>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Własny interes/biznes

M 0

macgywer9

Użytkownik
W dużej części nastawiłbym się na wyroby z królika, nie wykluczam wieprzowiny czy też drobiu. Powiem wam tyle, że mięso królicze jest zdrowsze od wieprzowego. Trzeba byłoby się dokładnie zorientować w tym temacie. Konkurencja mięsna w Polsce jest duża ale nie na mięso królicze i tu się zastanawiam dlaczego.Myślę,że jest to związane z większym czasem włożonym przy obróbce. Królik nie ma pierza tylko futerko a wydaje mi się,że z tym jest największy kłopot. No sam nie wiem. Coś w tym musi być albo po prostu mało osób pomyślało pod tym kątem ;D. Macie jakieś inne propozycje co do własnego interesu?

V 256

vernix

Użytkownik
W dużej części nastawiłbym się na wyroby z królika, nie wykluczam wieprzowiny czy też drobiu. Powiem wam tyle, że mięso królicze jest zdrowsze od wieprzowego. Trzeba byłoby się dokładnie zorientować w tym temacie. Konkurencja mięsna w Polsce jest duża ale nie na mięso królicze i tu się zastanawiam dlaczego.Myślę,że jest to związane z większym czasem włożonym przy obróbce. Królik nie ma pierza tylko futerko a wydaje mi się,że z tym jest największy kłopot. No sam nie wiem. Coś w tym musi być albo po prostu mało osób pomyślało pod tym kątem ;D. Macie jakieś inne propozycje co do własnego interesu?
nie sądzę, aby to był czas włożony w obróbkę, gdyż obecnie jest dostępny szereg maszyn, które to ułatwiają i znacznie skracają czas &quot;zajmowania&quot; się produktem.
Po prostu istnieje mały popyt na mięso królicze, a co więcej koszty utrzymania hodowli królików są wyższe niż kurczaków czy krów...
Odchodzi się również od produktów z prawdziwej skóry, teraz ekologia i dbanie o środowisko jest w modzie, więc ubieranie się w futra syntetyczne nie jest traktowane jako coś śmiesznego ????
Wyraźnie widać to w USA, które są wyznacznikiem mody w Europie...

radek03 90

radek03

Forum VIP
Taki biznes z praktycznie nieograniczonymi możliwościami to jest informatyka, internet, tutaj leżą dosłownie miliardy tylko trzeba umieć je podnieść.

Ja też zastanawiałem się nad tym jakby tak stworzyć system telefoni komórkowej polegającej na połączeniach internetowych (a nie jak dotychczas w sieci gsm), oczywiście można to zrealizować za parę lat jak rozwinie się w Polsce internet bezprzewodowy dostępny w całym kraju. Ograniczyło by to znaczeni ceny połączeń, a zawet możnaby było pobierać tylko opłaty abonamentowe i nieograniczone rozmowy i sms, a wszystko na łączach internetowych.

gwiazda 0

gwiazda

Użytkownik
Ma ktos moze namiary na cos takiego ze wystawiam rzeczy danej firmy na allegro...i gdy ktos kupi 30 % dla mnie...szukalem ale ciezko znalesc moze ktos robi juz w tym?

serce 0

serce

Użytkownik
Odświeżam temat gdyż jest to jeden z lepszych tematów na forum, nie pozwólmy mu zginąć..
Ostatnio zauważyłem że internet daje nam wielkie możliwości.Chodzi mi tutaj o reklamę, naprawdę opłaca się reklamować na tych najlepszych forach(jest taka setka wybranych gdzie jest najwięcej postów/użytkowników/unikatowych odwiedzin)nie jest to jakiś duży wydatek gdyż stówka za paredziesiąt tysięcy zwraca się i to ostro.

Interesuje mnie najbardziej buk online czyli nie płacenie podatku..Czy 500tys wystarczy oraz jeśli zarejestruje się firmę za granicą(specjalne kraje, w których podatku się nie płaci) to czy rzeczywiście w PL nic nie będą mogli zrobić.Przepisów raczej nie zmienią na niekorzyść bukmacherki bo z za granicy wszystkie szychy nie dają im zmienić przepisów.
Ciągle po głowie chodzi mi taki pub jak wcześniej pisałem i:
1) Podpisanie z sts/totmix bądź innym bukmacherem naziemnym, minus taki że podatek i brak online.
2) Tak jak wcześniej pisałem zarejestrować firmę tam gdzie trzeba i nie płacić podatku, mieć że tak powiem swój interes a coś takiego połączone z pubem, bilard, cymbergaj, rzutki, maszyny, fliper(ehh pamiętam ile się wygrałem na tym, szczerze to uwielbiam tą maszynę i nawet swojego czasu chciałem sobie coś takiego sprawić ale studia to studia..)
Szczerze to opłaca się kserować inne kraje co u nich wypadł biznes świetnie a wiadomo kim teraz jest william, jeśli dało by radę dofinansowanie tak ze 100-200tys to można by patrzeć na to realnie.

Pozdrawiam i zapraszam do pisania : )

M 0

macgywer9

Użytkownik
Interes za 18ts. zł
Jak sądzicie? Czy za 18 tys, można otworzyć jakiś interes i mieć na tym jakiś zysk? Macie pomysły?

M 0

macgywer9

Użytkownik
Własny interes za 18 000 zł
Myślałem o maszynkach ale jako dodatkowo postawić ze trzy w lokalu na umowę z firmą zajmującą się tym, na zasadzie 50% zysku do mnie czy jakoś tak. I tak myślałem o jakimś lokalu albo może o kupnie samochodu dostawczego i jako usługi transportowe.

mathieudepologne 0

mathieudepologne

Użytkownik
Moim marzeniem jest wyjazd na stałe do Szwecji i otworzenie tam takiego baru z polską kuchnią - krokiety, pierogi etc. Będąc w Szwecji widziałem pełno budek z kebabami, chińszczyzną. Wydaje mi się, że nasza kuchnia jest zdrowsza, a Szwecji to tacy ludzie, dla których zdrowie jest bardzo ważne. SKosztowali by, może by im zasmakowało ;D Zawsze można tez liczyć na Polaków mieszkających tam ????

V 0

vip_madame

Użytkownik
Ja myslalam nad nauką wróżbiarstwa i zostanie wróżką.myśle ze to zły biznes by nie byl,zwlaszcza gdyby sie dobrze wróżyło. Jednak z drugiej strony rynek jest już dosyc obstawiony.
Bo tak żeby otworzyć jakis popular biznes to trzeba mieć jakiś wkłat finansowy. A co do Szwecji to myślałam też kiedyś nad wyjazdem do Szwecji na zbieranie runa leśnego lub sadzenie lasów ale nie to że zarobkowo a raczej bardziej turystycznie,piękna,nie skażona natura,las,grzyby,jeziora piękna sprawa... Szwecja to piękny kraj.

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Stawiasz namiot, na stole kładziesz kule ze sklepu &quot;wszystko po 5zł&quot; i każdej osobie która do ciebie przyjdzie mówisz że będzie miała szczęście.
Czego tu się uczyć ???? Z kartami może trochę nauki by było ale chyba nie tak długo ????

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
a może ktoś się orientuje ile koncesja na takie maszynki kosztuje? Jak to jest?:-?
wiesz niechciał bym tutaj kogos straszyc , ale ten biznes jest obstawiany przez panów mogacych wiele i jak ktos pojawia sie nowy w tym interesie to moga sie u ciebie zjawic chcac jakiegos procenta od maszyn.swojego czasu sporo o tym czytałem zarobek na maszynie ponoc ponad 10 tys zł.Ale to mocno ryzykowna zabawa w te maszyny ????

radek03 90

radek03

Forum VIP
Co do maszyn to rzeczywiście można zarobić, pokazywali nawet nie dawno chyba na polsacie w jakimś dokumencie jak koleś sie wypowiadał ze na jednej maszynie w podrzędnym barze na czysto zarobił w grudniu 40tys. zł, pomyśleć jak można trzepać kase jakby sie znalazło dobrą lokalizację i do tego więcej takich zabawek. Ale tak jak pisał fcbialas, moze sie zdarzyć ze jesli przyciągniesz jakąś znaczącą ilość klientów do siebie to ktoś moze do ciebie zapukać, któregoś dnia i na pewno nie będą to mili panowie.

sebix84 5

sebix84

Użytkownik
Myślałem o maszynkach ale jako dodatkowo postawić ze trzy w lokalu na umowę z firmą zajmującą się tym, na zasadzie 50% zysku do mnie czy jakoś tak. I tak myślałem o jakimś lokalu albo może o kupnie samochodu dostawczego i jako usługi transportowe.
Transport sobie daruj jest obecnie kryzys nie ma co wozic produkcja spadla exportow i importow nie ma, a jak juz sa to bardzo smieszne stawki np; 2 lata temu z warszawy na moskwe plandeka/chlodnia via BY, 2500euro obecnie stawki sa tak rozchwiane jak z tad do Moskwy bywa i tak ze z poczatkowych Niemiec Berlin, Wolfsburg do Moskwy zlapiesz cos za 1500 a i to bedziesz mial farta niesamowitego bo słyszałem juz o 1700z Holandii ciagaja na Moskwe, to importy a exporty z Polski tragedia nic nie idzie a jak idzie to za smieszne pieniadze. Firmy padaja jak muchy moze kojazdysz Kociuk&amp;Magier z Bialej 150 nowych Dafow do leasingu zwrocil, Trans Poludnie okolo 100, Omega Pilzno tez juz sa na skraju bankrutctwa, sa to firmy duze obslugujace bardzo powaznych operatorow jak i producentow (trans-poludnie np. debice)W transport sie nie pchaj chyba ze w duzuym miescie mieszzkasz to polecam malego caddego czy berlingo i logistyke miejska swiadczyc ale na tym tez trzeba sie znac bo nie bedziesz w kolo ratusza ciagle jezdzil, nie mowie tego złosliwe tylko sam w tym siedze i co nieco &quot;liznalem kurzu z pułek&quot;, pozatym z transportem musisz miec co najmniej 50tys gotowki (maly transport do 3.5t) powyzej to juz inna bajka i 180tys chyba nie wystarczy ledwie na jakis zjezdzony ciagnik a dojda do tego licencje zezwolenia oplaty drogowe,wyplaty dla kierowcow chyba ze sam masz prawko ale mimo wszystko 21 dni na 1 przelew przelew bedziesz musial poczekac a firma za naleznosc za paliwo nie bedzie czekala. Paliwo to ok 30% kosztow w transporcie reszta to eksploatacja oplaty leasingowe i tzw niespodzianki ???? . Przemysl to dokladnie poczytaj fora branzowe etransport czy inne popytaj na CB radiu wszystkiego sie dowiesz o tym o czym napisalem i nic nowego tutej ani tam nie znajdziesz. Poprostu trzeba przeczekac ten trudny okres.

sebix84 5

sebix84

Użytkownik
Panowie jedyne racjonalne wyjscie to franczyza minimalny koszt poczatkowy do 5tysz wraca sie po dwuch miesiacach sam sie zastanawiam powaznie nad tym ???? jak ktos ogladal biznes z gwarancja lub lubi czasam poogladac TV Biznes czy czytac gazety typowo braznowe to znajdzie tam informacje ;) powodzenia ja najprawdopodobniej ruszam z nowym pomyslem od marca ew. koniec lutego zobaczymy jak to wszystko sie pouklada

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
5 tys. na franczyze czego? ABC może? Albo Żabki. Franczyza opłaci Ci się przy znanej marce + dobry lokal w ruchliwym miejscu i musiałbyś być (nie wiem nie chce wymyślać no offence) żeby się nie udało. Koszty aby otworzyc takigo Mc&#39;donaldsa będa zaczynały się od 300tys. Jak juz coś robić to z jakimkolwiek &quot;rozmachem&quot;.

Do góry Bottom