>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KHL (Liga Kontynentalna) - Sezon zasadniczy 2020 / 2021

Status
Zamknięty.
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Tak na luzno narazie piszei zagram Ufe i Dynamo Moskwe RT.
Ufie dobrze zrobi ten odpoczynek bo liderzy go bardzo potrzebowali, do ekipy dołaczył Platt i mysle przyda sie jedo doswiadczenie w ataku. Zubry z kolei bez swojego najlepszego żądła, Szaraganowicza. Został on wezwany przez Devils na obóz NHL i troche trzeba pozmieniac w ataku

Ufa RT kurs 1,92 ✅

Dzis Vitjaz powinien dobić Jokerit bo niewykorzystali wielu szans i niepotrzebnie było nerwowo w koncówce meczu, poza tym grali gracze z EHT i a to bedzie ich piaty mecz w ciagu szesciu dni i mam wrazenie ze jutro fizyka zawiedzie a Dinamo ma jednak rachunki do wyrównania i jutro wezmą rewanż.

D.Moskwa RT kurs 1,82✅

meczu Avto nie ruszam , bo po wywiadzie jaki udziełił Kovar zrobił się smród na pół Uralu, oberało sie nawet kapitanowi Datsjukowi i albo sobie pogadali w szati po męsku i bedzie wszystko cacy albo jutro zobaczymy dziwny mecz
Poza tym postawił bym jeszcze na Kazań ale ml✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +86
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Avto - Traktor
Avto ml @1,78

Gospodarzom ta przerwa mogła wyjść tylko na dobre. W jaki sposób ostatnie mecze rozgrywali, to wszyscy wiemy. Terminarza nie mieli prostego, bo grali z drużynami z wysokiej półki, ale mimo wszystko 10 porażek pod rząd to jest coś, co nie zdarza się często w przypadku drużyny takiego kalibru. Z drugiej strony Traktor, który ostatnio też trochę zwolnił tempa po fantastycznym starcie.. Drużynie z Czeliabińska ta przerwa też może wyjść na dobre; trudny mecz do typowania, ale liczę, że Avto się zrewanżuje po ostatnim, przegranym meczu :)
Tutaj sprawa nie jest taka prosta jakby się mogło wydawać. Ostatnio czytałem ciekawy wywiad z Kovarem w którym Czech ostro pojechał po całym zespole i zarządzie. Takie publiczne wylewy rzadko się zdarzają. Wygrany mecz z Magnitką określił jako przypadek i chwilowy fart. Przyznał, że drużyna nie przygotowała się jak należy do sezonu, również fizycznie. Sukcesy z początku sezonu przypisał dogodnemu terminarzowi i pojedynkom z ekipami osłabionymi wirusem. Dosłownie: "Na początku sezonu graliśmy z zespołami pokroju VHL". Powiedział też, że jeśli nastawienie zarządu się nie zmieni to nie wróży zespołowi świetlanej przyszłości i z poważniejszymi przeciwnikami będą miewać poważne problemy. Dostało się również kolegom z zespołu. Jakub stwierdził, że Datsyuk nie jest zawodnikiem na miarę lidera zespołu, a ostatnim liderem z krwi o kości był hokeista który już od kilku lat nie gra w klubie. Generalnie wypowiedź Kovara miała styl "co złego to nie ja", ale jednak coś w tym jest, bo pewien dziennikarz rosyjski skomentował sytuację Petersa słowami: "Peters wpakował się w niezłe bagno. Nie wiedział na co się pisze przyjmując propozycję pracy w Jekaterynburgu". Podejrzewam, że to będzie ostatni sezon Czecha w Avto, ale otwarcie tego nie przyzna. Polecam obserwować więc grę Avtomobilista.

Radze również obserwować ruchy kadrowe, bo wielu zawodników będzie wracać do USA przed rozpoczynającym się sezonem NHL. Bardzo duża strata dla Mińska, bo dzisiaj opuścił ich Sharangovich (New Jersey) a to bardzo wielka strata ofensywna dla zespołu z Białorusi...

Otrzymane punkty reputacji: +28
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Taaak, super info z wywiadem! Ja niestety przeoczyłem wypowiedz Kovara, no ale trudno. Niby słabo, ale z drugiej strony myślę, że to może działać też trzeźwiąco i będą chcieli być może na siłę pokazać, że aż tak źle nie jest. Zostaje przy Avto ml, ale oczywiście w singlu, bo do grania ako nerwów nie mam..

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
A ja się skuszę na mecz w Nowosybirsku :D będzie to dobra przystawka przed hitem w Petersburgu, który także postaram się dobrze wytypować. Co by nie mówić czeka nas ciekawe widowisko w Nowosybirsku, bo będzie to starcie z podtekstami bracia Ushenin przeciwko Amurowi, a więc klubowi, gdzie spędzili większość kariery, wypychani na koniec przygody w Chabarowsku.

Sibir Nowosybirsk vs Amur Chabarowsk poniżej 5.5 bramek @1.59 ✅
SKA St. Petersburg vs CSKA Moskwa X2 @1.53 ✅
AKO @2.43 Fortuna ✅

Doskonale wiemy, że Amur najlepiej czuje się u siebie. To, co zauważyłem w tym sezonie to problemy Tygrysów w pierwszych starciach w delegacji np. z Saławat Jujew był to dramatyczny pojedynek, który nie dało się oglądać. Liczę na underowe spotkanie i więcej walki fizycznej niż technicznej. Trener Nikolai Zavarukhin będzie musiał poukładać swój skład po transferze braci Ushenin, a oni przecież też przez dłuższy czas nie grali. To dodatkowo odbije się na zgraniu Sibiru. Bramkarze po obu stronach przed przerwą reprezentacyjną nie prezentowali się źle, liczę na skromny wynik, mało strzałów celnych i dobrą dyspozycję obu GK.

Co do hitu, zapewne wynik będzie się kręcił koło remisu. W ostatnich latach częściej górą było CSKA, ale SKA też niejednokrotnie zaskakiwało. To, co podoba mi się po stronie stołecznych w tej kampanii to umiejętność grania z najlepszymi. Przytrafiają im się wpadki, ale z zespołami pokroju Dynama Mińsk, czy Sibiru, ale gdy przyjdzie się zmobilizować na danego rywala to nie ma mocnych. Zdecyduje chyba tutaj dyspozycja dnia bramkarza, a Alexander Samonov może być trochę zmęczony EHT, bo rozegrał trzy starcia w cztery dni, a wydaje mi się, że Valeri Bragin na niego postawi. Jakoś tak mam w ostatnich latach że stawiam na CSKA, gdy mierzą się z SKA i rzadko mnie to zawodzi. Ciężko ten wybór tak logicznie uzasadnić, bo ekipy są na podobnym poziomie, ale 1.53 na X2 na CSKA rzadko się zdarza i spróbuje, a co tam, czutkę też czasem trzeba mieć.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +263
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Mimo sporej liczby spotkań paradoksalnie ciężko coś wybrac, ale zawsze jak wybór jest zbyt duży to ciężko się zdecydować. Dzisiaj delikatnie zagram sobie faworytów w AKO. Poza tym spróbuję poszukać czegoś ciekawego live, bo ostatnio lepiej mi się gra właśnie na żywo (dlatego trochę rzadziej piszę). Może jeszcze pójdę za przeczuciem w meczu w Ufie, bo nie daje mi to spotkanie spokoju. Wydaje mi się, że Salavat zdecydowanie wygra z Białorusinami. W Mińsku szyki pomieszało odejście Sharangovicha. Sporo rotacji, a dodatkowo w bramce Taylor, który nie jest bramkarzem wysokich lotów. Na przeciwko najmocniejsze zestawienie Salavatu z Metsolą w bramce. Mimo, że Ufa w lekkim kryzysie to wydaje mi się, że zgarną dwa punkty w 60 minut. Stawiałbym, że Mińsk strzeli poniżej 2.0 bramek za @2,00 albo, że Ufa wygra z handicapem -1,5 za @2,25, ale w tym przypadku może też poszukam czegoś live. Dzisiaj "prematch" trebel:

✅ Salavat ML & Dynamo Moskwa ML & Kazań ML @3,21 3/10 Unibet

Poza tym dzisiaj mam jakieś wyjątkowo silne przeczucia, prawie niczym wizje 😅 Od rana chodziło za mną Over 2.0 bramki w pierwszej tercji w Nowosybirsku za ponad @3,00 ale zabrakło mi odwagi, żeby zagrać. Teraz ta Ufa... Jeszcze under 4.0 lub 3,5 w Jarosławiu za około 3,00 mnie męczy. Pozostałe mecze do mnie nie przemawiają ; )

W bramce Avtomobilista Kovar. Szczerze mówiąc spodziewałem się reakcji trenera na jego wypowiedź i szansę dla Grossa, ale też nie za bardzo w porządku posadzić go teraz na ławie na resztę sezonu, bo to dobry fachowiec. Ciekawie się zapowiadają derby Uralu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +221
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dzisiaj wszystko na styku zielono, zobaczymy jak jutro :D jedno AKO i jeden singiel:

Avangard Omsk vs Barys Nur-Sultan; Barys powyżej 1.5 gola @1.99 ✅
Spartak Moskwa vs Vityaz Podolsk; Vityaz Podolsk powyżej 1.5 gola @1.41 ✅
AKO @2.81 Superbet ✅

Singiel:
Barys Nur-Sultan podwójna szansa 2-2 @3.58 ✅
Superbet

Oglądałem ostatnio sporo Barysa oraz ostatnie spotkanie Avangardu i kursy w mojej opinii są lekko przesadzone. Ponownie spróbuje zagrać przeciwko Jastrzębiom, które nie zachwyciły z Kunlun. Okej, byli osłabieni przez EHT i zawodnicy trochę odpoczęli, ale dobrze wiemy, że pierwsze mecze po powrocie na swoją taflę są często problemowe. W mojej opinii to bardziej Kunlun przegrało poniedziałkowe starcie niż Avangard wygrał, ale swoje szanse wykorzystali. Bob Hartley cały czas musi sobie radzić bez Chistyakova i Chinakhova, ale wrócił Sekac i pokazał show. Do AKO wezmę dwie bramki, a na singla podwójną szansę. Liczę, że Kazachowie już na początku zaskoczą swoich rywali, mają przeciez do wyrównania rachunki z tej kampanii. Tam powoli układa się wszystko w całość i ostatnie transfery także się udały, kto wie może życie bez Andreia Skabelki w Nur-Sultan dalej istnieje?

Drugi pojedynek trochę krócej przeze mnie omówiony, Spartak b2b, do tego mocno średni występ z Bars, a na ich tafle przyjedzie rozpędzony Podolsk. Tutaj poszedłbym w X2, ale spodziewam się, że stołeczni trochę się postawią, więc pobiorę dwa trafienie Vityazu. Także będzie chęć rewanżu po dwóch porażkach w Podolsku i obrona gospodarzy mnie kompletnie nie przekonuje.

Edit. Super, drugi dzień z rzędu na 100% 💪

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +168
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Ja jutro odpuszczam. Pewnie szedłbym w stronę Torpeda ml i może rzeczywiście Podolsk/X, chociaż z podopiecznymi Znaroka bywa różnie. Tak czy siak - skip. Nie wiem czy oglądaliście meczyk w Petersburgu - fajna końcówka :)

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzisiaj wszystko na styku zielono, zobaczymy jak jutro :D jedno AKO i jeden singiel:

Avangard Omsk vs Barys Nur-Sultan; Barys powyżej 1.5 gola @1.99
Spartak Moskwa vs Vityaz Podolsk; Vityaz Podolsk powyżej 1.5 gola @1.41
AKO @2.81 Superbet

Singiel:
Barys Nur-Sultan podwójna szansa 2-2 @3.58
Superbet

Oglądałem ostatnio sporo Barysa oraz ostatnie spotkanie Avangardu i kursy w mojej opinii są lekko przesadzone. Ponownie spróbuje zagrać przeciwko Jastrzębiom, które nie zachwyciły z Kunlun. Okej, byli osłabieni przez EHT i zawodnicy trochę odpoczęli, ale dobrze wiemy, że pierwsze mecze po powrocie na swoją taflę są często problemowe. W mojej opinii to bardziej Kunlun przegrało poniedziałkowe starcie niż Avangard wygrał, ale swoje szanse wykorzystali. Bob Hartley cały czas musi sobie radzić bez Chistyakova i Chinakhova, ale wrócił Sekac i pokazał show. Do AKO wezmę dwie bramki, a na singla podwójną szansę. Liczę, że Kazachowie już na początku zaskoczą swoich rywali, mają przeciez do wyrównania rachunki z tej kampanii. Tam powoli układa się wszystko w całość i ostatnie transfery także się udały, kto wie może życie bez Andreia Skabelki w Nur-Sultan dalej istnieje?

Drugi pojedynek trochę krócej przeze mnie omówiony, Spartak b2b, do tego mocno średni występ z Bars, a na ich tafle przyjedzie rozpędzony Podolsk. Tutaj poszedłbym w X2, ale spodziewam się, że stołeczni trochę się postawią, więc pobiorę dwa trafienie Vityazu. Także będzie chęć rewanżu po dwóch porażkach w Podolsku i obrona gospodarzy mnie kompletnie nie przekonuje.
Hej
Nie chciałbym się czepiać ale też oglądałem mecz Avangardu z Kunlun, bo sam się połakomiłem na te kursy licząc na to , że nie bedzie zawodników z EHT a tu ku mojemu zaskoczeniu w bramce był Hrubec , który dzień wcześniej zatrzymał Szwedów , w obronie pojawił sie Kaski a w ataku wyszłi Żernow i Tolczyński , który po meczu z Finlandią skarżył się na jakiś uraz . Kunlun tak naprawde nic nie pokazał i wyszło to na co zwracał uwagę trener po meczu z Barysem, zamiast zespołowej gry było wiecej popisów indywidualnych, do tego głupie faule a taki zespół jak Omsk wykorzystał to do bólu a sam zagrał mądrze, do tego Hrubec zrobił swoje, dajac pewność zawodnikom z pola i nie było co zbierać. Z Mytyszczi do Bałaszycha jest niedaleko wiec mysle ze nie bedzie problemow z aklimatyzacja.
Ty piszesz , że Avangard był osłabiony przez EHT , a wszyscy prócz Pokki grali, nie wiem co masz na mysli albo ogladalismy dwa inne mecze.
Typu oczywiście nie neguje bo Omsk na przestrzeni sezonów nie takie numery odstawiał

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ja jutro odpuszczam. Pewnie szedłbym w stronę Torpeda ml i może rzeczywiście Podolsk/X, chociaż z podopiecznymi Znaroka bywa różnie. Tak czy siak - skip. Nie wiem czy oglądaliście meczyk w Petersburgu - fajna końcówka :)
Teraz obejrzałem, końcówkę meczu. Oba gole na konto Hellberga. Chyba był już w szatni na półtorej minuty przed końcem a szkoda bo SKA mogło nie dac punktów rywalom. Dobrze że Bragin zmienił Szweda przed karnymi

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Hej
Nie chciałbym się czepiać ale też oglądałem mecz Avangardu z Kunlun, bo sam się połakomiłem na te kursy licząc na to , że nie bedzie zawodników z EHT a tu ku mojemu zaskoczeniu w bramce był Hrubec , który dzień wcześniej zatrzymał Szwedów , w obronie pojawił sie Kaski a w ataku wyszłi Żernow i Tolczyński , który po meczu z Finlandią skarżył się na jakiś uraz . Kunlun tak naprawde nic nie pokazał i wyszło to na co zwracał uwagę trener po meczu z Barysem, zamiast zespołowej gry było wiecej popisów indywidualnych, do tego głupie faule a taki zespół jak Omsk wykorzystał to do bólu a sam zagrał mądrze, do tego Hrubec zrobił swoje, dajac pewność zawodnikom z pola i nie było co zbierać. Z Mytyszczi do Bałaszycha jest niedaleko wiec mysle ze nie bedzie problemow z aklimatyzacja.
Ty piszesz , że Avangard był osłabiony przez EHT , a wszyscy prócz Pokki grali, nie wiem co masz na mysli albo ogladalismy dwa inne mecze.
Typu oczywiście nie neguje bo Omsk na przestrzeni sezonów nie takie numery odstawiał
Przez osłabienie chodziło mi o to, że zawodnicy, którzy występowali w Moskwie mieli trzy mecze w przeciągu czterech dni w nogach i nazajutrz musieli wziąć udział w czwartym spotkaniu, a nie pisałem tutaj o osłabieniach kadrowych :)

Co do samego spotkania, kto był lepszy, nie neguję, że Avangard nie wygrał zasłużenie, bo zwycięstwo sie im tak naprawdę należało, ale Kunlun miało swoje sytuacje szczególnie w pierwszej tercji, gdzie ich nie wykorzystało, a z rywalami takiego kalibru trzeba to robić. Im dalej w las, tym lepsze Jastrzębie, Hrubec i Sekac zrobili tak naprawdę robotę

T 23,6K

timon111

Użytkownik
Omsk-Barys Typ 02 kurs 2.42
Szukaliście niespodzianki w ostatnim meczu Jastrzębi, ja poszukam jej dzisiaj. Faktycznie po EHT Omsk wyszedł w niemal pełnym zestawieniu i poradzili sobie dość gładko ze słabszym i w dodatku nieskutecznym zespołem Kunluna. Dziś rywal mocniejszy i spodziewam się wyrównanego spotkania, w którym być może będzie potrzebny OT do wyłonienia zwycięzcy, kurs na to, że Barys nie przegra w regulaminowym jest naprawdę dobry
N. Nowogród-Sochi Typ 02 Kurs:2.10
Tutaj nic merytorycznego nie napiszę i powiem wprost. Kieruje się przeczuciem. N.Nowogrod złapali ostatnio trochę słabszy okres i Sochi choć dużo słabsze w tym sezonie to ostatnie mecze na styku. Myśle, że dzisiaj w regulaminowym również nie przegrają
Spartak-Podolsk Typ: obie strzelą 2+bramki kurs: 1.68
Liczę na ofensywne spotkanie. Spartak gra dzień po dniu. Wczoraj porażka z Barsami, dzisiaj rywal w zasięgu. Taki w sam raz żeby wrócić do swojej dobrej gry w formacjach ofensywnych.Podolsk ostatnio też gra dobrze i myślę, że 2 bramki powinni wsunąć.
Taka mało rzeczowa analiza, ale zobaczymy jak będzie z efektem. Wesołych Świąt! ;)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +147
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Ja dzisiaj trochę inaczej niż zwykle. Pójdę w bramki poszczególnych drużyn, bo kursy na zwycięstwo Torpedo za niskie, a co do Podolska nie mam pewności.

❌ Spartak poniżej 2,5 bramki @2,00 4/10 Unibet Spartak osłabiony ofensywnie co widać było w meczu z Kazaniem. Dzisiaj zabraknie Lehtery i możliwe, że Bakosa (obaj w pierwszej trójce najlepiej punktujących). Na miejscu trenera Podolska dzisiaj postawił bym ponownie na Todykova, który w meczu z Jokeritem obronił 52 strzały i to on wygrał mecz dla swojej drużyny. Podolsk musi zacząć lepiej wykorzystywać momenty. Dzisiaj bardzo ważny dla obu zespołów mecz. Kto wygra ten będzie wyżej w tabeli więc prawdopodobny także remis za @4,10.

❌ Soczi powyżej 2.0 bramki @2,04 4/10 Unibet
Soczi od pięciu spotkań nie strzela mniej niż trzy bramki w meczu. Dzisiaj może dojść do podobnej wymiany ciosów jak w przypadku meczu NN na Łotwie. Poza tym gospodarze tracą Melnichuka ktory wyjeżdża do San Jose i zostają dwaj bramkarze - Serebryakov i Tikhomirov, który nie jest ostatnio w najlepszej formie. Myślę, że gości wcisną co najmniej dwie bramki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +10
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Jest chwilka przed Wigilią, więc spróbujemy z 2X AKO na bramki drużynowe oraz kanadyjkę i singla na Dynamo Mińsk, a więc to co lubię najbardziej typować w KHL 🥳

Sibir Nowosybirsk vs Amur Chabarowsk: Oleg Li powyżej 0.5 punktu @2.20 ✅
Nieftiechimik Niżnekamsk vs Traktor Czelabińsk: Lukas Sedlak powyżej 0.5 punktu @1.82 ❌ Aberg lepszy :(
AKO @4.00 Fortuna

Metallurg Magnitogorsk vs Dynamo Mińsk: Dynamo Mińsk powyżej 1.5 gola @1.75 ✅
Avtomobilist Jekaterynburg vs Saławat Jułajew Ufa: Saławat Jułajew Ufa powyżej 1.5 gola @1.43 ✅
AKO @2.50 Superbet ✅

Singiel:
Dynamo Mińsk podwójna szansa 2-2 (wygranie pierwszej tercji lub całego meczu)
@3.55 Superbet ❌

Krótko i treściwie, co do charakterystycznego Olega bardzo mu kibicuje. Z twarzy widać, że skromny chłopak, dla niego nie ma straconego krążka i walczy do samego końca. Przez dłuższy czas utrzymuje dobrą formę. Jutro ,amy powtórkę z wczoraj, a więc pojedynek Sibiru z Amurem, który powinien być bardziej wyrównany. Liczę tutaj na zawodnika, który zapracował sobie w Chabarowsku na transfer do SKA. W Petersburgu mu się nie powiodło za bardzo w Kazaniu to samo i widać, że znalazł swoje miejsce w Nowosybirsku. Dobrze się tutaj czuje i dostaje sporo minut, także w PP, a ofensywa gospodarzy polepszyła się wraz z przyjściem braćmi Ushenin. Myślę, że ujrzymy podobną ilość bramek i nasz bohater przynajmniej raz zapunktuje przeciwko swojemu byłemu klubowi.

Zastanawiałem się nad Abergiem lub Sedlakiem, padło na tego drugiego. Trochę Lukas przeszedł nam obok meczu z Avto, ale nadchodzi dobra okazja, aby się poprawić. Z Nieftiechemikiem Traktor mierzył się dwukrotnie i Czech trzykrotnie wpisywał się czy to z bramką czy z asystą w bezpośrednich starciach. Nie ma co się długo tutaj rozpisywać, 2-3 trafienia przyjezdnych to jest tutaj mus i liczę na małe przełamanie Sedlaka.

Co do overków drużynowych i singla to też krótko. Nie ma Spoonera, nie ma Klinhammera, nie ma Sharangovicha, a Dynamo i tak strzela i tak. Okej Saławat Jułajew się rozprężyło po wysokim prowadzeniu, ale to tylko pokazuje, że Żubry zawsze grają do końca, nieważne jaki wynik by był. Taylor to jest bramkarz mem i to na pewno jest bolączka dla Craiga Woodcrofta, gdy Furch potrzebuje odpoczynku, ale coś czuje, że ekipa z Białorusi powalczy. Olkinuora bez formy, czy to przed EHT, gdzie popełniał komiczne błędy z Avto, czy w trakcie turnieju w Moskwie nie pomagał swojej reprezentacji. Poza tym Magnitka bez rozegranego spotkania od 1.5 tygodnia, liczę na mocne wejście Dynama bez Taylora, ale za to z Furchem i zwycięstwo w pierwszej tercji lub całego meczu. Lisy mogą na początku być nieco zagubione.

Saławat Jułajew to przede wszystkim świeżość i transfery w osobach kanadyjskiego Białorusina Geoffa Platta oraz
Mikhaila Naumenkova, który w ofensywie też jednak coś umie :) Znamy problemy w Avto, Kovar najwidoczniej skupiony na wywiadach nie na grze, a jeżeli pojawi się Gross to autostrada na bramkę dla ekipy z Ufy. Nie wydaje mi się, żeby po raz drugi z rzędu pojawił się wynik 0:0 tak jak to było jeszcze niedawno w Jekaterynburgu i wypoczęty Saławat Jułajew stać na dwa trafienia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +176
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Dzisiaj świątecznie (przypominam, że w Rosji prawosławie święta obchodzą w połowie stycznia, a dla nich najważniejsze i najbardziej świętują i obchodzą nowy rok, więc liga gra normalnie), więc i czasu mniej. Gram dzisiaj dwa single i może jeszcze rzucę coś sobie live, jak będę miał wolną chwilę :)

Sibir ml @1,50 ✅
Salavat ml @1,95 ❌

Żal mi nie grać Ufy przeciwko Avto po takim kursie ;d wszystkim typującym hokeja (i nie tylko!) życzę wesołych, spokojnych i udanych świąt! :) 🎅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +415
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Spotkanie: Dynamo Moskwa - Kazan
Typ: 1/+4,5 bramki
Kurs: 3.70
Bukmacher: fortuna
Analiza:

W czasie, kiedy w myśl Polskiej tradycji,w wielu domach zaczynać się będzie wigilijna kolacja, w Moskwie odbędzie się mecz Kontynentalnej Ligi Hokejowej, w którym zmierzą się dwie mocne ekipy. Dynamo sklasyfikowane na 4 miejscu w Konferencji Zachodniej w 37 meczach zgromadziło 48 punktów. Na uwagę zasługuje ich gra przede wszystkim w formacjach ofensywnych. Tacy zawodnicy jak Jaskin, Shipachyov, Tarasov czy Kagarlitsky odpowiadają za wykańczanie akcji i trzeba przyznać, że ich 1 piątka jest jedną z najsilniejszych w lidze.
Naprzeciwko mamy drużynę Ak Bars, zespół utytułowany, który z roku na rok stanowi o sile ligi a w latach 2009,2010,2018 sięgał po Puchar Gagarina. W obecnym sezonie jest nie inaczej i po 40 meczach zajmują 1 miejsce w Konferencji Wschodniej z 62 punktami. Na wyróżnienie zasługują tacy zawodnicy jak Nigel Dawes, Stephane Da Costa czy Stanislav Galiev.
Kursy na to spotkanie zostały wystawione w miarę po równo i takiego wyrównanego meczu się też spodziewam. Stawiam jednak na końcowe zwycięstwo Dynama. Na tercji rywala ich ofensywni zawodnicy robią naprawdę dobrą robotę. Styl gry tej drużyny przypomina mi trochę zespół Omska, który to już w obecnej serii gier pokonał zespół z Kazania dwukrotnie 3:0,3:0. Spodziewam się też większej motywacji w zespole gospodarzy. Kazan ma już sporą przewagę nad rywalami wynoszącą 11 punktów do2 Omska. Ścisk w konferencji zachodniej jest większy i choć spotkań w sezonie zasadniczym jest jeszcze dużo to Dynamo musi punktować i z takim rywalem jak Ak Bars. Kto śledzi KHL to wie, że kiedy mecze rozgrywane są co 2 dni to ta dyspozycja dnia i motywacja, oprócz oczywiście umiejętności, ma duże znaczenie. Dlaczego over ? Obie ekipy mają w swoich formacjach ofensywnych naprawdę dobrych graczy. Chwaląc oczywiście Dynamo muszę zaznaczyć, że mimo iż sporo strzelają to jednak dużo tych bramek też tracą a każdy błąd popełniony przeciwko takiemu rywalowi jak zespół z Kazania może przynieść bramki. Myślę, że mimo tego o jedną więcej strzeli zespół z Moskwy.
Typ przygotowany pod konkurs typów dnia, więc trochę naklikałem, ale wiem, że dla osób z tego działu nic odkrywczego nie napisałem. Liczę po prostu na lepszą dyspozycje dnia i skuteczność ekipy Dynama.
Wszystkim Formowiczom życzę Zdrowych i spokojnych Świąt! :)

Otrzymane punkty reputacji: +170
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ja może zacznę od życzeń dziś.
Dla wszystkich piszących, czytających i grających życzenia zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia 🎅❄🌲.

Z racji świątecznych obowiązków typy nie będą poparte wywodem.

Amur z x kurs 2,05
Amur powalczył w pierwszym meczu w Nowosybirsku i myślę że dziś też powalczą i chociaż punkt urwą

Ufa ml kurs 1.95
Liderzy Ufy odpoczęli i jest moc, nie będzie łatwo bo Avto chce grać dobrze ale chyba jeszcze są tarcia w zespole, myślę że Ufa to postara się wykorzystać

Ako Ufa z x plus Kazań z x kurs 2,48
O Ufie wspomniałem a co do meczu w Moskwie to mimo że Dynamo wydaje się w formie to jednak pokonanie Jokeritu, który grał dzień po dniu i był osłabiony kadrowo robi na mnie mniejsze wrażenie niż pokonanie przez Kazań Spartaka w delegacji. Liczę na dłuższą i lepsza jakościowo ławkę gości
Kursy z fortuny

Otrzymane punkty reputacji: +153
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Witajcie! Dzisiaj bez podawania typów. Mimo swojej funkcji w dziale i na forum postanowiłem urządzić dzisiaj mały sabotaż. Gorąco zachęcam do zamknięcia pokrywy laptopa, czy wyłączenia ekranu komputera na czas Wigilii i spędzenia czasu z rodziną. To dla wielu wyjątkowy okres i bardzo dobra okazja, żeby pokazać bliskim i przyjaciołom jak bardzo nam na nich zależy. W pozostałe, zwykłe dni często o tym zapominamy i zatracamy się poświęcając się swoim pasjom lub wykonując swoje zajęcia i obowiązki. Żona, dzieci, dziewczyna, brat, siostra czy dziadkowie zauważą i docenią czas spędzony z nimi w ten wyjątkowy wieczór.

Życzę wszystkim Wesołych Świąt i wigilijnej kolacji w przyjemnej atmosferze w tych dziwnych czasach!

Otrzymane punkty reputacji: +231
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Świąteczny nastrój trwa, dlatego dzisiaj bez analizy suche typy i przede wszystkich spokojnych i zdrowych Świąt :)

Lokomotiv Jarosław vs Sochi:

1/+4.5 @2.15 ✅
Artur Kayumov powyżej 0.5 punktu w kanadyjce @2.00 ✅
Fortuna

Edit. Pięknie zmiana w bramce Ilya Konovalova na Edwarda Pasquala pomogła i wyciągnęli mecz :D

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +78
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom