widze ze ciekawy temacik sie tu rozwinal ????
ze swojej strony to powiem tak: Po pierwsze to zalzey kto jaki chce wyciagac z tego businesu zysk... bo jezeli bardzo duzy to nie zabieram zdania ale jesli chodzi o mniejsze czyli typu "dorabianie przez wakacje" to mam kilka propozycji. Wiele zalezy od tego gdzie mieszkamy, np teraz we wakacje to najlepszy interes jest tam gdzie sa turysci czyli w Polsce to Polnocna (morze i mazury) i poludniowa (gory) czesc Polski. Osobiscie bylem ostatnio bylem nad morzem i zaobserwowalem tam niezly utarg w roznych dziedzinach. np po plazy chodza sobie jacys goscie i sprzedawaja popcorn, paczki, paluchy, napoje mrozone itd. Ceny maja wysokie np. za zwyklego swiezego paczka 3.50zl a normalnie kosztuje chyba kolo 1.5 w piekarni czyli 2zl zysku. Tyle ze ludzi jest tyle na plazy ze te paczki mu napewno zejda i zarobi na tym mysle ze kilkaset zl dziennie. Dajmy na to ze pracuje 5dni w tygodniu przez 2 miesiace no to juz robi sie okragla sumka. Kolejny dobry interes to rozne pamiatki, zabawki dla dzieci, ubrania etc. W miejscach gdzie jest duzo turystow to te rzeczy ida jak swieze buleczki mimo wysokich cen!!! Oczywiscie jezeli ktos ma wiekszy kapital to polecam inwestowanie w lokale mieszkalne, czyli pola namiotowe, pokoje itd bo w sezonie to one sa przepelnione a ceny mozna dyktowac wysokie. Osobiscie sam mam zamiar w przyszlym roku jechac na wakacje nad morze bo moja ciotka prowadzi tam osrodek wczasowy wiec bede albo nocnym strozem albo cos tam sprzedawal, no i jakis zarobek bedzie we wakacje :]
Jeszcze inna rzecz to sprzedaz ziemi, zwlaszcza takiej ktora jest w atrakcyjnym miejscu i mozna budowac. W ciagu ostatnich lat cena ziemi poszla baaaardzo do gory i napewno nadal bedzie rosnac. Mysle ze jak wprowadza euro to ceny pozostana te same tylko zmieni sie waluta. Jest to bardzo oplacalne, wiec jesli ktos dysponuje odpowiednia gotowka to moze kupic troche pola, poczekac kilka lat i sprzedac z wielkim zyskiem.
No i jeszcze jedna kwestia to sprowadzanie rzeczy zza oceanu a ktorym juz mowiliscie. Obecnie mimo tego ze dolar spada to nadal oplaca sie przywozic sprzet elektroniczny(komputery, komorki, ipody itd) a takze samochody. Najlepszym rozwiazaniem bylo by mec kogos znajomego tam i zeby posylal te rzeczy do Polski bo wtedy jest najprosciej i najpewniej.
to tyle odemnie