Dolonc Vesna vs Flipkens Kirsten
Typ: 2 @1.40 [Bet365]
Domniemywałem, że może Belgijka nie podołać Bojanie, ale gdzie tam! Z taką grą? Jak dla mnie rewelacyjnie zaprezentowała się Flipkens. Zmianami rytmu gry niszczyła Jovanovski. Przy piłkach sytuacyjnych bez porównania. Spokój, konsekwencja, p-o-m-s-ł na grę... Umówmy się, ja się nie spodziewałem czegoś ekstra po Bojanie. Właściwie to nie mogę mieć do niej najmniejszych pretensji bo zagrała jak na siebie przyzwoicie. Ale żeby Bojana mogła sprawić niespodziankę potrzeba było żeby Belgijka zagrała słabiej niż na swoim nominalnym poziomie. A według mnie zagrała powyżej swojej przeciętnej. Dużo asów. W ogóle dla mnie ta laska, to jedna z niewielu które myślą grając w tą grę. Jeśli bombardierka którą ma po przeciwnej stronie siatki nie ma jakiegoś super dnia żeby trafiać gdzieś tak z 70-80% walnięć forehandowych to Kirsten ma wielką szanse samym tym myśleniem je rozklepać... A z drugiej strony Vesna Dolonc. Jej mecz z Jankovic oglądałem tak jednym okiem, ale kojarzę, że Jankovic miała w pierwszym secie
3/0 lub
4/0 i dała się dogonić. Jak akurat patrzyłem w
TV, to Jelena Migrena waliła błąd. Nawet mi takie słowa komentatorki utkwiły w głowie: "wielkie brawa dla Vesny Dolonc. Z przebiegu gry można by odnieść wrażenie, że to Jankovic jest mniej obyta z kortami Wimbledonu. Młodsza Serbka gra bardzo dojrzale (...)" Ale czy ta dojrzałość którą wykazała przy puchnącej psychicznie Jankovic sprawdzi się na tle Flipkens? Mocno wątpię, stąd idę w tym meczu z Belgijką.
4/6 2/6
Bartoli Marion vs Giorgi Camila
Typ: 1 @1.60 [Tobet]
Fatalne wrażenie zrobiła Giorgi... Oglądałem uważnie prawie cały mecz z Cirsteą i powiem tak: Sorana zarówno w pierwszym jak i w drugim secie dwa razy przełamywała Giorgi i w każdym dwa razy dała się odłamać nie przez dobra grę rywalki a w dużym stopniu przez błędy własne. Dodam jeszcze tylko, że w pierwszym secie w TB miała cztery piłki setowe, a w drugim TB trzy piłki setowe (kojarzę, że wcześniej też miała, ale tu głowy nie dam sobie uciąć). Żadnej nie potrafiła wykorzystać. Giorgi również marnowała masę swoich szans (11 DF! dużo UE), ale trzeba jej oddać, że jak dostała piłki setowe czy meczowe to te ogarnęła. Naprzeciw niej staje Marion Bartoli. Marion Bartoli, która jest nieobliczalna i ciężko powiedzieć jaki będzie miała dzień, ale po 1.60 jestem w stanie na nią postawić. Typ raczej przeciwko Włoszce, bo nie spodziewam się żeby jakoś znacznie była w stanie w ciągu dwóch dni naregulować celownik.
6/4 7/5
Suarez Navarro Carla vs Bouchard Eugenie
Typ: 2 @1.95 [Tobet]
Idę z Bouchard i kolegami wyżej, którzy również typują w jej kierunku. Wiem, że Ana pomogła dużo, że Ana ma ze sobą problemy, że Ana najważniejszą część meczu rozgrywa zawsze w swojej głowie... Z tego co widziałem to Kanadyjka prezentowała się w miarę przyzwoicie. Chociaż też w drugim secie zaraz po przełamaniu Any dała się odłamać, bo głowa ją zawiodła. No ale potem głowa Any przywróciła breaka Bouchard :wink: Carla Suarez Navarro to Hiszpanka i może kieruję się stereotypem, ale nie ufam jej na trawie. Stawiałem na nią z Lucic (przepraszam Mirjanę, ale nie traktuję jej poważnie, jest rozregulowana jak szwajcarski zegarek, nie ma meczu w którym nie miałaby kilku gemów w których sprawia wrażenie że ma wyjebkę na wszystko). Ale Carla też się zaprezentowała średnio. Dużo wyrzucała no i wdała się w walkę na trzy sety. Z tych dwóch wybrałbym Bouchard, która może właśnie wskakuje na swoją falę ktora ją poniesie.
1.95 wygląda wcale nieźle :wink:
7/5 6/2