Jakie kongo, składa firma wniosek , jeżeli wniosek jest ok , dostaje licencję im więcej firm bukmacherskich tym więcej kasy do budżetu a przede wszystkim większa konkurencja między firmami. W innych krajach dostają i działają bez problemów. A w Polsce wprowadzą "sponsorowaną" ustawę dla jednej firmy i myślą że ludzie o tym nie wiedzą. Te wszystkie nieprawidłowości przy ustawie hazardowej powinny być zdecydowanie nagłośnione przez wszystkie media a z jakiegoś powodu nie są ...Nie przesądzałbym, chyba wiecie ile czasem trzeba się nachodzić itp. przy prostych sprawach urzędniczych, to jakie kongo musi być z uzyskaniem takiej licencji
A co ty się tak troszczysz o budżet? W MF pracujesz?im więcej firm bukmacherskich tym więcej kasy do budżetu a przede wszystkim większa konkurencja między firmami.
Ludzie wiedzą??? Wie to garstka grających, a większość nie ma zielonego pojęcia o co chodzi w tej ustawie i ich to nawet nie interesuje. Kasy do budżetu to już im coraz więcej wpływa bo wielu przeszło do naziemnych. Widać że muszą gdzieś grać, oddadzą nawet 12% stawki na wejściu, tylko żeby grać. Większa konkurencja między firmami jest dobra dla nas graczy, ale po wprowadzeniu tej ustawy wszyscy widzimy, że nami to się akurat najmniej ktoś przejmuje.Jakie kongo, składa firma wniosek , jeżeli wniosek jest ok , dostaje licencję im więcej firm bukmacherskich tym więcej kasy do budżetu a przede wszystkim większa konkurencja między firmami. W innych krajach dostają i działają bez problemów. A w Polsce wprowadzą "sponsorowaną" ustawę dla jednej firmy i myślą że ludzie o tym nie wiedzą. Te wszystkie nieprawidłowości przy ustawie hazardowej powinny być zdecydowanie nagłośnione przez wszystkie media a z jakiegoś powodu nie są ...
Chciwy to jest nasz rząd! Nałożyli na nas najwyższy podatek w całej Europie. I przestań tu strugać durnia że my mamy się troszczyć o portfel państwa i dawać coś od siebie, bo o nasz portfel państwo w ogóle się nie troszczy tylko doi nas ile wlezie.Wezmę w obronę kolegę - nie musi pracować w MF, żeby troszczyć się o budżet Polski. Wystarczy mieć sumienie i biało-czerwone serce, a nie tylko pochłaniający wszystko portfel. Niczym grupa krzykaczy wyzywająca polskich buków, że za małe kursy na coś dali, wskutek czego skapnie 20 zł mniej do puli za wygraną. Dawajmy coś z siebie (na przykład podatek i nie mówię, że powinien wynosić on 12%), a nie czekajmy chciwie na każde kolejne 50 groszy.
To że napisałem o tym że mogłoby być więcej kasy do budżetu nie oznacza że troszczę się o budżet państwa. Napisałem tak żeby pokazać że mimo tego co słychać z rządu a szczególnie Wieśka odpowiedzialnego za ustawę hazardową , nie zależy rządowi na zwiększeniu zysków z podatków z bukmacherki tylko na prywatnych , małych interesach i wprowadzenie ustawy korzystnej dla jednej firmy. Oczywiście przy okazji teoretycznie korzystają też inne firmy bukmacherskie które mają licencję. Można sobie tylko wyobrazić jakie zyski miałoby państwo z podatków i firmy z bukmacherki gdyby 12 % podatek od obrotu został zamieniony na ggr , który mogłyby płacić firmy bukmacherskie tak jak ma to miejsce w Anglii. Każdy też wie jak taka zmiana opodatkowania bukmacherki w Polsce byłaby korzystna dla graczy.A co ty się tak troszczysz o budżet? W MF pracujesz?
Jest określona grupa grających u legalnych i przy większej ilości buków nastąpi tylko rozwodnienie.
Konkurencja może i będzie w róznego rodzaju promocjach, ale co za różnica gdzie oddasz podatek 12%?
Różnica mimo wszystko jest - oferta, kursy, support etc.Konkurencja może i będzie w róznego rodzaju promocjach, ale co za różnica gdzie oddasz podatek 12%?
Powiedz to tym, którzy toczą sprawy w sądach...Od początku wiedziałem że MF nie dopuści zagranicznych bukmacherów. Mnie to cieszy bo można grac w zagranicznych nie płacąc haraczu 12%
Szczerze, mam wielu znajomych a tych którzy grają znam jeszcze więcej i tam nikt nie toczy żadnej walki z sądem.Powiedz to tym, którzy toczą sprawy w sądach...
W zakresie ścigania uczestnictwa w zagranicznych grach hazardowych Służba Celna wykorzystując przysługujące jej kompetencje określone w art. 133 Kodeksu karnego skarbowego:Szczerze, mam wielu znajomych a tych którzy grają znam jeszcze więcej i tam nikt nie toczy żadnej walki z sądem.
Podobnie tu na forum, na kilkadziesiąt tysięcy użytkowników ile osób ma problem z tym? Jeśli grasz „umiejętnie” to ryzyko jest takie jest wcześniej, czyli bliskie 0.
Mówię o ludziach których znam i grają za konkretną sałatę aczkolwiek to może ma mniejszy wpływ ale na pewno większy poziom zabezpieczenia bo gdy ktoś będzie ciągle robił sobie przelewy na konto to ja w ogóle o takich osobach nie mówię, żebyśmy się dobrze rozumieli :]W zakresie ścigania uczestnictwa w zagranicznych grach hazardowych Służba Celna wykorzystując przysługujące jej kompetencje określone w art. 133 Kodeksu karnego skarbowego:
- uzyskała dotychczas informacje o ponad 24.000 graczy, którzy brali udział w zagranicznych grach hazardowych, w tym 17.700 graczy, którzy uzyskali wygraną na łączną kwotę 27 mln zł,
- wszczęła ponad 1.100 postępowań przygotowawczych w sprawach
- o przestępstwa skarbowe uczestnictwa w zagranicznych grach hazardowych.
- kolejne postępowania będą podejmowane w pierwszej kolejności wobec osób uzyskujących najwyższe wygrane z nielegalnych gier i kontynuujących proceder.
Dali jeden wiersz więcej, żeby lepiej wyglądało ????
Widziałem na forum 3-4 przypadki, gdzie ludzie prosili o pomoc w związku w/w. W internecie można również znaleźć kilka przypadków postępowań i chociaż nie znalazłem żadnego skazującego to i tak trzeba prawnika wynająć, no generalnie rodzi to problem. Wyroki uniewinniające są sprzed wprowadzania rejestru, także nie może być mowy o tym "że nie wiedziałem" Wszystkie przypadki dotyczyły wyłącznie BaH.
Przeglądający to forum to pewnie ułamek ludzi grających. Ta liczba 1100 - no chyba nie mają prawa wpisać ją ot tak sobie ????
P.S: Nie jestem Juroszkiem !
Nie rozumiem co mam potwierdzić? : DNo są też tacy, którzy na początku tak głupio zrobili i teraz boją się, że teraz największą ostrożność można o kant d&*y roztrząść (chociaż z drugiej strony przelewy nie są powiązane no to nie ma to sensu ???? ). Skoro tak, to potwierdzasz, że ten temat jest czysto teoretyczny ?
*... Ośmiorniczkiże poszło to na jakiś cel (szkoły, mosty, drogi itd.)