>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

A-League

Status
Zamknięty.
slomiany400 48,3K

slomiany400

Użytkownik
Ja sobie pobiorę rzuty rożne Sydney linia 5.5 u ruskiego po 1.59
WU według mnie zagra po swojemu, cofnie się i będzie czekało na swoją okazje, grałem rożne City, jak WU do nich pojechało i było tam 11 rr dla gospodarzy, jutro moze nie będzie takiego wyniku, ale wydaje mi się, że Sydney będzie walić głową w mur przez długi czas. Ostatnio Sydney 23 lutego zrobiło 11 rr w tym 10 w pierwszej połowie, więc jutro liczę na powtórkę➕

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1179
majekx 927,8K

majekx

Znawca A-League
Na dziś.. na szybko bo zaraz mecz...

CCM - Macarthur

Ov2,5+btts -@2

Jak dla mnie kurs z 2 z produ to miłe zaskoczenie. CCM musi powalczyć, Macartur może to wykożystać. Bramki z obu stron nie zaskoczą mnie, zaskoczył mnie tak wysoki kurs na to zdarzenie. Obieram tę drogę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1878
majekx 927,8K

majekx

Znawca A-League
City - Victory
Jak już Qowal napisał.. po tych wycieczkaxh Victory 1 bardzo prawdopodobna..
1- @1,8

SFC - WU

Un10,5 rzutów rożnych -@1,85

O ile gospodarze nabijają rzutu rożne to WU gra środkiem boiska. Rzuty rożne w wykonaniu gości to rzadkość. Zapewne dziś walka będzie w środku boiska... A to nie sprzyja zbyt dużej ilości rzutów rożnych.

Perth - Roar
Na razie brak pomysłu...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1179
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dzisiaj świetne pojedynki przed nami w A-League i by nas one nie zawiodły:

Melbourne City vs Melbourne Victory: Melbourne City powyżej 1.5 gola @1.67 ❌
Sydney FC vs Western United: powyżej 9.5 rzutów rożnych @1.47 ✅
AKO @2.45 BETFAN ❌

City już dawno nie zaznało porażki. Ostatni raz było to ponad miesiąc temu w starciu z The Reds. W tym czasie odnieśli cztery wygrane oraz dwa remisy i kibice mogą być zadowoleni z postawy swoich ulubieńców. Świetnie działa ofensywa, bo regularnie strzelają gole, ale za tym nie idzie defensywa. Bardzo często Matthew Sutton, czy też Tom Glover wyciągają piłkę ze swojej siatki i szkoleniowiec Patrick Kisnorbo szuka wszelakich rozwiązań, aby poprawić statystyki w obronie. Dużo pracy czeka go jeszcze w tej kampanii, ale aktualna pierwsza pozycja w tabeli A-League jest w pełni zasłużona. Czy po derbach Melbourne uda się ją utrzymać?

Co by nie mówić Big V dzielnie spisało się w Japonii. Przypomnijmy, że kilka dni temu wyruszyli do Kobe, aby powalczyć o fazę grupową Azjatyckiej Ligi Mistrzów. Niestety dogrywka padła łupem rywali i to Victory musiało obejść się ze smakiem. Może to i dobry sygnał, ponieważ formalni goście mogą w pełni skupić się na rozgrywkach ligowych, nie rozmyślając o podbiciu rozgrywek międzynarodowych. Cały czas w świetnej formie znajduje się Nicholas D’Agostino, który strzela gola za golem i jest niezwykle groźny w 16 przeciwnika. Dzisiaj z pewnością będzie miał swoje szanse na podtrzymanie passy. Czy je wykorzysta?

Gdyby nie okoliczności tego pojedynku, to celowałbym w wyrównane spotkanie, ale niestety Big V jest po wyczerpującym meczu w Kobe, które zakończone było dogrywką i trzeba było jeszcze wrócić z Japonii. Należy spodziewać się rotacji u Victory, ale czy one pozytywnie wpłyną na ich występ w derbach? City to maszynka do zdobywania goli. Pomimo braku swojego lidera Mathew Leckie dalej regularnie strzelają po minimum dwie bramki i taki też będzie mój typ na tę rywalizację. Niespełna cztery dni to za mało na regeneracje i formalni goście będą odczuwać skutki spotkania z Kobe. Jestem zdania, że rywale to wykorzystają i tak jak to było w ich ostatnich sześciu spotkaniach z rzędu, tak i teraz popiszą się dwoma trafieniami.

O tej samej porze rozpocznie się pojedynek w Sydney pomiędzy The Sky Blues a Western United. Gospodarze starają się wskoczyć na podium A-League i po serii przegranych wreszcie udało się sięgnąć po zwycięstwo. Samo spotkanie w Perth nie było porywające i faworyci zrobili po prostu swoje. Tym razem poprzeczka jest zawieszona o wiele wyżej i Sydney FC będzie musiało wspiąć się na wyżyny swoich umiejętności, aby radować się z wygranej. Należy wspomnieć, że odbywają się eliminacje do Mistrzostw Świata w strefie Oceanii i z tego też powodu trener Steve Corica nie może skorzystać z usług Kosta Barbarouses, który reprezentuje Nową Zelandię. Jest to jednak piłkarz, który w tym sezonie nie daje tyle od siebie, co w poprzednich rozgrywkach, dlatego jego brak nie będzie odczuwalny. Czy jego koledzy sięgną dzisiaj po komplet punktów?

Western United to jedna z rewelacji tej kampanii A-League. Co jakiś czas udaje im się namieszać w tabeli australijskiej ekstraklasy i wydaje się, że w tych rozgrywkach będą bić się o mistrzostwo. Po odejściu Besarta Berishy potrzebny był napastnik, który jest skuteczny i regularnie będzie zdobywał gole. Sprowadzenie Aleksandara Prijovica było strzałem w 10, bo jak nie strzela, to asystuje i popisuje się pięknymi zagraniami. Serb robi różnicę na boisku i pomimo tego, że ostatnie mecze nie były do końca udane w jego wykonaniu, to w najmniej oczekiwanym momencie potrafi zrobić coś z niczego. Dzisiaj będzie miał idealną okazję, aby poprowadzić swój klub do zwycięstwa w ważnym pojedynku. Czy stać na to Western United?

Szykuje nam się emocjonujący pojedynek w Sydney. Gospodarze zdają sobie sprawę z tego, że nie można tracić już punktów, ponieważ są na granicy play-off i każdą wpadkę mogą wykorzystywać przeciwnicy, którzy znajdują się za ich plecami. Western United postara się zachować czyste konto, bo jest to przecież najlepsza defensywa ligi i w 16 dotychczas rozegranych meczach stracili jedynie 14 bramek, co jest świetnym wynikiem jak na Australię. Pójdę w stronę rzutów rożnych. Najbardziej liczę w tym aspekcie na The Sky Blues, ale rywale swoimi kontratakami również potrafią nabić sporą liczbę kornerów. Warto dodać, że obie ekipy mierzyły się w tej kampanii dwukrotnie i w spotkaniach bezpośrednich padały takie liczby rzutów rożnych: 12 i 14. Oby dzisiaj była powtórka z tej statystyki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +971
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Live
CCM vs Bulls,
Jest 1-0 i choć grają w jakimś buszu to wygląda na to, że im się chce strzelać gole.
Powiem sprawdzam : over 1,5 ht po @ 2,90 za drobne ofc...
Edit
W 46 min. 1-1, no czuć było gola w powietrzu na tym zadupiu gdzie dziś grają....
Edit1
2 pol. ledwo się zaczęła a tu 3-1 :) fajny sparing, może jeszcze ze 2 wpadną? :)
Ps
Szkoda, że koledzy Filipa nie powiedzieli mu, że dziś postawili over u buka :) Mniej by się martwił i nie musiał rozkminiac co oni wyprawiają?
Edit2
Bach 4-1, oprócz Filipa wszyscy inni gracze Bulls na piechotę do Sydney powinni wracać...
Edit3
No i 2 jeszcze wpadły, mamy 4-2, dziękuję za uwagę, pozdrowienia z buszu przesyła Qowal :)
Ps2
badurraf badurraf chlopie, czemu się nie udzielasz, nie mówiąc o kontakcie?

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2676
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
W Derbach Melbourne po nieszczesliwej interwencji Glovera Victory prowadzi 0-1.
I nie wyglądają na zmeczonych...
Ht 1-1 ale Victory moglo strzelić 3...
City wyglądało fatalnie, jakby to oni z Japonii wracali.
Oby 2 połowa odmieniła na lepsze grę City!
Edit
W drugiej troszkę lepiej ale za to bez goli. Ft 1-1, kierunek na minus...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +699
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Za chwilę Glory vs Roar,
mamy pojedynek na dnie tabeli, garbaci z kulawymi walczą o uniknięcie wooden spoon w tym sezonie. Dacie wiarę, że takie ekipy są na dnie? Kierunek logiczny to under w tym spotkaniu, ale jak im puszczą nerwy to kto wie? Na razie no bet... Aż się boję tego widowiska...
edit
Garbaci na dnie tabeli bo mamy ht 0-1. Pytanie dnia: Kiedy wyleci Garcia?
edit1
Oj puściły, ft 1-4 Garcia papa...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +809
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/A-League
Godzina: 9:05
Spotkanie: Western Sydney Wanderers vs Adelaide United
Typ: BTTS + powyżej 9.5 rzutów rożnych
Kurs: 2.16⛔
Bukmacher: Forbet
Analiza:

Cztery dni temu podałem ten sam typ pomiędzy tymi zespołami. Zabrakło dwóch rzutów rożnych, mam nadzieję, że już dzisiaj spełnią się warunki BTTSa i kornerów. Tę parę oglądaliśmy niedawno, tyle tylko, że spotkanie odbywało się w Adelaide. Cztery dni temu lepszym zespołem okazał się klub z Sydney i tym samym dał sobie jeszcze nadzieję w sprawie awansu do strefy play-off. Samo starcie nie było do końca porywające i trzeba przyznać, że zdecydował łut szczęścia. Wanderers to ekipa, która co roku stara się zrobić progres i dołączyć do czołowej szóstki A-League, ale im się to nie udaje. Są cieniem Sydney FC, czy też Macarthur FC, ale rzeszę kibiców mają sporą. Niedzielny pojedynek jest bardzo ważny i ewentualny komplet punktów pozwoli im być dalej w grze. Ich rywalem będzie The Reds, które trochę niespodziewanie uległo na swoim obiekcie z WSW. Wydawało się, że to oni przejęli inicjatywę w tamtym pojedynku, ale nie potrafili przekuć to na gole. Zostali ukarani i z pewnością wnioski zostały już wyciągnięcie. Czy tym razem wygrana powędruje na ich konto?

Jeżeli spojrzymy na bezpośrednie spotkania, to BTTS będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Gole z obu stron padały w 11 pojedynkach z rzędu i oby dzisiaj było podobnie. Każdy z klubów ma swój cel do zrealizowania i nikt łatwo się nie podda. Szczególnie Adelaide United jest zespołem, który gra mocno ofensywnie i zdobywa bramki, ale je też traci. Western Sydney Wanderers na własnym obiekcie zagra zapewne odważniej i stąd mamy nadzieje na trafienia. Pomimo braku Craiga Goodwina, który zachorował na koronawirusa dokładam sobie rzuty rożne. Gospodarze chętnie grają do przodu i są overowi pod tym względem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1070
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Za chwilę Glory vs Roar,
mamy pojedynek na dnie tabeli, garbaci z kulawymi walczą o uniknięcie wooden spoon w tym sezonie. Dacie wiarę, że takie ekipy są na dnie? Kierunek logiczny to under w tym spotkaniu, ale jak im puszczą nerwy to kto wie? Na razie no bet... Aż się boję tego widowiska...
edit
Garbaci na dnie tabeli bo mamy ht 0-1. Pytanie dnia: Kiedy wyleci Garcia?
edit1
Oj puściły, ft 1-4 Garcia papa...
No i Dzień po tym meczu ogloszono, że Garcia wyebany... Nie ma za co...
Ps
Do końca sezonu zespół poprowadzi 2 trenerów z akademi Glory. Co by tu jeszcze powróżyć...

Otrzymane punkty reputacji: +1388
perek99 27,5K

perek99

Użytkownik
Melbourne Victory - Western United powyżej 11 oraz powyżej 12 rzutów różnych, kurs 1.97 oraz 2.68 w betters. Przy równo 11 lub 12 zwrot. Dziś rano meczyk i daje cornery. Oba zespoły robią ich sporo. W ostatnich bezpośrednich dwóch pojedynkach Melbourne - Western czyste szaleństwo było 21 oraz 16 sztuk. Co ważne, jak drużyna ma dzień to jedna ekipa potrafi sama kilkanaście nabić. Na tyle nie liczę, jednak ogólna ilość 12-13 zadowoli każdego.

Otrzymane punkty reputacji: +1710
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/A-League
Godzina: 9:05
Spotkanie: Melbourne Victory vs Western United
Typ: powyżej 3.5 spalonych w meczu
Kurs: 1.95 ❌
Bukmacher: BETFAN
Analiza:

Czas na rywalizację na AAMI Park. Victory zaprezentowało się bardzo dobrze na tle City w ostatnim pojedynku. Przede wszystkim pierwsza połowa była świetna w ich wykonaniu, ale im dłużej trwał tamten mecz, to rywale przejmowali inicjatywę. Cudem udało się utrzymać remis, bo Jamie Maclaren zmarnował 100% sytuacje, a po drodze pojawiały się jeszcze słupki i inne dogodne okazje. Ostatecznie remis może cieszyć, ale formalni gospodarze znajdują się na skraju play-off i potrzebują kolejnych oczek do kolekcji. Czy dzisiaj sięgną po ich komplet?

Western United nieco spuściło z tonu. Przypomnijmy, że jeszcze niedawno byli pewnym liderem A-League, ale trzeba pogodzić się, że lokalny przeciwnik City przejął schedę. Jest jednak kilka meczów w tej kampanii, gdzie można przegonić aktualnego mistrza Australii i takie plany mają formalni goście. O spotkaniu z The Sky Blues trzeba jak najszybciej zapomnieć, ponieważ nie był to udany występ ekipy z Melbourne i jak dobrze, że szybko nadchodzi szansa, aby zrehabilitować się swoim kibicom. Aleksandar Prijovic to kluczowa postać u Western United i jeżeli Serb nie ma swojego dnia, to ciężko o pozytywny rezultat osiągnięty na boisku. Czy były napastnik Legii Warszawa zostanie dzisiaj bohaterem swojej ekipy?

Szczerze mówiąc, spodziewam się tutaj underowego spotkania pod kątem goli, dlatego poszukałem inne statystyki i skusiła mnie linia spalonych. Przede wszystkim obie ekipy mają wysokich napastników, którzy tylko czekają na podania od swoich kolegów. Z jednej strony jest to Nicholas D’Agostino, a z drugiej Aleksandar Prijovic. Przy ewentualnych kontratakach kierowane są zagrania na tych piłkarzy, ale nie zawsze są one udane. Ten pierwszy został powołany do kadry Soceroos i nie ujrzymy go w dzisiejszym pojedynku. Jego następca może mieć problem, aby znaleźć się przed linią spalonego, bo zabraknie ogrania, dlatego stawiam na tę statystykę. Przede wszystkim Big V to overowy zespół pod tym względem, bo łapie rywali na tym przewinieniu, ale też sam wpada w pułapki. Ostatnie bezpośrednie starcie zakończyło się pięcioma ofsajdami, mam nadzieję, że dzisiaj będzie podobnie.
Post automatycznie złączony:

Do tego myślę, że w Brisbane padnie BTTS, pomimo tego, że City mocno osłabione. Odczuwalny zapewne będzie brak Jamie Maclarena, Marco Tilo, czy też Connora Metcalfe i szkoleniowiec Patrick Kisnorbo musi poradzić sobie z tą sytuacją. Roar u siebie zazwyczaj prezentuje się lepiej i regularnie strzela gole, ekipa z Melbourne ma szeroką kadrę i zmiennicy będą chcieli się pokazać.

Brisbane Roar vs Melbourne City: BTTS @1.60 BETFAN

AKO ze spalonych w Melbourne @1.95 i BTTSa z Brisbane @1.60 = @3.12 ❌

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +972
majekx 927,8K

majekx

Znawca A-League
Znowu mecz WU... ja dziś idę w tym samym kierunku jak ostatnio w ich spotkaniu - drugie podejście:

Victory - WU - rzuty rożne un 10,5 - @2

Uważam, że ostatni mecz to moja wpadka przy pracy i mała niespodzianka WU... czy tym razem zagrają znowu na 6-7 rzutów rożnych, czy będzie ich 3?... Ja myślę, że będą tylko 3. Do tego wróżę z fusów, że V zdobędzie 6 rzutów rożnych.. co mi daje 9 :)... dlatego under po kursie @2 mi odpowiada.

Składy na dziś:

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +576
majekx 927,8K

majekx

Znawca A-League
I drugi dzisiejszy mecz:

Roar - City

Jak dla mnie tutaj jest szansa na gole z obu stron - ov2,5+btts - @2,1

Obstawiając należy brać pod uwagę, że w tym tygodniu kadra gra... więc składy są lekko zmodyfikowane z uwagi na powołania (plus Covid w .City)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1890
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Myślę pograć, że Newcastle Jets wygrają dziś 1 połowę meczu. Kurs 4.10 na Fortunie.
Sydney zaczęli grać nieźle, ale czy kurs w granicy 3.70 na Newcastle grający u siebie to nie przesada? Z meczu na mecz pokazują, że potrafią kreować grę a brak punktów w wielu meczach to brak dyscypliny taktycznej przez pełne 90 min. W mojej opinii mogą dziś dobrze wejść w mecz i przez pierwszą część gry to utrzymać.
Chyba, że w gre wchodzą jakieś znaczące oslabienia czy inne fakty, które determinują taki rozkład kursów. Jeśli tak jest to prosiłbym o naprostowanie, bo wielkim znawcą od Australijskiej piłki nie jestem, a wiem że w tym dziale są takie osoby. Pozdrawiam ;)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2288
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna/A-League
Godzina: 9:45
Spotkanie: Newcastle Jets - Sydney FC
Typ: BTTS + powyżej 2.5 gola
Kurs: 2.05 ❌
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Jets podejmą u siebie Sydney i faworyt nie jest jednoznaczny. Widoczna jest zwyżka forma gospodarzy, którzy sięgnęli po imponujące zwycięstwo z Wellington Phoenix. Nie dali większych szans swoim rywalom, pewnie wygrywając 4:0. Ten sukces pozwolił na nowo uwierzyć, że ekipa z Newcastle jest w stanie znaleźć się w czołowej szóstce i tym samym wystąpić w upragnionych play-off. Aby tak się stało, trzeba regularnie punktować i kolejna okazja nastąpi dzisiaj. Sydney FC również nabiera wiatru w żagle i dwa zwycięstwa z rzędu to potwierdzają. The Sky Blues potrzebują jednak długiej serii, aby wrócić do gry, bo początek kampanii w ich wykonaniu był beznadziejny. Muszą sobie radzić bez kilku kadrowiczów, którzy przebywają na zgrupowaniu Socceroos i nie będzie to dla nich łatwe spotkanie w Newcastle. Czy przyjezdnych stać na kolejny sukces?

Jeżeli spojrzymy sobie na ostatnie mecze w wykonaniu tych drużyn, to możemy zauważyć, że obie ekipy bardzo dobrze czują się w ofensywie. Strzelają wiele goli i mam nadzieję, że ten trend zostanie podtrzymany także i dzisiaj. Stawiam w tej rywalizacji na BTTS połączony z overem 2.5 bramek. Zarówno Jets, jak i The Sky Blues potrzebują punktów, aby zrealizować swoje cele. Liczę na interesującą rywalizację w Newcastle.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +973
majekx 927,8K

majekx

Znawca A-League
Myślę pograć, że Newcastle Jets wygrają dziś 1 połowę meczu. Kurs 4.10 na Fortunie.
Sydney zaczęli grać nieźle, ale czy kurs w granicy 3.70 na Newcastle grający u siebie to nie przesada? Z meczu na mecz pokazują, że potrafią kreować grę a brak punktów w wielu meczach to brak dyscypliny taktycznej przez pełne 90 min. W mojej opinii mogą dziś dobrze wejść w mecz i przez pierwszą część gry to utrzymać.
Chyba, że w gre wchodzą jakieś znaczące oslabienia czy inne fakty, które determinują taki rozkład kursów. Jeśli tak jest to prosiłbym o naprostowanie, bo wielkim znawcą od Australijskiej piłki nie jestem, a wiem że w tym dziale są takie osoby. Pozdrawiam ;)
Czy ja wiem? kurs chyba adekwatny do ryzyka. Sydney bez kadrowiczów i boję się, że pierwsze co zagrają to aby nie przegrać.

Jak dla mnie okazja to un2,5 - @2,03.

Boję się, że zmiennicy w SFC jakoś nie zabłysną... i tutaj obejrzymy bardziej przeszkadzanie w grze niż kreowanie. Typ ryzykowny, więc stawka raczej z tych niskich.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2011
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Live
Australijskie cyrki, Jets vs Sky Blues 2-0, zostały min. do konca...
Over 2,5 po @ 3,40 symbolicznie...
Edit
Zostało 2-0 ale trudno...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1315
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Jutro 4 spotkania, sporo pomysłów, na tapecie mam tylko dubel skoro świt: kierunek WU nie przegra, Nix takoż... Jak będzie to zobaczymy na live...
Co koledzy na to? :) GN...

Otrzymane punkty reputacji: +711
isztwan 290,5K

isztwan

Użytkownik
Hej wariaty, ja zaryzykuję over w pierwszym spotkaniu, mecze z udziałem Brisbane są ostatnio gwarantem bramek. Patrząc w dodatku na wystawiony kurs nie wacham się bo atrakcyjniejszy nigdy nie będzie ;]
Brisbane Roar - Western United
over 2.5 gola @ 2.01

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1968
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom