Bułeczka z Tobą nie będę się kłócił. Zbyt dobrze znasz się na angielskiej piłce
Ja też nie zamierzam się kłócić, chcę podyskutować. Prosiłem Cię o wymienienie tych wszystkich rzekomych osiągnięć PO. Twierdziłeś, że jest ich "mnóstwo", a podałeś raptem 2-3, w dodatku takie, które dotyczą tylko Ciebie osobiście. Także ponawiam moją prośbę i proszę o wymienienie tych wszystkich osiągnięć PO, dla których warto zagłosować w przyszłych wyborach na tę partię. Pomogę Ci nieco i wkleję link, pod którym wymieniono aż 42 osiągnięcia PO:
http://niewygodne.info.pl/artykul5/02315-Zestawienie-osiagniec-platformianej-ekipy.htm. Prosiłbym Cię Adamo o podanie pozostałych 42 dokonań PO, wszakże jest ich mnóstwo jak sam powiedziałeś, więc nie będzie problemów ze znalezieniem takowych.
Podałem jedynie 2 przykłady nie wyssane z palca tylko z mojego życia. Przypomniało mi się jak przez miesiąc pisowiec mi udowadniał na forum, że nie istnieje zasada jednej kolejki. Po miesiącu sam się przekonałem jak kłamał i manipulował. Wiadomo, że żaden z nas nie jest w stanie całkowicie poznać prawdę, może kilka osób na świecie jest w stanie widzieć absolutnie wszystkie zależności polityczno-ekonomiczno-społeczne żeby wiedzieć kto tak naprawdę chce dobrze (lub właściwsze słowo "lepiej"
dla Polski. My wyborcy, zwykli ludzie możemy się wyłącznie kierować swoją intuicją, doświadczeniem, osądem i zaufaniem jednym, a nie drugim. Ja kieruję się analogią - jeśli pół PiSu rok temu mówiło o tym, że nie działa zasada "jednej kolejki" - kłamali.
Jeśli chodzi o zakładanie firmy, to nie wiem jak jest faktycznie, bo nigdy takowej nie zakładałem. Jeśli faktycznie można to zrobić szybko to OK. O jaką konkretnie wypowiedź PiS chodzi? Możesz podać jakiś link do wypowiedzi?
Jeśli obecnie mówią, że na specjalistę się czeka miesiącami - kłamali.
Tutaj nikt nie kłamał. To, że Tobie udało się załatwić specjalistę w tydzień to jedynie zwykły fart. Ja i jeden kolega tutaj już podaliśmy przykłady ze swojego życia, że musieliśmy czekać miesiącami na specjalistę. I taki jest generalnie obraz służby zdrowia, czyli długie oczekiwanie. Korzystasz pewnie bardzo rzadko ze służby zdrowia to nie wiesz, ile faktycznie trzeba czekać. Miałeś farta i wg Ciebie jest to zasługa PO…
Dla mnie tylko z mojego punktu widzenia i doświadczenia tak jest. Przykładów mogę mnożyć więcej.
Czekamy na te przykłady.
Fundusze UE nie pomogły bezpośrednio mi, ale pośrednio bardzo, bardzo, bardzo - bo pracowałem w firmie, a w zasadzie byłem cichym wspólnikiem i dzięki funduszom miałem mnóstwo darmowej kasy. BEZ ŻADNYCH ZNAJOMOŚCI, tak zresztą jak i ten specjalista.
Czyli, że co? Gdyby np. PiS rządził, to
Polska nie miałaby funduszy z UE? Też głupie i januszowe myślenie - Unia daje i są to pieniądze za darmo. To nie jest darmowa kasa brana z powietrza. To jest dokładnie ta sama kasa, którą my wpłacamy do UE. Ta kasa przejdzie przez dziesiątki urzędasów i wraca do nas, a propaganda pro-unijna wmawia nam, że to wspaniałomyślna i dobroduszna Unia daje i w dodatku są to pieniądze darmowe. Jakby tego było mało dostajemy mniej niż wpłacamy. Gdzie tu jest korzyść?
Tak więc jeśli jedna czy druga rzecz wynikająca z mojego doświadczenia była dla mnie dobra dzięki rządom PO to będę ich wspierał.
Masz bardzo egoistyczne podejście. To jest właśnie typowe myślenie wyborców PO, czyli "jest mi dobrze tak jak jest". Jednocześnie przymykasz oko na to wszystko co robiła Platforma z Polakami przez te 8 lat i dla Ciebie jest to nieważne, bo liczy się tylko to, że Tobie jest dobrze. W życiu ważnych jest wiele wartości i jedną z nich jest dobro ogółu czy też dobro Narodu. Ja też jakoś specjalnie nie narzekam na swoje życie, mam co do garnka włożyć, ale czy to oznacza, że mam od razu głosować na PO, bo w sumie nie dzieje mi się jakaś większa krzywda? NIE. Nie będę głosował na partię, której wszelkie działania wymierzone są w jawny sposób przeciwko Polakom. Moje życie i zapewne życie milionów innych Polaków byłoby pewnie lepsze, gdyby nie anty-
Polska działalność PO, która tylko patrzy gdzie by jakiś podatek zwiększyć, gdzie by dowalić jakieś przepisy utrudniające życie. Politycy PO są już umoczeni po uszy. Głosując na nich głosujesz po prostu na przestępców. Było kilka afer i nikt się tym nie zajął, a ci ludzie, którzy rządzą, robią to nadal. Są bezkarni. Jaką masz pewność, że w końcu przestępcy nie ustanowią takiego prawa, które bezpośrednio Ciebie nie dotknie?
Piszę to po to, żeby uświadomić wam, że PO to naprawdę sensowna i dobra opcja, ale strasznie oddaliła się od ludzi i zatraciła pewien dobry marketing, może przez brak Tuska.
No właśnie, sukces PO polegał na dobrym marketingu. Umieli dobrze nakłamać i naobiecywać. Nic więcej. Ludzie w końcu otwierają oczy i widzą, że PO to była bujda i na jesieni wybiorą kogoś innego. Straszenie PiSem też już nie działa. Co do Tuska, to on również ciągnął tę partię, ale dobrze wiedział kiedy uciec jak szczur z tonącego okrętu.
Jeśli Polacy wybiorą na jesień Kukiza i PiS może nam grozić jazda na wstecznym. Nie mówię, że tak będzie, miejmy nadzieję, że nie, ale jest bardzo duża obawa, że tak może być.
Cały czas straszysz tym PiSem i Kukizem, więc w końcu wytłumacz co się może stać złego, bo samo pisanie, że będzie jeszcze gorzej do mnie nie trafia. Ja nie chcę tego co obecnie dzieje się w Polsce za rządów PO i oczekuję zmian na lepsze. Przy dalszym rządzeniu PO na takie zmiany nie ma co liczyć. Zakładając hipotetycznie, że wygra PO, będziemy mieć nadal to samo co teraz, czyli burdel i państwo działające teoretycznie. Powiem nawet więcej, ci ludzie poczuliby się już tak bezkarni, że "hulaj dusza, piekła nie ma". Wybranie po raz trzeci PO spowodowałoby tylko, że Platforma uwierzyłaby, że może zrobić dosłownie wszystko co im się tylko podoba i nie poniesie za to żadnych konsekwencji. Mielibyśmy kolejne podwyżki podatków, kolejne afery i przekręty. Teraz w najbliższych miesiącach dostaniemy od Kopaczowej i PO masę obietnic, na pewno będą one sensowne, ale problem jest taki kto po 8 latach rządzenia PO uwierzy w te obietnice? Chyba tylko przysłowiowe lemingi. Już gdzieś czytałem, że PO chce zwiększyć kwotę wolną od podatku do 12 tys. Gdy to przeczytałem to oczywiście śmiech mnie ogarnął. 8 lat rządzili i w tym czasie tylko obniżali, jeszcze parę miesięcy temu mówili, że to jest absurd zwiększać kwotę wolną od podatku, że państwo na to nie stać, a teraz nagle okazuje się, że jednak można. Grunt się pod nogami pali to trzeba naobiecywać znowu. Z niecierpliwością czekam na kolejne obietnice, bo na pewno będzie kupa śmiechu przy tym.
Co do dzieci netu - to dlatego cały czas ich przywołuje, nie z powodu jakiś kompleksów tylko to oni głównie popierają Kukiza i nie znają, nie żyli w latach 1999 - 2003 czy 2003-2005 w sensie zawodowym i społecznym i po prostu nie wiedzą co mogą sobie ściągnąć na głowę.
Za to ciągłe wyzywanie innych od dzieci netu, gimbazy i dzieciarni już dawno powinieneś dostać ostrzeżenie. Jako moderator mogę takie ostrzeżenie na Ciebie nałożyć, także proszę, żebyś w końcu przestał tak na innych mówić.
Wiesz w moim słowniku nie ma takiego pojęcia jak "pogarda", bo ja nie gardzę nikim i nigdy. Każdy zasługuje na szansę. I nie mam żadnych kompleksów, ani kwestii wyszalenia się bo dyskutujemy na płaszczyźnie wyborów politycznych.
Nie kłam Adamo. Właśnie w Twoich postach aż kipi od pogardy dla ludzi młodszych od Ciebie. Uważasz, że inni się nie znają, że nic nie wiedzą, nazywasz ich dziećmi netu i gimbazą. Chyba nikogo nie przekonasz, że zwracanie się do kogoś w ten sposób nie jest pogardliwe.