Nie jestem za ustawą antyhazardową, nie wiem gdzie to wyczytałeś, żuczku.PS. DO FABIKA, jakbys nie wiedzial to własnie lewaczki takie jak ty są za ustawa antyhazardową ;/
Oczywiście nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Więc wyjaśniam. PiS nie chciał jako pierwszy ukarać, tylko oczywiście jako pierwszy to zrobił. Ot, co.w ogóle w uzasadnieniu swojego wyboru podałes ze pis jako pierwszy chciał ukarac kanciarzy itd, otóż pierwszy to chciał to zrobic pan Janusz Korwin-Mikke w 1992.
Nigdzie tak nie stwierdziłem.twierdzisz ze jestem lewakiem bo jestem przeciw ustawie antyhazrardowej
Nie właśnie,że nie ma prawa.Tak samo jak nie ma prawa mnie uderzyć. A ja stojąc i nie paląc ani nie uderzając nie ograniczam jego wolności.On paląc przy mnie-ogranicza moją wolność-zatruwa mój organizm!Jak chce się truć to tylko tam gdzie nie będzie jednocześnie truł ludzi tego nie chcących.Jest nielegalna, a ludzie i tak to robią, ciekawe, nie?
Nikogo nie namawiam do aborcji, mowie tylko, ze powinna być legalna.
Spójrz: na pewno znasz kogos kto popala trawkę, czy jak bedzie ustawa, ze bedzie mozna palic trawkę to zaraz sie jakis wysiew ćpunów zrobi, nie. Kazdy ma swój rozum, kazdy ocenia własnym kryteriami co jest dobre, a co złe. Matka chce usunąc ciążę- droga wolna, jej wyrzuty sumienia, a jak chce to zrobić to uwierz mi-prawo jej w tym nie przeszkodzi...
Nie jestem chory psychicznie.
btw. nigdzie nie napisalem, ze stawiam wyzej chomika niz dziecko, to ty jestes smieszny z tymi porównaniami...
@levy42: a on ma prawo sobie palić- ty tez mozesz, nikt Ci nie zabrania (zeby nie było- ja nie palę)
Pedofilii też nawet najsurowsze karanie nie wyeliminuje, ale przecież nie można jej dlatego legalizować, bo cierpią na tym dzieci.Sam jestem przeciwnikiem aborcji, ale penalizowanie nie usunie tego zjawiska.
Noworodek to już raczej aborcji nie podlega ????noworodek
jestes za pisem wiec stwierdzam ze jestes lewakiem, tyle...Nie jestem za ustawą antyhazardową, nie wiem gdzie to wyczytałeś, żuczku.
Oczywiście nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Więc wyjaśniam. PiS nie chciał jako pierwszy ukarać, tylko oczywiście jako pierwszy to zrobił. Ot, co.
Taa i jakos im sie to połowicznie udało skoro po 2 latach rzadzic przestali
Nigdzie tak nie stwierdziłem.
Jesteś marnym lewakiem, bo uważasz, ze zabijanie nienarodzonych dzieci to fajna opcja, zupełnie jak Wanda Nowicka (ostra pro aborcyjna działaczka).
Ale cóż, niech kobiety robią ze swoim ciałem co chcą, A ŻE ZABIJA TROCHE DZIECI ? TRUDNO, WOLNOŚĆ LUDZIE, WOLNOŚĆ ????
oj, wojtek w pierwszym przypadku czułbym sie winien, ze to przeze mnie matka nie żyje.ap ropo, aborcji to zawsze jak słyszę to słowo widzę przed oczami Agatę Mróz-Olszewską, która oddała życie za córkę.
i niejaką alicję 1000 która chciała zabić, ale niestety zły lekarz nie chciał wyrazić zgody na dokonanie mordu.
i teraz drogi Brylant pomyśl sobie że jesteś dzieckiem Agaty (czujesz tą dumę)
a teraz pomyśl że Twoja matka alicja chciała Cię wyskrobać i w mediach mówi że żałuje że Cię urodziła.
widzisz różnicę w tych postawach obu matek
co do rodzicielstwa osób tej samej płci. Jak sobie 2 facetów zrobi dziecko to powodzenia.
takich ludzi trzeba po prostu leczyć, a nie dawać im dzieci
Większość kobiet które zdecydowałyby się na aborcje to raczej biedota która wstydzi się ciąży w zbyt młodym wieku bądź nie miałaby pieniędzy na wychowanie (kolejnego być może) dziecka. Więc o co Ci chodzi z tą grubą kasą? Jak ktoś ma pieniądze to jedzie bodajże do Czech i usuwa. Bądź jest na tyle inteligentny żeby dziecko oddać. Zalegalizowanie aborcji nic nie zmieni w tym temacie, ale nie jestem za. Każdy powinien byc odpowiedzialny za to co robi.@wojti1830Tak uważam, wiem, ze to przykre, ale to chyba kazdy się sam rozliczy ze swoim sumieniem, nie pozwolilbym tego zrobic swojej dziewczynie, ale myslę, ze powinno być to dozwolone.. jak juz wspomniałem za grubą kasę...
Z resztą po co ta dyskusja skoro i tak ludzie w polsce to robią...
Dzisiaj w Kontrwywiadzie RMF FM Arłukowicz, bądź co bądź minister do spraw wykluczonych, nie potrafił powiedzieć ile PO planuje przeznaczyć na pomoc takim ludziom, ich aktywizację, mimo że jest to zapisane w tym platformianym programiePolitycy Platformy Obywatelskiej nie znają programu własnej partii – wynika z informacji, do jakich dotarł „Wprost". Posłowie skarżą się, że zamiast zorganizować otwartą debatę na temat dokumentu, władze ugrupowania trzymały go przed działaczami w tajemnicy. – Zarząd traktuje nas jak stado baranów. Jak możemy przyjmować program, którego wcześniej na oczy nie widzieliśmy? Z mediów dowiedzieliśmy się tylko, że dokument jest już w druku, że Platforma wycofała się w nim z pomysłu podatku liniowego i że jednym z autorów dokumentu jest szef Instytutu Obywatelskiego Jarosław Makowski. To się pechowo złożyło, bo ja akurat jestem za liniowym, a tego człowieka w życiu na oczy nie widziałem – oburza się jeden z posłów. – W niemieckiej CDU program przyjmowany jest miesiącami, a u nas przewodniczący przynosi go w teczce – dodaje inny.
Te informacje potwierdza kilku posłów spoza ścisłego kierownictwa Platformy: Antoni Mężydło, Jacek Żalek i Jarosław Gowin. Okazuje się, że żaden z nich nie miał okazji, by poznać treść dokumentu. – Szkoda, że władze partii nie przeprowadziły wewnętrznych konsultacji na temat programu, tak jak to miało miejsce w 2007 r. – mówi Gowin. Jeden z autorów dokumentu Rafał Grupiński twierdzi jednak, że nikomu nie zabraniano włączenia się w prace nad programem. – Proponowaliśmy posłom udział w pracach dotyczących spraw, którymi na co dzień zajmują się w komisjach. Kto chciał, mógł skorzystać – mówi. Poseł, ten sam, który jest zwolennikiem podatku liniowego, zaprzecza: – To nieprawda. Ja wielokrotnie dopytywałem o program i zawsze odprawiano mnie z kwitkiem.
Nie mów tak do mnie, ze ciekawe ilu ludzi zabije? Wyzwiska zachowaj dla siebie, nigdzie nie napisałem, ze lubię aborcje itd, napisałem, ze powinna być legalna, tyle. To czy ktos sie wyskrobie czy nie to sprawa jego sumienia. P.S. oczywiscie ze mozna oddac itd, ale niektorzy by sie tego wstydzili wiec wolą, po cichaczu usunąć ciążę, juz mowilem: nie szanuje takich ludzi, wstyd mi za nich, ale to ich sumienie bedzie gryzło (lub nie). Moim zdaniem powinno to być legalne.A i moja matka miała skrobanke, i uwierz że nie czuje sie z tym dobrze. Co innego chcieć a co innego zrobić. No a Twoja chyba podjęła złą decyzje, ciekawy jestem ilu ludzi zabijesz zanim podejmiesz się eutanazji...Pozdrawiam
Chyba nie do końca łapiesz co to jest wolność, to ten co pali powinien się przesunąć a nie ja to raz.Dwa palenie powinno być dopuszczalne ale w miejscach wyznaczonych.Zawsze mozesz przesunąć się lub poprosić palącego o przesunięcie się, tak trudno, a jak pada? To albo zalezy Ci na zdrowu i pojdziesz gdzie indziej albo nie, twoje życie, tylko ty masz na nie wpływ
a dlaczego on, a nie Ty? Jemu nie zalezy na zdrowiu, tobie zalezy...Jak ktos jest normalny to zrozumie, ze źle robi dmuchajac komuś w ryj dymem...Chyba nie do końca łapiesz co to jest wolność, to ten co pali powinien się przesunąć a nie ja to raz.
wiem też, ze jest połączone pępowiną z matką...Dalej nie pojmujesz jednego ludzie mądrzejsi od Ciebie już dawno udowodnili, że owe dziecko już długo przed porodem jest świadome, czuje i po prostu żyje, więc Twoje stwierdzenie, że matka może sobie usuwać kiedy chce zanim się urodzi świadczy o braku wiedzy.
To co piszesz to, aż ciężko komentować, ale mnie to nie interesuje czy on chce czy nie chce dmuchać ważne, że dmucha, a ja nie mam ochoty truć się tym dymem,a dlaczego on, a nie Ty? Jemu nie zalezy na zdrowiu, tobie zalezy...Jak ktos jest normalny to zrozumie, ze źle robi dmuchajac komuś w ryj dymem...
Co ma piernik do wiatraka? Jak coś jest połączone to można zabić, dziwne.wiem też, ze jest połączone pępowiną z matką...