Adamo, kończ Waść, wstydu oszczędź. Jak się czyta każde kolejne Twoje posty to jedyne co można zrobić, to złapać się za głowę. Mamy 2015 rok i 8 lat rządów jedynej słusznej wg Ciebie partii i Ty nadal chcesz na nią głosować? Po tym wszystkim co ta partia robiła przez te 8 lat z Polakami? Jeszcze doszukujesz się jakichś osiągnięć tej partii? Już nie będę pisał co ta władza dokonała, kto ma oczy i uszy - doskonale widzi i wie co się dzieje w kraju. Dla mnie ludzie, którzy pójdą na jesieni do wyborów i zagłosują na PO to ludzie, którzy po prostu mają w tym interes (jak Kulczyk, któremu ministrowie pomagali w załatwianiu interesów, ale też mniejsi "biznesmeni", którzy na tym korzystają), ludzie związani z PO, ludzie totalnie zmanipulowani oraz po prostu zwykli idioci, którzy widzą co się w kraju dzieje, ale i tak zagłosują na PO, żeby tylko PiS nie rządził, bo to będzie katastrofa wg nich.
1 przykład: jakiś rok temu na pewnym forum (nie tym) pewien sfrustrowany emigrant, zwolennik PiSu pisał elaboraty jak to nie istnieje zasada "jednego okienka" przy zakładaniu firmy. Ostro się z nim spierałem, ale w końcu sam musiałem założyć i powiem wam, że życie przerosło moje oczekiwania ! To nie była zasada jednego okienka tylko zasada siedzenia w domu i po za jedną wizytą trwającą 4 min (mierzyłem ze stoperem) w UM w celu potwierdzenia dowodu całą resztę zrobiłem siedząc wygodnie przy komputerze w domku ! Począwszy od wpisu do DK, a skończywszy na ZUS i na skarbówce. Wszyściutko w domu przez komputer ! Oczywiście jak to napisałem pisowcowi z forum - odpisał mi, że zmyślam.
Super, zayebisty powód, żeby głosować na PO. Co tam afera taśmowa i kilka innych afer, co tam podwyżki podatków itp itd. Najważniejsze jest to, że można firmę w 5 min założyć. Tak więc zakładajmy firmy - by żyło się lepiej.
2 przykład: niedawno już na tym forum ktoś przedstawił taki typowy obraz leminga i tam było powiedziane, że na wizytę u specjalisty czeka się parę miesięcy. Otóż musiałem właśnie załatwić taką wizytę i powiem wam, że w ramach NFZ BEZPŁATNIE mam wyznaczoną w przyszłym tygodniu (czas oczekiwania - 7 dni).
Podejrzewam, że to zależy od specjalisty do jakiego się udajesz czy od danego regionu Polski. Ja na ten przykład na prosty zabieg czekałem pół roku. I co teraz? Hę? Gdzie są te Twoje krótkie kolejki?
I są dokonania tego rządu i PO. Jest ich mnóstwo tylko wy - dzieci netu mogliście mieć 10 lat jak zaczynał ten rząd rządzić, dzisiaj macie 18 lat i dla was to wszystko podane było na tacy, dlatego chcecie zmian na jeszcze lepsze, dlatego nie macie pojęcia co się działo za rządów PiSu i kompletnie nie wiecie co było np w latach 1999-2002 kiedy bezrobocie było ok 25%, a dla ludzi po studiach 80%. Jak wybierzecie na jesień źle może się to wszystko powtórzyć.
Rządy PO zrobiły mnóstwo dobrego dla Polski i Polaków tylko to wydaje się nam w 2015r oczywistością, a jedyny problem to nielegalnie podsłuchane rozmowy polityków.
Ten fragment dostarczył mi dużo śmiechu, w szczególności te pogrubione fragmenty. Pokazałem ten post jeszcze kilku innym osobom i też się śmiały. Tego po prostu nie da się skomentować. Ja tylko prosiłbym Cię o wymienienie tych wszystkich dokonań rządu PO, o których piszesz w tym fragmencie:
I są dokonania tego rządu i PO. Jest ich mnóstwo
Podobnie jak MacieqLeo, ja również mam do Ciebie pewną uwagę odnośnie tego ciągłego nawiązywania do swojego wieku i wyzywania innych od dzieci neo i gimbazy. Ty uważasz, że jesteś po prostu najmądrzejszy tutaj na forum, reszta to wg Ciebie dzieciarnia. Po pierwsze to nie wiek jest wyznacznikiem tego co kto wie. Można mieć np. 35 lat i być głupim jak cep, a można mieć np. 17 i być dojrzałym i bardziej ogarniętym od tego co ma 35 lat. Jak dla mnie takie ciągłe wypominanie innym wieku i wywyższanie się jest oznaką niedojrzałości. Człowiek dojrzały i ogarnięty życiowo nie patrzy na wiek, już nie mówiąc o wywyższaniu się tylko z tego powodu, że jest starszy od kogoś. Jeszcze przy okazji wyzywasz innych od gimbazy i dzieci neo na każdym kroku, co jest po prostu żałosne. Czy w ten sposób zachowuje się człowiek, który ma 35 lat? Wg Ciebie to co ty sądzisz to jest jedyna prawda, a jak ktoś się na zgadza to jest od razu dzieckiem neo. Sorry, ale ludzie też mają swój rozum, widzą co się dzieje za rządów PO. Ja dziwię się jak po tych wszystkich aferach można jeszcze popierać PO? 10 lat temu oni mieli fajny program i postulaty i chętnie bym na taką partię zagłosował, ale teraz? Przecież oni wszystkie te postulaty olali, okłamali Polaków, tylko po to, żeby dojść do władzy i odnosić z tego tytułu korzyści. Na Twojej osobie doskonale widać jak można kogoś zmanipulować. Jesteś doskonałym przykładem człowieka, którego zmanipulowała propaganda anty-PiS. Od razu zaznaczam, ze nie jestem za PiSem, ale bliżej mi do PiSu niż do PO. Ty nie głosujesz na PO, tylko głosujesz przeciwko PiS i to widać z każdym Twoim postem, gdzie cały czas odnosisz się do okresu sprzed 8-10 lat. Propaganda PO odniosła w Twoim przypadku sukces, bo wszelkie afery, podwyżki podatków itp zostały przesłonięte przez wpajanie nienawiści do PiSu.
Dobra, kończę już. Pewnie w odpowiedzi zostanę wyzwany od jakiegoś dziecka neo i że nie mam pojęcia o niczym, liczę się z tym. Głównie czekam na tą listę dokonań PO, bo ponoć jest ich mnóstwo.