Cabron
Użytkownik
Kompletnie nie rozumiem tego jak można tak skreślać Nadala. Zwłaszcza po tym co zrobił w Australian Open. Ten gość to jest maszyna. Waleczności takiej jak Rafa nie ma chyba żaden sportowiec na świecie. Proszę tylko nie piszcie, że w Australii, to Medvedev był słaby itd, bo to nie prawda. Po prostu jak wychodzisz na kort ze świadomością, że Twój przeciwnik nie wytrzyma długiego meczu, że on ma problemy już od ćwierćfinału i że musisz go męczyć od początku przebijaniem i długimi wymianami, to nastawiasz się na takie granie. Wygrywasz 2;0 w setach i nagle patrzysz, a Twój przeciwnik zaczyna biegać lepiej niż wcześniej i broni nie możliwe piłki z których wchodzą winnery w kort. Nie ma tenisisty na świecie, który w takiej chwili nie zaczął by mieć problemów, bo jego głowa nie byłaby w stanie tego zrozumieć. Teraz w Paryżu mamy kurs na Nadala 3,00. Przecież to jest nie porozumienie. Co z tego, że z Novakiem ? Nole nie miał tu trudnego spotkania, bo nie miał przeciwnika na wskroś ofensywnego, a z takimi głównie Rafa, czy Nole lubią się czasami pomęczyć. Rafa miał wczoraj Augera, który gra mocno ofensywny tenis i miał sporo problemów, ale jak na mistrza przystało - wyszedł z tego i wygrał. Kluczowe dla mnie jest to co powiedział po meczu : " Wiem, że mam tylko jeden dzień na regenerację, ale wykorzystam go jak najlepiej z Novakiem graliśmy mnóstwo spotkań i trochę dziwne, że na tak wczesnym etapie się spotkamy, ale ja czuję się dobrze i, bo przecież jestem u siebie w domu tutaj w Paryżu i mogę Wam obiecać, że zrobię wszystko i dam z siebie tyle ile będzie możliwe" Rok temu Rafa przegrał tu z Nole w półfinale 3:1. Było jednak widać, że on gra na jednej Nodze i nie żalił się nikomu, nie mówił o tym , że coś go bardzo boli i nie kreczowal. Dopiero później w internecie były zdjęcia jego stopy na której były takie odciski, że nikt nie byłby w stanie grać nawet na 70% z taką stopa. Tutaj wydaje się, że na ten moment na mecz z Novakiem Rafa żadnych problemów nie ma i wszystko zależy tylko i wyłącznie od niego, jeśli kolana wytrzymają, to dlaczego miałby tego nie wygrać ? Ostatni ich mecz tutaj jak obaj byli zdrowi zakończył się wynikiem 3:0 dla Nadala w finale 6:0 6:3 7:5. Rafa jest w swoim królestwie i jeżeli ktoś za postawiony na Rafe np 1000 zł chce nam zapłacić 3000zl, to nie można z tego nie skorzystać. Nadal jest w swoim królestwie i zostawi serce i płuca na korcie.
RAFA WIN 3,00 Fortuna
Post automatycznie złączony:
Nigdy nie lekceważ serca mistrza. Rafa pokazał ogromna klasę. Przykre tylko, że za to co napisałem o tym spotkaniu spotkałem się z kompletnie nieuzasadnioną krytyką. VAMOS RAFA ! Teraz tylko oby bez kontuzji, bo Zverev, czy ktoś z dolnej drabinki na pewno go tutaj nie zatrzymają. Finał właśnie się rozegrał.