Generalnie u Mnie wyglądało to w ten sposób, na pytanie sędziny czy chce złożyć wyjaśnienia odpowiedziałem, że tak, chce wyjaśniać. Powiedziałem, że owszem korzystałem z usług strony
BAH, jednakże nigdy tego nie robiłem na terenie RP, gdyż charakter pracy jaki miałem powodował, że często przebywałem za granicą. Ponadto oświadczyłem, że serwis
BAH jest stroną w pełni prowadzoną w języku polskim, oraz że zapoznałem się z regulaminem strony oraz to, że
Polska nie jest tam krajem wymienionym jakoby korzystanie z serwisu byłoby tutaj zabronione, ani też strona nie jest w naszym kraju w żaden sposób blokowana tak jak ma to miejsce np. we Francji.
Na pytanie oskarżyciela z punktu regulaminu "gracz ponosi odpowiedzialność za upewnienie się o legalności zakładów w świetle prawa kraju, w którym rezyduje" , stwierdziłem że właścicielem strony która jest w pełni legalna i wiarygodna (coś tam dodałem, że strona reklamowała sie na różnych imprezach sportowych itp itd.) jest kraj członkowski UE, i powołałem się na ograniczanie swobodnego handlu usług, czym ustawa hazardowo bezpośrednio godzi w ten zapis.
Kolejne pytanie Pani z UC, dlaczego dokonywałem przelewów (bo to jedyny materiał dowodowy jaki mają) odpowiedziałem wprost, że posiadanie dodatniego stanu konta gracza pozwalało mi na oglądanie np. transmisji sportowych, oraz jak mam zamiar się wytłumaczyć ze w tytule przelewów było "Gewinneszal... " odpowiedziałem wprost, że każdy przelew pochodzący z konta bukmachera jest w ten sposób zatytułowany, nawet w momencie kiedy dokonam wpłaty i wypłaty. W żadnym momencie nie przyznałem się do tego, abym stawiał zakłady. No i tutaj generalnie zmiękła rura bo na pytanie sądu czy są w stanie przedstawić jakieś dowody na to iż oskarżony korzystał z serwisu na terenie np. Niemiec, a nie RP odpowiedź wiadomo jaka była
W mowie końcowej UC wniósł o podtrzymanie wyroku nakazowego i grzywny, a my powołalismy się na wyroki sądu ze Szczecina na temat przelewów, Płońską itd., dodatkowo zaznaczając, że za miejsce zawarcie zakładu uznaje sie serwer bukmachera w tym przypadku Malte (tak wiem, nie sposób tego wprost określić) oraz fakt, że w przedstawionych zarzutach oskarżony w żaden sposób nie wyczerpał znamion czynu do podstaw oskarżenia na podstawie zebranego materiału dowodowego. My wnieśliśmy o całkowite umorzenie sprawy oraz zwrot kosztów poniesionych przez oskarżonego na obronę.
Także, teraz czekam na wtorek i wszystko będzie jasne.