>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Indian Wells, 06-16.03.2014

Status
Zamknięty.
andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Raonic - Dolgopolov 2 2,05
Mecz Murraya z Raonicem oglądałem tylko fragmentami. Akurat trafiłem na fragment, w którym &quot;młody&quot; Tomaszewski mówił, że dla niego Kanadyjczyk to kandydat na nr 5-8 na świecie.... Pozostawię to bez komentarza. W mojej opinii on się w ogóle nie rozwija. To że Murray dał sobie odebrać zwycięstwo potwierdza tylko w jak słabej formie się znajduje.
Raonic w tym roku bez rewelacji. Dolgopolov umie odbierać potężne serwisy o czym m.in. przekonał się tydzień temu Karlovic.
Kursy wystawiłbym zupełnie inaczej. Nie pozostaje mi nic innego tylko z tego skorzystać.

Otrzymane punkty reputacji: +25
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dolgopolov, Alexandr - Raonic, Milos
Typ: Over 99.5 Minut @ 1.87 unibet ⛔ 80 :;/: Raonic sam się poskładał w 2 secie, z 3-0 na 4-6..
Dla mnie mecz zapowiada się na bardzo wyrównany i zacięty, faworyta nie sposób wskazać i całkiem prawdopodobne, że wszystko będzie decydować się na pełnym dystansie i wolę jakiś typ overowy niż na końcowego zwycięzcę. Zwłaszcza, że linia minutowa wydaje mi się nieco zaniżona. Ktoś może powie, że przecież gemy serwisowe Raonicia naznaczone bombardowaniem 220km/h nie trwają długo, ale w tym typie nie chodzi o długość gemów (zresztą nie trwają one znowu tak krótko), ale o liczbę przełamań w meczu (jak najmniejszą) i gemów (jak największą), a o to najłatwiej gdy obaj gracze trzymają serwis. O ile niełatwo przełamać Kanadyjczyka, to jemu też będzie o to trudno, bo demonem returnu to on nie jest. Zwłaszcza jeśli po drugiej stronie stanie utalentowany serwer jak Dołgo, który ma bardzo urozmaicone podanie, często w różnych płaszczyznach. Oczywiście najlepiej jeśli panowie pograją na pełnym dystansie, wtedy linia musi być przekroczona, co pokazują ostatnie mecze. Dołgo zagrał w ostatnich dniach 2 trzysetówki i zarówno z Nadalem (141min) jak i Andersonem (121min) taka linia była łatwo przekraczana. Podobnie trzysetówki Raonica: z Roger-Vasselinem (147min) i wczorajszy maraton z Murrayem (130min). Ale 100 minut może być przekroczone nawet w dwóch wyrównanych setach, pod warunkiem, że jeden z nich będzie przedłużony, najlepiej kończony dogrywką tiebreakową, jak wtedy, gdy niedawno Ukrainiec ogrywał Karlovicia (101min). Wniosek z tego prosty: trzysetówka to gwarantowane przekroczenie linii, ale również 2 wyrównane sety dają na to szanse, a taki scenariusz jest prawdopodobny, bo obaj gracze w niezłej formie serwisowej.

Otrzymane punkty reputacji: +9
kueronarew 96

kueronarew

Użytkownik
TO CO ROBI WAWRINKA TO SKANDAL ????
@Edit: Oglądałem Wawrzyna z Andersonem od drugiego seta i przeraził mnie widok gry zwycięzcy Australian Open. Facet popełniał przy swoim gemie serwisowym błędy na poziomie ITF. Nie zapomnę jak w drugim secie dał się przełamać bodajże do 0. Aut, DF, siatka, UE czy coś podobnego. W kolejnym gemie Anderson miał bodajże kolejnego BP i mecz prawdopodobnie już wtedy skończyłby się na dwóch setach, ale dziwnym trafem Wawrzyn wygrał 2 seta. Opis 3 seta pominę, bo wynik 1:6 chyba mówi nam jasno co zagrał Stanisław. Spusiaczył przed Federerem? Kto wie! ????
Dodam swoje kilka groszy na temat tego co się działo z Wawrinką, a dokładnie z jego mózgownicą. Wszyscy, co interesują się tenisem i trochę Staśkiem, wiedzą o jego niebywałym potencjale i problemach z systemem zarządzania. Po Australian Open wielu pomyślało, że w końcu! Gość zagrał to co potrafi i to w kluczowych momentach... i co teraz? Po takim sukcesie 3 zawodnik rankingu ATP to zdecydowany faworyt w prawie każdym spotkaniu, inni rodzaj presji, nowej dla Staśka. W dwóch pierwszych rundach miał kelnerów i teraz jak przyszło mu się zmierzyć z teoretycznie słabszym, ale w życiowej formie Andersonem to się pogubił.. walił rakietą w głowę, gryzł piłki itp. Jeżeli nie poradzi sobie szybko z nową sytuacją to może wrócić szybciej, niż się większości wydawało na miejsce, które zajmował przez ostatnie lata.. Ciekawe, czy myślał o Federerze w tym meczu.. jakby tak było to zapewne od początku meczu byśmy to widzieli, a spadek dyspozycji pojawił się dopiero w momencie przejmowania kontroli nad meczem przez Andersona. Ta świadomość, że przegrywa, będąc mocnym faworytem według mnie rozsypała totalnie jego dyspozycje w tym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +15
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Dolgi 2.00✅:grin:

Alek nareszcie się otworzył i przełamał. Jego &quot;szajba&quot; nadaje na właściwych falach. Serwis świetny, trzyma piłkę w korcie i kąśliwie atakuje. Jest naprawdę mocny! Jego nieobliczalność to ukryty spory atut! Od wielu tygodni Dolgi szaleje, pokonał hiszpańską legende tenisa. Dodało mu to skrzydeł. Ukrainiec jest w formie. Trzymam za niego i za jego ojczyznę!

Drewniak mnie nie przekonuje. Serwis, forhend i wolej to naprawdę sporo. Jednak kanadyjczyk ma sporo mankamentów. Wygrana z &quot;paniczem&quot; raczej podbiła kurs. Obecnie notowania Dolgiego stoją wyżej!

--

Otrzymane punkty reputacji: +44
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Ernests Gulbis - John Isner 2 @ 2.38 Pinnacle ✅ 7:6 7:6
Sylwetek obu zawodników chyba nie trzeba specjalnie przybliżać. Łotysz to tenisowy furiat obdarzony sporym talentem oraz wielką siłą uderzeń. Z kolei John to dwumetrowy drwal o niezłej, przy jego warunkach fizycznych, koordynacji ruchowej i technice. Czemu więc stawiam na Amerykanina. Ano z kilku powodów. Po pierwsze Amerykanie zwykle bardzo serio traktują starty u siebie i podporządkowują swoje przygotowania do takich turniejów. Forma Isnera jest bez zarzutu, a co warte podkreślenia w trzech poprzednich spotkaniach dał szansę tylko jednego breakpointa dla swoich rywali! Należy się więc spodziewać, że przy takiej dyspozycji serwisowej Johna, Gulbisowi będzie bardzo ciężko złapać swój rytm, przez co będzie popełniał więcej niewymuszonych błędów. Ponadto Łotysz w ostatnim starciu z Bautistą-Agutem miał problemy z mięśniami uda, łapały go skurcze. Z Hiszpanem na rozgrzanych mięśniach i w ferworze walki jeszcze udało się jakoś ogarnąć spotkanie, jednak teraz zakwaszenie powinno być bardziej odczuwalne. Po trzecie i ostatnie kursy powinny być w mojej ocenie równe, także widzę w typie na Isnera value.

Otrzymane punkty reputacji: +10
interbulls 15

interbulls

Użytkownik
John Isner - Ernests Gulbis - #1# 2.06 STS ✅
H2H: 1-2
Z całą sympatią do Gulbis którego bardzo lubie i jest jednym z moich ulubionych zawodników sądzę, że dziś odpadnie z turnieju. W meczu przesądzi oczywiście lepsza dyspozycja serwisowa. H2H po stronie Łotysza, może obyć się bez przełamań chociaż patrząc na nieobliczalnego Ernestsa wszystko jest możliwe , sądzę ,że przesądzą szczegóły serwisowe i jeśli dojdzie do tiebreaków to lepszy okaże się Big John po kursie 2.06 warto zaryzykować na Isnera

gaara88 327

gaara88

Użytkownik
Julien Benneteau (+1.5 sets) v Novak Djokovic 4.140 pinnacle
Czemu tak? Ano głównie ze względu na obecną formę. Od początku turnieju konsekwentnie idę przeciwko Djoko, który tracił już seta z takimi tuzami jak Gonzalez (9.6 w pinku). Coś mu szwankuje w głowie, z Gonzalezem pierwszy gładko 6:1 żeby potem przegrać 6:3. Z Cilicem pierwszy set przegrany do jednego. Djokovic wygląda jakby miał problem ze skupieniem się na cały mecz. Julek natomiast swoje mecze dość gładko, 2:0 z wyjadaczem Lopezem, 2:0 z będącym w dobrej formie Thiemem. Typ nie do grania za grubiej ale spróbować warto.

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Isner-Gulbis Typ 2 1,72 Bet365⛔
Z całym szacunkiem dla Isnera ale nie wierze w jego zwycięstwo, poza serwisem i forhendem wygląda bardzo słabo w pozostałych elementach tenisowego rzemiosła,kiepskie poruszanie się po korcie będzie miało tutaj kluczowe znaczenie,nawierzchnia wolna więc podanie nie daje takiej przewagi,słaba drabinka do tej pory może poza Lu ale ten nie potrafi grać z serwismenami,Gulbis również posiada mocny serwis ale jego 2bh na dużo lepszym poziomie, gra kątowa i fh ze spinem, poruszanie się po korcie, drop shoty, a przede wszystkim nieprzewidywalność, dużo lepsze poruszanie się po korcie będą wodą na młyn dla Isnera, poza tym Łotysz jest świetnym returnerem i tutaj powinien złapać sporo punktów, Isner z całym szacunkiem nie będzie serwował przez całe spotkanie asów, moim zdaniem spotkanie powinno być zacięte ale z dużym wskazaniem na Gulbisa, dla mnie to gracz o półkę wyżej niż Amerykanin, h2h na korzyść Łotysza i wtedy nie był w takim gazie i formie jak teraz!

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Isner John-Gulbis Ernests 2:0, Pinnacle Sports 4.05 7:6, 7:6 ✅ ;)

Krew mnie zalewa jak ktoś pisze,że Isner jest drewniany,to nie jest tenisista i ma tylko serwis oraz forhend i inne takie bzdury. Ten &quot;drewniak&quot; jest jednym z najlepszych tenisistów na świecie i zawsze jest wielką przeszkodą dla KAŻDEGO przeciwnika, na każdej nawierzchni. Czy gra na ziemi, trawie,na hardzie czy na hali jego przełamać jest zawsze bardzo trudno. Kiedy jest formie,a właśnie teraz w takiej jest może wygrać z każdym i udowadniał to nie raz,pokonywał światowych tenisistów z TOPU. 2013-Gasquet, Djokovic, Del Potro, wygrana turnieju na clayu z Almagro-Houston i wiele bardzo dobrych wyników,nie będę wszystkiego wypisywał ponieważ to nie ma sensu. Gulbis, jeden z najgorszych returnujących tenisów, brak chłodnej głowy....oraz wielka będzie moim zdaniem dzisiaj frustracja Gulbisa kiedy niebędzie mógł przełamać Isnera. Nie zdziwi mnie jak król tie breaków wygra 7:6, 7:6.

EDIT:

&quot;Drewniany&quot; Isner pozdrawia drewniane typy na Gulbisa, który stawia wszystkim na niego stawiającym gorącą herbatkę zaparzoną z jego głowy :grin::grin::grin:

Jeśli skorzystałeś/aś z mojego typu, kliknij &quot;dzięki&quot; to motywuje. ;)
Jeśli nie weszło to przepraszam ale nikt nie każe Ci go stawiać,ja tylko proponuje. ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
a ja ze swojej strony polecę dzisiaj granie na J.Bennetau po zachęcającym kursie @11. Francuz bdb forma. Zgodnie z planem gładko pojechał Lopeza a wcześniej będącego potencjalnie większym zagrożeniem Thiema( O Tsondze nei wspominając). Z drugiej strony co prawda o półkę lepszy Serb. No i co z tego? Gra poniżej oczekiwań, żeby nie powiedzieć słabo. Stracił seta zarówno z Cilicem jak i Gonzalezem. Można dywagować dlaczego. Nowy trener, spadek formy, wyjebongo na turniej(to Masters więc wątpie). Nawet jeśli ktoś twardo idzie w stronę Djoko to i tak sugeruję zagrać za drobne w stronę Jaśka bo kurs wyraźnie przsesadzony. Nadal odpadł, Wawrinka odpadł, Murray o mało nie odpadł z młodziutkim Veselym(dla przypomnienia kurs oscylował w okolicach @9) To dlaczego Djoko miałby nie odpaść z dobrze dysponowanym francuzem. Polecam łapać. Handi +1.5 po [email protected] śmiało do grania panowie ????
Co do drugiego meczu... no cóż mimo wszystko skłaniałbym się ku graniu na Gulbisa jednak kurs zdecydowanie za mały. Ze swojej perspektywy oceniam to gdzieś 65/35 w strone Łotysza. Może nazywanie Isnera drewniakiem to faktycznie przesada jednak coś w tym jest.
Panie Tie Break
Pisanie, że Isner może wygrać z każdym wszędzie bla bla to zwykłe pierdzielenie pod typ. Czepianie się głowy Gulbisa też jest trochę na siłę. Wyraźnie widać, że Łotysz wszedł w 2014 bardzo dobrze na poziomie mentalnym. Forma też dopisuję dlatego Ci których zadowala kurs powinni śmiało łapać.

CIEKAWOSTKA:
bet365 na zwycięstwo benneto wystawił kurs 11, a na zwycięstwo pierwszego seta i meczu też 11, fuck logic ????

// po 1ym secie
nie no tragedia Benneto tyle UE, że szkoda gadać. Najbardziej to przegiął przy pierwszym przełamaniu jak wygrywał 30:0 a potem 4x w siatke pod rząd. Myślałem, że dojrzały facet to jest na to za stary ale wygląda na to, że gośc przegrał już w głowie przed wyjściem na kort. Zobaczymy w drugim secie ale jak taka gra ma się utrzymać to nie ma wątpliwości kto będzie w następnej fazie.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Dodam od siebie kilka zdać. Radzę się jeszcze wstrzymać (najwyżej będzie żal) z granie na Bennka, to formą to on nie powala. To nie Cilic, który od dłuższego czasu gra świetnie i wiadomo było że postawi trudne warunki Djokowi. Julien gra świetnie w hali gdzie jego płaskie uderzenia sieją postach, tutaj znalazł się tylko dzięki Tsondze, który jest kompletnie bez formy, masa UE, słaby serwis, który jest u niego atutem.
Thiem miał go na tacy w pierszym secie ale zadecydował brak doświadczenia,a Lopez tak jak koledzy wyżej piszą swoimi slajsikami krzywdy nikomu nie robi.
Polecam się wstrzymać do meczu Isner - Djok i wtedy coś pokombinować (nie żebym coś sugerował ;) ).

Otrzymane punkty reputacji: +2
M 12

macieks18

Użytkownik
Djokovic Benneteau (-5,5) 1 Matchbook 2.02
Witam,
A więc na początek powiem wam, że widziałem cały mecz Benka z Tsonga i naprawdę nie ma się czym zachwycać gdyż Tsogna jest kompletnie bez formy, zresztą sam to przyznał na pomeczowej konferencji. Druga sprawa to to, że nie chce nic mówić ale jesteśmy już w ćwierćfinałach i limit błędów Djokovic raczej wyczerpał i na pewno wyciągnął wnioski po ostatnich swoich przestojach. Trzecia sprawa, Djokovic lubi grać z zawodnikami pokroju Benneteau (czyli serve&amp;volley), gdyż jest on świetnie wyszkolony technicznie i tzw. passy ma opanowane do perfekcji. Podsumowując, handi jest dość spory ale myśle adekwatny do szans w tym meczu. Nawiasem mówiąc to nie wierzę w 3 sety w tym meczu. Tak naprawdę wszystko tutaj zależy od Djokovica, jeśli będzie maksymalnie skoncentrowany przez całe spotkanie to ten mecz długo trwał nie będzie. Jeśli natomiast tak jak w meczu z Gonzalezem po udanym pierwszym secie , nagle zacznie wyrzucać wszystko w aut, to mój typ pewnie wtopi.
Dziękuje ????

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Benneteau J. - Djokovic N.
Benneteau J. +5,5 gemów ::: 1,90 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 1:5, dwa razy spotkali się w karierze na turnieju w Indian Wells, w 2006 roku wygrał Francuz, w 2007 Djokovic. Myślę, że linia gemowa jest wystawiona bardzo wysoko, spodziewam się bardziej zaciętego meczu. Nawet przy wyniku 3:6 4:6 linia jest pokrywana. Djokovic? Nie da się ukryć faktu, że jego ostatnia forma nie jest najlepsza. Tie-break z Hanescu, strata seta z Cilicem czy Gonzalezem to nie jest dobry wynik jak na Serba. Francuz wybitnie dobrze sobie tutaj radzi, już go dwa razy opisywałem na tym turnieju. Czasami potrafi odpalić z formą, a w Indian Wells prezentuje się naprawdę wybornie. Djokovic pewnie wygra ten mecz (choć aktualnie to nigdy z nim nic nie wiadomo), ale wątpię by miał tutaj łatwy mecz.
Wynik: 1:6 3:6 ⛔ ????

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Julien Benneteau v Novak Djokovic (Liczba setów 2-drogowo) WYNIK ?
TYP: Powyżej 2.5
KURS: 6.00
Bet365

Ja podobnie jak Shakal uważam, że to nie będzie łatwy mecz dla Serba. Djoko nie gra tutaj nadzwyczajnie, strata seta z Cilicem który jest w gazie jakoś specjalnie mnie nie zdziwiła, ale strata seta z Chellengerowcem Gonzalezem czy męczarnie z Hanescu na HARDZIE dla mnie to już spora wpadka Serba. Benek potrafi być groźny dla TOP10 co niejednokrotnie udowadniał i myślę, że łatwo dziś meczu nie odda w walce o SF Mastersa! Kurs na 3 setówke wg mnie z kosmosu - a przynajmniej nieadekwatny do prawdopodobieństwa trafienia typu. Djoko miewa straszne przestoje a skoro Gonzalez potrafił to wykorzystać to czemu przy odrobinie szczęścia nie miałby wykorzystać znacznie lepszy Julien ? Wg mnie warto spróbować w tę stronę uderzyć zwłaszcza po takim kursie ????

G 32

gosc83

Użytkownik
Isner - Gulbis
Typ: 2
Kurs: 1.65
Bukmacher: Expekt
Z dzisiejszych spotkan jedno rzucilo mi sie w oczy, mianowicie spotkanie drewnianego Big Johna oraz Łotysza ktory jest w genialnej formie, ktos wczesnie pisal ze nie zgadza sie z opiniami kolegow co do umiejetnosci Johna, ja niestety calkowicie ich popieram - jego tenis opiera sie wylacznie na serwisie (nawet bez tego forhendu ktory kolega opisywal) ogladalem tych meczy wiele i jestem w stanie stwierdzic ze to co gra ten koles, czy tenisisci pokroju Karlovica to jest antytenis ale wrocmy juz do typu, serwis Gulbisa pewny - nie ma zadnej opcji by Isner go przelamal majac taki return i reszte zagran, natomiast wierze ze John nie bedzie serwowal na 100% i Gulbis znajdzie okazje do przelamania jak nie w secie to w Tiebreaku NAPEWNO, poprostu Gulbis nie da mu szans na breaka natomiast Łotysz dostanie ta szanse napewno, szkoda ze takie slabe kursy sa w tym buku ale coz, brak oferty na wygranie chociazby jednego seta to juz jest paranoja, polecam typek z calego serca do dubla!!!!!!!!!!!

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Isner J. - Gulbis E. over 9,5 gemów - 1 set @ 1,36 Bet365 ✅ lub over 10,5 gemów - 1 set @ 2,0 Bet365 ✅ 7-6
W ćwierćfinale turnieju w Indian Wells spotka się dwóch zawodników o bardzo dobrym serwisie. Big Johny to zawodnik z jednym z najlepszych serwisów całym tourze. Gra u siebie, publiczność jest zdecydowanie za Nim. W 2012 dochodził już do finału tego turnieju przegrywając z samym Federerem. Niektórzy twierdzą, że Isner to straszne drewno. Ja uważam inaczej. Przy jego gabarytach porusza się bardzo dobrze, o ile nic mu nie doskwiera. W porównaniu z tamtym sezonem poprawił forehand, czasem uraczy nas jakimś skrótem. Moim zdaniem bardziej drewniany jest Raonic. Gulbis serwis ma mimo wszystko słabszy. Ten sezon póki co ma udany. Gdyby nie głowa i kombinowanie to wyniki może byłyby jeszcze lepsze. Panowie spotykali się ze sobą 3 razy i za każdym razem były to bardzo wyrównane pojedynki w pierwszym secie. Obaj na początku będą polegać na serwisie. Maksymalnie jedno przełamanie, ale bardziej liczę na TB.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lechsus 53

lechsus

Użytkownik
Ernests Gulbis - John Isner
typ: powyżej 25,5 gema za 1,8 Unibet 8\10
Ja nie mam zamiaru się rozwodzić, który zawodnik jest lepszy. Gulbis w kapitalnej formie. Isner trafia asa za asem. Moim zdaniem w tym meczu może nawet nie być przełamań. Minimalnym faworytem jest dla mnie Gulbis bo jest bardziej gibki i szybszy. Jednak nawierzchnia jest twarda co preferuje mocno serwujących. Dlatego proponuję jak powyżej.
6:7, 6:7 ✅ typ wyciśnięty jak cytryna:cool:

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Dolgopolov A. - Federer R.
Powyżej 21 gemów ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 3/10
Być może Dolgopolov wygra ten turniej i wygłosi orędzie o sytuacji na Ukrainie? Kto wie?! A tak już na poważnie, to Ukrainiec od jakiegoś czasu jest w wybornej formie, podobnie zresztą jak Federer. Obaj grają na tym turnieju świetnie, wystarczy spojrzeć na ich wyniki. Na początku moim typem był +1,5 seta w stronę Ukrainca, ale over gemowy wydaje mi się bezpieczniejszą opcją. Linia gemowa moim zdaniem jest tutaj wystawiona naprawdę bardzo nisko. To jest półfinał turnieju Masters i myślę, że żaden z nich nie odpuści. Jeden niszczy Tommiego Hassa i Andersona, a drugi wywala z turnieju Nadala, a Foginini czy Raonic nie mają mu nic do powiedzenia.
Wynik: 3:6 1:6 ⛔
???? Isner J. - Djokovic N.
Isner J. +4,5 gemów ::: 1,50 ::: Pinnacle ::: 3/10
Nawet przy wyniku 4:6 4:6 linia handicapu jest pokryta, a moim zdaniem mecz będzie o wiele bardziej zacięty. Trochę przypomina mi się zeszłoroczny turniej w Cincinnati gdzie właśnie Isner pokonał Djokovica, a w trzecim secie Serb oddał swój gem serwisowy w żenujący sposób. Być może chciał uniknąć wtedy potyczki z Nadalem? A w tym roku będzie chciał uniknąć &quot;Federera&quot;? Kto wie, to tylko domysły.
H2H 2:4. W każdym meczu były tie-breaki, a w 4 spotkaniach &quot;BIG JOHN&quot; urwał set. Na tym turnieju Isner świetnie serwuje, Djokovic nie gra tego co w 2011 roku, teraz jest wyraźnie &quot;pod kreską&quot;. Myślę, że będzie to bardzo zacięty mecz, a linia zostanie spokojnie pokryta.
Wynik: 5:7 7:6(2) 1:6 ⛔
Powiedzialbym inaczej, Dolgopolov prawdopodobnie jest takim &quot;Ukraincem&quot;, jak Sharapova &quot;Rosjanka&quot;.
Bodajże z tego co pamiętam, na turnieju w Rio raz wyszedł na mecz z czarną wstążką przypiętą do koszulki z powodu wydarzeń na Ukrainie.

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Dolgopolov-Federer 2 @1.3
Obejrzalem duza czesc meczu Federera z Andersonem i Federer gra znakomicie. Szwajcarowi jako 4-krotnemu triumfatorowi tego turnieju zawsze sie tutaj dobrze gralo i jezeli ma byc tutaj sukces to z pewnoscia predzej w Indian Wells niz Miami. Dolgopolov oczywiscie gra bardzo dobrze, ale final turnieju rangi ATP 1000 to jednak duze wyzwanie i wychodze z zlozenia, ze Ukrainiec musi najpierw troche okrzepnac. Dla przykladu taki Juan Martin dle Potro, mimo ze jest wybornym tenisista to jak dotad nie wygral jeszcze turnieju rangi ATP 1000, wiec tutaj trzeba czegos wiecej. W moim odczuciu Federerowi akurat tutaj pomoze doswiadczenie i to on zamelduje sie w finale. Generalnie uwazam, ze jezeli zrobi sie sytaucja &quot;na styku&quot; to zwyciezko wyjdzie z tego Szwajacar niz oszolom Dolgopolov. Zreszta to trzeba miec nie dokonca rowno pod sufitem, zeby zmienic sobie imie z &quot;Oleksandr&quot; na &quot;Aleksandr&quot;.
P.S. Nie mieszajmy w mecze Dolgopolova polityki. Rozumiem, ze Dolgopolov to jest tenisista urodzonym na Ukrainie i reprezentujacy ten kraj, ale jak wielu innych wychowany od najmlodszych lat w Stanach, co zreszta scisle zwiazane jest z faktem, ze jego ojciec tez byl tenisista, wiec jego zycie i tak opieralo sie na ciaglym podrozowaniu. Zreszta zacytuje za wikipedia: &quot; At a young age, Dolgopolov lived on the tour with his parents, traveling frequently and playing players such as Medvedev, Andre Agassi, and Boris Becker. Players such as Jim Courier remembered hitting balls with Dolgopolov when he was a toddler.&quot;
Takze nie nawiazywalbym do jakis gornolotnych idei. Oczywiscie gdyby ktos zapytal to pewnie piekne oredzie by bylo, ale.... Powiedzialbym inaczej, Dolgopolov prawdopodobnie jest takim &quot;Ukraincem&quot;, jak Sharapova &quot;Rosjanka&quot;.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Isner John-Djokovic Novak pierwszy set 1, 4.50 Bet365
O Isnerze wypowiadałem się mniej więcej wczoraj także nie będę powielał słów, kto zechce to niech się cofnie stronę czy dwie do tyłu w temacie.
Zaczynimy od tego kogo pokonywali dzisiejszy bohaterowie :
Novak Djokovic:
Runda I- Hanescu 2:0 (7:6, 6:2)
Runda II- Gonzalez 2:1 (6:1, 3:6, 6:1)
Runda III- Cilic 2:1 (1:6, 6:2, 6:3)
Ćwierćfinał- Benneteau (6:1, 6:3)
John Isner:
Runda I- Davydenko 2:0 (7:6, 6:3)
Runda II- Lu 2:0 (6:4, 6:3)
Runda III- Verdasco 2:1 (7:6, 3:6, 6:3)
Ćwierćfinał- Gulbis 2:0 (7:6, 7:6)
Obiektywnie zerkając na powyższe wyniki można stwierdzić,że Amerykanin miał trudniejszą drabinkę i poradził sobie lepiej od swojego dzisiejszego rywala. Djoko nikomu nie trzeba opisywać, ten kto interesuje się tenisem doskonale wie jaki to jest kompletny zawodnik, z jakimi umiejętnościami, i osiągnięciami. H2H 2:4 na korzyść Serba, w każdym z tych spotkań rozegrany był tie break. Ogólnie moim zdaniem jeśli John wygra I seta ma jak najbardziej szanse na wygranie całego meczu, jeśli natomiast pierwszego przegra i wygra nawet drugiego to w trzecim wygra Djoko. Stawiam dzisiaj na wygraną pierwszego seta przez Isnera, John w pierwszym secie jest najbardziej świeży i ma tam zawsze największe szanse na wygraną. Ostatnio kiedy grał z Novakiem to: 2013 rok Paryż, pierwszy set wygrał aby przegrać dwa kolejne, Cincinnati 2013 wygrana I seta,przegrana II,wygrana III, 2012 rok Indian Wells wygrana I seta i ogółem wygrana w 3. Myślę,że historia może się powtórzyć i stawiam,że John powalczy a, może nawet wygrać.
Jeśli skorzystałeś/aś z mojego typu, kliknij &quot;dzięki&quot; to motywuje. ;)
Jeśli nie weszło to przepraszam ale nikt nie każe Ci go stawiać,ja tylko proponuje. ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom