sylwek2012
Użytkownik
Tak jesteś w błędzie...Swoją drogą dziś z ciekawości sprawdziłem jak to jest z tym Skrillem, i co? Mam rozumieć, że niby portfel internetowy, że niby zagraniczna firma, a konto bankowe i tak w naszym Polskim baku? Wynikało by z tego, że każdy grosz jaki przelewa się i wypłaca ze skrilla przechodzi przez Pekao, a więc nie jest to wszystko takie anonimowe jakby się wydawało... Chyba, że jestem w błędzie to proszę mnie uświadomić. Wynika, z tego, że jak ktoś z buka wypłaca kasę na Skrilla, to jest to tylko takie teoretyczne wypłacenie jej do portfela internetowego, bo w praktyce cała kwota ląduje na rachunku bankowy firmy Skrill w banku Pekao, następnie kiedy wypłacamy z portfela to również przelew wykonuje Peako w imieniu Skrilla... ?
Wpłata:
Twój bank/bank pośrednika(taki sam jak twój)-bank pośrednika(taki sam jak odbiorcy(skrilla)/konto skrill
Wypłata:
bank skrilla PKO/twoje konto bankowe
Wpłata do bukmachera przez skrill
Twoje konto skrill/konto skrill bukmachera
Wypłata z bukmachera przez skrill:
Konto skrill bukmachera/twoje konto skrill
A co do tej anonimosci to nie rozumiem o co Ci chodzi to chyba dobrze że skrill ma konto w PKO dzieki temu wpłaty i wypłaty relizowane są w miare szybko.
90 procent jak nie więcej osób nie dokonuje wpłat bezpośrednich na konto skrill wszystko idzie przez pośredników więc to nie wyglada tak ze przelew idzie z twojego konta przez konto pko na twoje konto skrill.
jak masz np konto w Alior to wygląda to Alior/Alior PKO/PKO pośrednik ma dwa konta przychodzące Alior i wychodzące PKO
Też nie, ty nie wpłacasz na konto skrilla tylko na konto pośrednika a on przesyła kase do docelowego odbiorcy. A jak wpłacasz do bukmachera nie robisz tego z konta bankowego tylko konta skrill na konto skrill a jak wiesz skrill nie używa numeru konta tylko adres email. Wypłata wygląda dokładnie tak samo tylko że w drugą stronę tzn skrill bukmachera/ twój skrill. twój skrill/konto bankowe z tą różnicą że skrill wysyła bezpośrednio z PKO już bez żadnych pośredników.
Da się udwodnić że wpłaciłes kase do buka ale trzeba najpierw uzyskać informacje od pośrednika.