>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Aerts - mylisz się, podobnie zrobił Orban i żydki jakoś nie wycofały całego kapitału bo im żal d... ściskał.
Co do zrobienia taniej, wszystko opiera się o cenę nośników energii, jeżeli obniżymy akcyzę, obniżymy lub zlikwidujemy chore opłaty paliwowe, drogowe i inne to cena benzyny spokojnie była by ok 4.30zł/l.
Już PKN Orlen i Lotos zauważyły wyraźny spadek POpytu gdy cena benzyny była &gt;5zł.
Dodatkowo zobacz jak rządził PIS wszystko było na zielono gospodarka rosła, ale oni byli solą w oku magnatów, i finansjery medialno-politycznej no i sorry bardzo jak media podburzyły lud to tak jest.
Zauważ, też że złe PIsiory wpadły na pomysł ograniczenia transz i instytucji pośredniczących przy wypłatach z budżetu państwa ( w sensie po co 10 pośredników skoro może być 2-3 i oszczędza się koszty administracyjne).
Opodatkowanie marketów powiadasz, powiedz mi czemu robi się nie równą konkurencję, takie TESCO, REAL wchodziły do Polski przez x lat (bodajże do 5) nie płaciły podatków i gdzie tu równość?
Potem wiele z tych marketów zmieniło nazwę (TIP --&gt;REAL) z punktu widzenia prawa nowy podmiot, nowy zagraniczny inwestor i znów podatkowe el dorado.
Teraz Donki i inne Rostowskie pieprzą, że na przemycie fajek, paliw, alkoholu tracimy 6mld zł rocznie - no to powiem krótko, jakby jakość paliw była taka jak niemiecka, czy norweska spokojnie mogę płacić 5-5,3zł/l ale jeżeli mam do wyboru paliwo z Białorusi, Ukrainy w cenie 3,5zł /l i dużo nie odbiegające jakością od naszego to nie dziwię się, że wielu ludzi myśli podobnie.
Jeżeli żylibyśmy według prawideł Donkowskich, po 10 dniach od wypłaty umarli byśmy z głodu (no sorry nie każdy zarabia 3-5k netto miesięcznie).
Przykład jak żyć oszczędnie i przestrzegać prawa powinien iść z góry, a my mamy Mirów, Rychów, Sobiesiaków a Premier obecny to pacynka w rękach mafii polityczno-medialnej, zamiatający wszystko pod dywan mający niesamowity PR.
Zobacz sam, Ziobro mówił, że chcieli debaty ale to nie Donek dał cynk PISowi do debaty, lecz 30 min przed info od Donka, dziennikarze Tusk VIsion Network już wiedzieli, że Donek to powie o debacie.
Nie namawiam Cię do głosowania na PIS, ale proszę nie bądź śmieszny, że doceniasz osiągnięcia rządu Donka bo tych nie ma :!: Orliki są ok ale po drodze były 3 afery i jakoś cisza o tym. Autostrady - e viola COVEC.
Koleje- Grabarczyk - e viola bić brawo 3x głosowanie przeciwko temu debilowi i nic.
Dług publiczny - e viola - największy przyrost za rządów dobrego Donka.
Emerytury - zapomnij, Rostowski i jego pejsaci przyjaciele wpadli na pomysł jak przesunąć część środków z OFE znów do niewydolnego systemu bo byśmy znów mieli problem (dług publiczny &gt; 55% PKB )

aerts 78

aerts

Użytkownik
Nie namawiam Cię do głosowania na PIS, ale proszę nie bądź śmieszny, że doceniasz osiągnięcia rządu Donka bo tych nie ma
A doceniam? Napisałem kiedykolwiek, że głosuję na PO albo, że mi się podoba jak rządzą? więc nie sprowadzaj dyskusji do PiS-u i tych co go nie popierają i są z PO(bo tak nie jest).
W czym się mylę, w tym, że podatki od dobrze uposażonych biznesmenów prywatnych oczywiście(bo nie mam na myśli prezesów i innych państwowych świętych krów) to są podatki dobre bo od żydów?Mi się wydaje, że w Polsce większość przedsiębiorców to jednak Polacy i to oni tworzą miejsca pracy, co za tym idzie zwiększenie ich kosztów jest równoznaczne ze zmniejszeniem zatrudnienia.
Co do zrobienia taniej, wszystko opiera się o cenę nośników energii, jeżeli obniżymy akcyzę, obniżymy lub zlikwidujemy chore opłaty paliwowe, drogowe i inne to cena benzyny spokojnie była by ok 4.30zł/l.
Dokładnie, ja znam dobroczynne znaczenie obniżki podatków na gospodarkę, ale nie uważam, że PiS je obniży, bo jak rządził to tego nie robił, a akcyzę nawet podniósł na paliwo.
Zauważ, też że złe PIsiory wpadły na pomysł ograniczenia transz i instytucji pośredniczących przy wypłatach z budżetu państwa ( w sensie po co 10 pośredników skoro może być 2-3 i oszczędza się koszty administracyjne).
Ale jakoś nie przełożyło się to na spadek biurokracji i zmniejszenie liczby urzędników, więcej rok do roku liczba owych wzrosła.
Opodatkowanie marketów powiadasz, powiedz mi czemu robi się nie równą konkurencję, takie TESCO, REAL wchodziły do Polski przez x lat (bodajże do 5) nie płaciły podatków i gdzie tu równość? Potem wiele z tych marketów zmieniło nazwę (TIP --&gt;REAL) z punktu widzenia prawa nowy podmiot, nowy zagraniczny inwestor i znów podatkowe el dorado.
Ale ja jestem za tym, żeby wszystkie firmy tej samej branży miały takie samo prawo, nie wiem kto wprowadził ulgowe zasady dla marketów ale wiem za to, że nikt specjalnie tego nie chciał znieść.
A teraz samo opodatkowanie dodatkowe marketów typu biedronka nie da wiele dla budżetu, a może wpłynąć na ceny(najubożsi i nie tylko głównie tam robią zakupy).
Uważam, że obecnemu stanowi rzeczy są winni politycy, a prawo nie powinno działać wstecz.
Teraz Donki i inne Rostowskie pieprzą, że na przemycie fajek, paliw, alkoholu tracimy 6mld zł rocznie - no to powiem krótko, jakby jakość paliw była taka jak niemiecka, czy norweska spokojnie mogę płacić 5-5,3zł/l ale jeżeli mam do wyboru paliwo z Białorusi, Ukrainy w cenie 3,5zł /l i dużo nie odbiegające jakością od naszego to nie dziwię się, że wielu ludzi myśli podobnie.
Przemyt ze wschodu bardzo mocno wzrósł po tym jak UE kazała nam podnosić ceny fajek(teraz większość znajomych palaczy kupuje tytoń z przemytu i sami kręcą fajki) podobnie z alkoholem, za duża akcyza jest problemem nakręcającym przemyt i tutaj mamy podobne zdanie, tylko że ja nie uważam żeby PiS miał to zmienić, bo o takich rzeczach nawet nie mówią.
I na koniec nie popieram PO tak samo jak nie popieram PiS-u, bo wiem jak w rzeczywistości wygląda spełnianie obietnic przez te partie.

adirave 58

adirave

Użytkownik
Aerts łatka wszechwiedzącego została Tobie tu już dawno przyszyta.

W czym się mylę, w tym, że podatki od dobrze uposażonych biznesmenów prywatnych oczywiście(bo nie mam na myśli prezesów i innych państwowych świętych krów) to są podatki dobre bo od żydów?Mi się wydaje, że w Polsce większość przedsiębiorców to jednak Polacy i to oni tworzą miejsca pracy, co za tym idzie zwiększenie ich kosztów jest równoznaczne ze zmniejszeniem zatrudnienia.
Prawie masz racje. Orban na Węgrzech opodatkował energetykę, telekomunikację, banki i duże sklepy. Zyski z tych podatków finansują m.in. 50% obniżkę podatku dochodowego dla MSP. Czy to nie jest działanie na rzecz rodzimych przedsiębiorstw? Czy widzisz w tym coś złego typu: robinhood zabrał bogatym, dał biednym? Bo ja absolutnie nie. Orban i tak opodatkował tylko NAJWIĘKSZE firmy i w dodatku w znakomitej większości ZAGRANICZNE. Wzrośnie konkurencyjność rodzimego przemysłu, a tamte firmy się nie wyniosą z Węgier bo i tak zarabiają. Do tego Orban potrafił odmówić sitwie MFW prawie przymusowej 20mld euro-jałmużny. Wystarczy zobaczyć co żydki pisali o takich zagraniach. Mam na myśli adasia z czerskiej.

A teraz samo opodatkowanie dodatkowe marketów typu biedronka nie da wiele dla budżetu, a może wpłynąć na ceny(najubożsi i nie tylko głównie tam robią zakupy).
Jak podniosą ceny w marketach to zaczniesz kupować w polskich sklepach u Polaków.
Jeszcze trochę to zagraniczne firmy wywłaszczą nas ze wszystkiego. Nie będzie nic polskiego bo nic nie będzie się w Polsce opłacało produkować. Już jesteśmy niewolnikami we własnym kraju. Kwestią nierozstrzygniętą jest długość łańcucha.

bogu dzieki za jedna słuszną decyzje bronka, a mianowicia za zawetowanie GMO, bo byłaby masakra
Bronek zawetował ustawę a nie gmo. Radziłbym mu nie hołdować, bo to było zagranie pod publiczkę. Po wyborach ustawa o nasiennictwie wróci jak bumerang a Bronek na polecenie swoich mocodawców przyjmie ją bez czytania (z resztą sam powiedział, że nie widzi nic złego w gmo). W normalnych krajach (Niemcy, Włochy, Francja) gmo jest zakazane bo władza zdaje sobie sprawę, że to śmierć. Ale Polska jak to mówi Krzysztof zawsze musi być przed UE o krok do przodu, dlatego będziemy krajem pilotażowym także i w tej kwestii.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Aerts łatka wszechwiedzącego została Tobie tu już dawno przyszyta.
Mocne:cool:
Prawie masz racje. Orban na Węgrzech opodatkował energetykę, telekomunikację, banki i duże sklepy. Zyski z tych podatków finansują m.in. 50% obniżkę podatku dochodowego dla MSP. Czy to nie jest działanie na rzecz rodzimych przedsiębiorstw? Czy widzisz w tym coś złego typu: robinhood zabrał bogatym, dał biednym? Bo ja absolutnie nie. Orban i tak opodatkował tylko NAJWIĘKSZE firmy i w dodatku w znakomitej większości ZAGRANICZNE. Wzrośnie konkurencyjność rodzimego przemysłu, a tamte firmy się nie wyniosą z Węgier bo i tak zarabiają. Do tego Orban potrafił odmówić sitwie MFW prawie przymusowej 20mld euro-jałmużny. Wystarczy zobaczyć co żydki pisali o takich zagraniach. Mam na myśli adasia z czerskiej.
Wszystko fajnie tylko powiedź mi co ma wspólnego Orban i Kaczyński hmm?
Opisując jego rządy co masz na celu, on za naszych polityków rządził nie będzie.
Dopiero Krzysztof pisał o cenach energii, że są złe bo za wysokie a Ty piszesz o dodatkowym opodatkowaniu energetyki jako środek na poprawę rodzimej gospodarki?
Z tego co wiem to największe firmy energetyczne są w dużej części państwowe, albo były do niedawna.Więc ich dodatkowe opodatkowanie(zwiększenie jeszcze ceny energii) i oddanie tych pieniędzy &quot;przedsiębiorcom&quot; jest rozwiązaniem?
Nie rozumiem jak można opodatkować największe firmy, co to znaczy w ogóle największe te co zatrudniają najwięcej ludzi czy jak?
Uważasz, że firmom inwestującym w Polsce powinno się podnosić podatki bardziej niż tym rzekomo polskim? Czyli podatek miałby działać wybiórczo jednej firmie podnosimy a drugiej obniżamy, jest jakiś klucz(pochodzenie czy coś?).
Jak podniosą ceny w marketach to zaczniesz kupować w polskich sklepach u Polaków.
Co za tym idzie ceny będą wyższe, a prezes przecież walczy żeby były niższe.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Co za tym idzie ceny będą wyższe, a prezes przecież walczy żeby były niższe.
Przeciez jak supermarkety straca klientów to będa musiały obniżyć ceny, zeby ściągnąć ich do siebie z powrotem.
W ogóle ta rozkmina jest niepoważna w tym momencie, gdyż JK wyraźnie mówił w wywiadzie, że po ewentualnym objęciu władzy najpierw potrzebny jest audyt, bo tak naprawde nie wiemy w jakim stanie sa finanse Polski (w złym czy bardzo złym). Wiec podwyżka podatków dla banków, supermarketów, najbogatszych to tylko czarny scenariusz.
Jeszcze jeden wątek chciałbym poruszyć, mianowicie ktoś wczesniej wspominał, że po objeciu władzy przez KNP przez kilka miesięcy byłby chaos, ale potem juz tylko dobrobyt. W najnowszym numerze &quot;Uważam Rze&quot;, Zyta Gilowska wspomina, ze samo obniżenie podatków i składki rentowej &quot;to była potężna operacja, wielomiesieczne przedsięwzięcie - zarówno logistycznie jak i politycznie&quot;. Mówi to osoba z takim doświadczeniem. W ogóle polecam cały wywiad.

brylant 66

brylant

Użytkownik
Czy widzisz w tym coś złego typu: robinhood zabrał bogatym, dał biednym? Bo ja absolutnie nie.
Nie no, niektórych głupot aż czytac nie mogę, na prawdę tak myślisz, przez twój tok rozumowania dochodzimy do wniosku ze wykształcony prawnik, lekarz etc. przez to ze zarabia wiecej ma łożyć na tych wszystkich nierobów, albo tych co na zasiłku przez cały czas siedzą mając pracę? Nie no sorry, adirave, ale tego to Ci nie wybacze ???? . Juz nie wspomne o włascicialch małych przedsiebiorstw, ciotce ostatnio przyszło wyluiczenie emerytury, płaci ona co miesiąc 750zł do zusu, a obliczyli jej ze dostanie emerytury 150zł, cieżko robiła na firme ponad 10 lat, składki najwyzsze, bo takie mają wlasciciele małych firm i &#39;&#39;oto jej płacą, jakby ktoś dał jej w mordę&#39;&#39;. Dla tych którzy mówią, ze nie kazdy ma równy start- pozdrawiam ich srodkowym palcem, wystarczy rozejrzec sie na rynku, zobaczyc czego nie ma, otworzyc firme, na niektóre wystarczy około 5 tys zł kapitału...

Bronek zawetował ustawę a nie gmo.
tu masz rację, mój błąd, tak czy siak, zagranie raczej nie wyjdzie, watpie czy wybierze go naród podobnie, ale na to jeszcze za wczesnie...

e/ ponizej bonusowo jeden komentarz z filmiku podanego przeze mnie i przez baqu:

&#39;&#39;Jestem młodym, dynamicznym przedsiębiorcą i swój głos oddam na KNP bo to partia, która nie będzie roztaczała nade mną i moją działalnością swej nędznej, kosztownej opieki pozbawiającej mnie jawnie i legalnie 40% wypracowanych dochodów.

Ludzie zaradni nie potrzebują partii, które oferują im ciekawe rzeczy, tylko takiej, która się od nich i ich pieniędzy po prostu i zwyczajnie odczepi, dzięki czemu będą mieli więcej dla siebie i swoich pracowników.&#39;&#39;

brylant 66

brylant

Użytkownik
Jeszcze jeden wątek chciałbym poruszyć, mianowicie ktoś wczesniej wspominał, że po objeciu władzy przez KNP przez kilka miesięcy byłby chaos, ale potem juz tylko dobrobyt. W najnowszym numerze &quot;Uważam Rze&quot;, Zyta Gilowska wspomina, ze samo obniżenie podatków i składki rentowej &quot;to była potężna operacja, wielomiesieczne przedsięwzięcie - zarówno logistycznie jak i politycznie&quot;. Mówi to osoba z takim doświadczeniem. W ogóle polecam cały wywiad.

To mówienie metaforyczne, Rybinski powiedział coś takiego: &#39;&#39;jak korwin-mikke dorwie sie do władzy to bedzie 3 miesiace totalnego bałaganu, a potem wzrost gospodarczy 15% rocznie&#39;&#39; ???? Nie ma co sie dziwic, nawet Palikot powiedzial ze jak obnizono akcyze na wodke o 30% to wzrost wpływów do skarbu panstwa był o 15%, wiadomo, jest taniej wiecej ludzi kupuje, tak samo z benzyną, z vatem. Ten ostatni mamy niestety narzucony odgórnie z unii, ale zawsze do minimum mozna go obniżyć, jak już jestem przy programie to bardzo podoba mi sie pomysl Palikota: likwidacja powiatów. Tutaj nie widze argumentów przeciw

e/ moja ulubiona decyzja ex prezydenta i PiS to podpisanie traktatu lizbonskiego, ktory uczynił Polskę województwem, stanem, landem czy jak tam zwał &lt;brawo&gt; , ale jak sie wam nadal PiS podoba, wolny kraj, wolne poglądy

adirave 58

adirave

Użytkownik
Nie no, niektórych głupot aż czytac nie mogę, na prawdę tak myślisz, przez twój tok rozumowania dochodzimy do wniosku ze wykształcony prawnik, lekarz etc. przez to ze zarabia wiecej ma łożyć na tych wszystkich nierobów, albo tych co na zasiłku przez cały czas siedzą mając pracę? Nie no sorry, adirave, ale tego to Ci nie wybacze . Juz nie wspomne o włascicialch małych przedsiebiorstw, ciotce ostatnio przyszło wyluiczenie emerytury, płaci ona co miesiąc 750zł do zusu, a obliczyli jej ze dostanie emerytury 150zł, cieżko robiła na firme ponad 10 lat, składki najwyzsze, bo takie mają wlasciciele małych firm i &#39;&#39;oto jej płacą, jakby ktoś dał jej w mordę&#39;&#39;. Dla tych którzy mówią, ze nie kazdy ma równy start- pozdrawiam ich srodkowym palcem, wystarczy rozejrzec sie na rynku, zobaczyc czego nie ma, otworzyc firme, na niektóre wystarczy około 5 tys zł kapitału...
Daj spokój. Rozpisałeś się bezcelowo. Przeczytaj dokładnie w jakim kontekście pisałem o robinhoodzie. Trzeba będzie bardziej uważać na słowa, bo niektórym zwyczajnie brakuje piątej klepki. Śmiać mi się chce, bo gdyby Aerts zrozumiał moje słowa tak jak Ty, to dawno nie pozostawiłby na mnie suchej nitki. Jednak on zrozumiał o co mi chodzi. W Twojej wypowiedzi brakowało mi na końcu: &quot;SOCJALISTO&quot; ???? Daj spokój i przeczytaj uważnie co tam pisałem, a nie wylatujesz z prawnikami i lekarzami.
Chociaż przyznam, że na początku byłem zdezorientowany. Myślałem, że jaja sobie robisz, ale Ty chyba na poważnie, daj spokój kolego.
Co do Twojej ciotki to chyba nie jesteś zdziwiony? Widziały gały co brały. Państwo uważa, że skoro jesteś prywaciarzem to przez 40lat pracy, pomimo 700,800zł ZUSu zdążysz się na tyle nachapać, że Ci 600 emerytury wystarczy. Nie musisz podnosić takiego lamentu. Twoja ciotka nie jest jedyna. MSP to 99% wszystkich firm w Polsce.

Brylant jeszcze jedno, cały czas robisz wrzutki na PIS, to Cię od razu poinformuje:
1) zarzuty o podpisanie TL były w tym temacie odpierane
2) zarzuty o &quot;gdy mój brat zostanie prezydentem, nie będę premierem&quot; były odpierane
3) zarzuty o &quot;to nie mój brat&quot; były odpierane,

Czy ja mam tu garściami rzucać tekstami Tuska? No przecież nie o to chodzi

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Co do Twojej ciotki to chyba nie jesteś zdziwiony? Widziały gały co brały. Państwo uważa, że skoro jesteś prywaciarzem to przez 40lat pracy, pomimo 700,800zł ZUSu zdążysz się na tyle nachapać, że Ci 600 emerytury wystarczy. Nie musisz podnosić takiego lamentu. Twoja ciotka nie jest jedyna. MSP to 99% wszystkich firm w Polsce.
na **** mi takie państwo. Państwo nie jest od UWAŻANIA, tylko od stwarzania warunków dla ludzi do rozwoju. Boję się &quot;PAŃSTWA, które cokolwiek UWAŻA&quot;, bo to oznacza, że jest to chore państwo. Chore jest państwo, które dokłada pieniądze do studni bez dna jaką jest ZUS.
I to chyba Ty nie zrozumiałeś Brylanta i wątpię, że rozumiesz cały problem ZUSu. Nie chodziło mu o to, że jego ciotka płaci, tylko o to, że prywatny biznes utrzymuje taki anachronizm jak ZUS. Musisz zrozumieć kontekst wypowiedzi - dobrze by było, gdybyś swoje rady stosował także do siebie.
Natomiast cały Twój komentarz do tego świetnie oddaje mentalność, z jaką trzeba się uporać, żeby ten kraj był wreszcie normalny.

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Ludzie zaradni nie potrzebują partii, które oferują im ciekawe rzeczy, tylko takiej, która się od nich i ich pieniędzy po prostu i zwyczajnie odczepi, dzięki czemu będą mieli więcej dla siebie i swoich pracowników.&#39;&#39;
Owszem, tu masz pełną rację, i to nam daje KNP !
Tylko...tak statystycznie jaki % Polaków uważasz za zaradnych?

adirave 58

adirave

Użytkownik
I to chyba Ty nie zrozumiałeś Brylanta i wątpię, że rozumiesz cały problem ZUSu. Nie chodziło mu o to, że jego ciotka płaci, tylko o to, że prywatny biznes utrzymuje taki anachronizm jak ZUS. Musisz zrozumieć kontekst wypowiedzi - dobrze by było, gdybyś swoje rady stosował także do siebie.
Następny as. Nie unoś się. ZUS jest i tego nie zmienisz jednymi wyborami. Czy Ty myślisz, że pisząc &quot;państwo uważa&quot; miałem na myśli, że ja to popieram? Moja wypowiedź jest w ironicznym i prześmiewczym tonie, ale chyba jak ktoś otwiera firmę to wie na co się godzi. I co z tego, że jego ciotce wyliczyli 150zł po 10latach i to pewnie stanowi 10% tego co wpłaciła... Trzeba się godzić z rzeczywistością jeśli nie ma szans jej zmienić. I nie piszcie mi tu tekstów w stylu &quot;pomyślało 5mln Polaków&quot;. Póki co KNP dla mnie nie istnieje bo nie widziałem go w telewizji, przyjmuje tutaj pozycje przeciętnego Kowalskiego. Nie ma Was. Korwin całe życie będzie obiecywał utopię, a Wy zawsze będziecie go tłumaczyli, że jego reform boi władza i media i dlatego nigdzie go nie dopuszczają. On ma swoich fanów, dla których jest panem i autorytetem, Wy macie swojego guru, który opowiada mam bajki co by było gdyby. Wszyscy szczęśliwi.

Nie chodziło mu o to, że jego ciotka płaci, tylko o to, że prywatny biznes utrzymuje taki anachronizm jak ZUS. Musisz zrozumieć kontekst wypowiedzi - dobrze by było, gdybyś swoje rady stosował także do siebie.
Lukas weź ogarnij. Ja przywołując robinhooda pisałem o reformach orbana i to się tylko tych reform tyczy. To Brylant mi wyjechał lamentem o zusie i tak jak mówię, zabrakło tylko wyzwisk od &quot;socjalisty&quot; . Także zanim mnie pouczysz to przeczytaj wcześniejsze posty.

brylant 66

brylant

Użytkownik
aislinnek: siebie uważam za takiego oraz ludzi myślących, których w polsce jest niestety mało, a jak ktos taki nie jest to jego sprawa, jezeli chodzi o % to tak 15% ????

adirave: przeczytałem jeszcze raz o robinhoodzie i dalej nie widze tutaj sprawiedliwosci, uwazasz, ze nalezaloby opodatkowac wielkie firmy, zagraniczne, ok. One wtedy podnoszą ceny swoich wyrobów/usług i zmniejszają pensje pracownikom,powinno być wręcz odwrotnie, ten kto daje duże zatrudnienie, z jego wyrobów/usług korzysta dużo ludzi powinien placic mniejsze podatki, po to zeby wiecej placic ludziom, zmniejszyc jeszcze bardziej ceny swoich produktów.
Jak juz wyzej wspomniałem o prostym przykladzie podanym przez palikota. Jesli akcyza na wódke zostanie zmniejszona o 30% to wplywy do skarbu panstwa beda o 15% wyższe. PROSTE: jesli zagraniczna firma ma nizsze podatki, sprzedaje taniej, wiecej ludzi kupuje, ich podatek dochodowy rośnie, czyli i tak placą duzo podatku i wszyscy są zadowoleni, pracownicy, dyrektorzy firm, konsumenci, rząd ????

a to: Co do Twojej ciotki to chyba nie jesteś zdziwiony? Widziały gały co brały. Państwo uważa, że skoro jesteś prywaciarzem to przez 40lat pracy, pomimo 700,800zł ZUSu zdążysz się na tyle nachapać, że Ci 600 emerytury wystarczy. Nie musisz podnosić takiego lamentu. Twoja ciotka nie jest jedyna. MSP to 99% wszystkich firm w Polsce.

swiadczy tylko o tym, ze myslisz jak taki typowy polak-cham. On ma wiecej to niech daje wiecej, mowią tak ludzi ktorzy sie nigdy nie dorobili, a swoje niepowodzenie probuja załatwic takimi wlasnie słowami &#39;&#39;ten to złodziej, zabrac mu&#39;&#39; ale ze ktos placi przez całe zycie 700 do zusu tego juz nikt nie widzi...szkoda, no jest to po prostu przykre...nie pije tylko do adirave, ale tak mysli wiekszosc narodu.

e/ tu jeszcze podaje pomysł na ZUS Korwin-Mikkego.:

&#39;&#39;jedynym - powtarzam - jedynym sposobem by emeryci mogli nadal otrzymywac emerytury, jest szybka prywatyzacja - i przekazanie CAŁOŚCI pieniedzy na fundusz emerytalny. prywatyzacja, oczywiscie z licytacji, bez żadnych wzgledow dla nikogo, kto da wiecej, bierze. Proby oddania jakiegos dobra temu kto zaoferował mniej ze wzgledow politycznych i spolecznych to proba okradzenia emerytów(...) tusk powiedział,ze bedzie dawał na ten fundusz 20%. Nie dał ani grosza&#39;&#39;

adirave 58

adirave

Użytkownik
To co zapłacą te wielkie firmy to skala jakby komar ukłuł słonia. Oni nawet tego nie poczują. To samo banki 0,45% od aktywów. Dajcie spokój, nad czym lament. Poza tym to podatek czasowy. Ciekawe co byście gadali gdyby w Polsce obniżyli dochodowy o połowę tak jak na Węgrzech? Z resztą Wasz sztandarowy pomysł to go znieść całkiem. Jest kryzys na świecie, niech płacą Ci co go spowodowali i Ci co mają z czego.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Do tych 19-stu nieszczęśników co na PO zagłosowali, chciałem was poinformować w jaki sposób PO przyciąga w swoje szeregi czerwonych z SLD i inne sprzedajne polityczne prostytutki typu Kluzik czy Arłukowicz, cytuję:
Wysoko postawiony urzędnik z otoczenia premiera Tuska proponował mi stanowisko prezesa urzędu centralnego. Próbowano mnie przekupić, przyciągnąć marchewką. Kiedy nie udało się mnie przekonać, zastraszano moją żonę - powiedział w Kontrwywiadzie RMF FM Krzysztof Rybiński, były wiceprezes NBP.
Całość wywiadu: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ludzie-Tuska-probowali-mnie-przekupic-i-grozili-zonie,wid,13760451,wiadomosc.html?ticaid=1cfb4

brylant 66

brylant

Użytkownik
http://www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/to;w;gospodarce;chca;zmienic;po;wyborach;znamy;pomysly;partii,168,0,880808.html

proponuje kazdemu zapoaznac sie z programami wyborczymi bandy czworga + bonusowo PJN, jak widac jesli chodzi o podatki to zadnych konkretow ze stron zadnej partii. Napisano ze wzieli zestawienie 5 najbardziej liczacych sie partii, moim zdaniem PJN nie przekroczy progu wyborczego, PSL daj 6% max, za to licze na około 10% palikota (mam nadzieje ze sie myle i bedzie wiecej) co do korwin mikkego to mam mieszane uczucie, nie wiem czy uda mu sie przekroczec próg, jesli tak to mysle ze bedzie koalicja tych dwóch ostatnich, wszystko zalezy od tego czy polacy sie opamietają i nie bedzie juz arg. typu:&#39;&#39;glosuje na po, bo nie chce zeby pis doszedl do władzy&#39;&#39; rozumiem ich, ale to nie jest rozwiazanie...

Oczywiscie Palikot i Korwin Mikke wciąż na cenzurowanym, nie wiem dlaczego tak jest, rozumiem publiczne media takie jak TVP. polskie radio, ale TVN, portal Money.pl, radio zet itd. skandal

Brylant jeszcze jedno, cały czas robisz wrzutki na PIS, to Cię od razu poinformuje:
1) zarzuty o podpisanie TL były w tym temacie odpierane
2) zarzuty o &quot;gdy mój brat zostanie prezydentem, nie będę premierem&quot; były odpierane
3) zarzuty o &quot;to nie mój brat&quot; były odpierane,

Czy ja mam tu garściami rzucać tekstami Tuska? No przecież nie o to chodzi
co z tego, ze były odpierane, jak ciągle są prawdziwe, bede sie trzymał tych 3 do konca, jak ktos mowi mi ze głosuje na Jarka podaje mu te trzy zarzuty przeciwko PiS. Jak ktos głosuje na PO mowie mu o tym o czym Ty mówiłes, czyli rosnace zadłuzenie, podwyzka vatu, co raz wiecej biurokracji, bezrobocie. JEsli chodzi o TL to Tusk powiedzial ze nawet go nie przecczytał, takze sorry...

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Konrad Piasecki:
Marczułajtis mówi że nie będzie wypowiadać się na tem. polityki. Bo tak obiecała tvn. W czasie kampanii! W której sama startuje! Paranoja...

da się zrobić coś jeszcze bardziej kretyńskiego?

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Cezary Kucharski startuje z nr 5 z listy Platformy Obywatelskiej w Lublinie...jak zobaczyłem plakat, myślałem, że do rowu zjadę.

@adirave - jeśli dla Ciebie likwidacja ZUS-u jest utopią, to gratuluję poczucia humoru. To są właśnie argumenty przeciwko KNP ???? Reforma finansów publicznych już dawno miała być przeprowadzona - tylko kolejne ekipy łącznie z Twoim odważnym i bojowym PiS&#39;em narobiły w majty w obawie o utratę poparcia społecznego. To najlepiej pokazuje co dla obecnej elity liczy się najbardziej - ich własne dupska i diety a nie interes Kowalskiego. Więc nie gadaj mi o utopii, bo mam wrażenie, że dla Ciebie wszystko co uproszczone jest utopijne. Nie może mi płacić emerytury prywatny ubezpieczyciel, którego do cholery sam sobie wcześniej wybiorę na zasadach konkurencyjności?? Faktycznie UTOPIA.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
&#39;&#39;jedynym - powtarzam - jedynym sposobem by emeryci mogli nadal otrzymywac emerytury, jest szybka prywatyzacja - i przekazanie CAŁOŚCI pieniedzy na fundusz emerytalny. prywatyzacja, oczywiscie z licytacji, bez żadnych wzgledow dla nikogo, kto da wiecej, bierze. Proby oddania jakiegos dobra temu kto zaoferował mniej ze wzgledow politycznych i spolecznych to proba okradzenia emerytów(...) tusk powiedział,ze bedzie dawał na ten fundusz 20%. Nie dał ani grosza&#39;&#39;
A co gdy skończą się pieniądze z prywatyzacji ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom