Powiem krótko, dzisiaj bet dnia to dla mnie mecz Tursonov - Melzer. Po rozegraniu pierwszej rundy pomyslalem sobie, ze na Rosjanina kurs bedzie kolo 1.40 a tu prosze, mozna znalezc nawet 1.90. Tak więc moj typ to Tursonov - Melzer 1
Melzer w pierwszej rundzie grał z ogórkiem Fallą i pozornie wygrał bardzo łatwo 3:1, lecz sam przebieg meczu wcale nie wskazywał, że jest tak przyjemnie. Falla wygrał pewnie pierwszego seta, w drugim miał nawet już przełamanie, ale, że z niego ogór to dał sobie to wyrwać, poza tym miał dużą ilość break pointów i gdyby naprzeciwko Melzera stał nieco wiekszej klasy zawodnik niż Falla to wykorzystałby i Jurgen by miał wała... Tursonov natomiast zrobił wczoraj na mnie duże wrazenie we wczorajszym meczu z Gulbisem, uważam, że mecz stał na bardzo wysokim poziomie, chłopaki popełniali bardzo małą ilośc niewymuszonych błędów, pewnie rozrzucali się po korcie i momentami wygladalo to calkiem fajnie. Dodać należy, że Gulbis postawił bardzo ciezkie warunki, samym serwisem chyba zdobył cala mase punktow i mecz był bardzo wyrównany. Tursonovowi serwis tak nie siedział, ale w wymianach miał przewagę i widać, że jest dobrze przygotowany do tego turnieju, zreszta juz przed Wimbledonem sygnalizował zwyżkę formy, a Jurgen jakos nie pasuje mi do trawy ???? Myślę, że kurs w granicach 1.90 jest prezentem i warto to zagrać, co też uczynię.