>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Indian Wells, 06-16.03.2014

Status
Zamknięty.
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Igor Sijsling wygra @ 1,50 WilliamHill ⛔
Pierwsza runda turnieju głównego Indian Wells, starcie dwóch zawodników, którzy nie musieli przechodzić przez kwalifikacje. Igor Sijsling będzie podejmować młodego Czecha, Jiriego Vesely.
Igor Sijsling ten sezon ma całkiem przyzwoity, bardzo dobry występ w Rotterdamie, gdzie zagrał w półfinale. Następnie przyszły słabsze występy w Marsylii i Dubaju - tam swoją przygodę kończył na pierwszej rundzie. Najlepiej czuję się w hali, jednak gra na hardzie nie sprawia mu większych kłopotów. Swoją grę opiera na serwisie i zagraniu &quot;slice&quot; przez co nazywany jest humorystycznie &quot;Slajsing&quot;. Bardzo dobrze gra pod siatką, gdy jest w formie posyła świetne zagrania z jednoręcznego backhandu.
Jiri Vesely pomimo tego, że jest w pierwszej setce rankingu jeszcze się nie zaprezentował z dobrej strony w turniejach rangi ATP. Świetne wyniki na arenie Challenger nie zostały jeszcze podparte osiągnięciami na szczeblu wyżej. Na twardej nawierzchni radzi sobie bardzo przeciętnie, jego koronkową nawierzchnią jest clay. Zawodnik preferujący ofensywną grę, jednak mający problemy z regularnością, brakuje dojrzałości.
Sądzę, że porażka w Dubaju po czasie miała duże znaczenie bo Igor miał czas aby spokojnie się przygotować do Mastersa i powróci dyspozycja z Rotterdamu lub chociażby Zagrzebiu. Vesely nie prezentuje nic nadzwyczajnego, pewnego szczebla przejść w tym sezonie nie potrafi, sądzę, że po takim kursie jeszcze warto decydować się na granie Holendra, niżej raczej schodzić nie warto.
Juan Monaco wygra @ 1,73 WilliamHill ✅
Pierwsza runda turnieju rangi ATP1000 odbywającego się w Indian Wells, Starcie doświadczonego Juana Monaco, nie koniecznie dobrze grającego na hardzie z kwalifikantem Peterem Polańskim.
Juan Monaco nie jest specem od gry na hardzie, to jest wiadome od dawna, jednak nie jest też tak, że przegrywa kompletnie wszystko, oczywiście zeszły sezon miał fatalnym, co za tym idzie słaby bilans na hardzie, jednak z każdym nie przegrywa co potwierdzają wcześniejsze lata, kiedy to osiągął przyzwoite wyniki na tej nawierzchni. Kolejne zaprzeczenie tego, że nie potrafi zupełnie grać na hardzie jest to, że w trzech występach na kortach Tennis Parku za każdym razem grał w drugiej rundzie, raz dochodził do trzeciej. W starciach z zawodnikami z czołówki na hardzie jest spisany na straty, jednak z dzisiejszym rywalem może spokojnie wygrać.
Peter Polańsky po fantastycznej końcówce zeszłego sezonu, wszedł do drugiej setki rankingu i dzielnie się tam utrzymuje. Zawodnik grający ofensywnie, opierający swoją grę na atomowym serwisie. Bardzo dobrze ustawia sobie grę forehandem, gorzej wygląda to po stronie backhandowej, jednak Peter potrafi sobie poradzić, bardzo często obiega to zagranie. Ten sezon do najlepszych nie należy, druga runda kwalifikacji do AO, ćwierćfinał w Maui, dwie porażki w DC i druga runda Challengera w Dallas.
Peter wczoraj zmiótł z kortu swojego rodaka Stevana Dieza, któremu dał ugrać w całym spotkaniu tylko jednego gema, świetna dyspozycja Polanskiego. We wczorajszym meczu świetnie funkcjonował return, aż 16 na 27 piłek posłanych z returnu po pierwszym serwisie było zwycięskich.
Po Diezu i Pelli, przyszedł czas na lepszego zawodnika - dzisiaj Peter może mieć problemy ze swoją grą, ciężko będzie miał przejąć inicjatywę w starciu z Juanem Monaco.
Juan Monaco należy do czołówki tenisistów, jest zawodowcem i to nie jest tak, że jest kompletnie zielony, jeśli chodzi o grę na hardzie. Różnica poziomów pomiędzy Juanem a Peterem jest widoczna i jeśli ktoś wystawia takie kursy to jest to nie dorzeczne. Nie będę kłamał, że będzie to łatwe spotkanie bo nie znana szczegółowo jest dyspozycja Monaco, jednak po takim kursie serdecznie polecam ten typ.

oskarx 41

oskarx

Użytkownik

Jiri Vesely vs Igor Sijsling

Dlaczego taki typ? W końcu trzeba się ogarnąć Igorze i przestać oddawać mecze w tak śmieszny sposób jak naprzykład z Jazirim. Wierzę, że forma z Rotterdamu powróci właśnie na tym turnieju. Jiri Vesely owszem duże postępy, dobry serwis, ale wydaje mi się, że do trzech razy sztuka i czwartej porażki z rzędu Sijsling nie zaliczy. Może to być ciężkie spotkanie, choć wcale nie musi. Wszystko zależy od psychiki holendra. Ogólnie ma więcej doświadczenia, Vesely dopiero wchodzi do czołówki tenisa, ma jeszcze czas na sukcesy. Myślę, że po dwóch turniejach, w których odpadł w 1 rundzie, Sijsling dzisiaj będzie kontrolować mecz i nie będzie sam się przełamywać jak to zrobił Devvarman.

Wynik: 3:6 6:4 7:6 (1) HAHAHA. PISZĘ DUŻYMI LITERAMI, ABY BŁAGAĆ WAS ŻEBYŚCIE NIE STAWIALI NIGDY WIĘCEJ NA TEGO IDIOTĘ. 2:5 , TRZECI SET, A TEN SAM SIĘ PRZEŁAMUJE, KOLEJNY DEVVARMAN. NIECH LEPIEJ SIĘ ZAJMIE ZBIERANIEM TRUSKAWEK. ⛔⛔⛔

Mój typ: 2
Igor Sijsling 1.44

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Dzisiaj sobie przeglądnąłem ofertę singlową, bo nie dość, że deble mi idą ostatnimi czasy słabo, to na tutejsze nie ma jeszcze oferty. Z singlowych pojedynków wpadły mi w oko następujące mecze:
Becker B. - Roger-Vasselin E. @1,42 pinnacle ✅
Typ do jakiegoś dubla. Francuz to dobrze ułożony tenisista, notuje dobre wyniki na obu frontach, ale jak to się mówi, wyżej tyłka nie podskoczy. Można mu czasem zarzucić, że gra utartymi schematami, ale w jego wypadku o sukcesie decyduje jakość wykonania i na Beckera powinno to starczyć, bo w jego przypadku forma już nie ta.
Falla A. - Delbonis F. @1,60 pinnacle ✅
Zbity już kurs dość mocno, ale moim zdaniem Falla powinien odnieść tu zwycięstwo. Delbonis to typowy gracz na cegłę, którego rotowane uderzenia z lewej ręki na hardzie nie muszą siać takiego spustoszenia jak choćby w Sao Paulo, gdzie zgarnął tytuł. Kolumbijczyk na hardzie ma przede wszystkim lepszy bilans i bardziej ogarnia grę na tej nawierzchni.
Stepanek R. - Istomin D. @1,60 pinnacle ⛔
Istomin to jest także typowy gracz na hard korty. W dużej mierze bazuje na swoim serwisie, trzyma ofensywę i inicjatywę, a także w miarę ogarnia grę pod siatką. Chociaż akurat ze Stepankiem lepiej, żeby się nie pchał w gierki na małe kara serwisowe, bo Czech właśnie tutaj może wygrać ten mecz. W wymianie Radziu już nie ma takiej mocy uderzenia, żeby wygrać ze swoim rywalem na tzw. winnery. Czyli trzeba Radzia odciąć od gry pod siatką i nie dać mu grać kątowo, a wtedy Istomin powinien wygrać.
Jeszcze w ramach takich luźnych przemyśleń skłaniałbym się jednak ku Monaco. Może i nawierzchnia mu nie sprzyja, ale jeśli się nie zagotuje, to może zagonić Polansky&#39;ego od lewej do prawej i pograć kątowo. Nie podejmę się jednak wytypowania wyniku tego spotkania.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Gy_Gy_Craveel 309,6K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
F.Delbonis - A.Falla
Moment nieuwagi i mogłoby być nie dobrze. Przegapiłem to, że jest zmiana nawierzchni w ich przypadku i rzeczywiście masz rację, że Delbonis gra na niej dużo słabiej. Jednak myślę, że mimo wszystko Argentyńczyk nie jest bez szans. Podtrzymuje natomiast swój typ, co do Hewitta.
Niewiem jak ty sie interesujesz tenisem ale lepiej zmien zainteresowania bo prawdopodobnie zaczeles sie interesowac, bo jak nie mozna wiedziec na jakiej nawierzchni odbywa sie turniej piszac&quot; Moment nieuwagi i mogłoby być nie dobrze. Przegapiłem to, że jest zmiana nawierzchni w ich przypadku i rzeczywiście masz rację&quot; -to oznacza ze niemasz pojecia ,a jezeli ty sie interesujesz kilka lat bo tak to odebralem ...to niechce cie obrazac ale zajmij sie innym biznesem... ale za to urosl ci kurs na Delbonis-a.
Co do meczu;
Delbonis na Hardzie ma niewiele do powiedzenia bilans ostatnich 12 miesicey to 1-5 a ogolnie wygral ponad 40% meczy,w amerw ameryce ma bilans 0-3 i tylko tyle bo wogole tam niegra , jezeli gdzies gra to w Europie i Poludniowej Ameryce i to na cegle. To wszystko co mozna o nim powiedziedz jezeli chodzi o beton.
Jego przeciwnik to Falla na ktorego kursy mocno polecialy chyba bardziej zewzgledu ze Delbonis wskoczy z marszu na turniej i ze wogole niegra w ameryce Falla gra na betonie i na cegle jego i rowniez gra w Ameryca a jego bilans to 5-7 i 103-87 Ameryka to drugii kontynent po Europie gdzie gra najczesciej ale jego wyniki ostatnio na hardzie mnie nie przekonuja, przegral gladko Sela ugrywajac 5 gemow z Wiliamsem tez dosc gladko, prawdopodobnie bedzie zdeterminowany tym ze ma szanse przejsc pierwsza runde od AO gdzie tam nawt dobrze zagral przeciwko Warwince gdzie Delbonis przegral bebarwinie z kwalifikantem Rola
W takim przypadku bede lapal zaklad jako LIVE widzac kto i jak bedzie sie meczyl przy wlasnym podaniu,no chyb ze bedzie szybkie przelamanie. Za to kolega ma ladny kurs 2,37 moze wedzie, szanse zawsze sa tylko w tym przypadku mniejsze niz 50% a naszym celem jest tam inwestowac pieniadze gdzie jest duze prawdopodobienstwo wygranej a ryzyko porazki mniejsze a kolega robi odwrotnie.
Kuznetsov - Querrey
Kuznetsov - Querrey @1,41 Pinnacle
Moze was zdziwic tutaj ze ide w strone drewnianego Querreya, ale dla mnie wydaje sie to w miare pewny typ. Querrey serwis ma b. mocny, jego umiejetnosci to jakies 1-2 klasy wyzej od Kuznetsova. W tym sezonie jakos bez rewelacji, ale jesli przychodzi wazny turniej to on potrafi sie spiac naprawde, mysle ze pokaze miejsce w szeregu dla swojego mlodszego kolegi. H2h 2-2.
Niektorzy podaja malo argumentow, pisza tak jak dla laikow ,bo mnie takie analizy do niczego nie przekonuja, niewiem niechce sie pisac
Co do meczu to tez zgadzam sie w strone Querrey-a ale kursy sa juz smieszne , Querrey ostatnio gra co raz lepiej dobry mecz rozegral z Andersonem mimo ze niemial szans na Break-a to Andersenowi po walce dal tylko 4 szanse i raz zostal przelamany , na fakt wplywa tez ze czesto oddpada(2r max) wiec moze bedzie bardziej z determinowany tymbardziej ze nadaza sie szansa dojsc do 3 rundy bo w nastepnej czeka Seppi z ktorym mozna nawiazac walke i przejsc go.
Na Querrey-a tez typuje ze wzglendu na Kuznetsov , ktory gra malo przekonujaco mimo ze na hardzie ma 36-18 ale wiekszosc mezcy w Chellengerach, kuznetsov mimo ze servuje poprawnie i prawie podobnie jak Sam Q. ale nie tak dobrze i solidnie... jego mecze kwalifkkacyjne byly w slabym wykonaniu . Miguel-Angel Reyes-varela sie troche meczyl ale dobrze serwowal mi mo tego meksykanczyk mial szanse na przelamanie. A z Danielem juz slabiej serwowal gdzie jeszcze tamten mial 9 szans na przelamanie a Alex az 13 moim zdaniem to byl mecz na slabym poziomie.
Jedyny minus taki to ze sie znaja sa urodzeni w tym samym roku, wiec zaczasow juniorskich napewno nieraz ze soba grali, narazie h2h 1-1 mecze odbyly sie chellengerach , ale tu mecz o wieksza stawke wiec moze nie bedzie ulgowych taryf(nielubie grac tenisistow z tego samego kraju)
Andrey Golubev VS (WC)Ryan Harrison
Widze ze jest &quot;boom&quot; na Harrisona , niewiem ja mam zle przeczucia co do tego meczu, wiedz ze kurs dosc wysoki, a mecz &quot;pewny&quot; to dlamnie podejrzane ,widze ze sa argumentacje ze tu dobrze gra ,daleko zachodzi, ale nadejdzie dzien ze odpdanie w 1r to juz nie dlatego ze Golubev wygral w Astanie bo tu inaczej sie gra...ale wyniki Harisona sa takie sobie; Cilicem przegral no ale ten w dobrej formie ale z Lu przegral pierwszego seta 4-6,z Alex Bogomolov Jr.(96,1.25) (RUS) 6-3 2-6 6-2 lub przegrana z Steve Johnson(155,0.80) (USA) 6-2 6-4.
Niewiem poprostu NO BET lub ewntualnie LIVE - mimo ze tez bym optowal za Harrisonem ,moze to tylko zle przeczucie.

Gy_Gy_Craveel 309,6K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
Wynik: 3:6 6:4 7:6 (1) HAHAHA. PISZĘ DUŻYMI LITERAMI, ABY BŁAGAĆ WAS ŻEBYŚCIE NIE STAWIALI NIGDY WIĘCEJ NA TEGO IDIOTĘ. 2:5 , TRZECI SET, A TEN SAM SIĘ PRZEŁAMUJE, KOLEJNY DEVVARMAN. NIECH LEPIEJ SIĘ ZAJMIE ZBIERANIEM TRUSKAWEK. ⛔⛔⛔
Mój typ: 2
Igor Sijsling 1.44
Sluchaj nie musisz Blagac ???? bo to ze przegral to nie przypadek on tak ma to taki typ ???? )))
Po prostu jest slaby a stawianie na niego to bylo ryzyko dlaczego o to jego statystyki:
Hard Court 2-13 ostatnie 12 miesiecy
North America 4-9 i region ostatnie 12 miesiecy
Ja go ogladalem z Kuzniecoven przed Rotterdamen , to strasznie sie meczyl
gral taki piach w tym meczu ze szkoda gadac , wyniki w roterdamie zdziwily mnie ,ale potem podtwierdzil dalej co gra np w Dubaju sam sie pokonal i teraz to samo ???? on jedynie w hali cos gra Indoor Hard 23-11 wiec moze dlatego ku mojemu z dziwieni dobrze tak gral bo usiebie, jedynie AKA szakal dobrze zagral dlamnie to bylo NO Bet a na TennisInsight typy szly w strone Vesely-ego 11-10 dlatego tak ludzie typowali , widzac co on gra w tym roku i jskie ma statystki na twardym i w ameryce, ja to ominelem dlugim lukiem ????

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Klahn B. - Matosevic M.
Matosevic M. ::: 1,72 ::: Pinnacle ::: 3/10
Jest przepaść pomiędzy zawodnikami grającymi na poziomie ATP, a tym niższym. Do Challengerowców zalicza się właśnie Amerykanin Bradley Klahn z rocznika 1990. Może i wygrywa turnieje Challengerowe, ale jak ostatnio przyszło zmierzyć mu się z Hewittem na turnieju w Delray Beach, to wygrał z nim zaledwie 4 gemy.
Marinko Matosevic rok temu na tym turnieju doszedł do 3 rundy, gdzie stoczył wyrównany mecz z Samem Querreyem. W tym roku momentami gra dobrze, a momentami bardzo słabo, ale myślę, że właśnie na turnieju w Indian Wells będzie mu zależało na zwycięstwo. W Acapulco odpadł już z pierwszej rundzie, ale warto dodać, że grał ze zwycięzcą turnieju Dimitrovem. W Delray Beach odpadł w trzecim meczu z finalistą Kevinem Andersonem. Widziałem Matosevica kilka razy w tym roku i ogólnie gra dobrze, tylko czasami psychika zawodzi.
Wynik: 4:6 4:6 ✅
???? Nedovyesov A. - Sousa J.
Sousa J. ::: 1,52 ::: Pinnacle ::: 3/10
Co tu napisać? Różnica klas, ale niewielka. Skoro Aleksander Nedovyesov przegrywa w finale Challengera w Indiach z Devvarmanem to najwidoczniej musi być słaby. Kazach bez sukcesów na poziomie ATP i wątpię, żeby na Indian Wells to się zmieniło.
Portugalczyk Joao Sousa, może też nie jest wybitnym graczem na hardzie, ale na US Open pokazał się ze świetnej strony eliminując Dimitrova i Nieminena. Moim skromnym zdaniem jest lepszy o ten jeden poziom od swojego przeciwnika, choć nie ukrywam faktu, że to nie jest jakiś super bet.
Wynik: 4:6 1:6 ✅ @Edit: Stara brutalna prawda, ATP to nie Challengery.
???? Lopez F. - Sela D.
Lopez F. ::: 1,57 ::: Pinnacle ::: 3/10
Reprezentant Izraela Dudi Sela gra na pograniczu turniejów ATP i Challengerów. To chyba najlepiej obrazuje poziom tego zawodnika, &quot;przeciętność w najwyższej formie&quot;. Lopez już go raz pokonał, ale ten gra przede wszystkim na poziomie ATP, na hardzie od kilku lat dobrze sobie radzi. W tym roku zatrzymał go w Acapulco David Ferrer, w Delray Beach w życiowej formie Steve Johnson, w Memphis Ivo Karlovic który doszedł do finału. Na AO w trzeciej rundzie trafił na Murraya, a w Brisbane w drugim meczu na Hewitta który wygrał cały turniej. Jak widzimy facet, nie ma szczęścia do losowań i myślę, że na IW będzie chciał to sobie jakoś odbić, bo Sela jest spokojnie w jego zasięgu.
Wynik: 7:5 6:3 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +33
szpil 313

szpil

Użytkownik
Thiem D. (Aut) - Kosakowski D. (Usa)
Kosakowski D. 3.00 @ Bet365

Kurs wydaje mi się być przesadzony względem Amerykanina. Kosakowski z olbrzymią łatwością przeszedł kwalifikacje, pokonując między innymi Goffina. Thiem ma bardzo mocny serwis i potrafi nabić kilka asów, jednakże nie jest bezbłędny w tym co robi i mało brakowało a Reid urwałby mu seta. A więc, wydaje mi się, że skoro Reid mógł powalczyć z Thiemem to tym bardziej Kosakowski na własnych śmieciach to zrobi.
Kosakowski w meczach z De Bakker i Goffinem nie oddał żadnego BP, co może świadczyć o tym, że dobrze się czuje na tych kortach i jest bardzo groźny. Thiem w swoich meczach trochę bardziej się męczył. Jak dla mnie, to ten mecz jest z serii 50/50, a więc kurs 3.00 można brać z pocałowaniem ręki.

pro100 761

pro100

Użytkownik
Federer/Wawrinka - Bopanna/Qureshi @2.00 - Bet265 ⛔ Brawooo dobry fix nie jest zły ze stanu 5-3 w MT skończyć na 6-10 z goścmi którzy deblem się bawią

A ci co tu robią w deblu? Organizatorzy muszą niezłą kasę płacić za sam start w deblu że z czołówki ATP tylko Nadala w deblu nie będzię.Fedex i Stasiu w debla grają od święta.Wygrali IO w Pekinie, ale wiadomo igrzyska rządzą się swoimi prawami a po za tym na igrzyskach podstawowy warunek udziału w deblu to pochodzenie z tego samego kraju, a jak wiadomo większość najlepszych par deblowych to międzynarodowa mieszanka, no oprócz Bryanów.Szwajcarzy poza Igrzyskami w Pekinie zagrali też na IO w Londynie ale tam już odpadli dość szybko.Na IW grali w 2011 roku gdzie doszli aż do półfinału i to by było na tyle ich gry.Ich gra razem w pucharze Davisa to najczęściej porażki.Myśle że tutaj bardziej chcą się skupić na grze singlowej niż dodatkowo tracić sił na debla.Para Bopanna/Qureshi &quot;wrócili do siebie&quot; po 3 latach, w trakcie tego grali z innymi partnerami odpowiednio z Maheshem Bhupatim i J-J Rojerem.Ten rok zaczeli od gry na AO gdzie odpadli w 3R, na hali w Rotterdamie odpadli już w 1R, a w ostatnim turnieju przed IW w Dubaju nie mieli sobie równych i wygrali całą imprezę.Stawiam w tym meczu na parę bardziej ograną i doświadczoną w grze deblowej.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Verdasco / Marrero wygrają @ 1,36 WilliamHill ✅
Pierwsza runda turnieju ATP w Indian Wells w grze podwójnej mężczyzn. Starcie pary hiszpańskiej Verdasco/Marrero z Andujarem Albą i Pospisilem.

Verdasco i Marrero słabo rozpoczęli ten sezon, jednak ogólnie rzecz biorąc grali bardzo mało, tylko dwa wspólne występy - Australian Open i Davis Cup. Opisywać tej pary nie trzeba, oficjalnie w zeszłym roku byli najlepszą parą na świecie. W listopadzie, w Londynie w ATP World Finals pokolani parę braci Bryan i zostali numerem jeden. Na hardzie obaj nie są wirtuozami jednak w jutrzejszym starciu, nie będzie to bardzo istotne.

Andujar z Pospisilem, nie grali ze sobą nigdy razem i nie ma co się oszukiwać - obaj nie są dobrymi deblistami, grają bardzo przeciętne. Andujar bez stałego partnera, co jakiś czas osiąga przyzwoity wynik na nawierzchni ziemnej, jednak nie jest to nic regularnego. Pospisil w debla od czasu wejścia na arenę ATP gra mało, warto wspomnieć o przyzwoitych wynikach w parze ze swoim doświadczonym rodakiem, Danielem Nestorem. Trzeba tutaj odnotować, że Andujar Alba nie potrafi grać na twardej nawierzchni.

Myślę, że warto grać w tym meczu na przełamanie pary Hiszpańskiej - ich rywale dzisiaj są zdecydowanie do pokonania, a kurs jak dla mnie bardzo kuszący i nie mogę przejść obok tego.

Otrzymane punkty reputacji: +1
galacticer07 25

galacticer07

Użytkownik
Oto moje kilka propozycji na Indian Wells:
???? G.Monfils - S.Stakhovsky (6:2 6:4) ✅
G.Monfils @ 1.18
Spotkanie bardzo ciekawe i kurs troche jednostronny, ale widać bukmacherzy nie dają szans pogromcy Kubota. Ukrainiec w niezłej formie. Widziałem go w ostatnim czasie z Kohlschreiberem, ale nic szczególnego tam nie pokazał. Pokonanie Łukasza nie uważam za jakiś szczególny wynik, bo Polak w ostatnim czasie nie prezentuje zbyt dobrej formy. Gael to jeden z moich ulubionych tenisistów, a w tym spotkaniu z pewnością jest faworytem. Francuz przegrał w tym roku zaledwie 3 razy, ale z tego dwa razy z Nadalem, raz nawet urywając mu seta. Prezentuje świetną passę. Stakhovsky to solidna półka, ale Francuz nie pozwoli sobie na porazkę w pierwszej rundzie.
???? A.Dolgopolov - T.Smyczek (7:6 6:4) ✅
A.Dolgopolov @ 1.18
105 w rankingu Tim Smyczek podejmuje u siebie Alexa Dolgopolova. Cóż mogę powiedzieć o tym spotkaniu. Chyba tylko to, że faworyt jest tylko jeden. Smyczek to dla mnie trochę anonimowy zawodnik. Nie przypominam sobie, żeby doszedł gdzieś wysoko w klasowym turnieju, w przeciwieństwie do Ukrainca, który zalicza ostatnio świetną passę. I to nieważne na jakiej nawierzchni gra, bo zaraz ktoś będzie mi zwracał uwagę. Finały, półfinały dobrych turniejów zaowocowały awansowi w rankingu ATP. Z pewnością Dolgopolov szybko tej dobrej dyspozycji nie straci. Wierzę w to, że Ukrainiec pokona swojego rywala, ale kurs powinien być zdecydowanie wyższy, bo spotkanie nie do końca oczywiste.
???? S.Wawrinka - I.Karlović (6:3 7:5) ✅
S.Wawrinka @ 1.18

I o to w końcu wraca nam na korty Staszek Wawrinka - 3 zawodnik rankingu ATP i zwyciężca turnieju wielkoszlemowego. Wierzę w to, że jest świetnie przygotowany bo rywala ma niezłego. Bombardier z Chorwacji prezentuje ostatnio niezłą formę ale pewnego poziomu nie przeskoczy. Wawrinka wykończy go swoim jednoręcznym backhandem, a na pomoc nie przyjdzie mu nawet jego wyborny serwis.

Każdy✅ moblizuje mnie do dalszej pracy ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
lechsus 53

lechsus

Użytkownik
Specjalnie nie ma dziś co grać &quot;murowani&quot; faworyci grali wczoraj.
Dziś dostają faworyzowani Francuzi Benneteau goni (1,2) i Mahut (1,6)
Klahn - Matosević odradzam chyba, że grę na żywo. Amerykanina obstawiałem w kilku mniejszych turniejach. Z tego co pamiętam bazuje głównie na serwisie i grze z głębi kortu porusza się dość wolno. Australijczyk z racji na &quot;chorwacką krew&quot; lubi konfrontację biega do siatki często &quot;na wariata&quot;. Teoretycznie Marinko jest bardziej doświadczony i powinien zaskakiwać Klahna swoim sposobem gry. Moim zdaniem jednak to niestabilne zdarzenie takie na żywioł.
F.Lopez - D. Sela typ 1 za 1,55 Unibet 7\10 ✅ 2:0
Typ na Hiszpana to najlepsze rozwiązanie na dziś. Lopez to tenisowy wyga miewa gorsze dni bo latka lecą. Selę widziałem w meczu z Isnerem i nie zaimponował mi - serwuje równo i dobrze, ale z poruszaniem już gorzej przegrał wygrany mecz. Lopez lubi &quot;małe gierki&quot; i dropshoty.

dx2 285K

dx2

Użytkownik
Golubev-R.Harrison 2 @1.8
Klahn-Matosevic 2 @1.7
Gimeno T.-Giraldo 2 @1.4
+
U Panow komplet w 1 rundzie ustrzelony, wiec postawie sobie plusa - chociaz tego zasadniczo nie robie - w celu sztucznego dowartosciowania sie (jak to ma w zwyczaju tutaj robic srednio co drugi uzytkownik) ????
Andujar-Vesely 1 @1.72

Jutro tez moze byc ciezko z czasem do wieczora, a ja juz tutaj widze ciekawy bet po fajnym kursie. Pablo Andujar zagral tutaj bardzo dobrze w dwoch ostatnich edycjach tego turnieju. W 2012 roku dotarl tutaj na IW az do 4 rundy (przegral z Djokovicem, ktoremu urwal jednak nawet seta), o czym wielu tenisistow moze pomarzyc w imprezie takiej rangi. Rok temu -po pokaniu Steve&#39;a Johnsona- &quot;tylko&quot; druga runda, ale tutaj przyszla porazka z Tommym Haasem 6-7 3-6 po bardzo wyrownanym, ale chyba wieksozsc pamieta jak znakomicie gral w tamtym okresie Tommy Haas w Indian Wells i Miami i byl to wtedy najlepszy okres gry Niemca w tamtym sezonie. Jiri Vesely jeszcze tutaj nie gral, w 2 rundzie wygral po jakims dziwnym meczu z Igorem Sisjlingem i tutaj na 2 rundzie Czech zakonczy swoj udzial moim zdaniem. Korty w Indian Wells daja pograc i tutaj tacy zawodnicy jak Andujar maja pole do popisu i czym dluzej ten mecz bedzie trwac tym bardziej powinna uwidoczniac sie przewaga Hiszpana, ktory jest w formie co pokazal polfinalem w Rio de Janeiro z Nadalem oraz znakomitym 3-setowym pojedynkiem z Andym Murrayem w Acapluco.
Pablo Andujar jest przede wszystkim swietnie ulozonym technicznie zawodnikiem, ktory potrafi grac znakomicie z glebi kortu i trzymac pilke w ow korcie, slabo u niego z atakiem i zagraniami ofensywnymi, ale swoja reguralnoscia wydaje mi sie, ze powinien smialo wygrac ten mecz.

Tursunov-Monaco 2 @2.5

Typowy underdog do ataku. Widzialem wczoraj mecz Monaco z Polanskym i nie przypuszczlbym, ze Kanadyjczyk moze dac taki dobry mecz. Monaco w 3 secie juz szalal na korcie, zeby wygrac ten mecz, szly nawet wymiany po 15-20 uderzen, najdluzsza siegnela bodajze 44. Monaco juz kiedys sie tutaj pokazal w Indian Wells (cwiercfinal) i Miami (polfinal). Tursunov lepiej radzi sobie z reguly w Miami niz IW, dyspozycja Rosjanina niewiadoma, a forma Monaco rosnaca. Kurs zachecajacy.

Gy_Gy_Craveel 309,6K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
2 Runda Indian Wells

(10)Milos Raonic vs Edouard Roger-Vasselin
Raonic preferuje beton i na tej nawierzchni jego bilans jest bardzo dobry 22-10 ostatni rok do tego w Ameryce ma bardzo dobry bilans 75% meczy wygranych ,poprostu usiebie jest mocny a jego Service Hold to 91%(ostatnich 12 miesiecy) zewzgelndu na dobry serwis.
Jego przeciwnikiem bedzie Roger-Vasselin ,ktory srednio sobie radzi na Hard-zie a w ameryce jego bilans to 5-8 tez rzadko tu gra , zazwyczaj Mastersy lub szlem, przykladem moze byc mecz 1r gdzie &quot;wiecej&quot; po nim mozna by sie spodziewac i wlasnie tu zewzglendu na slaba gre Roger-a kieruje swoj typ na Ronic-a, poniewaz wynik z Becker-em nie odzwierciedla tego co widzialem...po pierwsze Servis Roger-a dosc slaby, jakas taka dziwna taktyka grali wysokie kozlujace pilki do tego Becker zrobil SPORO BLEDOW , malo tego to duzo nie brakowalo aby Roger przegral pierwszego seta z 5-1 zrobilo sie 5-4 i 15-40 dla Becker , poprostu Becker mial az 7 szans na przelamanie w calym meczu , w czesniej w Acapulko Lopez wygral gladko 2-0 wiec to nie jest przypadek ze Roger gra slabo, zeby Byl ktos lepszy od Beckera to Vasselina juz nie bylo.
Jedyny minus tego jest taki ze Raonic niegral od AO przynajmiej tego niwwidze zadnych oficjalnych meczy i czy dobrze zagra grajac z marszu niemajac wczesniej jakiegos przetarcia we wczesniejszym turnieju na betonie no to jast mala watpliwosc.
Milos Raonic 1,36 @ Bet365 LIVE lub Mala Stawka
(32)Pablo Andujar vs Jiri Vesely
Pablo Andujar typowy gracz na Cley-u ,rzadko gra na betonie w ameryce rozegral okolo 50 meczy w karierze w tym 4-6 ostatnie 12 miesiecy typowy walczak ,ofensywnie nastawiony, na hardzie ostatnio wygral jednego seta z Murreyem i nawiazal walke na AO z Janowiczem(po konzuji) Wiec dlaczego by mial nie wygrac z Vasely?
Vasely ktory tak samo jak jego przeciwnik, to typowy &quot;ceglista&quot; w Ameryce rozegral tylko 5 meczy; 2-3 ,wygral Sijslingiem ktory jest &quot;pod Forma&quot; i tak naprawde to nie Vasely wygral ,tylko Holender sam sie pokonal i to drugi raz ,wczesniej w dubaju, beznadziejna jego gra az 5 podwojnych bledow i az 11 szans na przelamanie ale Vasely nie lepiej az 10 podwojnych B. dziw ze Holender jego skonczyl. Vasely cos tam servuje ale tez popelnia podwojne bledy dajac szanse rywalowi na przelamanie. Z Baghdatis ktory nic specjalnego niegra gladko przegral, owszem wygral Matosevicem ale ten dopiero zapoznawal sie z Ameryka po AO
Ten mecz bedzie w duzej mierze zalezal od Trzymania wlasnego podania, wiec warto bedzie to sledzic i grac tylko na LIVE Widze ze Kursy leca na Andujar-a w becie juz 1,66
Pablo Andujar 1.72 @ betfair tylko LIVE (mimo ze sadze ze powinno siasc)
(27)Dmitry Tursunov vs Juan Monaco
Dmitry Tursunov typowy Hard Court 20-11(ostatnie 12 miesiecy) co do tego bedzie gral jak usiebie bo jego dominujacy rgion to ameryka a wtym ostatnim sezonie mial 16-5 z czego ponad 300 rozegranych meczy w ameryce z 64% wygranych, ostatnio gra Haoutyczniepotrafi przeplatac mecze dobrymi jak i slabymi wystepami ale tutaj bedzie &quot;usiebie&quot; i nawet jezeli cos nie bedzie szlo to Monaco pomoze wygrac.
Dlaczego tak na pisalem a to Dlatego ze Monaco gral beznadziejnie z Polanskyim ,poprsotu juz dawno nie widzialem takiego meczu bledow z jednej i zdrugiej strony i dlatego tu uderzam w Tursunova zewzglendu na slaba gre zeby nienapisac bardzo slaba gre Monaco ktory Servoval tak slabo ze Polansy returnowal go juz po pierwszym servisie do tego obydwaj robili sporo bledow niewymuszonych 50 do 64 , tak salbego Monaco nie widzialem dawno ,Polansy czeso walil pilki w siatke albo poza linie...mecz byl pasywny, jakis set sie skonczy gdzie monako mial 2 skonczone pilki a bledow z ponad 20 , dlugie pasywne wymiany , Monaco mogl skoczyc
w dwoch setach ale z 5-3 TB zrobilo sie 5-7 smiech, zeby byl tam ktos inny jak Polansy, niewiem nawet Sock to Monaco by sie pozegnal z turniejem. Dlatego w 3r widze Tursunova mimo ze to bedzie przetarcie na dziendobry dla Rusaka ale gral tyle meczy ze na Monaco wystarczy.

Dmitry Tursunov 1.53 @ Betfair (Tu srednia stwka ,nie bede wariowal)

-----------
(11)Tommy Haas vs Jeremy Chardy
Tutaj mial byc opisany typ na Haas-a ale mam obawy o jego bark ,dwa razy kreczowal zewzglednu na Bark , widzialem go dwa lub trzy razy
i wygladal bardzo dobrze, byl zdeterminowany i zaciekle walczyl malo tego on mieszka w Ameryce(jak sie nie myle chyba Floryda) a tam tak samo jak Tursunow ,tam bedzie sie czul jak w domu,tam wiekszosc jego meczy rozegranych jest , zna te korty bilans; 13-7,203-108(ogolny) Chardy rzadko tam gra , a widzac jego ostatnio gre to nic specjanego , wygral z Rhyne Williams-em ale ten nawet go przelamal. Zeby nie kontuzja wlazbym w ten typ na Haas-a a tak zewzglendu na bark typ tylko LIVE widzac tez ze kurs spada na chardy-ego.Tez niewiem czy Haas w Brazyli specjanie nie poddal meczu bo pierwszy set przegral a tam gral poraz pierwszy , i wczesniej gral &quot;zazarcie&quot; wiec mogla to byc &quot;zaslona dymna&quot;.

Tommy Haas 1,80 @ Betfair Tylko LIVE (niewiadomo jak z barkiem)

Michael Russell vs (14)Mikhail Youzhny
Nastepny mecz to mecz Value , Na Russell-a ktorego widzialem pare razy w tym sezonie i gral bardzo dobrze, tak samo z Young-iem ktorego tak jak myslalem pokona , nawet sama kondycja Rusella byla ponad to... bo z biegiem setu na Set Young popelnial coraz wiecej bledow(nie dawal rady). Russel bardzo dobra zwrotnosc gry ,solidnie na wymianch z kombinacyjna gra przy siatce plus kondycja , bardzo dobry mecz rozegral z Hewitt-em bardzo dlugie wyczerpujace wymiany. Youzhny bedzie mial nie lada przeprawe z nim bo rowniez Russel siedzi w Ameryce i to jest jego Home Court gdzie koncentruje swoja gre wiec ponad 500 meczow na dobrym plusie mowi samo za siebie , Gdzie Youzhny tez tam gra i jest na lekkim plusie dotego gra dosc przecietnie przeplata mecze dobrymi ze slabymi i to napewno bedzie szansa dla Russela ,wiec grac na ruska po malym kursie dosc ryzykowne mecz praktycznie 50/50 jak nie ze wskazaniem na Russella , ale napewno ruska nie poloze pieniedzy.
Michael Russell 3.50 @ Bet365 i tu Tylko LIVE
Mam jeszcze pare przemyslen ,jedynie jak narazie wszedlem w Tursunova, reszte moze bede lapal Live niewiem jak niektorym ale mi wystarczy 6 gemow aby zobaczyc kto bedzie przewazal w meczu..chodz to roznie bywa potem jak np z Monaco gdzie zlapalem 1,36 a potem siedzialem jak na szpilkach.. tak samo bylo z Vasselinem zostal zlapany w 1 secie a potem 5-4 i 15-40 dla niemca ...heh jak narazie po Matesoviczu mocno do przodu...niema jakis wiekszych niespodzianek ogolnie idzie po &quot;kursach&quot; heh -ciekawe kiedy sypnie jakimis niespodzankami...he
P.s. Zobacze jak bedzie mi sie chcialo to cos jeszcze zapodam

Gy_Gy_Craveel 309,6K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports

Tursunov-Monaco 2 @2.5

Typowy underdog do ataku. Widzialem wczoraj mecz Monaco z Polanskym i nie przypuszczlbym, ze Kanadyjczyk moze dac taki dobry mecz. Monaco w 3 secie juz szalal na korcie, zeby wygrac ten mecz, szly nawet wymiany po 15-20 uderzen, najdluzsza siegnela bodajze 44. Monaco juz kiedys sie tutaj pokazal w Indian Wells (cwiercfinal) i Miami (polfinal). Tursunov lepiej radzi sobie z reguly w Miami niz IW, dyspozycja Rosjanina niewiadoma, a forma Monaco rosnaca. Kurs zachecajacy.
Tursunov VS Monaco
Takich brednii i bzdur nie czytalem juz dawno, no ale do Konkretow;
Wiec wytlumacz mi to ,czy ja inny mecz ogladalem, Polansky Rozegral dobry mecz popelniajac 65 nie wymuszonych bledow? a forma Monaco rosnaca, gdzie? jak? - powiedz mi ile mial winnersow Monaco 12 czy 14 ?w calym meczu. jeden z setow chyba pierwszy mial 2 winnersy!!! moze ty winnersy pomysliles z niewymuszonnymi bledami, 18 jak nie wiecej a Polansy ktory rozrgral tak doby mecz mial 24 w 1 secie niepamietam ile mial winnersow(dla twojej wiadomosci wygrywajace pilki) wydaje sie ze ciut wiecej.
Teraz dalej Monaco popelnil 50 nie wymuszonych bledow i skonczyl 14 pilek(niepamietam dokladnie) a Polansky 65 nie wymuszonych ! a wymiany byly dlugie bo grali pasywnie rzadko ktos podejmowal ofensywnne akcje a jak podjol to popelnil blad Malo tego Monaco dosc &quot;slabo&quot;(moze lekko) Servowal &quot;ten&quot; Polansky go returnowal nawet przy pierwszym servisie.

Mecz byl na tak slabym poziomie ze obydwaj oddali za darmo 28 gemow !!! czyli 12 monaco i Polansky 16 gemow Jezeli Monaco mial tak rosnaca Forme i tak szalal to dlaczego go nie skonczyl w TB 5-3 przy swoim podaniu ? a zrobilo sie 5-7 smiech...
Wystarczylo by Polanskiemu odebrac 15 nie wymuszonych bledow i jedna trzecia zamienic na 5 winnersow wytarczylo aby Monaco sie wylecial w 1r.Polansky nawet w pierwszym secie go odlamal ,rosnacego forma Monaco. Jezeli ty masz jakies kolwiek Pojecie i To wytlumacz mi to ,moze ja cos pominelem?
Wiec czy ten mecz byl na wysokim poziomie? Myslalem ze ty masz jakies pojecia ale niewiem skad typy bierzesz ,heh no a potem plusy sobie stawiasz niewiem moze tez to skopiowales od kolegi zgrory bo widze ze on juz ma pare chyba za Delbonisa, heh (nie obrazajac nikogo)
Nie mowie ze typ nie wejdzie moze jakos &quot;rykoszetem&quot; zarobisz...ale ile bo jakie kolwiek tam pieniadze pchac to ryzyko a stawiac grosze to zysk mizerny, wiec prosze nie pisz bzdur bo to sie mija z prawda.

Moze monaco obierze taka taktyke ze bedzie chcial trzymac pilke w korcie , a Tursunow napweno gra bardziej ofensywnie na Hard-zie niz Polansky i Monaco w tym momencie , wiec moze Tursunow tracac cierpliwosc bedzie atakowal i robil takie blendy jak polansky i tak duzo wlac w &quot;siate&quot; to jeszcze bybylo racjonalne ale w twoim przypadku ciezko pomyslec i podac taki Argument (to moze bym z toba sie zgodzil) ale nie pisac bzdury i lac wode... Ale podejrzewam ze napewno ktos ogladal mecz z jego obozu i nie bedzie gral pasywnie.

A jezeli argumentem jest to ze ktos tam dwa lata gral temu i dlaeko zaszedl
,to tylko patrzec kto daleko zachodzi ich grac nawet jezeli ktos jest pod forma, heh taka taktyka , ja rozumiem jezeli ktos jest w formie i dlaeko zachodzi w danym turnieju i lubi tam grac to okej.
dobra koniec wywodu , moze buk rozliczy mi Torsunowa a tobie Monaco ...moze pomyla mu sie mecze.. i bedzie tez inaczej widzial i wygramy oboje.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dziś liczę na solidną kapustę. Mam nadzieję, że wyniki będę sprawdzał tak :cool::
???? Andujar-Alba P. - Vesely J.
Andujar-Alba P. ::: 1,88 ::: Pinnacle ::: 3/10
Powiem tak... &quot;Sajsling&quot; to jest w pewnym rodzaju mistrz w przegrywaniu wygranych meczów. Jeszcze fani tenisa dobrze nie ochłonęli po meczu w Dubaju z Jazirim gdzie Holender przegrał wygrany mecz, a tutaj na Indian Wells sytuacja bliźniaczo podobna. Prowadzenie w trzecim secie 2:5 i oczywiście kończy się to przegranym meczem po tie-breaku do 1 punktu.
Andujar-Alba to nie jest jakiś mistrzów kortów twardych, ale w Indian Wells jest wyraźnie wolniej. Warto dodać, że Hiszpan odnosi &quot;jakieś tam&quot; zwycięstwa na tej nawierzchni. Ostatnio był w bardzo dobrej formie, gdzie w Rio de Janeiro prawie pokonał Rafaela Nadala, mając dwa match-pointy. W Acapulco od razu trafił na Murraya któremu urwał set.
Vesely jest młody (rocznik 1993) i jeszcze dużo się musi nauczyć, Pablo powinien go w tym meczu skarcić i dać mu porządną lekcję tenisa.
Wynik: 1:6 6:2 1:6 ⛔
???? Harrison R. - Fognini F.
Harrison R. +1,5 seta ::: 1,79 ::: Pinnacle ::: 2/10
Harrison R. ::: 3,03 ::: Pinnacle ::: 1/10 ⛔
Szykuje się bardzo ciekawy mecz, moim zdaniem kursy są tutaj przecenione. Harrison tak jak już pisałem wcześniej w Indian Wells radzi sobie całkiem nieźle, dwa razy doszedł tutaj do 4 rundy. W pierwszym meczu wygrał gładko 2:0, dając tylko w ostatnim gemie meczu szanse na przełamanie własnego serwisu, na szczęście niewykorzystane. Myślę, że pewne zwycięstwo w pierwszym meczu podbuduje jego ego jeszcze bardziej i zagra z Włochem bez kompleksów.
Fabio, Fabio ahh ten Fabio... Co ty tym razem nam pokażesz? Nie ma co ukrywać i wypaczać faktów, Foginini radzie sobie na kortach twardych znacznie gorzej niż na kortach ziemnych. Bilans mówi sam za siebie, z 2013 roku: 28-10 clay, 8-10 hard.
Warto dodać, że w lutym Włoch był w świetnej formie, ale widać było już pod koniec (w szczególności na turnieju w Rio de Janeiro), że traci siły i popełnia dużo błędów. Jak będzie w Indian Wells? Trudno powiedzieć, ale znając charakter Włocha i jego momentami olewające podejście do poszczególnych setów, jest na to duża szansa, że zmobilizowany Amerykanin urwie mu seta, a wcale bym nie wykluczał tutaj nawet zwycięstwa.
Wynik: 7:5 1:6 4:6 ✅
???? Falla A. - Janowicz J.
Falla A. +1,5 seta ::: 2,02 ::: Pinnacle ::: 3/10
Nie ma co się oszukiwać i zakłamywać rzeczywistości, Janowicz na hardzie gra przeciętnie. Bilans z 2013 roku to 5-7. Tylko 5 zwycięstw nad: Bolellim na AO który wrócił wtedy bodajże po kontuzji, później 5 setów z Hindusem Devvarmanem, później na Indian Wells pokonał Nalbandiana i w Montrealu Dancevica i Benneteau. Nazwiska nie powalają.
1,30 to można dać na Jurka w hali, a nie 4,00 na Fallę na hardzie. Odnośnie meczu z Davidem Nalbandianem (rok temu) który zakończył już karierę. To był festiwal żenady, kibice tenisa nie mogli oderwać oczu od meczu z podziwu jak można tak źle grać i popełniać tyle błędów. 10 podwójnych Janowicza i 10 Nalbandiana, to tylko serwis, a w grze było niewymuszonych jeszcze więcej. Następny mecz Polaka to 5 gemów z Gasquetem. Polacy ledwo otrząsnęli się po takim żenującym meczu z Argentyńczykiem, a w Miami musieli oglądać jeszcze gorszy mecz, wręcz jałowy... z Belluccim. To był festiwal żenady!
Kolumbijczyk Alejando Falla to też nie jest jakiś &quot;AS&quot; tenisa, ale coś tam na hardzie czasami odpali pomimo swojego wieku i stać go na dobry wynik. Myślę, że na pierwszym Mastersie w tym roku pokaże na co go stać, bo na Australian Open zrobił na mnie dobre wrażenie. Warto dodać, że na tym turnieju już miał pierwsze przetarcie i zapoznanie z kortem. Pokonał gładko zwycięzcę turnieju w Sao Paulo, Delbonisa. Set po takim kursie? Czemu nie!
Wynik: 6:3 2:6 7:6(5) ✅
???? Haas T. - Chardy J.
Chardy J. ::: 2,16 ::: Pinnacle ::: 3/10
Tu będzie krótko i na temat. Kurs fajny? Moim zdaniem tak. Haas poddał półfinał w drugim secie z Lorenzim w Sao Paulo z powodu bodajże jakiejś kontuzji ramienia, o czym napisał na Facebooku. Tommy Haas bez swojego podania traci jakieś 40% swojej wartości. Czemu ma mu nie zależeć na tym turnieju? Bo następny turniej jest w Miami, gdzie mieszka Niemiec (Floryda). W 2013 roku właśnie tam doszedł do półfinału przegrywając z finalistą Davidem Ferrerem (który był o centymetry od II wygranego turnieju Masters w karierze), a po drodze pokonując Novaka Djokovica.
Jeżeli serwis nie będzie funkcjonował tak jak należy to Chardy ma tutaj wielkie szanse. Francuz to nieobliczalny gracz, który potrafi odpalić w najmniej oczekiwanym momencie. Jeremy miał już tutaj przetarcie i wygrał gładko 2:0 w setach nad Rhyne Williamsem.
Wynik: 6:3 6:4 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Stanowczo za malo niespodzianek w Kalifornii a to zawsze byl turniej w ktorym nie brakowalo sensacyjnych wynikow. Poki co mamy jedynie sensacyjne popisy sedziow. Kolejny raz w roli glownej Mohamed El Jennati czyli koles, ktory nie ma pojecia o sedziowiu i przysypia na stolku. ATP nic z tym oczywiscie nie zrobi bo bedzie ze atak rasistowski. Istomin przekonal sie o tym bolesnie chociaz i tak przegral na wlasne zyczenie z bardzo slabym obecnie Stepankiem.
Anderson - Hewitt 3.25 2/10 bet365⛔
Jakies tam wyniki Anderson ma ale jak tylko dochodzi do wymian z glebi kortu to z zawodowego tenisite zmienia sie w jakiegos inwalide, ktory nie umie odbijac pilek. Hewitt to cwany zawodnik, doswiadczony i doskonale zna slabosci Kevina. Duzo zalezy od serwisu gracza z RPA, jak pierwszy nie bedzie super wchodzic to Australijczyk moze byc nawet faworytem tego meczu. Ciezko wiec 3,25 przepuscic bo predzej bedzie to rowne spotkanie niz szybkie 2-0 dla Andersona.
Querrey - Seppi 2.22 1/10 pinnacle✅
Sam ma podobne problemy do Andersona. Bardzo slaba gra w ostatnich miesiacach z glebi kortu. Kiedys znacznie lepiej wygladal na linii koncowej, swietnie sie poruszal. Obecnie wyglada na ociezalego, wolno czlapie do pilek a jak rywal zagrywa prawo lewo to czesto nawet nie zalapie co jest grane. Miedzy innymi stad tak marne wyniki Querreya. Innym duzym problemem sa jego kontuzje. Lubie ogolnie Sama i wydawalo mi sie, ze stac go na bardzo dobre rezultaty ale jednak jego kariera stanela i nie sadze aby wrocil jeszcze do szczytu swoich mozliwosci. Tu jest szansa dla Seppiego. Nie znosze Wlocha, nie jest zbyt regularny i kocha przegrywac koncowki ale na pewno jest w tym meczu malym faworytem mozna sie tu pobawic live np. jak wygra 1 set Amerykanin to pewnie dowala mega kursy na Wlocha itd, mozna tu poszukac na pewno czegos ciekawego, nie trzeba przed meczem juz ladowac, da sie wyczekac bo Seppi czasem wolno sie rozgrzewa i wchodzi w mecz powoli.
Andujar - Vesely LIVE w razie mozliwosci 2 / over 22.5 1.94 2/10 marathon
3-setowka i oni nie potrafia zrobic overa... 22 gemy... ⛔
To samo co wyzej, poczekac mozna na live, dobrze jakby Hiszpan wygral pierwszego i wtedy lekko w druga strone. Buki strasznie po przegranym secie faworyzuja prowadzacego jakby byly 2-3 gemy od meczu. Nie przekonuje mnie Andujar na hardzie. Vesely slabe wyniki w tym sezonie ale to spory talent i w kazdym momencie moze wystrzelic, trzeba ogladac obserwowac, jesli bedzie okazja do gry live to warto przed meczem te 2,20 to troche za malo.
Raonic - Vasselin over 22.5 1.91 2/10 i Vasselin 4.10 1/10 marathon over ✅ RV ⛔
Nie jestem fanka Kanadyjczyka. W sezonie 2014 zaslynal jedynie tym, ze przegral z naszym Grzesiem Panfilem W hopmanie. Nie zbt udany wystep w Australian Open a potem cisza. Wraca dopiero teraz na IW. Forma kompletnie nie jasna. Vasselin to dosc rozsadny gracz, potrafi atakwoac, bardzo lubi grac tenisowe koperty. Niezle serwuje wiec mozliwy over lub sensacyjna wygrana.
Smyczek(+1,5seta) - Dolgopolov 2.36 1/10 marathon⛔
Smyczek w wielu meczach ma bardzo dobre momenty. Pokonal w tym sezonie Kyrgiosa, Johsona, Younga (krecz przy 6-2 3-0), urwal seta Andersonowi, zaciety mecz stoczyl z Russellem. Nie sa to wielkie powalajace wyniki ale stac go zeby jednego seta urwac Ukraincowi. Po dobrym krotkim tourne na cegle Dolgopolov zagral slaby turniej w Acapulco. Moze w tym meczu Tim sporo namieszac i nie warto go skreslac na starcie. 5,20 na wygrana to tez niezle wyglada ale stawka taka w cyklu 0.25/10
Tursunov - Monaco 2.80 1.5/10 pinnacle⛔
Dima napewno lekkim faowrytem ale kursy powinny byc gdzies kolo 2.10 na Monaco a nie prawie 3. Rosjanin bez formy Dubaj 2 runda, Rotterdam i Montpellier pierwsza runda. Przegrywa jak leci Rosol Dimitrov, Istomin. W hali jego gra zawsze byla skuteczna i ma bardzo dobry bilans w ostatnich latach wiec musi byc w bardzo slabej dyspozycji jesli robi takie wyniki. Monaco pokonal groznego Polanskiego i mysle, ze tu ma spore sznase aby awansowac dalej. Dima sam siebie zab ija bledami niewymuszonymi, slabo wyglada w wymianach.

Gy_Gy_Craveel 309,6K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
Anderson - Hewitt 3.25 2/10 bet365
Jakies tam wyniki Anderson ma ale jak tylko dochodzi do wymian z glebi kortu to z zawodowego tenisite zmienia sie w jakiegos inwalide, ktory nie umie odbijac pilek.
Querrey - Seppi 2.22 1/10 pinnacle
Sam ma podobne problemy do Andersona. Bardzo slaba gra w ostatnich miesiacach z glebi kortu. Kiedys znacznie lepiej wygladal na linii koncowej, swietnie sie poruszal.
Co do Andrsona to sie grubo mylisz , ostatnio troche meczow z nim ogladalem i naprzyklad mecz z Dogopolov-em gdzie wlasnie ten musial sie bronic z wymian z &quot;glebi kortu&quot; , Andrson mimo ze ostatnio ma Solidny serwis to niechodzi do siatki jak Karlovic czy Querrey... wogole mecz byl prowdzony z glembi kortu. Pozatym to czesciej Hewitt bedzie chodzil...
Co do meczu to Hewitt z Ebdonem sporo bledow robil a trzy setowy mecz to nie przypadek bo ogladalem Hewitt-a z Klahn gdzie wygral 6-3,6-1 i wtym meczu Hewitt tez robil sporo bledow a zwlaszcza w 1 secie, ze az myslalem ze bedzie jakis walek , Klahn robil to samo a w 2 secie juz tylko chodzil po korcie wiec przegral 6-1 dla tego Matosevic mialem wczorag dosc grubo zagrane.
Ogolnie ten mecz mi z lekka smierdzi Niby Anderson dwa razy ostatnio w Finale a tu jeszcze odpadnie na dziendobry ale to co widzialem to powiem szczerze ze jakbym mial typowac albo bym musial to Anderson ze wzgledu ze Hewitt jest lekko z forma na bakier ale jest waleczny , mimo wszytko omijam ten mecz, no bet
Predzej zgodze sie ze Seppi wygra z Querrey-em on zeczywisc nie blyszczy z glebi kortu dlamnie ten mecz to 50/50.
Smyczek - Dolgopolov 2.36 1/10 marathon
[...]Dolgopolov zagral slaby turniej w Acapulco[...]
Powiem tak nie lubie zbytnio ukrainca i rzadko go gram, ale nie pisz bzdur ze w Acapulko zagral slaby turniej, bo jezeli nazwyac polfinal ATP500 ,slabym wynikiem to zawiele nie widzialas(kobieta a to sie zdziwilem...heh)
Dogopolov rozegral bardzo dobry mecz z Andersonem swietnie sie bronil, naprawde dobre wrazenie na mnie zrobil, to dobrze ze Andersonowi udalo go sie przelamac w 3 secie , bo roznie moglo sie to potoczyc.
Smyczka powinnien ograc i to w dwoch ,trzech setach, mimo wszystko wygrac ale omijam go bo nie ufam mu a kurs smieszny.

Tursunov - Monaco 2.80 1.5/10 pinnacle
Dima napewno lekkim faowrytem ale kursy powinny byc gdzies kolo 2.10 na Monaco a nie prawie 3.
Kursy byly w okolicach 2,20/2,25 ale tursunov zostal z bity do 1,40 wiec dla twojej wiadomosci kursy urosly na Monaco...powiem szczerze ze za 1,4 bym nie zagral, ludzie zabardzo sie rzucili , owszem zagralem to ale nie wariowalem a jezeli bedzie w topa to tego nie odczuje bo jestem bardzo mocno do przodu i to nie tylko na tenisie.
powodzenia

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Russell - Youzhny 3.51 2/10 pinnacle
Kompletnie bez formy Rosjanin. Bardzo slaby sezon Miszy. Beznadziejnie na Australian Open, Rotterdam i Zagrzeb wrecz kompromitacje. W Dubaju krecz. Wyglada to bardzo bardzo zle. Russell na swojej ziemi powalczyc potrafi. Odprawil w tym sezonie Hewitta Smyczka Przysieznego Younga, powalczyl ze Stepankiem, Ramem i Isnerem. Mocno przeszacowany Youzhny ze wzgledu na nazwisko i ranking.
Zmienilam buka na takiego gdzie krecz Ruska da wygrana a nie zwrot bo moze znow Misza miec klopoty zdrowotne.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Raonic Milos-Roger-Vasselin Edouard
Typ: 2:0 , Pinnacle Sports 2.37
7:6, 4:6, 7:6 ⛔ wygrał ale w trzech...

Można powiedzieć,że to spotkanie graczy tajemniczych.....pisząc tajemniczych mam na myśli ich formę. Francuz rozegrał od początku roku już 18 spotkań, zaczął bardzo ładnie ponieważ doszedł do finału w Chennai pokonując po drodzę Ramosa-Vinolasa, Vesleya, Sele, Granollersa aby przegrać z Wawrinką, jak na Edouarda to wyśmienicie. Lecz później nie było już tak kolorowo bo : Sydney porażka w I rundzie z Dolgopolovem, AO I runda męczarnie z Berloqiem, II to 4-setówka z Garcia Lopezem i porażka w III z Andersonem. Z Australi kierunek -&gt;do Europy i pokonanie Przysiężnego, Browna, porażka z Janowiczem. Rotterdam porażka z Murrayem, Marsylia to wygrana z Pavicem oraz Stakhovskim aby odpaść z Tsongą. Acapulco porażka z Lopezem no i teraz wyprawa na Indian Wells i przejście do II rundy z Bekerem. Czyli na moje oko patrząc obiektywnie na pewno forma na plus niż minus. Przejdźmy do Kanadyjczyka czyli wielkiej nadziei tenisa oraz ogromnego talentu. W porównaniu do swego przeciwnika rozegrał tylko 7 spotkań i to dość dawno temu ponieważ początek sezonu w Hopman Cup gdzie Tomica i Seppiego,a przegrał z dziadkiem Stepankiem oraz marnym Polakiem,Panfilem. AO to zajście do III rundy gdzie został zgładzony przez &quot;Junge&quot; Federera,Dimitrova. Pokonał tam w I rundzie Gimeno Travera oraz Hanescu który nie potrafi grać na hardzie. Ostatni mecz zagrał Raonic bardzo dawno temu ponieważ 18 stycznia,trochę minęło,ale to wszystko ma tak być,taki ma plan. Pod opieką swojego idola a zarazem trenera Ivana Lubicica Roanic moim zdaniem niebawem zapuka do TOP 5. Długo się szykowali na ten turniej i zapewne będę przyzwoite efekty. Jeśli Milosowi siedzi serwis nikt go nie przełamie i następuje tie break,jeśli natomiast psycha się posypie to od razu inna bajka. Kanadyjczyk pracuje dużo nad swoją słabszą stroną czyli Bekhendem. Jeśli dzisiaj wszystko pójdzie ok,to powinien uwinąć się z Francuzem w dwóch setach. ;)
Jeśli skorzystałeś/aś z mojego typu, kliknij &quot;dzięki&quot; to motywuje.
Jeśli nie weszło to przepraszam ale nikt nie każe Ci go stawiać,ja tylko proponuje.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Falla - Janowicz @3,50✅✅ Bet365 &quot;ogór nad ogórami&quot; wygrywa z &quot;wielkim&quot; JJ, niesamowite :cool:

Kolumbijczyk tak jak przewidwałem gładko poradzil sobie z Debonisem w dwóch setach. Ciężko coś powiedzieć o jego grze, gdyż nie było streamu to tego spotkania ale śledząc livescore można stwierdzić, że serwis dobrze funkcjonuje (tylko 2 break pkt przy swoim podaniu), trzymanie piłki w korcie i mocne uderzenia na bh Polaka, to wystarczy.
Janowicz nie grał od Roterdamu, najgorsze wyniki osiąga właśnie na hardzie. Nie ma co się tu sugerować jego świetną grą w ostatnim czasie w hali przeciwko np Berdychowi. Tutaj w Indial Wells inna strefa czasowa, gorąco, dziś odczuwalny wiatr ok. 13km/h to wszystko przeszkadza Janowiczowi, bo chyba nie trzeba wspominać z jakimi laikami przegrywał w zeszłym sezonie a i w tym jego męczarnie w 1r AO z Thomsonem. Jeśli serwis nie będzie dziś siedział zaczną się dyskusje z sędzią itp. Rok temu odpadł już w 2r, więc pkt za wiele nie ma o obrony.
Dziś trafia na Falle, który jest ewidentnie w formie, pokonał już Janowicza w 2011r i to w hali, większe doświadczenie, szczególnie na hardzie, to dziś przełoży się na zwycięstwo Kolumbijczyka.

Otrzymane punkty reputacji: +55
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom