>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

PDC: World Championship 2020/2021

D 5,5K

darter180

Użytkownik
Gurney vs Dobey
Powyzej 12,5 180 @1,9 unibet

I jeden i drugi lubią rzucać maksy i robią to regularnie. Chłopaki mają podobne tempo gry, więc nie powinno być zbędnego zamulania i wybijania się z rytmu. Dodatkowo mecz zapowiada się na wyrównany i długi, więc przy co najmniej 6 setach linia do ogarnięcia (Chociaż dziś King pokazał, że i w 4 można :D ). Gurney 5 w pierwszym meczu, a Dobey 6. Statystycznie jak utrzymają ten poziom i dojdzie conajmniej 1 set więcej to linia powinna być pokryta, a wcale tu nie wykluczam 7 setów, chociaż ten turniej pokazuje, że nie można niczego wykluczyć. Przy dobrych wiatrach i dobrej dyspozycji jednej ze stron i jeden i drugi są w stanie to zrobić nawet na krótszym dystansie

Chisnall (-1,5 seta) vs Noppert @1,81 unibet
Chisnall vs Noppert @1,38 unibet

Chisnall więcej 180 @1,41 unibet

Dave bardzo, ale to bardzo solidny pierwszy mecz. Tam bałem się na niego grać, bo Brown to bardzo niewygodny rywal na start turnieju jednak Chizzy nie pozostawił złudzeń. Wysoka średnia ponad 97, solidne 44% na podwójnych. Wysoka średnia ponad 97, solidne 44% na podwójnych. 6 maksów i poziom naprawdę zadowalający. Taki Chizzy może coś ugrać na tej imprezie.
Co do Holendra to jest w turnieju tylko i wyłącznie z powodu koronawirusowi 😅 Wolny los Carollisena w pierwszej rundzie z powodu pozytywnego Klermakera ratuje Noppertowi tyłek.
Ok drugiego tak fatalnego meczu nie zagra w tym turnieju, ale czy jest w stanie wejść 3 poziomy wyżej? Nie sądzę.
W pierwszym meczu długo na średniej 72/73 i męczarnie, żeby rzucić chociaż jedną potrójną. Koniec końców zawrotne 80,56
Na dablach też bez szału i może dziękować tylko i wyłącznie rywalowi, że jest jeszcze w tym turnieju. Ok pewnie się poprawi, ale w tej dyspozycji to średnia 90 to jest maks co Noppert wyciśnie

MVG vs Cullen
Najwyższy CO w meczu ponad 135,5 @1,85 unibet

Bawi się Mike w tym turnieju na razie, aż miło. Tutaj Cullen, mimo, że fajnie się prezentuje pewnie będzie podobnym tłem jak Evans, który zagrał mecz życia. Średnia ponad 100, a nie urwał nawet seta. A MVG się bawi, czekamy na 9 lotkę, ale to pewnie dopiero na finał zostawi :D Nie widzę nikogo oprócz Van Den Berga, który by mógł tutaj pokrzyżować Holendrowi szyki.
Co do samego typu to Mike lubi schodzić wysoko. Tak jak mówię bawi się tym dartem, cieszy się zagraniami i sprawia mu to wielką frajdę. Z Murrayem 148, z Evansem 150. Z Cullenem też myślę, że się zakręci w tych okolicach, albo i zaatakuje jakieś 170. Cullena raczej tak wysokich wyjść nie ma. 124 z Claytonem to maks co wycisnął, ale przyciśnięty do ściany pod presją, że jak nie skończy wysokiego CO to więcej do tarczy nie podejdzie też może zadziałać pozytywnie i to on może zaskoczyć

Co do reszty meczy to coś tam pewnie ruszę, ale już bez podawania. Wade z Buntingiem raczej Wade to weźmie, ale mecz o 13. Niewiadomo jak James wejdzie w ten mecz.
Petersena też się trochę obawiam. Nie zachwycił w pierwszym meczu, a Lowe wspina się na wyżyny i kto wie kto wie. Petersen kiepsko na dablach czego nie można powiedzieć o rywalu, który wykorzystywał w poprzednim meczu ważne sytuacje.
Co do ostatniego meczu to całym sercem za Krzyśkiem, ale nie ruszam, żeby nie zapeszyć :D Realna autostrada do finału, albo chociaż do pólfinału. Tylko Krzysiek i VDB nie stracili tu jeszcze seta w dwóch meczach. Jutro do tego grona może dołączyć Wade, ale nie widzę osobiście 4:0 z Buntingiem

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +167
psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
MVG vs Cullen
Najwyższy CO w meczu ponad 135,5 @1,85 unibet

Bawi się Mike w tym turnieju na razie, aż miło. Tutaj Cullen, mimo, że fajnie się prezentuje pewnie będzie podobnym tłem jak Evans, który zagrał mecz życia. Średnia ponad 100, a nie urwał nawet seta. A MVG się bawi, czekamy na 9 lotkę, ale to pewnie dopiero na finał zostawi :D Nie widzę nikogo oprócz Van Den Berga, który by mógł tutaj pokrzyżować Holendrowi szyki.
Co do samego typu to Mike lubi schodzić wysoko. Tak jak mówię bawi się tym dartem, cieszy się zagraniami i sprawia mu to wielką frajdę. Z Murrayem 148, z Evansem 150. Z Cullenem też myślę, że się zakręci w tych okolicach, albo i zaatakuje jakieś 170. Cullena raczej tak wysokich wyjść nie ma. 124 z Claytonem to maks co wycisnął, ale przyciśnięty do ściany pod presją, że jak nie skończy wysokiego CO to więcej do tarczy nie podejdzie też może zadziałać pozytywnie i to on może zaskoczyć
Ja bym widział jeszcze Mervyna Kinga jako zagrożenie, ale w formie jaką pokazał w meczu z de Sousą. Czy to możliwe żeby kilka meczy z rzędu grał na takim poziomie to nie wiem, ale taka gra może wystarczyć na MVG, a przynajmniej zrobić wyrównany mecz.
=======

A żeby nie było tak na sucho...

James Wade VS Stephen Bunting
Gracz 1 - Suma 180-tek: Powyżej (4.5) @ 2.35 6x180s - 9 darter pomógł, ale bez tego też by chyba wcisnął..
Lvbet

Nie sądzicie że linie i kursy na maksy Wade'a trochę zaniżone? Mimo wszystko forma dużo lepsza w tym sezonie niż w poprzednich, zwłaszcza w ostatnich tygodniach (2x finał w "mejdżorach"). Zwykle Wade rzuca w T60 płasko, nie blokuje sobie trebla i potem ręka sama idzie za pierwszą lotką. W 1 rundzie wbił 3 maksy w 3 krótkich setach (w sumie 12 legów), teraz minimum 4 sety, a pewnie 5-6, bo Bunting może maksami się dopchać do jakichś kluczowych dubli. Generalnie 5 maksów na przestrzeni 5-6 setów to nie jest jakieś wygórowane oczekiwanie od takiego gracza, jednego z najlepszych w historii, a dodatkowo przeżywającego mały renesans formy. Inna sprawa, że nie jest przypadkiem, że Wade jako jeden z niewielu graczy czołówki NIGDY, nawet raz nie osiągnął średniej 100+ w meczu MŚ, co jest szokujące jednak, bo gra w MŚ po raz 17-ty. A przecież w tym turnieju już wielu gorszych graczy taką średnią w meczu zaliczyło, w tym nasz Ratajski, a Huybrechts nawet 2 razy! W każdym razie wydaje mi się że w tym przypadku linie i kurs na setki Maszyny trochę go nie doceniają. Pytanie tylko - tak jak już napisał przedmówca - "który" Wade wyjdzie dzisiaj na ten mecz.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +52
maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
Zapewne też tak macie, ale od rana chodzę nakręcony - jestem tak dziwnie podniecony dzisiejszym pojedynkiem Rataja. Rok rocznie te mistrzostwa śledziło się z uwagi na poziom sportowy, a tymczasem w tym roku połączyło to się z jakimś takim patriotyzmem. W każdym razie pora na kolejne trzy typy ode mnie, od razu mówię że meczu Ratajskiego nie tykam - tutaj będę delektował się pojedynkiem. A propos to muszę to z siebie wyrzucić - to co zrobiło TVP Sport to niedorzeczność! Ja rozumiem, że pierwotnie miał grać jutro, a nie dziś. No ale wchodzenie z transmisją dopiero PO ZAKOŃCZENIU MECZU TOWARZYSKIEGO PIŁKI RĘCZNEJ to nieśmieszny zart. No kurczę, historia pisze się na naszych oczach, rozumiem że dart to nadal niszowa dyscyplina, ale ranga wydarzenia spora. Pozostaje mieć wielką nadzieję, że mecz Chisnalla z Noppertem będzie trwał siedem setów, ale mam spory niesmak. A już byłem pozytywnie zaskoczony, że nie komentuje Grzegorz Pajda tylko ktoś trochę bardziej kompetentny. Tyle frustracji, czas na typki :)

Michael van Gerwen powyżej 6.5 180' @ 3,40 Uni ✅
Obaj zawodnicy powyżej 4.5 180' @ 2,00 Uni ✅
Co za pojedynek, co za gra Cullena!

Nie mogę przejść obojętnie obok takich kursów na ostatni mecz dzisiejszego dnia. Ktoś powyżej słusznie zauważył, że zaniżona linia. Nie pobieram jednak typu na więcej 180' Holendra, bo jednak Cullen też umie je rzucać (dwukrotnie sześć maksów w turnieju). W każdym razie Shrek z Evansem zagrał na wielkim luzie, a i tak siedem 180' złapał. Bukmacherzy chyba liczą, że to będzie kilkudziesięciominutowa potyczka i Cullen jest bez szans. Ja myślę, że jednak tak łatwo MvG nie będzie miał i trochę potrwa ten mecz, a co za tym idzie troszkę maksów wpadnie. Nic nie sugeruję, ale kurs 51 na dziewiątą lotkę też jest całkiem ładny;)

Chisnall wygra i obaj 4+ 180' w meczu @ 1,83 Uni❌
Jednego maksa Nopperta zabrakło niestety, dobra gra Chisnalla dziś

Lubię te kombinacyjne zakłady, niezłe urozmaicenie. W teorii wszystko powinno gładko wejść. Faworyt meczu, niska linia na maksy obu. Obaj muszą zebrać co najmniej cztery maksy, co jest raczej oczywistością w przypadku jednego jak i drugiego. Chizzy w pierwszym meczu sześć 180', Noppert dwie. Ale tutaj również musi pokazać poziom wyższy niż z reprezentantem RPA. Nadal liczę, że mecz troszkę potrwa i skończy się np 4-2 dla Chisnalla, myślę że typ wart gry zdecydowanie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +160
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Wtorek to dzień, gdzie kończymy 3 rundę, ale także zaczynamy grę w 4 rundzie. Na dzisiejszy dzień przygotowałem dwa dubelki, jeden na sesję popołudniową, a drugi na wieczorną.

Wade-Bunting
Typ: Wade

Mimo, że obaj zawodnicy zagrali na dość podobnych liczbach w 1 rundzie to zakończyli zupełnie innymi wynikami. Wade pewnie pokonał Rydza (3-0) oddając zaledwie 3 legi, a Bunting w pojedynku dwóch Anglików wygrał 3-2 po bardzo zaciętym deciderze w 5 secie. Mogę śmiało powiedzieć, że w tym spotkaniu zadecydowało to, że Stephen pierwszy podawał. W tym spotkaniu typuję wygraną Jamesa Wade, którego regularność w tak długim formacie powinna zadecydować. „The Machine” jest bardzo regularny i raczej rzadko notuje podejście bez jakiegokolwiek potrójnego. Do tego dochodzi świetny top oraz d10. Bunting to bardzo nieregularny zawodnik, który w tym sezonie nie osiągnął nic szczególnego. W moim odczuciu James powinien pokonać swojego rodaka oddając maksymalnie 2 sety.

Gurney-Dobey
Typ: Gurney

Jedno ze spotkań, gdzie bukmacherzy oceniają je praktycznie 50:50. Ja uważam jednak troszeczkę inaczej i w moim odczuciu na wygraną Irlandczyka z Północy powinniśmy otrzymać kurs w granicach 1.5, a nie aż tyle ile oferują nam bukmacherzy. „Super Chin” wygrał swoje spotkanie 3-2 jednak w żadnym momencie nie wydawało się, że miałby je przegrać. Mimo paru zastojów na podwójnych to jego podwójne w całym spotkaniu wynosiły 42%, a średnia całego spotkanie blisko 100. Dobey znalazł się na zupełnie innym biegunie i wracał z 0-2. Ostatecznie pokonał Jeffa Smitha i awansował do 3 rundy. AVG96, niecałe 40% na podwójnych oraz 6 maxów. Jeżeli spojrzymy na H2H to dostrzeżemy 4 wygrane na 5 spotkań dla Gurneya.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +167
kacper091097 260,9K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Na dzisiaj zakłady kombinowane.
1. Chisnall win i więcej 180 @1.85
2. Petersen win i więcej 180 @1.6
AKO: 2,96 Unibet Piękne potrojenie :love:

1. Chizzy zagrał naprawdę całkiem nieźle w pierwszej rundzie i nawet lepiej na podwójnych niż się spodziewałem. Grał z chłodną głową i tak powinno być też dziś. Za rywala ma Nopperta, który jest zupełnie bez formy co pokazał w meczu z zawodnikiem z RPA. Chisnall przewyższał Holendra zarówno w aspekcie maxów jak i średniej. Holender pewnie zagra trochę lepiej, bo gorzej się chyba nie da, ale powinien odstawać w tym pojedynku i nie spodziewam się z jego strony fajerwerków.
2. Mimo świetnej dyspozycji Lowe na 180 w meczu ze Smithem buki nie uważają, że może to powtórzyć. I ja też nie. Myślę, że tak dobrze już mu nie pójdzie. W meczu z Anglikiem Lowe grał na luzie, był zdecydowanym underdogiem i nie grał pod presją, a i Smith mu pomógł. Teraz Petersen nie będzie Jasonowi pewnie budować autostrady pod zwycięstwo i zagra zdecydowanie lepiej niż Michael. Lowe coś czuję, że nie podtrzyma dyspozycji z wcześniejszej rundy i zakręci się koło niższej średniej. Petersen jak dobrze wiemy jest jednym z lepszych zawodników rzucających 180 i jego wygrana w maxach raczej nie podlega dyskusji. Uważam, że w samym spotkaniu też nie przegra, bo jest po prostu solidniejszy i mimo dyspozycji na podwójnych w okolicach 25-30% powinien sobie poradzić.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +133
anzelmo 262,2K

anzelmo

Użytkownik
Clemens, G - Ratajski, K Clemens, G @ 2.25 voxbet
Clemens, pierwsze 180 1,8 Devon Petersen under 8,5 180 1,72 totolotek
Clemens, więcej 180 1,78 Van Gerven największy checkout 1,48 totolotek
Clemens, największy checkout 1,8 Ratajski 6 więcej 180 2,00 totolotek
Love 5 lub więcej 180 1,85 Van Dujnenboden najwięcej 180 1,57 totolotek

Nie patriotycznie ale Niemiec w gazie świetnie rzuca 180 i po wyeliminowaniu obrońcy tytułu napewno będzie jeszcze bardziej uskrzydlony mecz o duża stawkę .Rataj wygląda stabilnie ale tych maksow za duzo nie rzuca na dablach bywa rożnie dość stabilnie jak na razie ale tutaj wydaje mi sie ze Niemiec tymi 180 ustawi sobie gre ma dobre wysokie checkouty plus na dablach tez nie naj gorzej kursy jak najbardziej do gry- mecz na moje skromne przemyślenia 50/50 powinien byc dość długi to i będą różne momenty zwroty akcji i Rataj 5-6 180 powinien wykręcić zobaczymy ....Van Gerven idzie jak burza bawi sie gra praktycznie wszystko mu wychodzi poza 180 gdzie nie zawsze musi je rzucać na sile wszystko w jego stronę do gry wiadomo Hendi ujemne dość wysokie....ale zamkniecie jest wstanie rzucić na takim poziomie do którego Joe raczej sie nie powinien zbliżyć....Co do Devona Anglik jest wstanie to wygrać a na pewno i go po straszyć ta linia 180 wygląda dość wysoko sam Love tez niezle rzuca 180 wiec próbujemy i na koniec jutro maszynka do 180 Holender po takim kursie do gry Van Dujnenboden musiał by mocno obniżyć loty zeby w tym elemencie przegrać stary anglik za duzo 180 nie rzuca i wydaje mi sie ze to nie jest jego styl grania wczoraj po męczył go Bagish amerykan zagrał super i nie duzo brakło do...przy długim wczorajszym meczu Glen miał bodajże 5 180 jak na niego duzo ale holender jest wstanie tu miedzy 6-8 spokojnie rzucić

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +25
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Bardzo ciekawe i zaskakujące mistrzostwa swiata. Początkowe rundy wchodziły niesamowicie, a ostatnie dni to dziwne rozstrzygnięcia, które bardzo ciężko przewidzieć. My się jednak nie poddajemy i atakujemy kolejny kuponik.

Chisnall-Noppert
Typ: Chisnall więcej 180’s – 1.45/fortuna

Po tym co zrobił dziś Wade to ciężko mówić o jakichkolwiek „pewniakach”, ale uważam, że więcej 180’s Chisnalla po takim kursie możemy traktować jako ogromne value. Dave w poprzedniej rundzie rzucił 6x180’s podczas 19 legów i dość pewnie wygrał swoje spotkanie. Noppert zagrał fatalnie w 2 rundzie, gdzie pokonał kwalifikanta z RPA grając na AVG80 i rzucając zaledwie 2x180’s w 18 legach. Podejrzewam, że Holender zagra dziś lepsze spotkanie niż ostatnio jednak nadal nie powinien on mieć tyle maxów co Chizzy. Wielokrotnie wspominałem, że Anglik jest w tej kwestii jednym z najlepszych darterów w PDC i nadal się tego trzymam, a kurs na więcej 180’s w jego wykonaniu uważam za spore value.

Clemens-Ratajski
Typ: Ratajski – 1.56/fortuna

Ktoś może zarzucić mi granie na „swojego”. Przypomnę jednak, że to ja typowałem wygraną Whitlocka i spodziewałem się odpadnięcia „Polish Eagle” w pojedynku z popularnym Kangurem. Polak zagrał jednak kolejne solidne spotkanie i bez większego problemu pokonał strasznie słabego tego dnia na podwójnych Whitlocka. Jeszcze bardziej pozytywnie zagrał Clemens, który po świetnym 7-setowym spotkaniu rozprawił się z mistrzem świata – Peterem Wrightem. Zapowiada nam się fantastyczne widowisko, które może wyłonić przyszłego półfinalistę MŚ. Ja w tym spotkaniu idę w stronę wygranej Ratajskiego, który na ten moment wydaję się równiejszym darterem. Polak na tym turnieju rozegrał 7 legów, z czego 4 z nich zostały rozegrane na AVG powyżej 100. Do tego dochodzi dość dużo jak na Polaka 180’s oraz bardzo solidny podwójny oscylujący w okolicach 40%. Jeżeli spojrzymy na H2H pomiędzy oboma zawodnikami to zobaczymy 6 spotkań i 6 wygranych Ratajskiego! Mimo, że to spotkanie powinno być wyrównane i zobaczymy naprawdę fajny pojedynek to moim zdaniem Ratajski jest sporym faworytem i właśnie to on wygra to spotkanie.

Price-King
Typ: Price – 1.44/fortuna

Mimo, że jestem fanem Kinga i jego stylu gry i żaden z jego dotychczasowych sukcesów mnie nie dziwi to uważam, że Price to jednak za wysoka pólka. Oglądając wczorajsze spotkanie Price z Dolanem widziałem w Walijczyku zawodnika, który jest na poziomie nieosiągalnym dla nikogo poza MVG. Mimo, że Dolan grał spotkanie życia, trzymał się w meczu przez cały czas i wykorzystywał wszystko co mógł to Price pod presją zakończył 72 rzucając pierwszą lotkę meczową. Nie skupiam się na niczym innym, ponieważ dla mnie forma Price jest czymś co powinno doprowadzić go do finału przeciwko MVG i naprawdę wyśmienitym meczem, który możemy zobaczyć.

AKO: 3.25/fortuna
(bonusik obcina podatek)

Otrzymane punkty reputacji: +182
briko 11,9K

briko

Użytkownik
Witam,

Nie jestem znawcą darta, ale jak co roku oglądam od dechy do dechy MŚ. Turniej, który przyciąga zwykłych januszy świetną atmosferą na trybunach ( w tym roku pandemicznym niestety nie, ale niektorzy zawodnicy mogą to wykorzystać) i właśnie chciałem wspomnieć o naszym rodaku, który jest niezwykle skupiony, oglądając mecz z R. Joyce stwierdziłem patrząc na drabinkę, że jest w stanie w tej formie i dyspozycji pokonać whitlocka, a później zmierzyć się z Wgrightem, ale co się okazało bardzo dobrze grający Clemens sprawił niespodziankę i to właśnie z nim stoczy emocjonujący pojedynek. Warto dodać, że Polak na sześć pojedynków wszystkie wygrywał z Clemensem i tym bardziej presja będzie spoczywać na Ratajskim i śmiem twierdzić, że spacerku nie będzie tak jak z niewykorzystującym podwójnych Australijczyk. Niemiec na podwójnych napewno będzie skuteczniejszy. Spodziewam się emocjonującego meczu i wygranej Polaka 4-3.

P.S.
Jeszcze przed świętami pograłem na Ratajskiego, że wygra Cwiartkę po kursie 6 stawka 2,5/10 i jeszcze tak dla zabawy stawka 1/10 że dojdzie do finału.

Załączniki

Otrzymane punkty reputacji: +143
piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
Nie podawałem typu przed turnieju, bo nigdzie indziej, niż w William Hill go nie znalazłem, ale myślałem o graniu na to, że będzie 9-dart finish. Tak na przełamanie po 5 latach przerwy. Chociaż kurs był niezbyt wysoki, bo zaledwie 2,0. Myślałem, że będzie wyższy 😉 I Wade znów będzie wyświetlany przy filmie z 9. lotką, tym razem chociaż jest po tej lepszej stronie, bo mnóstwo graczy robiło to w meczu z nim - pechowiec straszny 🤣 inna sprawa, że chyba sam zdawał sobie sprawę, że nie rozgrywa najlepszego meczu, bo "radość" mocno ograniczona 🤔

W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Takie luźne przemyślenia, kursy byc może jakiś buk wystawi na drabinkę. Chociaż nie da się ukryć ze organizatorzy mogli pomyśleć i dać teraz ostatni mecz rundy i przerwe 3 godzinna przed 1/8 finału a nie po meczu Chisnalla od razu Krzysztof

Swoją drogą Chisnall zamyka maksami najważniejszy kupon na tę rundę wiec przebieramy nogami ;-)

I cwiartka
Wszystko wskazuje na to ze juz w ćwierćfinale dojdzie do spotkanią które wyłoni nam faworyta tych mistrzostw. Na tą chwilę MvG wydaje się być poza zasięgiem, ale jemu też musi się trafić słabsze spotkanie. Jeżeli trafi się z Cullenem to pół biedy, ale jeżeli trafi się w cwiercfinale a po drugiej stronie będzie Dima - możemy byc swiadkami niespodzianki

II ćwiartka
Teoretycznie nazwiska Andersena i Durranta kazalyby w jednym z nich upatrywac polfinalisty. Jednak tylko Mensurowi Gary zawdzięcza to ze wczoraj po 3 setach zamiast 0-3 prowadził 2-1. Durrant to zagadka - są przebłyski formy która dała mu zwycięstwo w PL, mecz z DvD to dla mnie fifty-fifty. Ale jeżeli chodzi o półfinaliste -konsekwentnie będę się trzymal swojej niespodzianki i wierzę w Petersena. Jezeli tylko nie zatnie się na dublach to właśnie w Devonie upatruje faworyta tej części drabinki

III ćwiartka
Co by nie napisać serce mówi jedno. Searle do ogrania w ćwierćfinale, Clemens do ogrania dzisiaj. Ale to jest Krzysztof - juz tyle razy było tak blisko ze po prostu - kibicuje

IV ćwiartka
I tu też niby Price, ale. Podoba mi się tutaj Gurney - w sezonie slabiutki ale tu widać ze formę przygotował. Z tym ze u niego problemem będzie z pewnością psychika, już tyle razy cały się trzasl w ważnych momentach ze myślę że w ćwierćfinale przepadnie. Pytanie tylko z kim? Jeżeli King utrzyma poziom gry to jest w stanie sprawić niespodziankę? Czy jest? Tak, jemu chyba można zaufać

Podsumowując widze w półfinałach dwie niespodzianki - Petersena i Kinga. Niech jeden wejdzie a będzie spory plus. Ponadto do pogrania mistrzostwo dla MvG z zabezpieczeniem ze tytuł zdobędzie darter z pierwszej ćwiartki

Krzysztof, powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +143
psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
duzo racji w tym ale jest to sztuka i wielka klasa gracza byle kto tego nie robi swoje zrobił Buntig troszkę mocniejszy psychicznie mimo to cos wpadnie na konto jako pocieszenie za takie zagranie)
No właśnie nic nie wpadnie na konto. W tym roku organizatorzy nie przewidzieli dodatkowych nagród za 9 lotkę, pewnie z powodu braku publiki a co za tym idzie dochodów z tzw. bramki, czyli biletów, a to zawsze sporo kasy było.

W tamtym roku było 100 tys funtów. W tym nie ma żadnego bonusu, poza chwałą że się tego dokonało.

Otrzymane punkty reputacji: +18
piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
W tamtym roku było 100 tys funtów. W tym nie ma żadnego bonusu, poza chwałą że się tego dokonało.
Doczytaj dokładnie - było 100 tys. funtów, ale jeśli ktoś zrobi 2 razy 9 lotkę, czego nikt w historii nie dokonał 🤔

Otrzymane punkty reputacji: +116
W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Hahahaha tak mi się głupio skojarzyło ze gdyby to Ronnie O'Sullivan był na ostatniej lotce przy braku nagród to zamiast d12 rzucałby gołe 8

psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Hahahaha tak mi się głupio skojarzyło ze gdyby to Ronnie O'Sullivan był na ostatniej lotce przy braku nagród to zamiast d12 rzucałby gołe 8
Nie, on by trafiał w bulla żeby przefurzyć :p

Gwoli ścisłości to w przypadku Ronniego to tam nagroda za maksa była, ale 10tys, co wydało mu się za mało i dlatego wbił 146 zamiast 147 "because only I can" jak to później wyjaśnił.
W sumie to nie wiem czy jest taki oryginał wśród darterów, który by łączył najwyższe umiejętności z "szaloną" głową.

Ale dobre skojarzenie, podobny wyczyn w sumie, 9 dart też już nie jest ewenementem raz na pare lat. Chociaż w snookerze maksy to już ostatnio spowszedniały trochę, w każdym turnieju niemal widzimy 147, nawet po 2 razy, zwykle przez nie największych tylko z drugiego szeregu zawodników.

Sorry za dygresję ze snookera, ale dart i snooker to właściwie bracia z innej matki, ten sam właściciel obu federacji, ten sam szef, ta sama ekipa chyba organizuje wszystko itd.

I 35,1K

iti

Użytkownik
Price-King
Typ: Price – 1.44/fortuna

Mimo, że jestem fanem Kinga i jego stylu gry i żaden z jego dotychczasowych sukcesów mnie nie dziwi to uważam, że Price to jednak za wysoka pólka. Oglądając wczorajsze spotkanie Price z Dolanem widziałem w Walijczyku zawodnika, który jest na poziomie nieosiągalnym dla nikogo poza MVG. Mimo, że Dolan grał spotkanie życia, trzymał się w meczu przez cały czas i wykorzystywał wszystko co mógł to Price pod presją zakończył 72 rzucając pierwszą lotkę meczową. Nie skupiam się na niczym innym, ponieważ dla mnie forma Price jest czymś co powinno doprowadzić go do finału przeciwko MVG i naprawdę wyśmienitym meczem, który możemy zobaczyć.

AKO: 3.25/fortuna
(bonusik obcina podatek)
Jezeli sie nie myle to Price wykorzystal druga lotke meczowa, bo pierwsza mial w szostym secie przy 2-2 w legach, ale nie trafil.

Do góry Bottom