bukmacherd
Użytkownik
skąd wziąłeś te 50%?Pracując, tracisz 50% pieniędzy jakie zarobisz brutto, także podatki nie są okej, aż tak wysokie ????
skąd wziąłeś te 50%?Pracując, tracisz 50% pieniędzy jakie zarobisz brutto, także podatki nie są okej, aż tak wysokie ????
Przykład mojego taty pracującego na umowie o pracę.skąd wziąłeś te 50%?
z tego co mi wiadomo to odciagaja łacznie okolo 33 %Przykład mojego taty pracującego na umowie o pracę.
Na umowie ma 5000 zł brutto z jakimś hakiem, a dostaje niecałe 3000 zł.
Sorry 40 % pensji mu ucieka bo jakieś podatki, składki etc.
To bukmacher będzie płacił 20% od swojego zysku, wg zasad dla podatku GGR czyli za zysk uważa się tu różnicę pomiędzy sumą wpłat od graczy a sumą wypłaconych im wygranych.edi8
Mam pytanie bo troche się gubie, chodzi mi o podatek , placilbym z kazdego wygranego zakladu 20 % z wygranej czy jeszcze potem musiałbym na koniec roku przy rozliczeniu 19% od dochodu? czy tylko 20% od każdego wygranego zakładu i basta?
1/ A wiesz, że na wejście do Hiszpanii ( i płacą tam aż 25% GGR ) mieli odwagę i to ich jakoś nie odstraszyło, tym bardziej nie odstraszy 20% GGR w Polsce1) To, że może ich to odstraszyć..
2) No tak policz sobie te 20% od rocznego czy tam miesięcznego obrotu, ale zobaczymy bo wątpię by chcieli tyle zysku oddawać w danym kraju.
Żeby było jasne edi.1/ A wiesz, że na wejście do Hiszpanii ( i płacą tam aż 25% GGR ) mieli odwagę i to ich jakoś nie odstraszyło, tym bardziej nie odstraszy 20% GGR w Polsce
2/ Kolejny raz Ci piszę, że te 20% to nie jest podatek od obrotu a od zysku...
I jak posżło?Jutro o 13 kolejna rozprawa. Trzymajcie kciuki. ;-)
mialem podobnie i czekam tez na koleja rozprawe.....Hej. Kolejny termin na koniec marca. Uc złożył dziś wniosek o uchylenie tajemnicy bankowej i do pracodawcy jak pracowałem w 2011-2012 chcą zobaczyć czy w dniu kiedy były wpłaty przebywałem na terenie RP. Mówię sędziemu ze wpłaty o niczym nie świadczą iż akurat w tym samym dniu zawierałem zakład a wypłat z bah brak ale on musi się upewnić. Poprosiłem o potraktowanie tez jako wykroczenia ze względu na małą znikoma czynu, a ze przedawnienie wykroczenia mija po roku w tym przypadku ponad 4 lata już minęły żeby umorzył sprawę. Sędzia powiedział ze nie wie kiedy mija przedawnienie wykroczenia w kodeksie karne skarbowym, to zgłosiłem w tym momencie. Urzędnik miał tylko przelewy do banku PKO i nic więcej. Pytanko dwa, kiedy mija okres przedawnienia przestępstwa od pierwszego popełnienia czynu tj sierpień 2011 czy ostatniego popełnienia czynu tj kwiecień 2012 oraz jak długo bah trzyma historie zawartych kuponów? Nie poddawać się bez walki