Sorry, ale musze sie odniesc... gdzie tak napisałem, ze aborcja to fajna opcja?Jesteś marnym lewakiem, bo uważasz, ze zabijanie nienarodzonych dzieci to fajna opcja
gdzie napisałem, ze ''ebanie'' psów powinno być legalne, znowu aerts nie czytasz ze zrozumieniem, ja nie wiem jak za te 5 lat ta matura Ci pojdzie..."
A o tym legalnym ebaniu psów to nie wiem co napisać, zniszczyłeś mnie.
W ten sposób zakończyłem tę dyskusję.
czy ja gdzies napisałem ze zakazy są niepotrzebne? nie. napisałem, że NIEKTÓRE są niepotrzebne. Chciałbym np. zeby za morderstwo była kara śmierci, zeby złodziejom ucinano rękę. Tego bym chciał, a nie, ze teraz ktos kogos zabija a po 8 latach wychodzi za ''dobre sprawowanie'' - prawo sobie z nas kpi!Ma się wprowadzić całkowitą abolicję bo zachowania są kwestią indywidualną i każdy robi na co ma ochotę?
To porównanie sobie zrobiłeś, co Ty z PO jesteś, że do wszystkiego kontrargument 'kibolski' z pejoratywnym nacechowaniem używasz?Nie mozna uprawiac hazardu, ale za pobicie ze skutkiem smiertelnym kibole dostaja wyroki w zawieszeniu...
Lepszego rozwiązania niż kara śmierci nie ma i nie było, więc dyskusje mogą dotyczyć tylko okoliczności i przypadków.No ale dzisiejsi politycy wolą nie poruszać niewygodnych tematów, dlatego jest jak jest.Sprawa kary śmierci nie jest taka prosta jak wydaje się na pierwszy rzut oka, przykładem niech będzie ta dość głośna ostatnio, dzisiejsza egzekucja Troya Davisa w USA. Korwin dużo gada o tej karze śmierci w wywiadach, ale chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z tego jakie konsekwencje (m.in. prawne) z tego wynikają. Ale to temat na dłuższą dyskusję.
A rodzice są od tego, by chronić swoje dziecko - narodzone, czy nie to bez różnicy. Nie broniłbyś swoje dziecka w sytuacji zagrożenia? Oczywiście, że tak, bo to naturalna reakcja.jezeli chodzi o zabójstwo to morderca zabija obywatela kraju, ktorego panstwo ma chronić.
Podaj mi zwierzę rozwinięte, które zabija swoje potomstwo. To nie jest normalne, żeby człowiek zabijał swoje dziecko. To jedynie brak odpowiedzialności. Najlepiej to sprowadźmy życie do hedonizmu.Sprawa jest prosta- twoj pies-twoje wyrzuty sumienia jezeli go bedziesz bił itd.
A ja jestem przeciwny, bo nie życzę sobie, żeby ktoś np. w parku zatruwał powietrze mojemu dziecku.Niic takiego nie napisałem. Nie pale, a jestem za paleniem w msc publicznych
Twoim zdaniem są niepotrzebne. Weź jednak pod uwagę, że państwo też powinno bronić ludźmi przed nimi samymi, bo są zdolni do wszystkiego. Choćby właśnie w kwestii aborcji.czy ja gdzies napisałem ze zakazy są niepotrzebne?
A ja bym wolał, żeby bezrobotny nie stękał na Państwo, że nie ma pracy, a w PUP pracuję niemiłe kobiety, tylko sam się wziął w garść i jej poszukał. Albo żeby przestał narzekać na pracę, bo przecież jeśli mu się nie podoba, to zawsze może poszukać lepszej. Nikt mu tego nie broni.Chciałbym np. zeby za morderstwo była kara śmierci, zeby złodziejom ucinano rękę.
A myślałeś, że przez co? Przez warunki pogodowe? ????3. To własnie przez przeciwników zabijania nie mamy kary smierci...
Nie chodzi mi o nazewnictwo tylko o sam fakt używania głupich argumentów, ale widzę nie do końca zrozumiałeś.1. Nie jestem z po, ale jak zrobi Ci to ''dobrze'' to zamiast słowa ''kibol'' wstaw sobie słowo ''bandzior''
Tego nie doczytałem, też dobre ???? Jakbyś nie wiedział to prostytucja w Polsce nie jest legalna.Moze prostytucji tez zabronisz, bo przeciez kobieta nie moze robić ze swoim ciałem co chce...
miałem się nie odzywać już w tej kwestii. ale zadam jeszcze jedno pytanie:Nie ma argumentów, zaczął obrażać, jak ktos po mnie jezdzi nie pozostaje dłużny...
@up: Nawet się nazywa inaczej...
jezeli chodzi o zabójstwo to morderca zabija obywatela kraju, ktorego panstwo ma chronić. Obywatelem stajesz się w momencie urodzenia. Nie urodziłes sie=nie jestes obywatelem. Nie ma zabójstwa drugiego obywatela, ktorego panstwo powinno chronić, tak jak nie powinno chronić psów (ktore mimo kar pozbawienia wolnosci dalej sa w bestialski sposób traktowane. Sprawa jest prosta- twoj pies-twoje wyrzuty sumienia jezeli go bedziesz bił itd. (TAK, PORÓWNUJE DZIECKO DO PSA. TAK JAK KTOS TAM WYŻEJ PALENIE DO STRZELANIA)
Takiego argumentu mogą użyć zwolennicy aborcji, do których nie należę
ŻADNEGO kontrargumentu, to mi sie podobaLewicowcy to są przypadki nieuleczalne, nie bede z Toba dyskutował, byłes niszczony pare stron wstecz wiec nie ma o czym mówić. Po prostu przekonamy sie 9.
U nas w Warszawie "mordo" to pozytywne określenie ????Nie ma argumentów, zaczął obrażać, jak ktos po mnie jezdzi nie pozostaje dłużny...