jagr
Użytkownik
Urząd Celny idzie po 6 mln polaków kara to 3 lata pozbawienia wolości i kara pieniężna wysokości 16mln zł :-o Mają chłopaki poczucie humoru :grin:
Urząd Celny idzie po 6 mln polaków kara to 3 lata pozbawienia wolości i kara pieniężna wysokości 16mln zł :-o Mają chłopaki poczucie humoru :grin:
Liczbe osob realnie grajacych pomnoz x3 przez wszystkie konta na dziewczyny, rodzenstwo, rodzicow i kolegow. Znam ludzi grajacych na 10 osob, a to nie sa rekordyTe 6mln polaków to chyba dane przesadzone. Ja nie sądzę żeby było ich więcej niż 700tyś-1mln. Ale i tak Tylu nie da się poprostu ukarać.
Nie sledze dokladnie tematu, ale wszystkie przypadki sa chyba powiazane bet at home i raczej stamtad maja liste graczy, a nie z bankow jako pierwszoplanowe zrodlo.Czy w tym wszystkim chodzi o przestepstwo z art. 107par2kks- granie w rp na zagranicznych stronach? Z tego co czytam celnicy maja przelewy? nie maja infa od bukow? Jak w taim razie taki celnik moze udowodnic przestepstwo? Samo wplacanie i wyplacanie nie jest przestepstwem. Musi byc doeod zawarcia zakladu. Co Wy na to?
Na pewno buki nie kiwną paluszkiem by pomóc służbom , w czymś co mają bardzo duży zysk.Nie oszukujmy się Polska należy do krajów gdzie hazardzistów jest dużo.Wszystko i tak zalezy od bukow. Albo buki wsypia swoich klientow udostepniajac ich zaklady celnikowi i wtedy to bedzie dowod na przestepstwo/wykroczenie, albo nieudostepnia a wtedy figa z makiem kapicy ;-)
Heh, zjebali mi wtedy kupon gdzie miałem do wyjęcie coś koło 1000 PLN na czysto, ostatnio zagrałem dubla Polska + Grecja nie straci bramki i jak już pogodziłem się z porażką okazało się, że jednak zagrałem, że tylko jedna drużyna strzeli gola, więc mi Farerowie kupon wygrali :grin::grin:Dodaj także Greków: po meczu Grecja - Wyspy Owcze 0-1
No i przez to nie można tutaj merytorycznie porozmawiać, bo żeby przeczytać jakąś opinię w temacie trzeba przebrnąć przez stek tego typu wpisów...???? Jeszcze ∞ razy zobaczysz.
Niestety, ale po ukaraniu grzywną dostaniesz wpis do KRK.gram spore sumy choc nie w bah-u
czy jakby cos przyszło dostane wpis do krajowego rejestry karnego ?
jak to tylko wykroczenie skarbowe to pikus
pytam bo prace mam panstwowa i w KRK nie moge widniec
jak to wyglada ?
Edi i inni co macie obcykane temat skrobnijcie coś , dzięki z góry
a czy jest sposób by uniknac krk ?Niestety, ale po ukaraniu grzywną dostaniesz wpis do KRK.
Zatarcie takiego skazania następuje po upływie 5 lat a gdy sam wystąpisz z wnioskiem o wcześniejsze zatarcie, to po 3 latach.
Tego oczywiście nie wiesz, ale jeśli w Twojej sprawie nie toczy się postępowanie, to możesz skorzystać z instytucji tzw. czynnego żalu:
http://www.infakt.pl/blog/czynny-zal/
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/317871,poddanie_sie_odpowiedzialnosci_pozwoli_uniknac_wpisu_do_krajowego_rejestru_karnego.html
Człowieku weź wyluzuj, żadnego pisma nie dostałeś i na 99% nie dostaniesz, a panikujesz...a czy jest sposób by uniknac krk ?
wprawdzie zawsze robie przelewy przez skrilla ale Bóg wie jak to będzie
a czy sąd od razu do pracodawcy posle ze widnieje w krk czy raczej nie ? jak myslisz ?
trzeba miec nadzieje ze jak w wszystko w tym naszym kraju skonczy sie na strachu a wyroki dostanie kilka ofiar systemu
jednak są osoby co dostały takowe więc jest ryzyko jakby nie patrzecCzłowieku weź wyluzuj, żadnego pisma nie dostałeś i na 99% nie dostaniesz, a panikujesz...
A co do Skrill'a to na pytanie czy na wezwanie Izby Celnej udostępnią dane konta klienta odpowiedzieli, że bez wyroku sądu nic nie udostępniają i że do tej pory żaden taki przypadek z prośbą o udostępnienie danych konta klienta nie miał miejsca.
No więc wskazałem Ci sposób by uniknąć KRK - uprzedzając skazanie poprzez czynny żal, ale to jest ścieżka skuteczna tylko wtedy gdy nie zostało przeciw Tobie wszczęte postępowanie.a czy jest sposób by uniknac krk ?
wprawdzie zawsze robie przelewy przez skrilla ale Bóg wie jak to będzie
a czy sąd od razu do pracodawcy posle ze widnieje w krk czy raczej nie ? jak myslisz ?
tylko że można to uznać za wykroczenie skarbowe a wtedy nie ma wpisu chyba do krs (jak sie przyznam i w us zapłace kare)No więc wskazałem Ci sposób by uniknąć KRK - uprzedzając skazanie poprzez czynny żal, ale to jest ścieżka skuteczna tylko wtedy gdy nie zostało przeciw Tobie wszczęte postępowanie.
Więc pogorszenia sytuacji Ci to nie przyniesie a może zapobiec skazaniu.
Tu przeczytasz o praktykach Sądów w zakresie powiadamiania pracodawców:
http://forumprawne.org/prawo-karne/503620-zawiadomienie-o-skazaniu-prywatnego-pracodawce.html
KKS przewiduje jeszcze instytucje dobrowolnego poddania się odpowiedzialności, przyznajesz się do stawianych zarzutów, złożysz na piśmie lub ustnie do protokołu wniosek, ustalisz wysokość grzywny lub nie, organ prowadzący sprawę wystąpi do sądu o wyrażenie zgody na dobrowolne poddanie się odpowiedzialności (warunek: spełnienie przesłanek przewidzianych w przepisach kks), następnie sąd wydaje wyrok który kończy całe postępowanie i stosownie do art. 18 $2 kks nie podlega wpisowi do KRKNiestety, ale po ukaraniu grzywną dostaniesz wpis do KRK.
Zatarcie takiego skazania następuje po upływie 5 lat a gdy sam wystąpisz z wnioskiem o wcześniejsze zatarcie, to po 3 latach.
Tego oczywiście nie wiesz, ale jeśli w Twojej sprawie nie toczy się postępowanie, to możesz skorzystać z instytucji tzw. czynnego żalu:
http://www.infakt.pl/blog/czynny-zal/
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/317871,poddanie_sie_odpowiedzialnosci_pozwoli_uniknac_wpisu_do_krajowego_rejestru_karnego.html
A gdzie tu masz u @KoNeSeRa stawiane mu zarzuty ???KKS przewiduje jeszcze instytucje dobrowolnego poddania się odpowiedzialności, przyznajesz się do stawianych zarzutów