Pytanie czy Belgia nie wystawi rezerw i nie ustawi się z Finami na remis bo 4pkt mogą dać awans z 3 miejsca albo i mogą Finom dać drugie miejsceMam to samo, czyli Dania awans a Rosja lepsza od Finlandii. Od ogarniania tego scenariusza czacha mi dymi i raz czytam, że jest to możliwe, a raz, że już po ptokach. Niech mnie ktoś poprawi, ale wydaje mi się, że o miejscu decydują najpierw punkty, a następnie bezpośrednie mecze, więc... Dania nie może już przeskoczyć Finlandii? Nawet jak ta dostanie lanie od Belgi.
Moze jak wygra z Ruskimi a Finlandia przegra z Belgia. Wtedy w malej tabeli beda 3 druzyny z 3 punktami. Jak Dania wygra 1-0 to liczy sie bilans bramkowy jak Dania wygra 2-1, badz wyzszy wynik roznica jednej bramki to Rosja i Dania przed Finlandia. Jak Dania wygra 2 bramkami z Rosja lub wyzej to Finlandia przed Rosja a Dania przed Finlandia.Mam to samo, czyli Dania awans a Rosja lepsza od Finlandii. Od ogarniania tego scenariusza czacha mi dymi i raz czytam, że jest to możliwe, a raz, że już po ptokach. Niech mnie ktoś poprawi, ale wydaje mi się, że o miejscu decydują najpierw punkty, a następnie bezpośrednie mecze, więc... Dania nie może już przeskoczyć Finlandii? Nawet jak ta dostanie lanie od Belgi.
tak xdA Dania ma szansę wyjścia z grupy z 2 lub 3 miejsca jakby np wysoko wygrała z Rosją ?
A jaką ilością bramek by musiała wygrać ? Sorry, ale zawsze z tym mam problemy Pytam bo jestem bardzo mocno przekonany do typu na Danię w starciu z Rosjątak xd
nie wszystko jest zalezne od nich... zeby wyprzedzic Rosje wystarczy im samo zwyciestwo moze byc nawet 1-0. Rosja wtedy bedzie miala gorszy bilans bramkowy, bo z Belgia dostala 3 bramkami.A jaką ilością bramek by musiała wygrać ? Sorry, ale zawsze z tym mam problemy Pytam bo jestem bardzo mocno przekonany do typu na Danię w starciu z Rosją
nie, poniewaz moze wygrac Dania 2-1 i wtedy nie trzeba liczyc od punktu 5, bo w takim przypadku Dania i Rosja sa przed Finlandia. Wtedy Rosja i Dania maja po 2 zdobyte bramki a Finlandia 1 w meczach miedzy soba.Gdy dwie lub więcej drużyn uzyskają tę samą liczbę punktów (po rozegraniu wszystkich meczów w grupie), o kolejności decydują kryteria określone przez UEFA, kolejno:
1.Większa liczba punktów zdobytych w meczach pomiędzy tymi drużynami;
2. Lepszy bilans zdobytych i straconych bramek w meczach pomiędzy tymi drużynami;
3.Większa liczba bramek zdobytych pomiędzy tymi drużynami;
4. Jeżeli po zastosowaniu kryteriów 1-3 pozostają drużyny, dla których nie rozstrzygnięto kolejności, kryteria 1-3 powtarza się z udziałem tylko tych drużyn, jeżeli kolejność jest nierozstrzygnięta, stosuje się dalsze punkty;
5. Lepszy bilans zdobytych i straconych bramek w meczach w grupie;
6. Większa liczba bramek zdobytych we wszystkich meczach w grupie;
7. Większa liczba wygranych meczów we wszystkich meczach w grupie;
8. Jeśli w ostatniej kolejce fazy grupowej, dwie drużyny zmierzą się ze sobą i każda z nich ma taką samą liczbę punktów, jak również taką samą liczbę zdobytych i straconych bramek, a wynik zakończy się remisem w meczu pomiędzy tymi drużynami, ustala się ich miejsce grupowe przez serię rzutów karnych. (Kryterium to nie jest stosowane, jeśli więcej niż dwie drużyny mają taką samą liczbę punktów.);
9. Klasyfikacja Fair Play turnieju finałowego;
10. Pozycja w rankingu eliminacji do turnieju głównego.
Przy scenariuszu: zwycięstwo Danii, przegrana Finlandii znaczenie będzie miało to czy Dania wygra jedną bramką czy wyżej. Jeśli wyżej to ma 2 miejsce, jeśli jednym golem to liczymy dalej od punktu nr 5.
A skąd chcesz mieć takie informacje? Sadzisz ze trener wyjdzie i powie ze dzis nie gramy bo nie chcemy zająć tego czy innego miejsca bo z 3 będzie łatwiej?!Są już jakieś informacje czy Belgia będzie coś kombinować ze składem czy podejdą bez kalkulowania i będą chcieli za wszelką cenę wygrać?
A o kolejnosci w grupie nie decyduje bilans meczów bezpośrednich ? Finlandia wygrała z Danią więc Dania musi wygrać z Rosją wtedy ma na pewno 3 miejsce w grupie, a do tego tym więcej bramek nastuka to będzie wieksza szansa na wyjscie z tego 3 miejsca. Oczywiscie łatwo się to wszystko pisze....a Dania musi wygrać i to najlepiej kilkoma bramkami bo zakładając że Belgia ogra Finów to 3 zespoły będą miały po 3 pkt i będą decydowały bramki o ile Dania wygra. Rosja może sie cofnąć i liczyć na kontrę Dania musi atakować i to jest duży plus dla Rosji oni wychodząc na mecz będą mieli awans i wystarczy, że nic nie zepsują a Dania nie tylko musi nie zepsuć ale jeszcze musi coś zrobić na plus. Ale ze względu na plusy dodatnie Danii postanowiłem ich pograć mając w pamięci również mecz Polska Rosja przed Euro ogólny obraz obydwu zespołów w tych ostatnich meczach.