Jutro brak czasu, ale wieczorem na oglądanie
KHL zawsze się znajdzie. Idziemy za ciosem, tym razem bez większej kombinacji, może trochę zbyt łatwo, ale warto czasami i tak pograć. 2xAKO oraz single.
AKO meczówka:
SKA St. Petersburg vs HC Sochi: 1/+4.5 gola @1.83
Dinamo Ryga vs CSKA Moskwa: 2/+4.5 gola @1.73
AKO @3.13 Fortuna ---> AKO BOOST @3.80 Fortuna
AKO kanadyjka:
Malte Stromwall powyżej 0.5 punktu @2.11
Nikita Soshnikov powyżej 0.5 punktu @1.67
AKO @3.52 Fortuna
Single:
Malte Stromwall powyżej 1.5 punktu @5.40
Malte Stromwall gol @3.20
Fortuna
Dobra koniec żartów SKA czas wziąć się do roboty. Taka seria porażek nie przystoi takiemu zespołowi i nadchodzi dobra okazja, aby przed swoją kilkudniową przerwą podbudować morale. Na taflę w Petersburgu przyjeżdża klub farmerski Wojskowych, bo tak trzeba nazywać ostatnie wymiany obu drużyn i najbardziej liczę tutaj na Malte Stromwalla, a więc byłą gwiazdę Sochi. Pogram sobie bramkę i punkty, bo tak jak wspominałem dawno temu, że SKA ma na niego swój plan, widać, że Bragin zaczyna mu coraz bardziej ufać, dostaje coraz więcej minut i zagrał całkiem nieźle z CSKA. Z kim jak nie ze swoim byłym klubem zapunktować, motywacji nie zabraknie, a i po stronie gospodarzy spodziewam się 4-5 trafień. Dla Lampartów trzeci wyjazd z rzędu, być może zdobędą bramkę, ale na więcej bym nie liczył. Stawiam na pewną wygraną SKA z overem 4.5 gola.
Doskonale zdajemy sobie sprawę z obrony Ryżan. Dziurawa jak ser szwajcarski i żaden bramkarz tutaj nie pomoże. Gdzieś mi śmignęła statystyka, że tym sezonie po stronie Dinama grało aż 8 bramkarzy, co jest rekordem w historii
KHL. Uważam, że tutaj także CSKA sobie postrzela. Jest kilku zawodników, którzy potrzebują meczu na odblokowanie i jednymi z nich jest Nikita Soshnikov. Gdzieś nam gwiazda po udanym debiucie zniknęła i celuję w jego punkt. Dobre spotkanie dla Wojskowych, aby podbudować swoje morale i przede wszystkim hokeiści mają szansę na podreperowanie swoich statystyk. Jestem zdania, że stołeczni sobie bez problemu poradzą i 5 trafień łącznie ujrzymy.
Edit. jeżeli ktoś jednak wierzy w pewne wygrane SKA i CSKA tak jak ja, to pojawił się boost w Fortunie podniesione AKO z 3.13 na 3.80 na wyżej przedstawione wydarzenia.