiało mu dolegać, co można wywnioskować zerkając w statystyki tego spotkania.
Obaj tenisiści spotykali się już w tym sezonie, turniej w Brisbane - pierwsza rundy. Kursy wystawione podobnie jak dziś, pewne zwycięstwo Lopeza. Dzisiaj nie widzę innej możliwości jak kolejna wygrana Hiszpana, ja nadal pozostaję przy swojej tezie, że Kukushkinowi brakuje umiejętności do walki z najlepszymi, do których Lopez niewątpliwie należy. Pomimo tego, że sam Feliciano w ostatnich dniach prezentuje się solidnie w starciu z Mikhaiłem nie waham się typować jego zwycięstwa.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom