Djoko 1.50 Był to mój ostatni typ na forum. Moja misja dobiegła do końca. Czas powiedzieć: Do widzenia, dzięki za wszystko. Życzę wszystkim powodzenia! To były fajne chwile i fajne czasy. Pozdrawiam!!!
Hm, dużo myśli przed tym spotkaniem:
Moje typy opieram od zawsze na różnych składowych, nie tylko człowiek żyje samym stricte tenisem. Wiadomo, ważna jest forma, ważna jest dyspozycja, ale dla mnie najważniejsza jest otoczka spotkania, to co się wydarzyło na przestrzeni tygodni, miesięcy w życiu prywatnym zawodników, to co się dzieje obecnie w ich karierze... itd
Federer
@ Wspaniały autorytet Edberga na nowo postawił Króla na nogi! Szwed to ułożony i ukształtowany facet. Najlepszy woleista, poukładany zawodnik...itd, to on sprawił że Szwajcar uwierzył na nowo w siebie.
@ Drugi powód dla mnie najistotniejszy to powszechnie znany fakt, że Król spodziewa się kolejnego potomstwa. Co za tym się kryje to każdy ojciec wie, można przenosić góry i zmieniać świat...
@
Szwajcaria - za namową Stacha zagrał Król wygrała z Belgradzie z wielką Serbią, fakt Djoko oduścił rozgrywki ale to znowu umocniło Króla w psychice!
@Federer jest zdrowy, to kolejny argument na korzyść Króla, w zeszłym sezonie miał duże problemy z plecami.
Od początku sezonu Szwajcar imponuje. Przegrał jedynie, w zasadzie podłożył się Lejtonowi w finale z gościnnej uprzejmości...i zaliczył psychiczną wtope z Rafą. Hiszpan wykończył jak zawsze jego głowe i jego pojedyńczy bekhend... Z resztą zawodników pewnie wygrywał!
To wreszcie do meritum. Mam na dłoni ten wygrany finał. W 1 secie Serb panował, potem przyszło rozluźnienie i zaczął się magiczny mecz dla Ferdka. Szwajcar u Szejków po Mastersie zazwyczaj tam odpoczywa. Oni traktują go jak BOGA. Ma tam apartament, tam ładuje akumulatory...czuje się jak w domu. Serb cały czas chciał odwrócić mecz. Jednak Szwajcar wygrał kilka sytuacyjnych piłek i Djoko odpuścił. Publika wyjątkowo była za swoim prawie "mieszkańcem" tego kraju. Nałożyło się tyle argumentów że Serb sie poddał. Aktualnie Szwajcar gra poprawnie. Nie maił dla siebie godnego rywala. W końcu jest Djoko i no właśnie...dla mnie Serb postawi się na maxa, zepnie 4 litery, będzie rwał "beton" z kortu.
Djoko
@ Jego "symbioza" z Borysem chyba nie wypalił. Jako zawodnika to niemca cenię, ale jako jego działalność po za sportową już nie bardzo. Celebryta, kobiecarz, testy na ojcostwo i morze procentów które wychlał...i on miał coś wnieść do tenisa Djoko, po prostu kabaret! Dobrze, że wrócił jego trener, zresztą cały turniej czuwa nad Djokiem i to dobrze.
@ Porażka ze Stachem mocno "zakwasiła" Serba. Jak mówił pojechał zaraz do Serbii i zaczął odwiedzać miejsca z dzieciństwa aby na nowo poukładać siebie...
@ Przegrany finał Devios Capa z Pepikami u siebie także miał zły wpływ na Djoko
Serb po mału odbudowuje swoją formę i pozycje. Momentami faktycznie psuje takie proste piłki, nie wytrzymuje banalnych wymian...ale nadrabia to motywacją i cholernie zależy mu na wygranych piłkach. Potrafi się wkur....tak, że następną wymiane prowadzi już pod swoje dyktando...to mi się w nim podoba!
Stawiam na Serba. Według mnie to właśnie chęć rewanżu, chęć pokazania że jestem w stanie na nowo grać dobrze zwycięży. Federer jak już mówiłem gra poprawnie, ale także popełnia dużo dziecinnych błędów...jego głowa na pewno będzie też dymiła od emocji. Według mnie Serb wygra. Emocjonalnie stawiam wyżej Djoko. Serb będzie skoncentrowany na maxa. W końcu odpali!
@ Jeszcze a propo meczu z Jaskiem, wielu kręci nosem na to spotkanie. Miałem okazje wiele razy grać z chłopakami którzy serwowali 200 km/h, i jak tu grać...podobnie było z Djokiem, miał tyle razy okazje na przełamia, ale "drewno" serwował takie petardy z odskokiem. Djoko zbierał te piłki praktycznie na wysokości głowy...było kwestią czas aż Serb wykończy Jaśka. "Drewniak" grał taki porwany
tenis, że Serb nie wiedział jak go skutecznie ugryźć.
o 20 Aga walczy, cieszmy się tą chwilą, jak skończy kariere to będziemy czekać znowu kilkadziesiąt lat...była Jadzia, jest Aga...no i właśnie, sciskam kciuki za Iske! 1.000.000 $ do wygrania - kur...to jest nie możliwe, taka kasa...
---