Jeśli tak to Kowalski może spać spokojnie jak i 16999 podobnych do pana x ????przeciez oni i tak nic nie mogą zrobić , na forum była juz opisywana sprawa i gość został uniwinnionmy a gotowka uznana za "legalna"
To Kapica sobie to wymyslil w czasie obrad ?Panowie, spokojnie. Ten artykuł jest na 90% sponsorowany przez polskie buki stacjonarne (a w szczególności przez pana Juroszka - prezesa sts i funfla ministra Kapicy) i ma na celu wystraszenie graczy, żeby ci zaczęli przenosić interesy do 'państwowych' buków. Nie wiem jakim cudem niby SC miałaby dane tych 17k ludzi którzy niby odnosili korzyść na graniu u zagranicznych buków.
No i co on takiego powiedział? że policja (????) i prokuratura zlokalizowały ileś tam tysięcy osób i nawet mają każdego z imienia i nazwiska. Jak ktoś rozsądnie dysponuje gotówką to raczej nie ma się czego obawiać, bo na moje to nie mają jak tego udowodnić. A nawet jak wobec kogoś zostanie wszczęte jakieś tam postępowanie to jak ukazały to przypadki na tym forum bardzo możliwe że zostanie ono umorzone.To Kapica sobie to wymyslil w czasie obrad ?
http://orka.sejm.gov.pl/zapisy7.nsf/0/B511C46628A43828C1257D810046E0EB/%24File/0385207.pdf
15 strona
Rozporządzenie przewiduje, że od 1 stycznia 2015 r. obowiązkowi ewidencji na kasach fiskalnych bez względu na wysokość osiąganych obrotów będzie podlegać sprzedaż perfum i wód toaletowych oraz zapisanych i czystych nośników danych cyfrowych i analogowych.
Kasy będą musiały też zainstalować warsztaty motoryzacyjne, wulkanizatorzy, stacje badań technicznych pojazdów; obowiązek ten będzie dotyczyć także lekarzy, dentystów, doradców podatkowych, prawników (z wyjątkiem notariuszy), zakładów fryzjerskich i kosmetycznych.
dramat co się w tym kraju dzieje, na wszystko kasy fiskalne, wszędzie biurokracja. Nie dziwię się, że miliony wyjechały, bo w Polsce uczciwie nie da się zarobić dobre pieniądze.apropo finansów, kolejny absurd ...
http://www.tvp.info/17568220/klamka-...-kasy-fiskalne
Cytat:
Rozporządzenie przewiduje, że od 1 stycznia 2015 r. obowiązkowi ewidencji na kasach fiskalnych bez względu na wysokość osiąganych obrotów będzie podlegać sprzedaż perfum i wód toaletowych oraz zapisanych i czystych nośników danych cyfrowych i analogowych.
Kasy będą musiały też zainstalować warsztaty motoryzacyjne, wulkanizatorzy, stacje badań technicznych pojazdów; obowiązek ten będzie dotyczyć także lekarzy, dentystów, doradców podatkowych, prawników (z wyjątkiem notariuszy), zakładów fryzjerskich i kosmetycznych.
Jeśli choć raz zapłaciłeś bezpośrednio z banku to mogą to zrobić. :grin:
to było wiadomo, akcja czysto propagandowa, która ma tzw. cykorów zmusić do przejścia do STS itp, jak sam pisałeś już jest wzrost.Rozmawiałem wczoraj z jednym źródłem którego nie moge ujawnić ale to jest czysta propaganda polegająca na tym aby odstraszyć graczy grających nacodzień w bukach Zagranicznych, widać powoli zaczyna mieć to przesłanie bo mniej doinformowani gracze zaczynają wracać do ''ZIemniaków'' ponieważ od tygodnia nastąpił wzrost graczy także będą takie akcje coraz częściej bo ludzi zaczyna ogarniać panika.....
Pozdrawiam.
Prawo Unii Europejskiej a zakłady sportoweZgodnie z zasadą pierwszeństwa prawo wspólnotowe ma wartość nadrzędną nad prawem krajowym państw członkowskich, Państwa członkowskie nie mogą więc stosować przepisu krajowego, który jest niezgodny z prawem wspólnotowym.
Pierwszeństwo prawa wspólnotowego nad prawem krajowym jest absolutne.
tu masz odpowiedź, dlaczego mają mnie dyskryminować, bo jestem Polakiem ? ale jestem też obywatelem UE...nie mogą dyskryminować poszczególnych uczestników rynku ze względu na kraj pochodzenia.
sorry, tak jakoś z rozpędu mi się zaznaczyło@Perek99, czy nie potrafisz podać źródła tego tekstu - i mnie podajesz jako autora?
Przecież już wczoraj zwracałem na to uwagę koledze @bmw14.5 że to nie ja napisałem!
Więc zamieszczając cytat z niby to mojej wypowiedzi - popełniasz nadużycie...
Z tego co wiem, to Czechy są w UE - a jednak obywatel tego kraju grający w necie wbrew czeskim przepisom, został skazany na karę grzywny w wysokości ~130k zł:Polska jest w UE, prawo UE jest nadrzędne do prawa Polskiego jeśli jest konflikt, w kraju UE jest to legalne, koniec kropka
Zgodnie z zasadą pierwszeństwa prawo wspólnotowe ma wartość nadrzędną nad prawem krajowym państw członkowskich, Państwa członkowskie nie mogą więc stosować przepisu krajowego, który jest niezgodny z prawem wspólnotowym.
Pierwszeństwo prawa wspólnotowego nad prawem krajowym jest absolutne.