Wracamy do regularnego grania w
KHL i ja upatrzyłem sobie dwa spotkania, gdzie może dojść do niespodzianki, jedno AKO i dwa singiele:
Kunlun Red Star powyżej 1.5 gola @1.82
Barys Nur-Sultan powyżej 1.5 gola @1.45
AKO @2.64
Single:
1. Kunlun Red Star podwójna szansa 1-1 @3.47
2. Barys Nur-Sultan podwójna szansa 2-2 @2.34
wszystko Superbet
Oglądałem wczorajszy pojedynek w Mytiszczi i szczerze mówiąc podobała mi się gra obu ekip. Widać było, że Kunlun jak i Barys mieli krótką przerwę i potrzeba było trochę czasu, aby wejść na odpowiedni poziom. Padło mało bramek, ale im dłużej trwało to spotkanie, tym więcej pojawiało się okazji, aby pokonać bramkarzy rywali. Jutro nie są faworytami, ale będą mieć tą przewagę "czucia lodu". Ktoś tutaj powie, że to tylko kilka dni, ale uważam, że takie detale też mogą zdecydować, szczególnie na początku, stąd też w singlach podwójne szanse. To, co jeszcze łączy oba pojedynki to chęć rewanżu. Niedawno mieliśmy przecież starcia Kunlun z Avangardem oraz Barysa z Torpedo, gdzie do końca były to wyrównane mecze.
U Jastrzębi nie zagra zapewne Simon Hrubec, który dostanie chwilę odpoczynku po turnieju w Moskwie, a Igor Bobkov nie jest w najwyższej formie. Oliver Kaski, Sergey Tolchinsky, Denis Zernov, oni także powinni dostać dzień wolnego po wojażach w Moskwie. W ogóle wydaje mi się, że klub Boba Hartleya będzie trochę zdestabilizowany przez udział swoich młodziaków w MŚ Juniorów.
Widzę większe szanse na wygraną niż wskazuje na to kurs i 6.00 na RT Smoków kuszące.
Co do Barysa po prostu grają coraz lepiej. Pierwsza tercja z Kunlun im nie wyszła, druga wyrównana, a w trzeciej totalna dominacja. Wrócił Henrik Karlsson, co jest dobrą wiadomością, bo Joni Ortio mnie w ogóle nie przekonuje, dołączył nowy obrońca Alex Lintuniemi, pojawił się zaciąg kanadyjski i widać, że ten klub się powoli zbiera po aferze i słabym początku tych rozgrywek. Gdy Torpedo ma przed sobą drużynę, która nie gra otwartego hokeja i ma solidną obronę, to są problemy. Liczę, że Kazachy to wykorzystają