>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce (2015)

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
A teraz trochę faktów o Ryszardzie Petru, żeby nie mieć wątpliwości, kto będzie siał propagandę w mediach przez następne miesiące:

• Asystent posła Władysława Frasyniuka na początku lat 90. Warto przypomnieć, że Frasyniuk jest jednym z ludzi wspierających stowarzyszenie NowoczesnaPL.
  • Wieloletni asystent Leszka Balcerowicza począwszy od roku 1995, poprzez pracę w rządzie w latach 1997-2000. Dlatego też nie powinno dziwić, że Balcerowicz prawdopodobnie namaścił Petru na nowego lidera partii.
  • Brał udział w pracach nad reformą emerytalną w 1996 roku.
  • Należał do Unii Wolności a w 2001 z jej list (był na 1 miejscu na liście) bezskutecznie kandydował na posła. Dlatego, proszę nie wierzyć w jego polityczną świeżość.
  • 9 kwietnia tego roku na swoim blogu napisał, że bardzo pozytywnie ocenia prezydenturę Bronisława Komorowskiego.
  • Petru (w wywiadzie dla GW) krytykuje premiera Węgier Viktora Orbana mówiąc, że „Jak Polacy posłuchają kogoś, kto myśli jak Orbán, to Polska będzie miała poważne problemy, a koszty poniosą zwykli ludzie” a także „Orbán wyrósł właśnie dlatego, że ludzie przestali analizować. Gra na emocjach”. Nie jestem wielkim fanem Orbana i jestem krytyczny wobec wielu jego rozwiązań, ale słowa Petru nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
  • Portal Wikileaks prezentuje depeszę z 2009, z której wynika, że Petru w tym samym czasie był nieformalnym doradcą premiera Donalda Tuska a także prowadził dyskretne rozmowy z Markiem Belką, który wówczas był dyrektorem Departamentu Europejskiego Międzynarodowego Funduszu Walutowego (IMF- International Monetary Fund).
  • W trakcie swojej kariery pracował między innymi dla: Banku Światowego (World Bank), banku BPH, BRE banku i banku PKO. W 2014 powołany także na szefa rady nadzorczej PKP.
https://politykapierzaka.wordpress.com/2015/06/03/8-rzeczy-ktore-warto-wiedziec-o-ryszardzie-petru/

adamo80 17,6K

adamo80

Użytkownik
Tak zgadza się. On jest bardziej platformerski od samej platformy ???? To wpływy banków i mediów w czystej postaci. Jak dla mnie kompletnie nie ma teraz klimatu na takie ugrupowanie, kiedy do głosu dochodzi całe pokolenie oburzonych. Jeśli by PiS lub/i Kukiz spieprzyli wszystko co się da w trakcie następnej kadencji taki Petru jako wybawca Polski mógłby w następnych wyborach mieć przewagę. Obecnie to jest głupi zabieg PO w stylu: widzimy, że 70% jest za in vitro to damy w kampanii na koniec wzruszający spot o złym Dudzie; teraz: widzimy, że ludzie chcą zmian to dajmy nową młodą twarz. To jest głupota i absurd analityków wychowanych na testach, którzy dawno oduczyli się myślenia i uważają, że jak prawidłowo wstawi się krzyżyk na teście to się przejdzie.
Nie piszę tego dlatego, że nie zgadzam się z poglądami Nowoczesnej, ale dlatego, że obecnie to osłabi tylko PO, a nic nie da Nowoczesnej. Jeśli PO marzy o jakimś wyniku powinna dać na swoją twarz kogoś z &quot;ludu&quot;, kto ma takie problemy w życiu jak większość zna - osobę szczerą, autentyczną, a jednocześnie charyzmatyczną, więc jak ktoś czyta to z PO to niech sobie to przeanalizuje. Wątpię jednak bo oni nie słuchają nikogo z poza &quot;swojego klanu&quot;, nawet jak ma rację.

radegast 141

radegast

Użytkownik
Garść sondaży:
Według CBOS prowadzi PiS przed PO, więc z partią rządzącą musi być rzeczywiście źle http://fakty.interia.pl/polska/news-sondaz-cbos-pis-na-czele-stawki-kukiz-trzeci,nId,1831531
A IBRiS robi sobie jaja i prognozuje zwycięstwo &quot;Ruchu Kukiza&quot; http://fakty.interia.pl/prasa/news-rzeczpospolita-kukiz-idzie-po-zwyciestwo-w-wyborach,nId,1830804
Bardzo ciekawy tekst Matki Kurki o &quot;Ruchu Kukiza&quot; http://www.kontrowersje.net/zacznijcie_si_mia_z_antysystemowego_kukiza_bo_za_chwil_b_dziecie_p_aka
No cóż, wygląda to nieciekawie. Z góry bym nie niegował uczciwych intencji Kukiza, ale wyraźnie widać, że masa typów spod ciemnej gwiazdy garnie się do niego. Nadzieje PiS na koalicję z Kukizem mogą okazać się płonne, a nawet jeśli takowa by powstała to możemy mieć recydywę układu z Samoobroną i LPR. Mam nadzieję, że media przycisną Kukiza w sprawie programu i ten balon pęknie.

adamo80 17,6K

adamo80

Użytkownik
Garść sondaży:
Według CBOS prowadzi PiS przed PO, więc z partią rządzącą musi być rzeczywiście źle http://fakty.interia.pl/polska/news-sondaz-cbos-pis-na-czele-stawki-kukiz-trzeci,nId,1831531
A IBRiS robi sobie jaja i prognozuje zwycięstwo &quot;Ruchu Kukiza&quot; http://fakty.interia.pl/prasa/news-rzeczpospolita-kukiz-idzie-po-zwyciestwo-w-wyborach,nId,1830804
Bardzo ciekawy tekst Matki Kurki o &quot;Ruchu Kukiza&quot; http://www.kontrowersje.net/zacznijcie_si_mia_z_antysystemowego_kukiza_bo_za_chwil_b_dziecie_p_aka
No cóż, wygląda to nieciekawie. Z góry bym nie niegował uczciwych intencji Kukiza, ale wyraźnie widać, że masa typów spod ciemnej gwiazdy garnie się do niego. Nadzieje PiS na koalicję z Kukizem mogą okazać się płonne, a nawet jeśli takowa by powstała to możemy mieć recydywę układu z Samoobroną i LPR. Mam nadzieję, że media przycisną Kukiza w sprawie programu i ten balon pęknie.
No właśnie dzieci - pokolenie netu, wami jeszcze łatwiej manipulować niż ludźmi za czasów zasłużonego Stana Tymińskiego.
Od samego początku dziwne jest, że nie przedstawił programu. A ja go lubiłem do czasu ogłoszenia wyników I tury gdzie zamiast powiedzieć coś konstruktywnego napadł na TVN. Raz, że jeszcze nikt nigdy nie wygrał z mediami o czym boleśnie przekonał się swojego czasu PiS, a dwa zarzut do programu czarno na białym jest śmieszny bo oni często tam przedstawiają ludzi krytycznie i nie tylko jego jedynego Pawła Kukiza. Gościu ma ewidentnie problem z własnymi emocjami, strach na kogoś takiego głosować czy na ludzi, których poprze.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Z mediami mozna bez problemu wygrac od poczatku do konca wychodzac do ludzi na codzien zamiast skakac po kanalach w roli gosci. Ale to nie jest efektowne.
To chyba Bredzislaw pomylil role i zamiast przedstawic co udalo mu sie zrobic i jakie ma plany na kontynuacje napadl na Dude &#39;A bo ten pan cos tam ten cos tam nie popiera&#39;. Takiego Bredzislawa nawet ja bym pozamiatal w takiej debacie
A media sie zachwycaly &#39;ofensywnym, brawurowym stylem&#39; Bronka ????

To ile tych miejsc jest bo zamierzam sie ubiegac o jedno z nich i juz wiem ze w ramach kandydatow bede mial jeden z lepszych wynikow jesli dostane miejsce, kwestia tylko jakie poparcie kukizowcy zykaja w skali kraju a tym samym ilu poslow wprowadza. A spokojnie moga i 120tu

adamo80 17,6K

adamo80

Użytkownik
Kukiz zapowiedział, że listy wyborcze do Sejmu poprowadzą ludzie ze stowarzyszenia Koliber.

http://www.koliber.org

To na szczęście nie Stonoga i Falenta. Widać młodych prawicowców. W sumie to do przewidzenia, że w takim konserwatywnym kraju jak Polska, lewicowość mogła być tylko w mainstreamowych mediach, na papierze. Jeśli tak będzie naprawdę z tym Kolibrem, a myślę, że tak to na jesień władzę w Polsce przejmie PiS i oni i stworzą koalicję. Mogą mieć nawet większość konstytucyjną. Zapowiada się rzeczywiście wielka zmiana, zobaczymy czy na lepsze.

M 0

matief

Użytkownik
A słyszeli że Ciastek współpracuje z CAS? Mam nadzieje że oni go troche nakierują na prawo jeśli chodzi o sprawy gospodarcze.

adamo80 17,6K

adamo80

Użytkownik
Tak w ramach odczerniania PO i obecnej sytuacji podam 2 przykłady wzięte z mojego życia. Bo większość dzieci netu nie ma żadnych lub niewielkie doświadczenia z czymkolwiek.
1 przykład: jakiś rok temu na pewnym forum (nie tym) pewien sfrustrowany emigrant, zwolennik PiSu pisał elaboraty jak to nie istnieje zasada &quot;jednego okienka&quot; przy zakładaniu firmy. Ostro się z nim spierałem, ale w końcu sam musiałem założyć i powiem wam, że życie przerosło moje oczekiwania ! To nie była zasada jednego okienka tylko zasada siedzenia w domu i po za jedną wizytą trwającą 4 min (mierzyłem ze stoperem) w UM w celu potwierdzenia dowodu całą resztę zrobiłem siedząc wygodnie przy komputerze w domku ! Począwszy od wpisu do DK, a skończywszy na ZUS i na skarbówce. Wszyściutko w domu przez komputer ! Oczywiście jak to napisałem pisowcowi z forum - odpisał mi, że zmyślam.
2 przykład: niedawno już na tym forum ktoś przedstawił taki typowy obraz leminga i tam było powiedziane, że na wizytę u specjalisty czeka się parę miesięcy. Otóż musiałem właśnie załatwić taką wizytę i powiem wam, że w ramach NFZ BEZPŁATNIE mam wyznaczoną w przyszłym tygodniu (czas oczekiwania - 7 dni).
I są dokonania tego rządu i PO. Jest ich mnóstwo tylko wy - dzieci netu mogliście mieć 10 lat jak zaczynał ten rząd rządzić, dzisiaj macie 18 lat i dla was to wszystko podane było na tacy, dlatego chcecie zmian na jeszcze lepsze, dlatego nie macie pojęcia co się działo za rządów PiSu i kompletnie nie wiecie co było np w latach 1999-2002 kiedy bezrobocie było ok 25%, a dla ludzi po studiach 80%. Jak wybierzecie na jesień źle może się to wszystko powtórzyć.
Rządy PO zrobiły mnóstwo dobrego dla Polski i Polaków tylko to wydaje się nam w 2015r oczywistością, a jedyny problem to nielegalnie podsłuchane rozmowy polityków.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Adamo80 nawet z tobą nie polemizuję, bo już wielu próbowało a ty nadal swoje. Chcę tylko żebyś mi wytłumaczył skąd u ciebie kompleksy związane z wiekiem. Dosłownie w każdym poście gardzisz młodymi ludźmi. Czujesz się tak źle mając 35 wiosen? Że młodość przeminęła a ty się nie zdążyłeś wyszaleć?

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
2 przykład: niedawno już na tym forum ktoś przedstawił taki typowy obraz leminga i tam było powiedziane, że na wizytę u specjalisty czeka się parę miesięcy. Otóż musiałem właśnie załatwić taką wizytę i powiem wam, że w ramach NFZ BEZPŁATNIE mam wyznaczoną w przyszłym tygodniu (czas oczekiwania - 7 dni).
O czlowieku miales farta, albo znajomosci i tyle, albo idziesz do zwyklego chirurga ( dla Ciebie specjalista). Podaj przynajmniej jaki to lekarz , a nie tylko ,, specjaista&#39;&#39;. Dziwne, ze sam na oczy widzialem jak w lutym o godzinie 6:00 pod osrodkiem rehabilitacyjnym zbieralo sie 150 osob, zeby udalo im sie zapisac na nia.

dlatego nie macie pojęcia co się działo za rządów PiSu i kompletnie nie wiecie co było np w latach 1999-2002 kiedy bezrobocie było ok 25%, a dla ludzi po studiach 80%. Jak wybierzecie na jesień źle może się to wszystko powtórzyć.
Najwieksza manipulacja jaka czytalem od momentu programu T. Lisa hahahaha . Prosze o to prawdziwe dane, a nie Poewskie liczenie
Według MPiPS, w ostatnich miesiącach liczba zarejestrowanych legitymujących się wyższym wykształceniem wahała się pomiędzy 210 tysięcy a 230 tysięcy – oznacza to, że pozostaje na nie spotykanym w polskiej historii wysokim poziomie. Dekadę temu, gdy ogólna stopa bezrobocia rejestrowanego biła kolejne smutne rekordy, przekraczając w niektórych miesiącach 20%, w liczącej wtedy nawet ponad 3,3 mln ludzi armii bezrobotnych jedynie 100-120 tys. stanowili magistrzy i inżynierowie (studia licencjackie wprowadzono w Polsce w 2005 roku). Zatem w ciągu dekady udział bezrobotnych z wyższym wykształceniem w ogóle zarejestrowanych bezrobotnych wzrósł z 3% do 11,5%.
Podajesz lata 99-02, gdzie nawet PiSu jeszcze nie bylo , ale i tak dla Ciebie wina PiSu, typowe spojrzenie.Wiesz czemu bezrobocie spadlo ?! Bo weszlismy do UE i ludzie wyjechali i tyle i to zadna zasluga twojej jedynej, slusznej partii , tylko tego , ze Polak woli w Niemczech jezdzic Tirem za 10€ za godzine niz w Polsce za 8.50 ????
A to, ze tyle osob po studiach jest bezrobotne to wina rzadu i ich propagandy, ze ludziom sie wmawia , ze tylko po studiach maja szanse na prace :
Według danych OECD w 2009 roku studiowało aż 48% polskich 20-latków (co stawiało nas w ścisłej światowej czołówce obok takich krajów jak np. Finlandia, Islandia i Australia), a ponad 63% absolwentów uczelni wyższych może pochwalić się tytułem magistra – i jest to najwyższy poziom na świecie! To sprawia, że zdaniem wielu ekspertów – m.in. Grzegorza Byszewskiego z organizacji Pracodawcy RP – absolwentów szkół wyższych jest w Polsce zdecydowanie za dużo, a brakuje nam ludzi z wykształceniem średnim zawodowym i zasadniczym zawodowym. Nie widać bowiem, by obecna struktura profilu kształcenia Polaków sprzyjała poprawie sytuacji na rynku pracy i konkurencyjności naszej gospodarki.
Zrodlo : http://rynekpracy.org/wiadomosc/793103.html
Rządy PO zrobiły mnóstwo dobrego dla Polski i Polaków tylko to wydaje się nam w 2015r oczywistością, a jedyny problem to nielegalnie podsłuchane rozmowy polityków.
Jezeli to jest dla Ciebie jedyny problem to czapki z glow. To jest kropelka w morzu , dla Ciebie AMber gol to nie byl problem , sprzedaz stoczni i fakt, ze Niemcy ( Rostock) przejelo nasze zlecenia? To ze placimy dla Arabow za gaz, a gazociag ciagle zamkniety, to ze lasy panstwowe mialy zostac sprzedane, ze PO robi skok na TS ?

P.S tak sie bawi PO za nasze pieniadze http://wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Kancelaria-premier-Ewy-Kopacz-chce-kupic-100-aut-Poszukiwane-sa-limuzyny-i-ciezarowki,wid,17643032,wiadomosc.html

Adamo80 powiedz mi po co rzadowi terenowki ???? i inne samochody, ktorymi potem i tak tylko jezdza na obiady i wakacje, ale leming i tak pojdzie zaglosuje i do tego na PiS zwali wine.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Adamo, kończ Waść, wstydu oszczędź. Jak się czyta każde kolejne Twoje posty to jedyne co można zrobić, to złapać się za głowę. Mamy 2015 rok i 8 lat rządów jedynej słusznej wg Ciebie partii i Ty nadal chcesz na nią głosować? Po tym wszystkim co ta partia robiła przez te 8 lat z Polakami? Jeszcze doszukujesz się jakichś osiągnięć tej partii? Już nie będę pisał co ta władza dokonała, kto ma oczy i uszy - doskonale widzi i wie co się dzieje w kraju. Dla mnie ludzie, którzy pójdą na jesieni do wyborów i zagłosują na PO to ludzie, którzy po prostu mają w tym interes (jak Kulczyk, któremu ministrowie pomagali w załatwianiu interesów, ale też mniejsi &quot;biznesmeni&quot;, którzy na tym korzystają), ludzie związani z PO, ludzie totalnie zmanipulowani oraz po prostu zwykli idioci, którzy widzą co się w kraju dzieje, ale i tak zagłosują na PO, żeby tylko PiS nie rządził, bo to będzie katastrofa wg nich.

1 przykład: jakiś rok temu na pewnym forum (nie tym) pewien sfrustrowany emigrant, zwolennik PiSu pisał elaboraty jak to nie istnieje zasada &quot;jednego okienka&quot; przy zakładaniu firmy. Ostro się z nim spierałem, ale w końcu sam musiałem założyć i powiem wam, że życie przerosło moje oczekiwania ! To nie była zasada jednego okienka tylko zasada siedzenia w domu i po za jedną wizytą trwającą 4 min (mierzyłem ze stoperem) w UM w celu potwierdzenia dowodu całą resztę zrobiłem siedząc wygodnie przy komputerze w domku ! Począwszy od wpisu do DK, a skończywszy na ZUS i na skarbówce. Wszyściutko w domu przez komputer ! Oczywiście jak to napisałem pisowcowi z forum - odpisał mi, że zmyślam.
Super, zayebisty powód, żeby głosować na PO. Co tam afera taśmowa i kilka innych afer, co tam podwyżki podatków itp itd. Najważniejsze jest to, że można firmę w 5 min założyć. Tak więc zakładajmy firmy - by żyło się lepiej.

Podejrzewam, że to zależy od specjalisty do jakiego się udajesz czy od danego regionu Polski. Ja na ten przykład na prosty zabieg czekałem pół roku. I co teraz? Hę? Gdzie są te Twoje krótkie kolejki?

I są dokonania tego rządu i PO. Jest ich mnóstwo tylko wy - dzieci netu mogliście mieć 10 lat jak zaczynał ten rząd rządzić, dzisiaj macie 18 lat i dla was to wszystko podane było na tacy, dlatego chcecie zmian na jeszcze lepsze, dlatego nie macie pojęcia co się działo za rządów PiSu i kompletnie nie wiecie co było np w latach 1999-2002 kiedy bezrobocie było ok 25%, a dla ludzi po studiach 80%. Jak wybierzecie na jesień źle może się to wszystko powtórzyć.

Ten fragment dostarczył mi dużo śmiechu, w szczególności te pogrubione fragmenty. Pokazałem ten post jeszcze kilku innym osobom i też się śmiały. Tego po prostu nie da się skomentować. Ja tylko prosiłbym Cię o wymienienie tych wszystkich dokonań rządu PO, o których piszesz w tym fragmencie:

I są dokonania tego rządu i PO. Jest ich mnóstwo
Podobnie jak MacieqLeo, ja również mam do Ciebie pewną uwagę odnośnie tego ciągłego nawiązywania do swojego wieku i wyzywania innych od dzieci neo i gimbazy. Ty uważasz, że jesteś po prostu najmądrzejszy tutaj na forum, reszta to wg Ciebie dzieciarnia. Po pierwsze to nie wiek jest wyznacznikiem tego co kto wie. Można mieć np. 35 lat i być głupim jak cep, a można mieć np. 17 i być dojrzałym i bardziej ogarniętym od tego co ma 35 lat. Jak dla mnie takie ciągłe wypominanie innym wieku i wywyższanie się jest oznaką niedojrzałości. Człowiek dojrzały i ogarnięty życiowo nie patrzy na wiek, już nie mówiąc o wywyższaniu się tylko z tego powodu, że jest starszy od kogoś. Jeszcze przy okazji wyzywasz innych od gimbazy i dzieci neo na każdym kroku, co jest po prostu żałosne. Czy w ten sposób zachowuje się człowiek, który ma 35 lat? Wg Ciebie to co ty sądzisz to jest jedyna prawda, a jak ktoś się na zgadza to jest od razu dzieckiem neo. Sorry, ale ludzie też mają swój rozum, widzą co się dzieje za rządów PO. Ja dziwię się jak po tych wszystkich aferach można jeszcze popierać PO? 10 lat temu oni mieli fajny program i postulaty i chętnie bym na taką partię zagłosował, ale teraz? Przecież oni wszystkie te postulaty olali, okłamali Polaków, tylko po to, żeby dojść do władzy i odnosić z tego tytułu korzyści. Na Twojej osobie doskonale widać jak można kogoś zmanipulować. Jesteś doskonałym przykładem człowieka, którego zmanipulowała propaganda anty-PiS. Od razu zaznaczam, ze nie jestem za PiSem, ale bliżej mi do PiSu niż do PO. Ty nie głosujesz na PO, tylko głosujesz przeciwko PiS i to widać z każdym Twoim postem, gdzie cały czas odnosisz się do okresu sprzed 8-10 lat. Propaganda PO odniosła w Twoim przypadku sukces, bo wszelkie afery, podwyżki podatków itp zostały przesłonięte przez wpajanie nienawiści do PiSu.

Dobra, kończę już. Pewnie w odpowiedzi zostanę wyzwany od jakiegoś dziecka neo i że nie mam pojęcia o niczym, liczę się z tym. Głównie czekam na tą listę dokonań PO, bo ponoć jest ich mnóstwo.

adamo80 17,6K

adamo80

Użytkownik
Bułeczka z Tobą nie będę się kłócił. Zbyt dobrze znasz się na angielskiej piłce ????
Podałem jedynie 2 przykłady nie wyssane z palca tylko z mojego życia. Przypomniało mi się jak przez miesiąc pisowiec mi udowadniał na forum, że nie istnieje zasada jednej kolejki. Po miesiącu sam się przekonałem jak kłamał i manipulował. Wiadomo, że żaden z nas nie jest w stanie całkowicie poznać prawdę, może kilka osób na świecie jest w stanie widzieć absolutnie wszystkie zależności polityczno-ekonomiczno-społeczne żeby wiedzieć kto tak naprawdę chce dobrze (lub właściwsze słowo &quot;lepiej&quot;) dla Polski. My wyborcy, zwykli ludzie możemy się wyłącznie kierować swoją intuicją, doświadczeniem, osądem i zaufaniem jednym, a nie drugim. Ja kieruję się analogią - jeśli pół PiSu rok temu mówiło o tym, że nie działa zasada &quot;jednej kolejki&quot; - kłamali. Jeśli obecnie mówią, że na specjalistę się czeka miesiącami - kłamali. Dla mnie tylko z mojego punktu widzenia i doświadczenia tak jest. Przykładów mogę mnożyć więcej. Fundusze UE nie pomogły bezpośrednio mi, ale pośrednio bardzo, bardzo, bardzo - bo pracowałem w firmie, a w zasadzie byłem cichym wspólnikiem i dzięki funduszom miałem mnóstwo darmowej kasy. BEZ ŻADNYCH ZNAJOMOŚCI, tak zresztą jak i ten specjalista. Tak więc jeśli jedna czy druga rzecz wynikająca z mojego doświadczenia była dla mnie dobra dzięki rządom PO to będę ich wspierał. I nie chodzi o TVN, propagandę, manipulację tylko o moje życie. Oczywiście statystyki, PKB też do mnie przemawiają, ale to piszecie, że jest propaganda sukcesu. Za to za rządów PiSu i to dzięki im rozporządzeniom i przepisom miałem bardzo, bardzo źle. Nie będę pisał dokładnie o co chodzi bo to sprawa osobista, o której nie chcę mówić publicznie.
Piszę to po to, żeby uświadomić wam, że PO to naprawdę sensowna i dobra opcja, ale strasznie oddaliła się od ludzi i zatraciła pewien dobry marketing, może przez brak Tuska. Niestety ani w PiSie ani tym bardziej u Kukiza nie ma za wiele ludzi na poziomie, którzy będą nas mogli tak sprawnie prowadzić w UE. Nie mówię, że nie ma nikogo, ale jest ich mało. Na całe szczęście Prezydent jest jedną z tych osób. Jeśli Polacy wybiorą na jesień Kukiza i PiS może nam grozić jazda na wstecznym. Nie mówię, że tak będzie, miejmy nadzieję, że nie, ale jest bardzo duża obawa, że tak może być.
Co do dzieci netu - to dlatego cały czas ich przywołuje, nie z powodu jakiś kompleksów tylko to oni głównie popierają Kukiza i nie znają, nie żyli w latach 1999 - 2003 czy 2003-2005 w sensie zawodowym i społecznym i po prostu nie wiedzą co mogą sobie ściągnąć na głowę. A tak naprawdę jakakolwiek recesja uderzy głównie w nich. Nie chodzi tu więc mi o to, żeby mówić jesteście głupi bo głosujecie na tego czy tego, tylko chcę powiedzieć: nie wiecie, że bywało już w naszym kraju o wiele gorzej. Na przestrzeni ostatnich 115 lat, a może nawet od czasów upadku Rzeczypospolitej przed I rozbiorem, dzisiaj w Polsce żyje się najlepiej. Wybór takich Panów jak Stonoga czy Kukiz może cofnąć nas bardzo szybko.
Adamo80 nawet z tobą nie polemizuję, bo już wielu próbowało a ty nadal swoje. Chcę tylko żebyś mi wytłumaczył skąd u ciebie kompleksy związane z wiekiem. Dosłownie w każdym poście gardzisz młodymi ludźmi. Czujesz się tak źle mając 35 wiosen? Że młodość przeminęła a ty się nie zdążyłeś wyszaleć?
Wiesz w moim słowniku nie ma takiego pojęcia jak &quot;pogarda&quot;, bo ja nie gardzę nikim i nigdy. Każdy zasługuje na szansę. I nie mam żadnych kompleksów, ani kwestii wyszalenia się bo dyskutujemy na płaszczyźnie wyborów politycznych.

radegast 141

radegast

Użytkownik
Zazdroszczę, bo ja mam wyznaczoną pilną wizytę u kardiologa i muszę czekać 9 miesięcy (chcesz dowód?). I to nie w moim mieście, bo tam to nawet na 2016 się nie zapiszesz. W sumie miałem szczęście - dzień później bym się dodzwonił i dostałbym się w 2016 roku. Tu można zobczyć jak naszą Służbę Zdrowia oceniają eksperci:http://www.healthpowerhouse.com/index.php?Itemid=55
Dlaczego wciąż uparcie uważasz, że wszyscy tu mają po 18 lat? Porównywanie bezrobocia z roku 1999 trochę mija się z celem. Wtedy nie można było legalnie i prosto wyjechać za granicę, dodatkowo przecież od tego czasu PKB potężnie wzrósł, dostaliśmy masę kasy z UE. Za rządów PiSu było bardzo dobrze: PKB rósł 6% rocznie, podatki malały, ścigano przestępców, dostaliśmy organizację EURO 2012.
Nie powiem, że pewnych rzeczy nie zrobiono, ale zaniechań jest co niemiara. Do tego podwyżka wieku emerytalnego, VAT, zajumanie OFE czy bankructwo górnictwa przy imporcie węgla z wrogiej Rosji.
Na przestrzeni ostatnich 115 lat, a może nawet od czasów upadku Rzeczypospolitej przed I rozbiorem, dzisiaj w Polsce żyje się najlepiej.
Ważny jest punkt odniesienia, uwzględnienie postępu technologicznego etc. Bo na przykład jeśli porównamy poziom życia do średniej europejskiej danego okresu to na Górnym Śląsku złoty okres był przed I wojną światową.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
pośrednio bardzo, bardzo, bardzo - bo pracowałem w firmie, a w zasadzie byłem cichym wspólnikiem i dzięki funduszom miałem mnóstwo darmowej kasy.
Za to za rządów PiSu i to dzięki im rozporządzeniom i przepisom miałem bardzo, bardzo źle
I juz po tych wypowiedziach rozumiem czemu glosujesz teraz za najwiekszymi zlodziejami i korpucja ( oprocz za Millera ). Najlepiej niech ktos mi da kase za darmo a ja bede wspieral partyjke, ale jak ktos walczy z korpucja jak PiS to juz zla partia, bo jak to mozna nam dostajacych kase za darmo robic ustawy i walczyc z korupcja. Szkoda, ze do Ciebie nie dociera, ze ta kasa z Unii nie jest za darmo. Myslisz czemu nas zaproszono do UE i daje nam sie pieniadze ? Zeby nas kupic i widze, ze jestes jedna z tych ofiar. ****, ze nie mozemy wlasnego wegla wydobywac i go sprzedawac ( UE i wydobycie CO2), ze sprzedalismy wlasne stocznie i przemysl. Wazne, ze ludzie mysle, ze to dzieki UE mamy autostrady i zyjemy jak w Niemczech. Rzad jest taki sfiksowany na okradanie obywatelii, ze nawet wybudowali za hajs z UE autostrady, ale my i tak musimy placic by po nich jechac. O ile sie nie myle to za 4/5 koncza sie pieniazki z Unii i my bedziemy dokladac do budzetu, zobaczymy jak potem bedzies chwalil i kochal UE.
za wiele ludzi na poziomie, którzy będą nas mogli tak sprawnie prowadzić w UE
Znowu UE, widze ze masz jeden z wiekszych kompleksow o UE jaki istnieje.
Robiono ostatni badania i pokazywano zdjecie Tuska w kazdym kraju w UE i sie pytano kim jest ten pan i tylko 5% osob wiedzialo, ze jest to tzw. Prezydent Europy niech to swiadczy o naszej sprawnej polityce zagr.. To, ze Polska , robi loda wszystkim (slowa twojego marszalka sejmu) nie znaczy, ze sprawnie jest prowadzona polityka zagr. ja wole polityke, ktora potrafi postawic na swoim, a nie tylko skakac i grac jak Merkel, Holland nam zagra. Zamyslem UE bylo polaczenie na podstawei wydobacie Wegla i Stali i tylko najbogatszych panstw, Polska nie jest i nigdy nie bedzie pelnym czlonkiem tej organizacji, zawsze bedziemy UE B i tania sila robocza dla zachodu. Poczytaj sobie moze czemu Norwegowie 2 razy odrzucili w referendum wejcie do UE i bys wiedzial, ze dla nich wazniejsze jest wlasne wydobycie ropy i ryb dla swojego narodu, niz dzielenie sie z reszta Unii i jakos potrafia normalnie zyc bez tych milionow €.
nie żyli w latach 1999 - 2003 czy 2003-2005 w sensie zawodowym i społecznym i po prostu nie wiedzą co mogą sobie ściągnąć na głowę.
Czemu ty przypisujesz rzadom SLD i porownujesz je do tego co bedzie jak PiS wygra. PiS to nie lewica. Zreszta wlasnie po tym jak bylo niezadowolenie w spoleczenstwie powstaly w 2001 PiS i PO , wiec widzisz cos tu nie gra jakim cudem popierasz partie ,ktore kiedys powstaly po ty by walczyc z systemem ? :] Co do poziomu zadowolenia z zycia . na przestrzeni 2003-2015 wskaznik ten sie w cale jakos duzo nie rozni : http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2015/K_003_15.PDF

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Ze wszystkim jako tako się zgadzam, ale aktualnie na Wiejskiej pod względem gospodarczym nie ma bardziej lewicowej partii od PISu ;)
Teraz tak, ale w 2007 to byla to PO i jej ,, kto podniesie w moim rzadie podatki zostanie wyrzucony``. Chodzilo mi bardziej o aspekt polityki zagranicznej i tego jak jestesmy postrzegani, Duda wygral wybory, a w Niemczech w gazetach : szok, Polska moze sie cofnac do czasow miedzy wojennych, wspolpraca z Polska zagrozona. Probuja ludzi wmawiac, ze polityka Polski , ktora stawialaby na swoim kraju i jego plusach, jest zla i lepiej jak rzadzilo PO i powolna wyprzedaz Polski. Nawet Bienkowska mowila na tasmach, ze w spolkach weglowych jest taki burdel i ze w zarzadzie kradna tysiace, a WEgiel lezy i kwiczy ...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom