o co dokładnie chodzi? o Kempę? A taka nie była? Paskudna baba jak Chojarska i inne tego typu posłanki..blaise uspokój się bo przy następnym obrażaniu wszystkich, którzy mają coś wspólnego z PiS-em dostaniesz ostrzeżenie.
Jak nie potrafisz rozmawiać na poziomie to nie udzielaj się w tym temacie.
Oczywiście lepiej mieć za sobą Kurskiego, Kamińskiego, Cymańskiego, Kempę, Poncyljusza ????4. Nie mógłbym stawiac na człowieka, za którym stoją takie osoby jak Schetyna, Palikot, Pitera i Niesiołowski, Nowak.
Zbyszek Ziobro był najlepszym ministrem sprawiedliwości w ostatnim 10-leciu-to na pewno.Jedna z mądrzejszych rzeczy napisanych w temacie od jakiegoś czasu. Dla mnie obaj kandydaci uczestniczący w drugiej turze nie wiele różnią się od siebie - natomiast robią dużo żeby pokazać że różni ich absolutnie wszystko.
Z niechęcią zagłosuje jednak na Komorowskiego. Nie sądzę aby jego prezydentura była wybitna (zresztą podobnie odczuwam w stronę Kaczyńskiego, który jeśli wygra nie będę robił tragedii). Mimo wszystko Kaczyński swoją personalną szansę w polityce miał, był premierem rządu - rządu który oceniam bardzo źle.
Nie zapomnę mu celowego dzielenia społeczeństwa słowami o "ZOMO", "wykształciuchach" bo poczułem się wtedy osobiście obrażony. Nie zapomnę koalicji z LPR i Samoobroną, która była najgorszą koalicją rządzącą w historii Polskiej demokracji. Znienawidzonego przeze mnie Pana Ziobry, Ministra Sprawiedliwości także nie zapomnę bo swój stołek zawdzięczał Jarkowi i nadal odgrywa kluczową rolę w jego partii.
Reasumując - ja mam takie a nie inne odczucia i swój głos oddam na Komoriego. Rozumiem jak ktoś zagłosuje odwrotnie i żadnych pretensji czy też próby "nawracania" nie będę podejmował.
I na koniec jeszcze raz to co mi ostatnio ciągle po głowie chodzi w ramach rozmyśleń o wyborach : POLITYKA TO BAGNO
Zbyszek Ziobro nie jednokrotnie przekraczał swoje kompetencje za co sam wyrokiem sądowym został uznany za winnego.Zbyszek Ziobro był najlepszym ministrem sprawiedliwości w ostatnim 10-leciu-to na pewno.
Za to mógłby mi ktoś wytłumaczyć czemu za rządów PO było już 3albo nawet 4-ech ministrów sprawiedliwości??? Bo ja tego nie rozumiem
Buehehe a 2 lata kto rządził? Krasnoludki? No w sumie krasnoludki ale mniejsza o to...:spokodfhgfh:No nie iwem czy mieli te pare lat przeciez nie mieli wiekszosci ?
Zdecydowanie wyżej stawiam wymienionych przez ciebie panów.Oczywiście lepiej mieć za sobą Kurskiego, Kamińskiego, Cymańskiego, Kempę, Poncyljusza ????
Jeszcze pani była ^^ Jak mogłem jeszcze o mordercy zapomnieć? Oczywiście Zbycha też wyżej stawiasz ????Zdecydowanie wyżej stawiam wymienionych przez ciebie panów.
Proces przegrany przez Jarka, może to pokrzyżować plany zwycięstwa PIS-u oraz kandytata.
A jakich miał zastępców patriotów - opozycjonistów. Pozazdrościć tylko ????Zbyszek Ziobro był najlepszym ministrem sprawiedliwości w ostatnim 10-leciu-to na pewno.
Za to mógłby mi ktoś wytłumaczyć czemu za rządów PO było już 3albo nawet 4-ech ministrów sprawiedliwości??? Bo ja tego nie rozumiem
Idąc tym tokiem rozumowania wynik z domów pomocy społecznej daje do zrozumienia, że Kaczyński jest nie bardzo?Tak samo nie daje wam do zrozumienia wynik nic z wiezień w Polsce
Zdecydowanie tak!!Oczywiście lepiej mieć za sobą Kurskiego, Kamińskiego, Cymańskiego, Kempę, Poncyljusza ????
I wszystko na ten temat. W sobote, dzien przed wyborami byłem na 18stce u dalszego kuzyna i miałem "przyjemność" porozmawiać z grupa młodszych kolegów o polityce i jutrzejszych wyborach. I tacy ludzie mają decydować o postaci naszej politki, niektórzy idnosiłem wrażenie, że nie wiedzieli kto jaka partie reprezentuje a co dopiero o programie wyborczym.Demokracja to bagno.
Nie wiem, czy Gusto podważa, ale ja podważam. Bo autorytetem się JEST, a nie BYWA. A ludzi od bydła się nie wyzywa, tak jak to zrobił Władysław Bartoszewski.a co Gusto podważasz autorytet pana Bartoszewskiego? Czy ma ten głupi papier czy nie, wykładanie na tylu uniwersytetach (m.in w Monachium) coś znaczy.
Jakkolwiek oceniać ten wyrok, to jak słyszę formułki o niezawisłych sądach, to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Powtarzane od nastu lat komunały. A wystarczy myśleć...Jarek przegrał proces, ale oczywiście zrobi wszystko aby nie musieć przepraszać. Nawet jeśli już dojdzie do przeprosin, to będzie nas przekonywał, że i tak miał rację. Bo w IV RP jest tylko jedna prawda - prawda Kaczyńskich. Nawet wyrok niezawisłego sądu nie ma tutaj znaczenia.
Zastanawiam się dlaczego niektórzy chcieliby mieć w kraju dyktaturę Kaczyńskiego na spółkę z Rydzykiem ??
Jeden przymyka oko na to co robi drugi, za to ten drugi z ambony nabija mu poparcie. To jest dopiero układ
... Bo jak rozumiem sąd jest niezawisły tylko w wypadku gdy wyrok jest zgodny z Twoimi oczekiwaniami ? W innym przypadku to przekręt/układ/zmowa. Poznaje tą retorykę.Jakkolwiek oceniać ten wyrok, to jak słyszę formułki o niezawisłych sądach, to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Powtarzane od nastu lat komunały. A wystarczy myśleć...
Jakkolwiek oceniać ten wyrok, to jak słyszę formułki o niezawisłych sądach, to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Powtarzane od nastu lat komunały. A wystarczy myśleć...
Natomiast od małp można ????A ludzi od bydła się nie wyzywa
Tak to już niestety jest, że jak sądy wydają orzeczenia w sporach politycznych to z reguły są one przychylne dla rządzących.Jakkolwiek oceniać ten wyrok, to jak słyszę formułki o niezawisłych sądach, to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Powtarzane od nastu lat komunały. A wystarczy myśleć...