>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
M 12

midify

Użytkownik
Witam,
Ja dzisiaj zostałem uniewinniony ???? Uzasadnienie - nie wyczerpane znamiona podlegające pod art 107 - głownie to że przelewy nie są dowodem na udział w grze oraz brak jakichkolwiek dowodów na to, że robiłem to na terenie RP.
Co prawda UC ma teraz 7 dni na odwołanie się od tego, ale licze na to ze sobie odpuszczą temat, bo sami doskonale wiedzą ze nie sa w stanie niczego tutaj przedstawić.

Otrzymane punkty reputacji: +12
L 124

lemko

Użytkownik
@bolex1
KKK w punkcie 2413 mówi:
„Gry hazardowe (karty itd.) bądź zakłady nie są same w sobie sprzeczne z sprawiedliwością. Stają się moralnie nie do przyjęcia, gdy pozbawiają osobę tego, czego jej koniecznie trzeba do zaspokojenia swoich potrzeb i potrzeb innych osób. Namiętność do gry może stać się poważnym zniewoleniem. Nieuczciwe zakłady bądź oszukiwanie w grach stanowi materię poważną, chyba że wyrządzana szkoda jest tak mała, że ten kto ją ponosi, nie mógłby w sposób uzasadniony uznać jej za znaczącą”
Najpierw może przestałbyś insynuować i przedstawił zdanie KK takim, jakim jest.

B 50

bukowina

Użytkownik
Midify, gratuluję. Daj znać, czy UC się odwołał. A jak dostaniesz wyrok to wrzuć skan. Przeczytamy pełne uzasadnienie. Pozdrawiam.

M 12

midify

Użytkownik
Midify, gratuluję. Daj znać, czy UC się odwołał. A jak dostaniesz wyrok to wrzuć skan. Przeczytamy pełne uzasadnienie. Pozdrawiam.
Uzasadnienia nie bede posiadał bo nie wnosiłem o nie, co by nie robić dodatkowej roboty Pani sędzinie ;)

B 21

bielsko

Użytkownik
Hej. Dzisiaj byłem na sprawie dotyczącej odwołania od wyroku nakazowego.
Generalnie UC ma tylko i wyłącznie dowody w postaci przelewów bankowych oraz wyciąg z regulaminu BAH w którym jest zaznaczone że w niektórych Państwach granie jest nielegalne. I to wszystko !!!!!
Nie składałem zeznań, wyjaśnień i odpowiedzi a papuga wnioskował o uniewinnienie na podstawie braku dowodów. 5 lutego mam orzeczenie więc się odezwę

M 12

midify

Użytkownik
Hej. Dzisiaj byłem na sprawie dotyczącej odwołania od wyroku nakazowego.
Generalnie UC ma tylko i wyłącznie dowody w postaci przelewów bankowych oraz wyciąg z regulaminu BAH w którym jest zaznaczone że w niektórych Państwach granie jest nielegalne. I to wszystko !!!!!
Nie składałem zeznań, wyjaśnień i odpowiedzi a papuga wnioskował o uniewinnienie na podstawie braku dowodów. 5 lutego mam orzeczenie więc się odezwę
No i prawidłowo. Ja czekam do przyszłej środy czy wyrok uniewinniajacy sie uprawomocni, bo nie wiem czy UC chce dalej się ścierać i jakiegoś odwołania nie wniesie.

B 65

blusior94

Użytkownik
Coraz bardziej zaczynam się obawiać, że to będzie ulga, ale dla pokerzystów, mam nieodparte wrażenie, że zakłady wzajemne, czy ogólnie bukmacherka, dalej będzie traktowana po macoszemu. Obym się mylił, ale coraz więcej mówi się o pokerze a coraz mniej wzmianek o bukmacherce. Może też temu, że nie ma jakiegoś konkretnego zorganizowania jakie ma wolny poker to też na pewno ciężej wpływać przy konsultacjach.

J 159

jonaszdt

Użytkownik
Coraz bardziej zaczynam się obawiać, że to będzie ulga, ale dla pokerzystów, mam nieodparte wrażenie, że zakłady wzajemne, czy ogólnie bukmacherka, dalej będzie traktowana po macoszemu. Obym się mylił, ale coraz więcej mówi się o pokerze a coraz mniej wzmianek o bukmacherce. Może też temu, że nie ma jakiegoś konkretnego zorganizowania jakie ma wolny poker to też na pewno ciężej wpływać przy konsultacjach.
Przecież masz całą ustawę i zmiany będą dotyczyć także bukmacherki. Na stronie pokerground wrzucili tylko fragment ich interesujący.

Podstawę opodatkowania podatkiem od gier stanowi:
4) w zakładach wzajemnych - kwota stanowiąca różnicę między sumą wpłaconych stawek a sumą wypłaconych wygranych.

Ten punkt jasno mówi że 12% haracz zostanie zniesiony.

betxp 230

betxp

Użytkownik
Jest tam link do całego dokumentu. Jest też rozdział 7. Podatek od gier:

Streszcze. Podatnikiem jest osoba, która prowadzi działalność w zakresie gier hazardowych na podstawie udzielonej koncesji lub zezwolenia, podmioty urządzające gry objęte monopolem państwa oraz uczestnicy (turnieju, gry w pokera)

Stawka podatku wynosi od gier:

3). gry liczbowe oraz urządzanych przez sieć Internet gry cylindrycznej, gry w karty (z wyjątkiem gry w pokera), gry w kości, gry na automatach i zakładów wzajemnych - 20%

O podatku obrotowym nie przeczytałem, ani słowa. Jeśli ktoś przestudiuję niech mnie poprawi. Te 20% to podatek od zysku ma być.

Podstawę opodatkowania podatkiem od gier stanowi:
4). w zakładach wzajemnych - kwotą stanowiąca różnicę między sumą wpłaconych stawek, a sumą wypłaconych wygranych, czyli zysk.

Koncesja 500tys złotych.

Z nowelizacji wynika, że przechodzimy na model podobny do duńskiego. Jak dla mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +24
B 65

blusior94

Użytkownik
Przecież od kilku dni jest trąbione, że to będzie podatek od zysku, a nie od dochodu. Nie wiem skąd są jakieś ploty, że ma być od dochodu.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Chyba opatrznie zrozumiałeś tę wypowiedź, bo to uszczelnienie będzie polegać na kolejnym kroku dla zagranicznych firm, w ich drodze do wejścia na nasz rynek i prowadzenie tu legalnej działalności, czyli tym samym ograniczenie szarej strefy w postaci gry w firmach, które w Polsce nie płacą podatków.
Poprzednim krokiem było otwarcie możliwości zakładania przedstawicielstw tych firm w Polsce a obecnie pracuje się nad postulowanymi przez nie zmianami w zakresie podatków, czyli odstąpienie od podatku obrotowego na rzecz podatku od zysku, znanego jako GGR .
Swego czasu podawałem tu wypowiedź przedstawiciela firmy Ladbrokes, czyli buka zainteresowanego taką legalną działalnością.
Więc tytułem przypomnienia:
– Ladbrokes jest zainteresowany polskim rynkiem, przyglądamy się mu i chcemy na niego wejść. Naszym zdaniem w tej chwili nie pozwala na to opodatkowanie. Wejście nowej firmy przy obecnym podatku i ograniczeniach reklamy jest zbyt ryzykowne, wręcz niemożliwe. Dlatego też staramy się pokazać, że te zmiany są potrzebne – tłumaczy w rozmowie z agencją informacyjną Newseria Biznes Michał Kopeć, business development manager w Ladbrokes.
http://www.podatki.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/firmy-bukmacherskie-oczekuja-zmian-w-podatkach-od-gier?doAsGroupId=5137659&amp;amp;refererPlid=5227698

Otrzymane punkty reputacji: +24
A 294

art300

Użytkownik
Ciekawe jest to, że w Danii, która jest przez EGBA podawana za wzór, działają tylko dwa podmioty, należące do EGBA: Unibet i Bwin. Nie działają Betclic, Expekt i BAH.
Poza tym EGBA to nie jakaś wyrocznia, tylko organizacja, której członkami jest 5
( słownie pięciu) bukmacherów. Ułamek procenta wszystkich.
Ani Ladbrokes, ani WilHill do EGBA nie należą i nie działają w Danii.
Dla mnie na przykład śmieszne są argumenty pokerzystów, że poker to gra umiejętności z elementami losowymi. Nie dlatego, że tak nie jest, tylko dlatego, że podnoszony jest infantylny argument. Argument &quot;przeciwko&quot; losowości. Ja mam na przykład ochotę zagrać w kasynie, gdzie jest WYŁĄCZNIE element losowy. I co z tego?
Totalizator prowadzi gry losowe i zdziera z graczy haracz większy w podatkach, niż w przypadku bukmacherów. Wystarczy porównać stawki w Keno na przykład.
I jeszcze raz, gdyby chodziło TYLKO o kasę, PiS urządziłby w Polsce Las Vegas. Ale nie chodzi o kasę WYŁĄCZNIE. ( pomijam ocenę tego, o co chodzi)
Poczekajmy zatem na konkrety. Na razie wiemy tyle, co ( prawie) nic.

A 294

art300

Użytkownik
@ edi8
Wiem. Podaję stan obecny: możliwość rejestracji na .com i czy istnieje .dk.
Chodzi mi o to, że niejaka EGBA, która sama siebie szumnie nazywa &quot;europejskim stowarzyszeniem&quot;, za wzór podaje coś, czego nie respektuje nawet część ich członków.
Czy to nie wydaje Ci się podejrzane?
Ktoś tu po prostu lobbuje w konkretnym interesie. Jakim i czyim, tak naprawdę?
Tego pewnie się nie dowiemy...
W każdym razie wszelkie oświadczenia: bukmacherów, organizacji, służb - to gierka.
Każdy chce coś ugrać i w obronie własnych interesów przedstawia, łagodnie rzecz ujmując - wybiórcze argumenty.

A 294

art300

Użytkownik
Nawet oświadczenia pokerzystów - to gierka.
Powiedzmy - taktyka. Skoro tamci uczepili się &quot;losowości&quot;, no to próbują przekonać, że poker losowy nie jest. Zrozumiałe taktycznie, choć powinni puknąć się w czoło i mówić prawdę.
A prawda wygląda tak, że w Keno w internetowym kasynie za 2 zł postawione, przy 6 trafieniach z dziesięciu, otrzymamy 25 zł, a w Totalizatorze - 6 zł
Ta różnica, miedzy 6 a 25 zł - to właśnie skala bandytyzmu i łupienia obywateli.
To nie jakieś tam 12% od obrotu. To różnica WIELOKROTNA.
I o tym powinni mówić, nie o &quot;losowości&quot;.
A to że mówią tak jak mówią, to właśnie doskonały przykład zauważania tylko własnych interesów. To gra.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom