Witam wszystkich.. już teraz podaje swoje typy na jutrzejszą pierwszą parę spotkań. Typy są bez wiedzy o składach, więc przy stawkowaniu należy wziąć na to lekki margines...
Roar - Nixi
Dla mnie tutaj podstawowy typ to btts - @1,63
Kurs wydaje się bardzo akceptowalny i jak dla mnie całkiem wysoki. Po pierwsze Roar - ten zespół mimo, że uchodzi od kilku sezonów za nieprzewidywalny (w tym sezonie chyba tylko WSW jest jeszcze bardziej nieprzewidywalne), to na własnym stadionie potrafi rozegrać minimum te kilka akcji, które są akcjami tzw. 100%. Wykończenie pozostawia trochę do życzenia, ale spotkania w Brisbane z reguły kończą się jakąś zdobyczą bramkową przez gospodarzy (właściwie tylko w pierwszym meczu w Brisbane z Adelaidą zespół gospodarzy nie miał zdobyczy bramkowej). Goście natomiast są w zwyżce formy. Ostatnie 6 spotkań to 14 punktów - tak wiem że to były spotkania 'u siebie', ale ten zespół już drugi rok nie gra u siebie, więc liczę, że prawem serii tutaj postawią wysoko poprzeczkę a i plan minimum zrealizują odnotowując zdobycz bramkową.
WU - City
Wg buków mocnym faworytem są goście. Ja tutaj się nie zgodzę i obieram 2 kursy:
1 - @3,25
un2,5 - @2,07
Po pierwsze nie uważam, że WU jest aktualnie aż tak słabszym zespołem i myślę, że po takim kursie jest lekko niedoszacowanym. Jeżeli WU zagra swoje, czyli postawi na defensywę, mocno się będzie trzymało taktyki i zagra to co prezentowało na początku sezonu to może być nudny, underowy mecz i spore szanse na 3 punkty gospodarzy. Ja bym na miejscu trenera Aloisiego postawi w pierwszej kolejności na zniwelowanie tego co City ma najlepsze - czyli przewagi w ataku. I taki zabieg już miał miejsce w meczy z SFC. A że w zespole obywateli obrona nie dorównuje atakowi... to jakaś kontra czy inna akcja ofensywna WU może się udać. Ze stawką nie przesadzam, bo i typy są wyższego ryzyka... ale może coś tam się trafi.
Pozdrawiam.