>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Własny interes/biznes

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
pracuje na stacji, 6 dystrybutorow bez gazu, bez myjni bez nawet kompresora i jakies 3mln obrotu sa miesiecznie wiec widac ze w 400tys sie nie zamknie bo wybudowanie wszystkiego + zalatwienie + kupno towaru napewno wiecej wyniesie :]
to spory obrót, a wracając do tego programu firma i wypowiedzi Jemjogurta to otworzenie myjni również jest świetnym pomysłem ale znowu wszystko jest związane z dogodną lokalizacją. Był kiedyś w tym programie reportaż o myjni i rzeczywiście wygląda to bardzo ciekawie.

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
pracuje na stacji, 6 dystrybutorow bez gazu, bez myjni bez nawet kompresora i jakies 3mln obrotu sa miesiecznie wiec widac ze w 400tys sie nie zamknie bo wybudowanie wszystkiego + zalatwienie + kupno towaru napewno wiecej wyniesie :]
A skąd ty możesz wiedzieć jaki tam jes obrót? tak strzelasz? czy liczysz? zależy od miejsce gdzie ta stacja jest, ale na takie badziewie co opisujesz to 3mln to o wiele za dużo.

S 11

support75

Użytkownik
A skąd ty możesz wiedzieć jaki tam jes obrót?
skoro pracuje to wie ile pieniedzy jest w kasie po dniu, po zmianie itp.
wystarczy pomnozyc przez ilosc dni i mamy przyblizona kwote.
dziwne pytania zadajesz, nie pracowales nigdy ?

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
A skąd ty możesz wiedzieć jaki tam jes obrót? tak strzelasz? czy liczysz? zależy od miejsce gdzie ta stacja jest, ale na takie badziewie co opisujesz to 3mln to o wiele za dużo.
pracuje na nockach wiec zamykam dzien wiec tak jak mowi support75 widze ile jest, pozatym na koniec miesiaca tez tak wypadlo ze pracowalem non stop i zamykalem miesiac i widzialem ze 3mln obrotu byly..

k.@.m.i.l 0

[email protected]

Użytkownik
Obrót 3mln złoty to wcale nie jest jakaś przerażająca suma. Osobiście tankując wydaje około 100zł [nie duży samochód][są samochody mniejsze i większe, także np. busy i tiry muszą tankować dużo więcej paliwa], a według obliczeń aby taki obrót zrobić trzeba mieć około 1000 klientów dziennie [przy płacy 100zł]. Jeśli stacja pracuje 24h to daje ponad 40 klientów na godzinę, a zakładając, iż jest 6 dystrybutorów to warto dodać, że często można wpaść na kolejkę więc reszty chyba nie muszę dodawać.

Osobiście uważam, że stacja benzynowa to ogromny wydatek, lecz dochodowy.
Dobrym pomysłem wydaje się również myjnia - w krótkim odstępie czasu w moim mieście pojawiły się 3-4 myjnie automatyczne i cieszyły się sporą popularnością, praktycznie non stop kolejka w &quot;lepszych godzinach&quot; lecz jest to również spora inwestycja, wymagająca dużego wkładu, ale nie wymaga pracowników [jedynie dowożenie chemikaliów/wody].
Również popularne są teraz &quot;Kebaby&quot;, ale tutaj głównym priorytetem jest położenie.

michau 84

michau

Forum VIP
Dobrym pomysłem wydaje się również myjnia - w krótkim odstępie czasu w moim mieście pojawiły się 3-4 myjnie automatyczne i cieszyły się sporą popularnością, praktycznie non stop kolejka w &quot;lepszych godzinach&quot; lecz jest to również spora inwestycja, wymagająca dużego wkładu, ale nie wymaga pracowników [jedynie dowożenie chemikaliów/wody].
Również popularne są teraz &quot;Kebaby&quot;, ale tutaj głównym priorytetem jest położenie. [/i]
Myjnia to jest dopiero kopalnia złota :| I to nie automatyczna tylko ręczna. U mnie w mieście stanowiska czasami są zajęte nawet po północy... A w dzień gdy pogoda sprzyja to nie ma opcji żeby nie było kolejek (4 stanowiska). Tyle że płaci się wysokie podatki za zanieczyszczenie środowiska. I na pewno kapitał startowy nie musi być tak duży jak przy stacji benzynowej.

zelik 0

zelik

Użytkownik
Piszecie tutaj o dużych inwestycjach tylko skąd na to brać? Jakbym miał poł miliona na stacje benzynową. To nawet wpłacając na lokatę 7% to masz 35tys w skali roku. Powiem Ci że jak dla mnie studenta wydawać 3 tysiaki miesięcznie z samego procentu + jakaś praca i jest dobre życie nie mówię fantastyczne ale w miarę przyzwoite. A jakbym miał tą kasę całą zaryzykować to raczej bym w to nie wszedł.
W tym momęcie jak dla mnie najlepsze są stałe zyski może nie ogromne ale stałe. I tutaj wiele możliwości ma internet. Jakby ktoś szukał pracy to zapraszam do kontaktu ze mną gg:7567483
Najlepsza robota żeby zarobic a sie nie narobic. Tym się kieruję i tak prowadzę swoją firmę internet to podstawa w tych czasach. Do tego dokładam zakłady i mój system MLB i jest naprawde ok.
Dla mnie żeby zainwestować poł miliona to przynajmniej na koncie musiałbym mieć wolny milion. A do tego dojśc wydaje mi się że jest naprawdę cięzko
.

traxx 0

traxx

Użytkownik
hmm.. tak mowicie o tych stacjach.. ale jesli to jest taka pojedyncza stacja (mam tu na mysli nie z koncernow typu shell, bp itp) to nie doczepia sie pod ten interes żuki (mafia)? w przypadku dystkotek i restauracji haracz jest wkalkulowany, wydaje mi sie ze tak samo bedzie ze stacja benzynowa

zelik 0

zelik

Użytkownik
Mój tata miał stacje benzynową wiele lat w centrum Kielc. O żadnej mafii nie słyszałem a wręcz odwrotnie mieli dużo takich znajomych bo mogli stać pod stacją jeść itd i im nie robili problemów. Tylko teraz tak paliwo dostarcza ci ktoś u mojego ojca to byl PKN. Znajomy co ma teraz stacje dostarcza mu Sloft Naft ze Słowacji. Wiec zysk to poprostu marża na paliwie z sieci. A u nas w polce swoje paliwo ma PKN, Lotos i chyba tyle. Reszta albo ściąga albo własnie od nich bierze

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
Obrót 3mln złoty to wcale nie jest jakaś przerażająca suma. Osobiście tankując wydaje około 100zł [nie duży samochód][są samochody mniejsze i większe, także np. busy i tiry muszą tankować dużo więcej paliwa], a według obliczeń aby taki obrót zrobić trzeba mieć około 1000 klientów dziennie [przy płacy 100zł]. Jeśli stacja pracuje 24h to daje ponad 40 klientów na godzinę, a zakładając, iż jest 6 dystrybutorów to warto dodać, że często można wpaść na kolejkę więc reszty chyba nie muszę dodawać.
tiry akurat u nas nie tankuja bo za ciasno jest aby wjechaly ;)
wiec conajwyzej dostawcze ????
a co do myjni to widac ze sie oplaca bo pensji ktora mozna dostac na dzien dobry 1700 czy 1800 to nie malo porownujac inne prace bez zawodu

D 0

dawid-kowalski

Użytkownik
Ciekawy wątek. Jeżeli chodzi o pomysł na biznes/interes. Jestem w trakcie pozyskiwania dotacji unijnej w programu operacyjnego kapitał ludzki ( 6.2 wsparcie przedsiębiorczości i samozatrudnienia).
Wygląda to mniej więcej tak: kasa z Uni została rozdzielona na województwa (do urzędów pracy) następnie zostały ogłoszone konkursy na beneficjentów pomocy (firmy/stowarzysznia/fundacje), które zgłaszały się ze swoimi projektami przeznaczonymi dla beneficjentów ostatecznych (osób fizycznych) - większość projektów zakłada jednorazową bezzwrotną dotacje wysokości do 40 000 + wsparcie pomostowe 900-1100zł miesięcznie. W województwie Dolnośląskim zostało wybranych 25 beneficjentów pomocy, każdy z projektem mającym na celu przeszkolenie przyszłych właścicieli mikroprzdsiębiorstw i sfinansowanie startu dla śrdnio 20 z nich co daje 500 dotacji w wysokości 40 tys w skali województwa, prefrowane są osoby z mniejszych miejscowości, wchodzące na rynek pracy, długotrwale bezrobotni.

Startowałem w 3 rekrutacji projektu &quot;Mój szef to ja&quot; z 202 zgłoszń i wybrano 20 następnie odbywały się szkolenia po szkolniach złożyłem kompletny biznesplan i czekam na wyniki (około 8 kwietnia).

Firma którą planuje założyć będzie zajmowała się organizowanim imprez i koncertów klubowych, imprez zasiadanych (studniówek, półmetków, balów magistra) i docelowo wesel mam już doświadczenie przy organizacji impre klubowych (do 500 osób) i zasiadanych (do 350 osób) robionych w ramach organizacji studenckich.

Jeżeli chodzi o inne &quot;biznesy&quot; zajmuje się sprzedażą butów na allego www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2615181 i trochę się bawie w programach partnerskich. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania o PO KL 6.2 to można śmiało pisać na [email protected]

bernard 0

bernard

Użytkownik
A z kąd brać towar na Allegro? Buty, ciuchy, itd.?

Ciekawi mnie też z kąd biorą te próbki perfum? Zna ktoś może te tajniki? ????

k.@.m.i.l 0

[email protected]

Użytkownik
Skąd...
Ja się tym nie zajmuję, ale to oczywiście polega na tym jak praktycznie wszędzie w handlu - kupić tanio, sprzedać drożej :] Różnica z tego jest twoim zyskiem.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Prawdę mówiąc pomysłów na &quot;swój&quot; interes można miec dużo ale problem zaczyna się gdy przychodzi wyliczenie ile trzeba w ten biznes zainwestowac. Wiadomo, że raczej nikt nie jest na tyle odważny by pójsc do banku i wziac pożyczkę w wysokości 0,5mln na np. stację benzynową (chociaż prawdopodobieństwo, że uda się nam wyjśc na plus jest nawet całkiem duże). Najlepiej próbowac pomyslec nad jakims biznesem przynajmniej w dwie osoby. Wtedy zawsze suma potrzebna na inwestycję dzieli się na dwóch.
Co do samego pomysłu. Tak jak ostatnio wspominaliście może to byc myjnia samochodowa. (ręczna czy automatyczna to już zależy od rynku czyli upodoban kierowców, np. w moim mieście automatyczna raczej nie cieszy się wielkim zainteresowaniem - przynajmniej mi się tak wydaje). W przypadku takiego biznesu ważna jest lokalizacja. Warto również miec na uwadze fakt, że zawsze pan szef (czyli ja i ta druga osoba)może na początku sama robic za pracowników (tym sposobem zaoszczędzimy na pensjach). Lecz by nasz plan się wypełnil i zaczął przynosic zyski musi byc spełniony jeden (więcej) warunek/ków. Najważniejszy czy jest w okolicy zapotrzebowanie na tego typu usługę (czyli najprościej mówiąc czy w mieście np. około 50 tys. mieszkańców jest tylko jedna - trzy myjnie czy może są cztery -&gt; wiadomo im więcej tym większa konkurencja i ciężej o klienta). Jeśli tak, to można dalej planowac inwestycję czyli np. rozmiar myjni (jedno czy więcej stanowisk). Gdy już wszystko jest wykończone to oczywiście pozostaje reklama -&gt; czyli około dwa tygodnie przed otwarciem trochę plakatów informujących o tym jakże wielkim wydarzeniu + jakaś mała promocja typu do 12.00 50 % taniej ;). A później to wiadomo - przynajmniej przez pierwszy miesiąc ceny zdecydowanie niższe niż u konkurencji (gdzieś tak na granicy opłacalności) potem delikatnie można podnosic do satysfakcjonującego nas poziomu (pczywiście nie drożej niż u konkurencji).
Trochę głupot napisałem ale jakoś tak mnie naszło :]

tomek5 0

tomek5

Użytkownik
A z kąd brać towar na Allegro? Buty, ciuchy, itd.?
Ciekawi mnie też z kąd biorą te próbki perfum? Zna ktoś może te tajniki? ????
pewnie z zagranicy
a próbki biorą się np. z douglas&#39;a - mało osób o tym wie ale w tych perfumeriach jak poprosisz to dają Ci próbkę danego kosmetyku gratis. Tyle, że te pracownice robia to niechetnie bo same zabierają te próbki i sprzedają np. na allegro

M 0

macgywer9

Użytkownik
Kopanie ogródka
A ile byście wzięli za skopanie ogródka? Sąsiadka mnie poprosiła,żebym skopał jej działkę ale nie wiem ile za to brać. Ile za metr kwadratowy może? Sugerujcie.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
A ile byście wzięli za skopanie ogródka? Sąsiadka mnie poprosiła,żebym skopał jej działkę ale nie wiem ile za to brać. Ile za metr kwadratowy może? Sugerujcie.
jezeli jestes mlody i masz ochote troche posmigac, to mozesz zamiescic ogloszenie na ogrodkach dzialowkych[jezeli sa takie w Twoim miescie] ,ze oferujesz uslugi : sprzatanie , koszenie trawy itp . troche roboty jest ale mozna sobie dorobic do kieszonkowego itp.
na Twoje pytanie nie jestem w stanie odpowiedziec.

matex 0

matex

Użytkownik
jak nie duzy ogródek wziąłbym z stówe na Twoim miejscu i byłbym zadowolony - ale to moje zdanie ????

antyhazardzista 0

antyhazardzista

Użytkownik
Przelicz sobie w jakim czasie taki metr ogródka przekopiesz, pomnóż x 1.20 (20%) bo odpoczywać też musisz x razy satysfakcjonująca Ciebie stawka godzinowa.
Myślę, że 1,15-1,60 za m2 możesz spokojnie żądać ???? Stawka w zależności jak dobrze i dokładnie potrafisz taki ogródek przekopać

Do góry Bottom