>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Własny interes/biznes

dejf 98

dejf

Użytkownik
co do konto rapida na allegro, to gdzieś był duży artykuł o tym procederze, że jest nielegalny, że pracownicy allegro muszą za to dostawać działke, bo już dawno powinni te aukcje blokować itd. nie wiem ile w tym prawdy, jakoś mnie to nie interesuje, ale coś w tym jest, że garstka ludzi zarabiana tym i mało kto wie jak ???? bo nie wierze ze poprzez zbieranie punktów czy coś

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Witam.
Ma ktos jakiś pomysl jak zagosporadowac niewielki lokal w duzym mieście przy przystanku tramwajowym?
Aha-kiosk odpada.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Kebab, kwiaciarnia albo punkt jakiegoś buka ;)
No to samo mi przyszło do głowy, poza kwiaciarnią :p

Generalnie budka z żarciem, to chyba najlepsze rozwiązanie jeżeli nie chcesz kiosku. Przy kwiaciarni jest mega dużo roboty, to tak jak sklep z owocami, giełda rano to najgorszy aspekt tego interesu.

M 0

magne

Użytkownik
Tez o tym mowie
widze ze ciekawy temacik sie tu rozwinal ????
ze swojej strony to powiem tak: Po pierwsze to zalzey kto jaki chce wyciagac z tego businesu zysk... bo jezeli bardzo duzy to nie zabieram zdania ale jesli chodzi o mniejsze czyli typu &quot;dorabianie przez wakacje&quot; to mam kilka propozycji. Wiele zalezy od tego gdzie mieszkamy, np teraz we wakacje to najlepszy interes jest tam gdzie sa turysci czyli w Polsce to Polnocna (morze i mazury) i poludniowa (gory) czesc Polski. Osobiscie bylem ostatnio bylem nad morzem i zaobserwowalem tam niezly utarg w roznych dziedzinach. np po plazy chodza sobie jacys goscie i sprzedawaja popcorn, paczki, paluchy, napoje mrozone itd. Ceny maja wysokie np. za zwyklego swiezego paczka 3.50zl a normalnie kosztuje chyba kolo 1.5 w piekarni czyli 2zl zysku. Tyle ze ludzi jest tyle na plazy ze te paczki mu napewno zejda i zarobi na tym mysle ze kilkaset zl dziennie. Dajmy na to ze pracuje 5dni w tygodniu przez 2 miesiace no to juz robi sie okragla sumka. Kolejny dobry interes to rozne pamiatki, zabawki dla dzieci, ubrania etc. W miejscach gdzie jest duzo turystow to te rzeczy ida jak swieze buleczki mimo wysokich cen!!! Oczywiscie jezeli ktos ma wiekszy kapital to polecam inwestowanie w lokale mieszkalne, czyli pola namiotowe, pokoje itd bo w sezonie to one sa przepelnione a ceny mozna dyktowac wysokie. Osobiscie sam mam zamiar w przyszlym roku jechac na wakacje nad morze bo moja ciotka prowadzi tam osrodek wczasowy wiec bede albo nocnym strozem albo cos tam sprzedawal, no i jakis zarobek bedzie we wakacje :]

Jeszcze inna rzecz to sprzedaz ziemi, zwlaszcza takiej ktora jest w atrakcyjnym miejscu i mozna budowac. W ciagu ostatnich lat cena ziemi poszla baaaardzo do gory i napewno nadal bedzie rosnac. Mysle ze jak wprowadza euro to ceny pozostana te same tylko zmieni sie waluta. Jest to bardzo oplacalne, wiec jesli ktos dysponuje odpowiednia gotowka to moze kupic troche pola, poczekac kilka lat i sprzedac z wielkim zyskiem.

No i jeszcze jedna kwestia to sprowadzanie rzeczy zza oceanu a ktorym juz mowiliscie. Obecnie mimo tego ze dolar spada to nadal oplaca sie przywozic sprzet elektroniczny(komputery, komorki, ipody itd) a takze samochody. Najlepszym rozwiazaniem bylo by mec kogos znajomego tam i zeby posylal te rzeczy do Polski bo wtedy jest najprosciej i najpewniej.
to tyle odemnie ;)

Otoz koledzy, ja szukam osoby z ktora moglbym nawiazac taki oto kontakt. Chodzi mi o to ze mieszkajac w Chicago mam dostep do wielu rzeczy na ktorych jakis grosz mozna zarobic w Polsce. W przeszlosci wysylalem sprzet od muzycznego (gitary fender, itp) do laptopow przez ipody i telefony. Jezeli ktos ma checi do solidnej wspolpracy mozemy nawiazac kontakt. niejestem pewien czy moge zostawic tu swoj email czy telefon, wiec prosze o kontakt poprzez forum, ewentualnie xD [email protected]

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Już jakiś czas temu Funt doszedł do wniosku, że nie ma zamiaru umierać za Królową pracując do końca życia po nocach w UK...Zdecydował się zainwestować we własny biznes...Pomysłów było sporo..Miód..Pieczarki i wiele innych..Suma sumarum dość przypadkowo trafiło na hodowlę czegoś co sie ładnie z łaciny nazywa helix aspersa..
Spora to inwestycja ale coś robić trzeba..Niedługo okaże się jak Funt wyjdzie na tym wynalazku po pierwszym roku...
W sumie inwestycja pochłonęła ok 100 k...Przy odrobinie szczescia 75 % zwróci się niedługo..a potem może być tylko lepiej. oby.. ????
Cóż to ten helix aspersa?..Google się kłania...
Pozdrawiam..

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Już jakiś czas temu Funt doszedł do wniosku, że nie ma zamiaru umierać za Królową pracując do końca życia po nocach w UK...Zdecydował się zainwestować we własny biznes...Pomysłów było sporo..Miód..Pieczarki i wiele innych..Suma sumarum dość przypadkowo trafiło na hodowlę czegoś co sie ładnie z łaciny nazywa helix aspersa..
Spora to inwestycja ale coś robić trzeba..Niedługo okaże się jak Funt wyjdzie na tym wynalazku po pierwszym roku...
W sumie inwestycja pochłonęła ok 100 k...Przy odrobinie szczescia 75 % zwróci się niedługo..a potem może być tylko lepiej. oby.. ????
Pozdrawiam..
Ślimaczki, jakie sweet ????

maryman 117

maryman

Użytkownik
W sumie inwestycja pochłonęła ok 100 k...Przy odrobinie szczescia 75 % zwróci się niedługo..a potem może być tylko lepiej. oby..
Pozdrawiam..
Swojego czasu uchodziło to za intratny biznes. A z ciekawości pytam, gdzie docelowy odbiór - w jakim kraju?

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Swojego czasu uchodziło to za intratny biznes. A z ciekawości pytam, gdzie docelowy odbiór - w jakim kraju?
Największe zapotrzebowanie jest we Francji, Włoszech i USA. Ale w Polsce też są skupy. Oczywiście większą cenę uzyskasz za granicą niż u nas, ale zbyt masz pewny ze względu na dość małą ilość hodowców.

funt 2,9K

funt

Użytkownik
umowę mam podpisaną z polskim hodowca, który mi zapewnił stado rozrodowe, szkolenie i zbyt..on to skupuje od takich jak ja plus to co ma ze swojej i grubymi tonami sprzedaje do Francji za ciężkie pieniądze....ja mam zakontraktowane 11 k za tonę..mam nadzieję sprzedać ok 6-8 na pierwszy rzut, plus jeśli się opłaci pidchowac te które dziś się jeszcze nie nadają i sprzedać w zimie to jeszcze ze 2 tony..
Pierwszy rok to głównie nauka i masa błędów na których się trzeba uczyć...ale w kolejnxh latach może być nieźle... ????

Na przyszłość jest opcja by samemu szukać zbytu, ale to dopiero się opłaca przy większych ilościach..np. 100 ton +..czyli w porozumieniu z kilkoma mniejszymi hodowcami jak ja..
sporo w tym temacie można już znaleźć w sieci..

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Funcie na jakiej działce to trzymasz. Chodzi mi o powierzchnię. A i jaką powierzchnię masz pomieszczenia rozrodczego. Bo ja mam strasznie małe to pomieszczenie i nie wiem czy stoły wejdą

funt 2,9K

funt

Użytkownik
na razie trzymalem na 30 arach..ale mam jeszcze 20 w zapasie na następny rok...szopkę mam całkiem sporą..specjalnie postawiona plus przylegający garaż na 2 samochody..no i chłodnia rzecz jasna..szopka lekkim sikiem z 30 na 7..może nawet lepiej...
wpadniesz na święta to zobaczysz.. ???? o ile sam pojadę..

na dzień dobry miałem 5 stołów rozrodczych..z czasem po jednym odpadaly..bo po zniesieniu jaj ślimaki zdychaja...ale 4 to chyba minimum..a co do stada rozrodczego to sprzedali mi badziew..na przyszły rok będę miał swoje ładniej wyrosniete..bo od nich to chyba te co byly za małe na sprzedaż..

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
O to Ty masz hodowlę jak trzeba. Ja na początek to bym chciał chociaż z tonę wygarnąć. Nie wiem czy uda się zacząć w lutym ze względu na tą szopkę. Chciałbym ją powiększyć bo możliwość jest, ale trochę wkładu finansowego to wymaga. A co do chłodni to mam na oku kontener z samochodu. Widziałem gdzieś na necie jak koleś sam takie zrobił.A tą hodowle to masz w Polsce???

funt 2,9K

funt

Użytkownik
taa..u teściów..ja sponsoruje. a oni na razie koło tego robią.za rok pewnie zjade, bo oni sami się zajada..wbrew pozorom sporo roboty przy tym..tylko od połowy października do lutego wakacje.
na tonę to nie warto się brudzic..za dużo zainwrstujesz..

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Warto nie warto. Na początek trzeba spróbować. Właśnie wróciłem od &quot;znajomego&quot; weterynarza (tzn. znajomy znajomego ;-) ). No muszę powiedzieć, że trochę mnie nastraszył. Głupie wymogi co do &quot;szopki&quot; podobno. A jak ma się to w realu??
To w którym regionie Polski masz tą hodowlę??
Ja szukam jakiegoś hodowcy u mnie w okolicy, który pokazałaby mi jakieś pierwsze kroki. Jeśli by mi się nie udało zacząć od lutego, a raczej się nie uda, to nawet mógłbym pomagać mu w pracy, w miarę wolnego czasu oczywiście.

Do góry Bottom